Az Atlético is rosszul járhat Cech sérülésével

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
Nagy bravúrt ért el a Dallas Mavericks, a Bayern München ugyan kikapott Madridban, de Pep Guardiola büszke csapatára, Rummenigge pedig kénkövet okád. Budapest négy Eb-meccset rendezne 2020-ban, új MTK-stadion épül, Csernoviczki Éva megvédte Európa-bajnoki címét cselgáncsban. Csütörtöki sporthírek. 
10:20
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Ezt láthatja ma a tévében

Izgulna az Európa Liga-elődöntőkön? Íme a mai tévéműsor!

10:31
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Sikerült az egyenlítés

A címvédő Chicago Blackhawks, valamint a Columbus Blue Jackets és a Dallas Stars is 2-2-re egyenlített az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának szerdai játéknapján.

Eredmények, rájátszás, 1. forduló, főcsoport negyeddöntők, 4. mérkőzések, Kelet:
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 4-3, hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2

Nyugat:
Dallas Stars - Anaheim Ducks 4-2
Az állás: 2-2

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 4-3, hosszabbítás után
Az állás: 2-2

10:36
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

San Antonióban nyert a Dallas

A Dallas Stars magabiztos győzelmet aratott idegenben a San Antonio Spurs ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, ezzel egyenlített a főcsoport-negyeddöntős párharcban. A vendégcsapat tíz mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatot szakított meg aktuális ellenfelével szemben.

Rájátszás, főcsoport-negyeddöntő, 2. mérkőzések, Kelet: 
Miami Heat - Charlotte Bobcats 101-97
A párharc állása: 2-0 a Miami javára

Nyugat:
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 92-113
A párharc állása: 1-1

Houston Rockets - Portland Trail Blazers 105-112
A párharc állása: 2-0 a Portland javára

10:51
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Guardiola büszke

Bár a Real Madrid nyerte a BL-elődöntő első mérkőzését, a vesztes Bayern München oldalán sem volt temetői a hangulat, Josep Guardiola és Arjen Robben is optimista a visszavágó előtt. A Real edzője, Carlo Ancelotti Cristiano Ronaldót és Gareth Bale-t dicsérte. A részletekről itt olvashat.

11:00
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Nehezen nyertek a szlovénok

Az olimpiai hetedik szlovén válogatott hátrányból fordítva 5-3-ra nyert az ukrán csapat ellen a Gojangban zajló divízió I/A osztályos jégkorong-világbajnokság csütörtöki, utolsó előtti fordulójában. A magyarok 9-től játszanak Ausztriával, a mérkőzést itt követheti élőben!

Eredmény:
Szlovénia - Ukrajna 5-3 (2-0, 0-2, 3-1)
gól: Stebih (13.), Urbas (19.), Music (43.), Mursak (47.), Golicic(58.), illetve Mihnov (27.), Petruhno (39.), Beluhin (43.)

11:20
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Babos a nyolcaddöntőben búcsúzott

Babos Tímea vereséget szenvedett a második fordulóban az 50 ezer dollár összdíjazású szöuli keménypályás nőitenisz-tornán. Az ITF-verseny negyedik kiemeltje - aki 119. a világranglistán - a negyeddöntőbe jutásért rendezett csütörtöki mérkőzésen három szettben kapott ki az ausztrál Storm Sanderstől (267.)

Eredmény, nyolcaddöntő:
Storm Sanders (ausztrál) - Babos Tímea (4.) 6:7 (6-8), 6:3, 6:4

 

11:42
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Özilt akarja a Barcelona?

A Mundo Deportivo információja szerint a Barcelona labdarúgócsapata akár 30 millió eurót se sajnálna Mesut Özil megszerzéséért. A német válogatott középpályás tavaly nyáron távozott a Real Madridtól az Arsenalhoz, akkor az angol klub ötvenmillió eurót fizetett érte.

12:12
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Csak erre várt a Barca

Amint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség felfüggesztette a Barcelona két átigazolási időszakból történt kizárását, a klub azonnal megállapodott Tajti Mátyással, a Puskás Akadémia játékosával, írja a katalán Mundo Deportivo. A sportlap újságírója arról tájékoztatta az Origót, hogy a szerződést azon a napon, június 2-án írják alá, amikor a középpályás betölti a 16. életévét. A részletekről itt olvashat.

