Bajban voltak Görbiczék

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
Roger Federer nem indul a Roland Garroson, ha akkor születik meg a harmadik gyereke, a ManCitynél a legmagasabbak a fizetések a sportvilágban, Babos Tímea párosban már nyolc között Kuala Lumpurban, a Győr a szünetben még égett az Érd elleni kézielődöntőben. Csütörtöki sporthírek.
09:07
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Morariu lemondott

Lemondott a Román Olimpiai Bizottság elnöke, Octavian Morariu, aki közel tíz évig töltötte be ezt a tisztséget. "Túl sok feladatot látok el, és egyszerűen nem jut időm a családra, ezért jutottam erre a döntésre" - nyilatkozta.

09:16
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Siófokon merítettek erőt

A hét végi, tragikus EHF-kupa-búcsú után kedden a középházi rájátszás 2. fordulójában Siófokon lépett pályára a Fehérvár KC nőikézilabda-csapata, és 22-20-as győzelmet aratott.

"Óriási dolog, hogy ezt véghez tudtuk vinni egy ilyen felfokozott hét végi mérkőzés után. Megmutattuk most is, hogy mire vagyunk képesek csapatként; nagy fegyvertény ez a győzelem, mert nem volt egyszerű felállnunk ennyire rövid idővel a szombati kiesés után. Egymásból merítettünk erőt ehhez a győzelemhez" - nyilatkozta Azari Fruzsina, a fehérváriak játékosa. "Ne szépítsük, a legutóbbi edzésünket csüggedtség és rossz kedv jellemezte, de megbeszéltük, hogy ezen túl kell lendülnünk, nem szabad, hogy az EHF-kiesés rányomja a bélyegét a bajnokság hátralevő részére. Közösen túl kell tennünk magunkat ezen az egészen, tudjuk, hogy összességében szépen helyt álltunk, és emelt fővel távoztunk a nemzetközi porondról."

09:21
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Mi lesz ma a tévében?

Real-Barca kupadöntő. No és még néhány más érdekesség.

09:30
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Döntőben a Rennes

Elsőként a Rennes együttese jutott be a labdarúgó francia kupa döntőjébe, miután 3-2-re legyőzte a másodosztályú Angerst. A másik ágon ma Monaco-Guingamp mérkőzést rendeznek.

09:55
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Derbit nyert a Knicks

A New York Knicks legyőzte a Brooklynt kedden az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) városi rangadóján. A Knicks már biztosan lemarad a rájátszásról, míg riválisa már korábban kiharcolta a továbbjutást.

Eredmények:
Brooklyn Nets - New York Knicks 98-109
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 117-105

10:06
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Anelka nem megy Brazíliába

Beleunt a várakozásba az Atletico Mineiro labdarúgócsapatának vezetősége, és úgy döntött, mégsem tart igényt a West Bromtól kirúgott francia csatár, Nicolas Anelka szolgálataira. A klub elnöke, Alexandre Kalil április 5-én jelentette be, hogy sikerült megegyezni a támadóval, a klubigazgató Eduardo Maluf azonban most elárulta, hogy személyesen sohasem tudtak beszélni vele.

"A menedzsereivel megállapodtunk, de Anelkával sohasem tudtunk beszélni. Úgy döntöttünk, nem várunk tovább, elég volt. a megállapodást semmisnek tekintjük" - mondta Maluf. Hozzátette, a klub a nemzetközi szövetséghez fordul panaszával.

A Mineiro arra számított, hogy a múlt héten már bemutathatja új szerzeményét, de Anelka Brazília helyett inkább Kuvaitba utazott, ahol egy muzulmán ifjúsági tornán vett részt.

10:23
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Szét akarom tépni Klicskót

Április 26-án az ausztrál Alex Leapai (30-4-3) kötelező kihívóként szeretné legyőzni Vlagyimir Klicskót (61-3-0), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnokát, a Bokszvilágszövetség (WBA) szuperbajnokát. Az oberhauseni gála előtt Leapai tisztában van azzal, hogy Klicskót pontozással igen nehéz lenne legyőznie, de úgy gondolja, nem is lesz szükség a pontozólapokra.