12:40
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Óriási izgalmak Koreában

Két harmad után 3-3-ra áll a magyar és az osztrák csapat a Gojangban zajló divízió I/A osztályos jégkorong-világbajnokság utolsó előtti fordulójában. A gól nélküli első 20 perc után a magyarok már 2-0-ra is vezettek, az ellenfél fordított, végül az utolsó másodpercben sikerült ismét egyenlíteni.

12:59
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Puhány vagyok, nem tudták?

A nehézsúlyú profiboksz-világbajnok Vlagyimir Klicsko egyik kesztyűpartnere, Sherman Williams a napokban telekürtölte a sajtót azzal, hogy ő mennyire jól, és a világbajnok mennyire gyengén teljesített az edzések során és szerinte Alex Leapainak a hétvégén jó esélye van legyőzni az ukrán bokszolót. Klicsko nem igazán izgatta magát Williams szövegelésén, mikor a sajtósok megkérdezték a témáról: "Természetesen puhány vagyok és állandóan siránkozok, de van olyan, aki ezt még nem tudja?"

13:27
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Visszatérés 628 nap után

Utoljára a 2012-es londoni olimpia 4x100-as vegyesváltójában versenyzett Michael Phelps, aki pályafutása 22 olimpiai érmét és 18. olimpiai aranyát szerezte. A visszavonulást követően azonban nem találta a helyét, elmondása szerint 14 kg-ot hízott, így elsősorban súlyproblémái miatt kezdett el ismét úszni. A részletekről itt olvashat.

13:35
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Jó játékkal vereség az osztrákoktól

A magyar válogatott hosszabbításos mérkőzésen 5-4-es vereséget szenvedett az osztrák csapattól a dél-koreai Kojangban zajló divízió I/A osztályos jégkorong-világbajnokság utolsó előtti fordulójában, ezzel eldőlt, hogy nem juthat fel a világelitbe. Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese szombaton, közép-európai idő szerint 5.30-kor a japán csapat ellen zárja a tornát.

 

13:49
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Hideg időben Hosszú-győzelem

Hosszú Katinka hatalmas fölénnyel, 4:38:81 perces teljesítménnyel nyerte a 400 méteres vegyes úszás döntőjét a nyílt brazil bajnokságon, Sao Paulóban. A Vasas világ- és Európa-bajnoknője ennél is gyorsabb volt a selejtezőben, ahol 4:34.91 perccel idei legjobbját érte el, a finálét azonban - derült ki a viadal honlapjának beszámolójából - már igen hűvös időben rendezték meg szerda este a nyitott városi uszodában.

Hosszú hétfőn 50 méter gyorson remekelt: egy alkalmi váltó, a Corinthians első embereként 24.89 másodpercet úszott, amivel jócskán megjavította idén januárban, a nizzai nemzetközi versenyen felállított 25.19-es országos csúcsát.

14:11
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Micsoda potyagól!

Kedden 1-1-es döntetlent játszott egymással a Kruoja és az Atlantas labdarúgócsapata a litván labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában. A vendégek ugyan már a hatodik percben vezetést szereztek, de a 44. percben a hazaiak egy elképesztő potyával egyenlítettek: Aivaras Bagocius az oldalvonal mellől a tizenhatos vonalához ívelt, de a kifutó Mindaugas Malinauskas (a Diósgyőr és a Debrecen egykori kapusa) egyszerűen elszaladt a magasra pattanó labda alatt.

14:22
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Új MTK-stadion épül

Az MTK a tavalyi év végén rendezte valamennyi saját, valamint a beolvadó BSE adósságát, és jelenleg senki felé nincs tartozása. Deutsch Tamás, a klub elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón ezen kívül azt is bejelentette, hogy az egyesület 2020-ig összesen 6,5 milliárd forintot tervez sportlétesítményeinek fejlesztésére fordítani. Ennek közel a 90 százaléka, 5 milliárd 866 millió forint lesz költségvetési pénz, a többi pedig saját forrás.

A fejlesztés keretében 2016 őszén készülhet el az új, ötezer férőhelyes Hidegkuti Stadion, amely majd a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiának is otthont ad. Megújul a zuglói Lantos Mihály Sporttelep, ahol idén szeptemberben kezdi meg működését a Brüll Alfréd Akadémia, ebben kilenc egyéni sportágban képezik majd a fiatal tehetségeket. Már folyik a városmajori sportlétesítmények felújítása, ahol egy strandsport-központot alakítanak ki, és fejlesztik a klub két vízi bázisát is.