"A bokszban egyetlen ütés mindent eldönthet, de én nem akarok ebben az egy találatban bízni. Őszintén szólva, szét akarom tépni Klicskót. Tudom, hogy Németországban elég nehéz pontozással nyerni, főleg ellene. Természetesen tizenkét menetre edzettem, de előre megmondom, hogy előbb vége lesz ennek az összecsapásnak. Ki fogom fektetni, és április 27-én új nehézsúlyú világbajnoka lesz a hazámnak" - idézte a Profiboksz.hu a 34 éves ausztrál bunyóst.

10:37
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Dehogy távozik Kroos

A Guardian információja szerint kiváló szerződést ajánlott a Manchester United labdarúgócsapata Toni Kroosnak, és heti 260 ezer fontos fizetéssel szeretné elcsábítani. "Senki sem mutatott nekünk semmilyen szerződést. De nem is kell, mert Kroos legalább 2015-ig a Bayernben fog futballozni" - nyilatkozta a Bildnek a középpályás ügynöke, Volker Struth.

10:42
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Bajnokok a Repülő Rókák

Ismét veretlenül lett bajnok Horváth Zsuzsa és Sterbenz László vezetőedző csapata, a Flying Foxes az osztrák nőikosárlabda-bajnokságban A Wbasket.hu szakportál tájékoztatása szerint a bécsi együttes 52, 36 és 42 pontos különbséggel nyerte meg a három győzelemig tartó finálé mérkőzéseit a BK Duchess ellen. A klosterneuburgi rivális a döntő 12 negyedéből mindössze egyet tudott megnyerni: az első mérkőzés utolsó 10 percét, 50 pontos hátrányban.

A korábbi válogatott Horváth Zsuzsa a finálé mindhárom mérkőzésén pályára lépett. Az első összecsapáson 4, a másodikon 14, a harmadikon 2 ponttal vette ki a részét a sikerből. A Flying Foxes az idei évadban az osztrák bajnokság mellett megnyerte az osztrák kupát és az osztrák-szlovák női ligát (ASWBL) is.

10:59
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Még nem biztos Nagy vb-szereplése

Még mindig nem biztos, hogy ott lehet a vasárnap kezdődő, dél-koreai divízió I-es jégkorong-világbajnokságon Nagy Gergő, a Quad City Mallards centere, miután csapata kikapott a tengerentúli CHL rájátszásának első körében a Rapid Citytől, így a továbbjutásról a hetedik mérkőzés dönt csütörtök hajnalban. Ha a Quad továbbjut, akkor a magyar center nem utazhat Szöulba. A részletekről itt olvashat.

11:27
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Nyúlnak öltözött a Hamburg kézise

Nem tud leállni a sportos ötletekkel a német Rewe élelmiszerbolt-hálózat. Karácsonykor a Rhein-Neckar Löwen kéziseivel készítettek reklámfilmet, a húsvéti ünnepekre pedig a Hamburg férfikézilabda-csapatának négy játékosát nyerték meg. A francia Kentin Mahé jól hozza a nyúlszerepet, de a filmecskében feltűnik Johannes Bitter, Steffan Schröder és Henrik Toft Hansen is.

11:42
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Már edzett Szöulban a válogatott

Már edzett Szöulban - igaz nem a vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság helyszínén - a magyar jégkorong-válogatott. A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a csapat a dél-koreai főváros déli részén fekvő Ajangban tréningezett jégen közel két órát, míg a vb-nek otthont adó, Szöul észak-nyugati részében található gojangi arénában először majd szombaton lehet jégre menni.

Nagy Gergő szereplése mellett még mindig kérdéses a Löwen Frankfurtban légiós Vas Márton játéka, aki csütörtökön vagy szombaton játssza szezonbeli utolsó klubmérkőzését - utóbbi esetben nem érne át a vb nyitómeccsére, amelyet a házigazda Koreai Köztársaság ellen vív a válogatott vasárnap.

12:17
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Életük meccse lesz

A Corinthians labdarúgócsapata legalább három tesztmérkőzést tervez a világbajnokság június 12-i nyitótalálkozójának is otthont adó Sao Pauló-i Itaquerao Stadionban, ahol még javában zajlanak a munkálatok.

Az első találkozóra május elsején kerül sor, amikor is a létesítményben dolgozókból álló csapatok találkoznak, erre 10 ezer nézőt várnak. Május 10-én a Corinthians jelenlegi és korábbi játékosai csapnak össze, akkor 20 ezren lehetnek jelen a lelátón. Május 17-én a Figueirense elleni bajnokit játsszák majd az Itaqueraóban, és tervben van még egy bajnoki összecsapás egy héttel később.

A közel 70 ezer férőhelyes stadiont tavaly év végére kellett volna átadni, ám még közel 20 ezer széket kell felszerelni. Ebben az arénában rendezik a vb nyitómeccsét a házigazda brazilok és a horvátok között, valamint további öt mérkőzést. Az Itaquerao mellett a cuiabai és a curitibai stadion sincs még készen, míg a többi helyszínen az aréna ugyan elkészült, ám a környékükön infrastrukturális beruházásokat kell befejezni.

12:30
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Guardiola: Veszélyes helyzetben vagyunk

Pep Guardiola, a Bayern edzője egyelőre a ma esti, Kaiserslautern elleni kupaelődöntőre gondol, de nem tudta megúszni a meccs előtti sajtótájékoztatón, hogy ne kérdezzék a Real Madrid elleni BL-elődöntő esélyeiről.

"Ha úgy játszunk a Real ellen, mint ahogy az utóbbi pár meccsen tettük, akkor nincs esélyünk a döntőre. Veszélyes helyzetben vagyunk, mert amikor az ember nem fókuszál eléggé, akkor a gondolkodás is lelassul, és minden lassabban történik a pályán" - mondta Guardiola, aki a bajnokságot már megnyerte a csapatával, amely valóban kiengedett kicsit az arany megszerzése óta, és a legutóbbi három bajnokijából kettőt elvesztett, egyet pedig döntetlenre adott.

12:50
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

A rájátszás meggyógyít

A Pittsburgh Penguins orosz sztárja, Jevgenyij Malkin vállalja a játékot az NHL rájátszásában, míg a Detroit Red Wings svéd csillaga, Henrik Zetterberg legfeljebb a második körre épül fel teljesen.

Malkin lába március 23-án sérült meg, ezért a Stanley-kupa-győztes csatár kihagyta az alapszakasz utolsó 11 összecsapását. Kedden azonban már edzett és jelezte, pályára tud lépni a Columbus Blue Jackets elleni nyitányon.

Az olimpiai és világbajnok, Stanley Kupa-győztes Zetterberg hátsérülése a februári szocsi olimpián újult ki, megműtötték, de az alapszakasz legjobbja, a Boston Bruins ellen még nem tud pályára lépni. Elmondása szerint, ha klubja bravúrral továbbjutna, akkor a második körben már ő is bevethető lesz.

13:14
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

A kupában nem megy Messinek a Real ellen

Lionel Messi eddig 27 mérkőzést játszott a Real Madrid ellen, és ezeken 21 gólt lőtt, valamint 12 gólpasszal ajándékozta meg a társakat. A Király-kupában eddig ötször lépett pályára a madridiak ellen, de ebben a sorozatban még nem volt eredményes ellenük, három gólpassz azért összejött. A mérlege a kupában: 1 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség. Amennyiben a Barca nyer este, Messi a 22. trófeáját szerzi meg a klubbal.

13:30
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Jó hír az Újpest védőinek

18 órától az MTK és az Újpest vívja a Magyar Kupa második elődöntőjét (a másik párharc első felvonásán a Debrecen 4-2-re verte a Diósgyőrt)."Természetesen ezúttal is fontos, hogy olyan játékosok is szerepet kapjanak, akik máskor kevesebbet játszanak. Az Újpest a tavaszra jól összeállt, ez annak ellenére igaz, hogy nem mindig sikerült jó eredményt elérniük. Játszó csapattal állunk szemben, melynek jó állapotban vannak játékosaik, így nem lesz könnyű dolgunk, de mindent megteszünk a továbbjutásért" - nyilatkozta az MTK honlapjának Garami József edző, aki azt is elárulta, hogy a tervezett kezdőcsapatban nem szerepel Torghelle Sándor, ennek minden bizonnyal örülnek Újpesten.