14:45
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Mi lesz Courtois-val?

Petr Cech válla kificamodott az Atlético-Chelsea BL-elődöntő első mérkőzésén, és a legfrisebb hírek szerint műteni kell majd az angolok kapusát. A műtét időpontja még nem dőlt el, a Chelsea-nél attól tették függővé, hogy mi lesz az elődöntős párharc kimenetele.

Amennyiben a Chelsea továbbjut, akkor a konzervatív gyógymódot választják, és Cech vállát megpróbálják olyan állapotba hozni, hogy a BL-döntőn védhessen. Ha viszont kiesik a csapat, akkor egyből elvégzik a műtétet.

Így vagy úgy, a műtét elkerülhetetlen, és ez három hónapos kihagyással jár, vagyis a Chelsea-nak kapusra van szüksége, és ezt azt jelentheti, hogy visszaviszi az Atléticónak kölcsönadott Thibaut Courtois-t. 

15:04
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Beckenbauer örül, hogy csak 0-1 lett

Franz Beckenbauer már korábban is kritizálta a Bayern játékstílusát, egyszer azt mondta, hogy a csapat Josep Guardiola irányításával ugyanolyan unalmas focit játszik, mint a Barcelona. A tiszteletbeli elnök a Real Madrid elleni, 1-0-ra elvesztett elődöntő után is mérgelődött egy sort, azt mondta, hiába a labdabirtoklási fölény (a meccs 64 százalékában a Bayernnél volt a labda), ha közben az ellenfélnek vannak helyzetei. "Örülhetünk, hogy csak egy gólt szerzett a Real' - füstölgött Beckenbauer.

15:12
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Ha elég jók vagytok, lesz pénz

Teljesítményhez kötött, öt évre és 750 millió forintra szóló támogatási szerződést köt a Nyíregyháza Spartacus FC Kft.-vel a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely önkormányzata, ha a labdarúgócsapat júniusban feljut az NB I-be - erről a helyhatóság közgyűlése döntött csütörtöki ülésén a nyírségi nagyvárosban.

A határozat szerint, melyet Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester terjesztett elő a közgyűlésen, évi 150 millió forint szponzori támogatást kaphat a piros-kék együttes, amennyiben az elvárt bajnoki helyezéseket és a megfelelő hazai nézőszámot eléri az első osztályban. Az összeg tartalmazza az utánpótlás-nevelésre, a nyíregyházi Bozsik Akadémia Labdarúgó Nonprofit Kft.-nek nyújtott önkormányzati támogatást is, amely évi 25 millió forint.

A remélt feljutás után - a gárda jelenleg első helyen áll az NB II-ben és nyolc ponttal előzi meg a második Dunaújvárost, illetve tizenkettővel a harmadik Siófokot - a csapatnak az első bajnoki évben az 1-12. helyen kell végeznie az élvonalban a támogatás elnyeréséhez, valamint hazai mérkőzésein a nézőszámnak átlagban meg kell haladnia 3500-at.

A 2015/16-os bajnokságban az 1-10., majd a 2016/17-esben az 1-8., a 2017/18-asban az 1-6., míg a 2018/19. éviben az 1-5. hely megszerzése a támogatás kifizetésének a feltétele, miközben a hazai átlag nézőszám évente ötszázzal nő, 4000-ről 5500-ra. A szponzori támogatással, amit havonta előlegként fizet az önkormányzat, a Nyíregyháza Spartacus FC Kft.-nek a bajnoki évek végén kell elszámolnia és ha a kitűzött bajnoki helyezést nem éri el a csapat, a kapott pénzt vissza kell fizetnie. Amennyiben a helyezést eléri az együttes, de a hazai nézőszámot nem, akkor százalékos arányban csökkentik a támogatást, viszont 10 százalékot meghaladó mértékű nézőszám csökkenésnél visszajár a teljes évi szponzori összeg.

15:19
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Csernoviczki ipponnal nyert

Csernoviczki Éva győzött első mérkőzésén, ezzel negyeddöntőbe jutott a montpellier-i cselgáncs Európa-bajnokságon.

A csütörtöki nyitónapon az olimpiai bronzérmes, tavaly Budapesten Eb-győztes Csernoviczki a 48 kilogrammosok súlycsoportjában a lengyel Ewa Koniecznyvel mérkőzött, és - a viadal honlapja szerint - ippongyőzelmet aratott. A következő fordulóban a spanyol Julia Pena Figueroa lesz az ellenfele.

Nem sikerült ugyanakkor jól a magyarok rajtja a férfiak 66 kilogrammos kategóriájában: Zámbori Bence és Hagyó Gábor vereséget szenvedett, így nem jutott be a legjobb 16 közé, vagyis helyezetlenül zárt. Zámbori a brit Colin Oates-tól, Hagyó pedig az olasz Elio Verdétől kapott ki ipponnal. A magyar küldöttségből még az 57 kilós Karakas Hedvig, Szabó Katinka érdekelt csütörtökön.

15:30
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Aki vért várt, az csalódni fog

Egyetlen klubot sem zárnak ki az európai futballsorozatokból a következő idényben a pénzügyi fair play megsértése miatt. Michel Platini, az UEFA elnöke a Le Parisien című lap internetes kiadásában csütörtökön megjelent interjúban beszélt erről, hozzátéve, hogy "az első döntéseket" május elején jelentik be.

"Ha valaki vért és könnyeket vár, az csalódni fog. Lesznek komoly dolgok, de nem kizárások" - utalt arra az UEFA-elöljáró, hogy a legsúlyosabb szankcióval egyelőre nem kell számolni. A pénzügyi fair play szabályai a következő idényre vonatkozóan lépnek életbe, a néhány éves felkészülési időszak most ér véget. Az előírások célja, hogy a klubokat rászorítsák: ne költsenek többet, mint amennyit megtermelnek.

15:46
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Neki már megvan az esti program

A portugál bajnoki címet a hétvégén besöprő Benfica 21 órától a Juventust fogadja az Európa Liga elődöntőjében. A szerencsésebbek a helyszínen drukkolhatnak.

16:03
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

4 Eb-meccset rendeznénk 2020-ban

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtökön elküldte pályázatát, amely szerint Budapest lenne a 2020-as Európa-bajnokság egyik helyszíne.

Az MLSZ az MTI érdeklődésére azt a tájékoztatást adta, hogy az új Puskás Ferenc Stadionnal három csoportmérkőzésre és egy egyenes kieséses találkozóra kandidál. A tervek szerint az építkezés jövőre kezdődik és 2018-ra készül el az új aréna.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) péntekig várja a végleges pályázatokat, a végrehajtó bizottság pedig szeptember 19-én dönt a rendezőkről. A 2020-as torna mérkőzéseit 13 ország egy-egy városa rendezheti.

16:13
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Csernoviczki a döntőért küzdhet

Csernoviczki Éva a második mérkőzésén is győzött, ezzel már elődöntős a montpellier-i cselgáncs Európa-bajnokságon. Az olimpiai bronzérmes, tavaly Budapesten Eb-győztes 48 kilós magyar versenyző a lengyel Ewa Konieczny után a spanyol Julia Figueroa Pena ellen sem töltötte a tatamin a rendelkezésre álló időt, ezúttal is ipponnal nyert. A döntőbe kerülésért az orosz Krisztina Rumjanceva lesz az ellenfele.

Az 57 kilósok között az első fordulóban erőnyerő volt a vb- és Eb-bronzérmes Karakas Hedvig, a másodikban pedig a román Loredana Ohain jutott túl. A negyeddöntőben a német Miryam Roperrel mérkőzik.

Ugyanebben a súlycsoportban Szabó Katinka is a második fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe, ám ő ipponnal kikapott román ellenfelétől, Corina Oana Caprioriutól. Mivel ez a legjobb 16 között történt, a junior Eb-bronzérmes magyar kiesett és helyezetlenül zárt.

16:35
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Klasszisok hagyják ki a Girót

A Sky megnevezte az idei Giro'd Italián induló csapatát, amelybe sem az olimpiai bajnok Bradley Wiggins, sem a Tour de France-győztes Chris Froome nem került be. Wiggins a kaliforniai körversenyen indul, Froome pedig a Tour de France-ra készül.

A Sky Giro-csapata: Edvald Boasson Hagen (norvég), Dario Cataldo (olasz), Philip Deignan (ír), Bernhard Eisel (osztrák), Sebastian Henao (kolumbiai), Pete Kennaugh (brit), Salvatore Puccio (olasz), Kansztancin Sziucu (fehérorosz), Ben Swift (brit)

17:10
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Csak rémhír a helyszínváltás

Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapatának klubelnöke cáfolta azt az internetes fórumokon terjedő hírt, hogy a Ferencváros elleni bajnokit biztonságtechnikai okokból Diósgyőrben rendezik.