13:39
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

800 rendőr jutott az 1000 tüntetőre

Ezer ember vonult az utcára Sao Paulóban, ismét tüntetve a június 12-én kezdődő futball-világbajnokság ellen. Az újabb tiltakozó megmozdulást annak ellenére megtartották, hogy hatalmas eső zúdult Brazília legnagyobb városára, ahol hat vb-mérkőzést is rendeznek.

A tömeg a belvárosban masírozott, majd Sao Paulo pénzügyi központjában, az Avenido Paulistán vert tanyát. Sokan maszkot viseltek, s a brazil zászlót lengetve harsogták a világbajnokságot szidalmazó rigmusokat. A feliratos táblákon is főleg a vb-rendezéssel járó rendkívül magas költségeket ostorozták, követelve, hogy a pénzeket inkább a közlekedés, az egészségügy, a közszolgáltatások javítására fordítsák.

A tüntetés színhelyére nyolcszáz rendőrt küldtek, de a beszámoló szerint nem volt összetűzés a rendfenntartók és a felvonulók között. A megmozdulást a közösségi oldalakon szervezték.

13:46
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Profiból amatőr lett a legenda

Harminchat év után amatőrstátuszba csúszott vissza Steve Davis, a sznúker hatszoros világbajnoka.

Az 56 esztendős angol biliárdozó sikertelenül szerepelt a szombaton kezdődő vb selejtezőjében, ezzel nemcsak a sheffieldi szupertornáról maradt le, hanem kiesett a legjobb 64-ből is a világranglistán. Ez azt jelenti, hogy elvesztette profi besorolását, amellyel 1978 óta büszkélkedhetett.

A londoni játékos 1980 és 2000, illetve 2003 és 2008 között tagja volt a top 16-nak, és hat világbajnoki címe mellett további 22 világranglista-versenyt nyert meg, ezzel második az örökranglistán a skót Stephen Hendry mögött. Legutóbbi nagy diadalát 1997-ben aratta, az elmúlt három évben már csak a BBC szakkommentátoraként jutott el a vb-re, ahol a rangsor legjobb 16 versenyzője állhat asztalhoz automatikusan, továbi tizenhatan pedig selejtező útján kvalifikálják magukat.

14:11
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Licitáljon Fergie boraira!

Alex Ferguson, a Manchester United korábbi legendás edzője árverésre bocsátja exkluzív borgyűjteményt. Az 5000 darabból álló kollekcióra májustól lehet licitálni, és a gyűjtemény értékét 3 millió fontra, azaz 1,1 milliárd forintra becsülte a Christie's aukciósház. Ferguson 1986 és 2013 között volt a MU edzője, a gyűjteményében minden évből szerepel egy-egy különleges bor, és a meccsek után rendszeresen megvendégelte az ellenfelek edzőit is.

14:21
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Berki Smith ellen - London óta először

Berki Krisztián Szöulba utazott egy meghívásos nemzetközi versenyre, ahol a londoni olimpia döntője óta most először találkozik Louis Smithszel, akit akkor - emlékezetes körülmények között - sikerült legyőznie. A brit az olimpia után bejelentette visszavonulását, a világbajnokságon már tévékommentátorként volt jelen, néhány hónapja azonban eldöntötte, hogy visszatér, és újra edzésbe áll. Ez lesz az első nemzetközi versenye azóta.