"Mivel nem tudok róla, ezért az információt rémhírnek kell neveznem" - nyilatkozta Tállai a Borsod Online-nak. "Az FTC elleni meccsünk ugyanúgy a kiemelt kategóriába tartozik, mint az Újpest, vagy a DVTK elleni találkozónk. Ha az illetékes szervekkel összefogva és velük egyetemben az utóbbiak megrendezésére képesek voltunk és vagyunk, akkor a zöld-fehérek fogadására is alkalmasak leszünk."

17:33
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Ilic nagy fogás volt

A Handball-planet.com portál szerint Momir Ilic, a Veszprém szerb játékosa volt a 2013-14-es kézilabdaszezon második legjobb igazolása. A kézszeres BL-győztes átlövő tavaly Kielből érkezett, és jó úton jár ahhoz, hogy Final Fourba juttassa új csapatát is.

A Handball-Planet top 10 átigazolási listája
1. Timur Dibirov (Csehovszkije Medvegyi - Vardar Szkopje)
2. Momir Ilic (Kiel - Veszprém)
3. Stas Skube (RK Trimo - Velenje)
4. Diego Simonet (Ivry - Montpellier)
5. Sergei Onufrienko (Dinamo Minszk - Motor Zaporizzsja)
6. Ivan Sliskovic (RK Nexe - Celje)
7. Torsten Laen (Füchse Berlin - KIF Kolding)
8. Pavel Atman (Csehovszkije Medvegyi – Metalurg)
9. Nikola Manojlovic (Cimos Koper – Rhein-Neckar Löwen)
10. Alex Dujshebaev (Atlético Madrid - Vardar Szkopje)

17:36
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Karakas kikapott a negyeddöntőben

Negyeddöntős mérkőzésén vereséget szenvedett, így a vigaszágon folytatja szereplését Karakas Hedvig a montpellier-i cselgáncs Európa-bajnokságon. Az 57 kilós vb- és Eb-bronzérmes magyar versenyző az elődöntőért a német Miryam Roperrel mérkőzött, aki hozzá hasonlóan volt már harmadik Eb-n és vb-n is. A viadal honlapja szerint Karakas ipponnal kapott ki. Veresége miatt a folytatásban a legjobb esetben harmadik lehet. Legközelebb a négyszeres Európa-bajnok, világbajnokságon háromszor ezüstérmes portugál Telma Monteiróval küzd majd meg, s a győztes léphet tatamira a bronzéremért.

17:42
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Görbiczék jubilálhatnak

Sorozatban tizedszer nyerheti meg a női kézilabda Magyar Kupát a Győri Audi ETO a péntek-szombati, dabasi négyes döntőben. Jeney Zsolt Ákos, az FTC szakosztályelnöke az eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: először is szeretnének döntőbe jutni, majd ott a tavaly szeptemberi formát hozva legyőzni a címvédőt. Kelecsényi Ernő, a győriek klubelnöke jelezte, nem akarnak a múlttal foglalkozni, már csak azért sem, mert a következő három, három és fél hét dönti el, milyen lesz számukra a szezon megítélése. Az ETO az MK négyes döntője után egy héttel a Bajnokok Ligája Final Fourban, majd az NB I fináléjában érdekelt.

Pitz András, a siófokiak, és Tenk Gábor, a veszprémiek képviselője egyformán abban reménykedik, hogy csapatuk a harmadik helyet megszerzi, s így a következő idényben a nemzetközi kupában szerepelhet. A Veszprém tavaly bronzérmes volt.

A dabasi négyes döntő programja, péntek, elődöntők:
Veszprém Barabás-Duna Takarék - FTC-Rail Cargo Hungaria 17.00
Siófok-Galérius Fürdő - Győri Audi ETO KC 19.00

szombat:
a 3. helyért: 12.00
döntő: 14.00

18:05
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

A magyarok bennmaradtak, a házigazdák kiestek

A magyar jégkorong-válogatott a szombati záróforduló eredményétől függetlenül bennmaradt a divízió I/A osztályban, ugyanis a világbajnokság csütörtöki napján a házigazda dél-koreai csapat negyedik vereségét is elszenvedte, ezzel pedig eldőlt, hogy kiesik. A Kojangban zajló viadalon ezúttal a torna meglepetéscsapata, a japán együttes győzte le a dél-koreaiakat, és amennyiben szombaton rendes játékidőben a magyarok felett is diadalmaskodik, feljut a világelitbe.