"A közönség és a sajtó számára talán sokkal érdekesebb ez a találkozás, mint nekünk, tornászoknak, én személy szerint örülök, hogy Smith visszatért, mert szeretek vele versenyezni, s biztosan jó formában is van, ha úgy döntött, elindul ezen a versenyen" - mondta a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Berki az elutazás előtt. - Ami engem illet, jó formában vagyok, bár a múlt szombati, budapesti versenyen egy kicsit elfáradtam, nem lesz gond a felfrissülés. Jó és színvonalas viadalra számítok, Szöulban ez szinte természetes is, hiszen csak a legjobbak kapnak meghívást."

14:44
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Ronaldo sérülten is laza

A Real Madrid sérült játékosai, Sami Khedira, Alvaro Arbeloa, Cristiano Ronaldo és Marcelo is elutazik a Barcelona elleni Király-kupa-döntőre, a képen Florentino Pérez elnökkel láthatóak.

15:10
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

A 10 legszebb Real-gól a Barca ellen

Ne minket kritizáljanak a választás miatt, a Real Twitter-oldala szedte össze a tíz gólt. Raúl, Zamorano, Zidane, Benzema és C. Ronaldo is, utóbbi három góllal is szerepel a listán.

15:22
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Cruyff visszahozná Guardiolát

Legszívesebben ismét Josep Guardiolát látná az FC Barcelona kispadján Johan Cruyff, a katalán klub korábbi labdarúgója és vezetőedzője. "Itt olyan emberek döntenek, akiknek fogalmuk sincs a futballról. Nem a tréner irányít, hanem azok, akik hasznot akarnak húzni a csapatból" - nyilatkozta az El Mundo című spanyol napilap szerdai számában a hollandok világbajnoki ezüstérmese.

A 66 éves Cruyff szerint a korábbi elnök, Joan Laporta idejében másként működtek a dolgok: "Ha visszatér, javasolni fogom neki Pep visszahívását, és mivel okos ember, meg is tenné" - tette hozzá. A Barcelona kispadján tavaly nyár óta az argentin Gerardo Martino ül, akinek a vezetésével az együttes kiesett a negyeddöntőben a Bajnokok Ligájából, a spanyol bajnokságban pedig csak a harmadik helyen áll, négy ponttal lemaradva az éllovas Atlético Madrid mögött. A Barcelona ma este a Real Madriddal játszik a Király-kupa-döntőjében.

15:36
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Már csak 5 hely kiadó az olaszoknál?

A Sky Italia nevű olasz tévécsatorna úgy tudja, Cesare Prandelli 18 játékosról már eldöntötte, hogy ott lesz a vb-keretben, így már csak öt hely kiadó. A 18-as listán ott szerepel a Verona brazil jobbhátvédje, Romulo is, akinek van olasz útlevele, így játszhatna az olasz csapatban.

A 18 kiválasztott:
kapusok: Buffon (Juventus), Sirigu (PSG)
hátvédek: Barzagli, Bonucci, Chiellini (mind Juventus), De Sciglio (Milan), Romulo (Verona), Paletta (Parma)
középpályások: Candreva (Lazio), De Rossi (Roma), Marchisio, Pirlo (mindkettő Juventus), Montolivo (Milan), Thiago Motta (PSG)
csatárok: Balotelli (Milan), Cassano (Parma), Cerci (Torino), Gilardino (Genoa)

16:08
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Arrasatével elégedettek

Két évvel, 2016 nyaráig meghosszabbították a Real Sociedad vezetőedzőjének, Jagoba Arrasatének a szerződését. A tréner 2013 júliusában vette át a baszk gárda irányítását, és bár a Bajnokok Ligájában kiesett a csoportkörben, a bajnokságban Európa Liga-indulást jelentő hetedik helyen áll öt körrel a pontvadászat vége előtt, míg a spanyol Király Kupában az elődöntőig menetelt. A 35 éves szakember már 2010 óta a klub alkalmazásában áll, vezetőedzői kinevezése előtt utánpótláscsapatot irányított, majd pályaedző volt a felnőtt együttesnél.

16:26
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Federernek 51 perc elég volt

ATP-torna, Monte-Carlo, 2,89 millió euró összdíjazás, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Federer (svájci, 4.) - Stepanek (cseh) 6:1, 6:2
Raonic (kanadai, 8.) -Lu (tajvani) 6:7 (4-7), 6:2, 6:1
Fognini (olasz, 10.) - Bautista (spanyol) 7:6 (8-6), 6:4
Rosol (cseh) - Llodra (francia) 6:4, 6:4

16:54
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Súlyos szívritmuszavar

Súlyosabbá vált szívritmuszavara miatt szünetelteti pályafutását Robert Gesink, a Belkin csapatának 27 éves holland kerékpárversenyzője.

17:24
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Nincs több potyautazás

Kiss László, az úszóválogatott kapitánya a medencés úszók felkészülésének eddigi tapasztalatairól szólva hangsúlyozta, hogy a kiemelt kormányzati támogatásnak köszönhetően 12 melegégövi edzőtáborba utazhattak el a kiválasztottak, ami mutatja, hogy a sportág sosem látott megbecsültségnek örvend. A szakvezető ugyanakkor önkritikusan megjegyezte, hogy hagyta magát befolyásolni a klubvezetők által, így előfordult, hogy olyanokat vittek el edzőtáborozni - Dara Eszter, Mutina Ágnes -, akik a hazatérést követően többé nem látogatták a Jövő SC edzéseit.

A világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Cseh László az elnökség tagjaként megjegyezte, korábban is előfordult már, hogy pályájuk végén egyes versenyzők még elmennek az ilyen edzőtáborokba, de inkább utolsó nyaralásként fogják fel. "Ezt meg kellene előzni, hadd utazzanak a szövetség pénzén fiatal tehetségek” - mondta. „Annak idején gyerekként ölni tudtunk volna azért, hogy bekerüljünk a csapatba, nem lenne jó, ha az ilyen esetek miatt esetleg elvesztenénk olyanokat, akik ugrásszerűen fejlődhetnének a táborokban."

17:42
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Nadal is simázott

ATP-torna, Monte-Carlo, 2,89 millió euró összdíjazás, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Nadal (spanyol, 1.) - Gabasvili (orosz) 6:4, 6:1
Robredo (spanyol, 11.) - Benneteau (francia) 4:6, 6:0, 6:1
Seppi (olasz) - Andujar (spanyol) 7:6 (7-5), 5:7, 6:4

18:22
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Deschamps már az Eb-re is gondol

Már a 2016-os, hazai rendezésű Európa-bajnokságra is gondol a június 12-én kezdődő, brazíliai világbajnokságra utazó keret összeállításakor Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakvezető szerint egyensúlyt kell találnia a között, hogy csapata győzelmi eséllyel vágjon neki az idei vb-nek, illetve hosszú távon is sikeres maradhasson. "Nem azért vagyok francia szövetségi kapitány, hogy a 23 legjobb játékost vigyem ki, hanem hogy egységes csapatot hozzak össze, amely a lehető legmesszebb juthat" - jelentette ki a játékosként világ- és Európa-bajnok tréner.

A legutóbbi vb-n már a csoportkörben búcsúztak a franciák. A szereplésük így csak arról a pályán kívüli botrányról maradt emlékezetes, amikor a játékosok sztrájkoltak Nicolas Anelka mellett kiállva, aki állítólag inzultálta Raymond Domenech akkori szakvezetőt. Deschamps május 13-án jelöli ki 30 fős, bő keretét a vb-re, ahol Honduras, Svájc és Ecuador válogatottja lesz a franciák ellenfele a csoportkörben.

19:09
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Ha nem jön be, bolondnak fognak nézni

Felcsúton derült ki Ferguson titka - interjú Jesper Olsen volt MU-sztárral.

19:35
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

A ManCitynél a legjobbak a fizetések

A Manchester City játékosai a világ legjobban kereső sportolói, éves átlagkeresetük meghaladja az ötmillió fontot. A Sportingintelligence nevű honlap által a profi élsport világában honos fizetésekről összeállított, szerdán ismertetett éves globális jelentés szerint a Premier League-ben játszó klub játékosainak fejenkénti átlagos fizetése tavaly 5,34 millió font (csaknem kétmilliárd forint) volt. Ez több mint 102 ezer fontos (38 millió forintos) heti bruttó átlagkeresetnek felel meg. (A témáról bővebben itt olvashat.)