Eredmények:

Japán-Koreai Köztársaság 4-2 (3-0, 1-0, 0-2)
gól: Ueno (2., 12.), Takahasi (4.), Keller (40.), illetve Swift (42.), Li (44.)


Korábban:
Ausztria-Magyarország 5-4 (0-0, 3-3, 1-1, 1-0), hosszabbítás után
gól: Hundertpfund (32.), Heinrich (34., 36.), Iberer (48.), Lebler (64.), illetve Bartalis (28.), Sebők (29., 40.), Kovács (54.


Szlovénia-Ukrajna 5-3 (2-0, 0-2, 3-1)

gól: Stebih (13.), Urbas (19.), Music (43.), Mursak (47.), Golicic(58.), illetve Mihnov (27.), Petruhno (39.), Beluhin (43.)


Az állás: 1. Ausztria 10 pont, 2. Japán 9, 3. Szlovén 9, 4. Ukrajna 4, 5. MAGYARORSZÁG 4, 6. (már kiesett) Koreai Köztársaság 0 (Azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény rangsorol).

18:26
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Nisikori a nyolc között

A negyedik helyen kiemelt Nisikori Kej mindössze 76 perc alatt nyert a kazah Andrej Golubjov ellen, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé az 1,85 millió euró (567 millió forint) összdíjazású barcelonai salakpályás férfi tenisztornán. A 24 éves japán játékos jól kezdte a szezont, februárban Memphisben megvédte címét, majd március végén Miamiban a spanyol David Ferrert és a svájci Roger Federert is legyőzve az elődöntőig jutott, de lágyéksérülése miatt visszalépett, s mostanra épült fel.

Eredmények:
nyolcaddöntő:

Nisikori (japán, 4.)-Golubjov (kazah) 6:0, 6:4
Almagro (spanyol, 6.)-Verdasco (spanyol, 11.) 6:3, 6:3
Gulbis (lett, 9.)-Montanes (spanyol) 7:5, 6:1
Gabasvili (orosz)-Cervantes (spanyol) 6:4, 6:2

18:51
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Snapszerezni 60 millióért

Soha nem látott díjazású snapszerparti: május 21-én Monte Carlóban kerül sor minden idők legjobban dotált snapszerpartijára. A 2013-as magyar bajnok Kozmor Imre és a kupagyőztes Táncsics Péter néz farkasszemet egymással az ötvenmilliós díjért. A partit 666 nyert pontig - mintegy 20 órás játszma - tartó meccsen vívja meg a két snapszerguru.

19:11
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Olic marad a Wolfsburgnál

Ivica Olic, a Wolfsburg horvát labdarúgója 2016-ig meghosszabbította szerződését az együttessel. A 34 éves csatár 2012-ben - a Bayern Münchentől - igazolt mostani csapatához, mely csütörtökön közleményben jelentette be az új megállapodás létrejöttét. A 90-szeres horvát válogatott futballista eddigi 61 német bajnoki meccsén 22 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott a Wolfsburg színeiben. A Wolfsburg három fordulóval a zárás előtt az ötödik helyen áll a Bundesligában, s mindössze egy pont választja el a már Bajnokok Ligája-szereplést jelentő negyedik pozíciót elfoglaló Bayer Leverkusentől.

19:26
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Karakas hetedik lett

Karakas Hedvig a hetedik helyen végzett az 57 kilogrammosok között, miután a vigaszágon vereséget szenvedett a montpellier-i cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján. A világbajnoki és Eb-harmadik magyar dzsúdóst a negyeddöntőben a német Miryam Roper győzte le. A vigaszágon a négyszeres Európa-bajnok, világbajnokságon háromszor ezüstérmes portugál Telma Monteiróval csapott össze. A 24 éves Karakas végül - a viadal honlapja szerint - egy jukóval kikapott riválisától, s ezzel a hetedik helyen zárta az Eb-t. Az éremcsatározásoknak ugyanakkor lesz magyar résztvevője, miután korábban Csernoviczki Éva bejutott a 48 kilogrammos kategória döntőjébe.