20:01
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Babos nyolc között párosban

Babos Tímea oldalán a tajvani Hao Csing-csannal döntő rövidítésben legyőzte szerdán az Alexandra Krunic, Ana Vrljic duót a 250 ezer dollár (55,5 millió forint) összdíjazású keménypályás Kuala Lumpur-i női tenisztorna párosversenyének első fordulójában. Az első helyen kiemelt kettős az első szettet elveszítette, de aztán 6:0-ra hozta a második játszmát, a rövidítésben pedig felülkerekedett a szerb, horvát pároson. A mérkőzés 1 óra 18 percig tartott. Babosék az elődöntőbe jutásért az Eleni Daniilidou, Magda Linette görög, lengyel duóval játszanak majd csütörtökön - magyar idő szerint - 10 órakor. A 20 éves magyar játékos egyesben a keddi első fordulóban kiesett.


páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Babos, Hao (magyar, tajvani, 1.)-Krunic, Vrljic (szerb, horvát) 4:6, 6:0, 13:11

20:35
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Federer nem indul a Garroson, ha...

A korábbi világelső teniszező, Roger Federer a feleségével szeretne lenni, amikor megszületik harmadik gyermekük, ezért akár a Roland Garrost is kihagyhatja idén. Federer szerdán a monte-carlói salakpályás tenisztornán aratott második fordulós sikere után nyilatkozott az újságíróknak, s jelezte, hogy továbbra sem tudja, pontosan mikor születik meg gyermeke. Hozzátette, feleségével remélik, hogy nem a május 25-én kezdődő francia nyílt bajnokság alatt jön világra a pici, ám ha mégis, akkor nem fog számára problémát jelenteni, hogy visszalépjen. A svájci sztárjátékos, aki 2000 óta egyetlen Grand Slam-tornáról sem hiányzott, a 2,89 millió euró (887 millió forint) összdíjazású monte-carlói salakpályás verseny második fordulójában mindössze 51 perc alatt győzte le a cseh Radek Stepaneket, s bejutott a nyolcaddöntőbe.

20:58
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Fradi-mezt kapott a FIFA-elnökjelölt

Jerome Champagne a közelmúltban megnézte, hogy áll a Fradi-stadion, és elmondta, mit tenne, ha őt választanák meg a FIFA elnökének.

21:10
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Címmeccsen bokszolhat Szili István

Május 2-án az olaszországi Gatteoban az EBU-EU betöltetlen középsúlyú bajnoki címéért lép kötelek közé Szili István - derül ki a Boxrec.com adatbázisából, illetve az öklöző Facebook-oldaláról. Az összecsapáson a korábbi olasz bajnok Matteo Signanival (20 győzelem, ebből 6 KO/TKO, négy vereség, két döntetlen) mérheti össze az erejét a kőszegi származású, de hosszabb ideje Svájcban élő és készülő Szili. A 18 hivatásos mérkőzést követően is veretlen, 31 éves Szilit legutóbb tavaly augusztusban láthattuk a szorítóban, amikor is vitatható körülmények között döntetlent ért el Goekalp Oezekler ellen a WBO betöltetlen interkontinentális címéért kiírt találkozón - írja a Profiboksz.hu.

21:41
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Rég láttunk ilyen pocsék lövést

Bavon Tshibuabua követte el az MTK-Újpest meccsen.

21:59
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Magyarország-Lengyelország 11-0

A magyar jégkorong-válogatott harmadik mérkőzését is megnyerte a székesfehérvári U18-as divízió I/B világbajnokságon: Glen Williamson szövetségi edző csapata 11-0-ra kiütötte a lengyel együttest.

Eredmény, 3. forduló:
Magyarország-Lengyelország 11-0 (3-0, 4-0, 4-0)

A magyarok vasárnap 6-1-re győztek a szlovénok, hétfőn pedig 6-2-re az osztrákok ellen. Csütörtökön Japán, szombaton pedig Ukrajna válogatottjával találkoznak. Az első helyezett feljut a divízió I/A osztályba, az utolsó kiesik a divízió II/A-ba.