19:44
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Csernoviczki aranyérmes

Csernoviczki Éva - címét megvédve - aranyérmet nyert a nők 48 kilogrammos kategóriájában a montpellier-i cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján. Az olimpiai és világbajnoki bronzérmes magyar versenyző a hazai Amandine Buchard-ral csapott össze a fináléban, ahol fél perc elteltével már mindkettejüket megintették, majd a francia egy villámgyors pörgetéssel vazaarit érően földre vitte Csernoviczkit. A 27 éves magyar dzsúdós nem adta fel, és 2 perc 15 másodperccel a vége előtt, szintén egy vazaarival egyenlített. A folytatásban Csernoviczki volt aktívabb, a franciát 40 másodperccel a vége előtt meg is intették, ez a győzelmet jelentette volna a magyar versenyzőnek, ám a bíró 10 másodperccel a befejezés előtt őt is megintette, így jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás. A ráadás 38 másodpercig tartott, ekkor a védekező francia újabb intést kapott, ezzel Csernoviczki megszerezte a magyar dzsúdósport 17. Európa-bajnoki aranyérmét. A tatabányai versenyző 2008 óta minden kontinensviadalon a dobogóra állhatott, mostani győzelmével 2 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérem az Eb-mérlege.

20:04
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Készen áll a Szolnok

Dragan Aleksic vezetőedző szerint a Szolnok minden szempontból készen áll a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa péntektől vasárnapig Bolognában sorra kerülő négyes döntőjére.


"Kedden nagyszerű meccsen nyertünk az Atomerőmű ellen, tegnap utaztunk és pihentünk, ez a mai az első edzésünk itt Bolognában, és mindenki egészséges" - nyilatkozta az MTI-nek a szerb szakember a csütörtök délutáni tréning közben, hozzátéve: tanítványai az Adria Ligában és az Eurochallenge-ben már hozzászoktak ahhoz, hogy egy-két nap alatt ráhangolódjanak a fontos meccsekre. A pénteki elődöntős ellenfélről, az orosz Ljuberciről szólva Aleksic elmondta, kettes és hármas poszton remek amerikai játékosaik vannak Courdon Higgins és Jeremy Chappell személyében, szerb centerük, Milovan Rakovic pedig tapasztalt és erős játékos, aki éveken át az Euroligában - többek között az olasz Sienánál - edződött. "Őket egészítik ki a fiatal és energikus orosz játékosok, így remek összetételű csapatot alkotnak, de mi tudjuk, hogyan kell játszani ellenük" - zárta összegzését.

Báder Márton csapatkapitány kifejtette, minden kosaras életében meghatározó élmény Final Fourt játszani, így kicsit már a keddi bajnokin is a bolognai tornára hangoltak. "Ami a Ljubercit illeti, nagyon erős bajnokságban edződnek, de ugyanez rólunk is elmondható. Ugyanakkor tudvalevő, hogy nincsenek meccsben, hetek óta nem játszottak tétmérkőzést, csak Litvániában edzőtáboroztak. Ez általában negatívan szokott hatni egy csapatra" - jelentette ki a szolnoki center. A Szolnok pénteken délelőtt fél tízkor dobóedzéssel zárják a felkészülést, majd 18 órakor kezdik meg a Ljuberci elleni elődöntőt. A másik ágon 20.30-tól a házigazda olasz Reggio Emilia és a török Gaziantep csatázik a PalaDozza csarnokban.

20:24
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Sarapova negyeddöntős

A kétszeres címvédő Marija Sarapova bejutott a legjobb nyolc közé a 426 ezer euró (130 millió forint) összdíjazású, stuttgarti salakpályás női tenisztornán. A hatodik helyen kiemelt orosz játékos csütörtökön két szettben búcsúztatta honfitársát, Anasztaszija Pavljucsenkovát. A negyeddöntőben az elsőként rangsorolt lengyel Agnieszka Radwanska lesz Sarapova ellenfele, a két játékos korábbi tíz összecsapásából nyolcat utóbbi nyert, ráadásul salakon veretlen riválisával szemben.


Eredmények:

nyolcaddöntő:

A. Radwanska (lengyel, 1.)-Vinci (olasz) 6:3, 6:2
Jankovic (szerb, 5.)-Pennetta (olasz) 3:6, 6:2, 6:3
Sarapova (orosz, 6.)-Pavljucsenkova (orosz) 6:4, 6:3
Ivanovic (szerb, 9.)-Görges (német) 1:6, 6:2, 6:3

20:54
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

UEFA Futsal Cup: kiesett a címvédő

Az UEFA Futsal Cup elődöntőjében 2-1-re kikapott a címvédő Kajrat Almati a Dinamo Moszkvától. Az orosz csapat az Araz Naxcivan–Barcelona meccs győztesével találkozik a döntőben.