22:14
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

A szünetig bajban voltak Görbiczék

A címvédő Győri Audi ETO KC bejutott a női kézilabda NB I döntőjébe, miután másodszor is legyőzte az Érdet. Az Érd nagy meglepetésre a szünetben még két góllal vezetett, Ambros Martín együttese azonban ezt követően átvette az irányítást, és végül biztosan nyert. A Bajnokok Ligája május 3-4-i budapesti négyes döntőjére is készülő győriek a hazai bajnokság fináléjában az FTC-Rail Cargo Hungariával találkoznak.

Női NB I, elődöntő, 2. mérkőzés:
Érd - Győri Audi ETO KC 26-33 (17-15)
A párharcot 2-0-s összesítéssel a Győr nyerte.

22:28
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Közel a döntőhöz a Pécs

A PINKK Pécsi 424 közel került a női kosárlabda NB I fináléjához, miután az elődöntő első mérkőzésén idegenben győzte le a Diósgyőrt. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc második mérkőzését pénteken játsszák a PINKK otthonában.


elődöntő, 1. mérkőzés:
Aluinvent DVTK - PINKK Pécsi 424 53-62 (8-11, 23-11, 8-16, 14-24)


az 5-8. helyért, 1. mérkőzések:
HAT-AGRO UNI Győr - MTK-Budapest 75-66 (20-21, 19-14, 20-14, 16-17)
Atomerőmű KSC Szekszárd - ZTE NKK 73-68 (12-16, 22-24, 21-14, 18-14)

22:38
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Hihetetlen hajrával nyert a Csurgó

A Csurgó jutott be a férfi kézilabda NB I elődöntőjébe, miután egy időntúli hétméteressel kiegyenlített, és büntetőkkel legyőzte a vendég Tatabányát szerdán, így 2-1-es összesítéssel nyerte a párharcot. A somogyiak az elődöntőben a Pick Szegeddel találkoznak. A másik elődöntős párharcban a címvédő MKB-MVM Veszprém 1-0-ra vezet a Balatonfüred ellen.

Férfi NB I, az elődöntőbe jutásért, 3. mérkőzés:
Csurgó - Grundfos-Tatabánya 26-26 (12-13) - büntetőkkel 3-2
A párharcot 2-1-es összesítéssel a Csurgó nyerte.

22:45
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Rózsa Csilla Magyarországon golfozik

Csütörtöktől vasárnapig Magyarországon rendezik meg az Európai Olimpiai Reménységek golfversenyét, amelynek ünnepélyes megnyitóját szerdán tartották meg a Parlamentben. A viadalon hét ország 17 éven aluli legjobb játékosai mérik össze tudásukat, a házigazda magyar csapat mellett a cseh, a szerb, a szlovák, a szlovén, osztrák és orosz együttes versenyez majd 6-6 fős fiú és lány csapatokkal. A magyar színeket a junior válogatott keret tagjai képviselik. A lányoknál a legjobb magyar játékos, Rózsa Csilla mellett Briglovics Boróka, Vadkerti Adél, Paál Julianna, Czernecki Laura, Tóth Maya szerepel, a fiúknál Csányi Olivér, Rózsa Dávid, Rózsa Dániel, Závaczki Bálint, Holló Zsombor és Greff Bálint indul. Rózsa Csilla a sikeres amerikai versenyek és edzőtáborozás után idén először lép pályára Magyarországon. Böndicz Gergő szövetségi kapitány elmondta, elsősorban Rózsa Csillától számít kiemelkedő eredményre, a legveszélyesebb, egyben a legerősebb ellenfélnek pedig a cseheket tartja. A versenyek csütörtöktől vasárnapig 7.30 órától kezdődnek a máriavölgyi Pannónia Golf Clubban.

22:50
2014. április 16.
Vágólapra másolva!

Vége

Ezzel vége a mai sportos hírzuhatagnak, mostantól egy külön cikkben csak a Barca-Realra fókuszálunk.