UEFA Futsal Cup
Elődöntők
Kajrat Almati (kazah)–Dinamo Moszkva (orosz) 1-2 (0-0)
18.30: Araz Naxcivan (azeri)–Barcelona (spanyol)

21:23
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Eddig a franciák a legjobbak

A házigazda franciák voltak a montpellier-i cselgáncs Európa-bajnokság nyitónapjának legeredményesebbjei, versenyzőik ugyanis két-két arany- és ezüstérmet szereztek csütörtökön.


Eredmények:
férfiak:
60 kg, Európa-bajnok:
Beszlan Mudranov (Oroszország)
2. Amiran Papinasvili (Grúzia)
3. Hovanesz Danieljan (Örményország) és Ilgar Muskijev (Azerbajdzsán)

66 kg, Európa-bajnok:
Loic Korval (Franciaország)
2. David Larose (Franciaország)
3. Mihail Puljajev (Oroszország) és Dmitrij Sersan (Fehéroroszország)
Zámbori Bence és Hagyó Gábor helyezetlenül zárt.

nők:
48 kg, Európa-bajnok:
CSERNOVICZKI ÉVA
2. Amandine Buchard (Franciaország)
3. Marina Csernyak (Ukrajna) és Krisztina Rumjanceva (Oroszország)

52 kg, Európa-bajnok:
Majlinda Kelmendi (IJF)
2. Natalija Kuzjutina (Oroszország)
3. Andreea Stefania Chitu (Románia) és Gili Cohen (Izrael)
A koszovói születésű Majlinda Kelmendi a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) zászlója alatt versenyzett.

57 kg, Európa-bajnok:
Automne Pavia (Franciaország) 
2. Miryam Roper (Németország)
3. Sabrina Filzmoser (Ausztria) és Telma Monteiro (Portugália)
...7. KARAKAS HEDVIG
Szabó Katinka helyezetlenül zárt.

21:44
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Komor László bronzérmes

Komor László bronzérmet szerzett a +91 kilogrammos kategóriában a Szófiában rendezett ifjúsági ökölvívó-világbajnokságon. A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a debreceni tehetség az elődöntőig magabiztosan menetelt, ott azonban kikapott a későbbi győztes amerikai Rock Daramnitól, így a harmadik helyen végzett. A vb egyben a nyári ifjúsági olimpia kvalifikációs versenye is volt. A magyar csapatból Komor mellett - az egyaránt negyeddöntőig jutott - Könnyű Richárd (60 kg) és Tóth Richárd (64 kg) szerezte meg az indulási jogot.

22:10
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Simán nyert a Pick Szeged

A férfi kézilabda NB I elődöntőjének első mérkőzésén hazai pályán 30-23-ra nyert a Pick Szeged a Csurgó ellen, ezzel egy győzelemre áll a bajnoki döntőtől.   

Férfi kézilabda, NB I
Elődöntő, 1. mérkőzés
Pick Szeged–Csurgó 30-23 (14-8)

22:52
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Pokol vár a Real Madridra

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München igazgatója szenvedélyesen nyilatkozott azt követően, hogy a német csapat 1-0-s vereséget szenvedett a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjében. 


"Természetesen nem azért érkeztünk Madridba, hogy 1-0-ra kikapjunk, de semmi esetre sem gondolom azt, hogy ne tudnánk megfordítani a párharcot. A müncheni visszavágón a fák is égni fognak a szenvedélytől, hetvenezer drukker tüzeli majd a csapatot. A meccs lefújását követően úgy láttam a madridi vezetőkön, hogy nem maradéktalanul boldogok. Meg is van az okuk, a dortmundi meccsük csak kirándulásnak tűnik majd a müncheni visszavágó mellett. Sosem jó érzés vereséget szenvedni, de a keddi meccsen csattanós választ adunk majd" - heveskedett az újságírók előtt Rummenigge.

 


 

23:00
2014. április 24.
Vágólapra másolva!

Zárás

Mai közvetítésünk ezzel véget ért, köszönjük a figyelmet, kövesse a sportvilág eseményeit holnap is az Origón!