Sakksikerek és gólcunami

Vágólapra másolva!
Sidi Péter sportlövő olimpikon
Cikkünk folyamatosan frissül
Remek magyar siker született a moszkvai légfegyveres Európa-bajnokságon, a 30+30 lövéses számban világcsúccsal nyert a magyar csapat. LeBron James-t kimerítette tegnapi egyéni csúcsa, az NHL-ben a hajrára maradt a döntés, megvannak a magyar Ligakupa negyeddöntőinek párosításai. Kövessen minket egész nap, csodás lesz!
10:30
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Világcsúccsal Eb-győztesek a futócéllövők

A Tasi Tamás, Sike József, Boros László összeállítású magyar csapat világcsúccsal nyerte meg a 30+30 lövéses számot a moszkvai légfegyveres Európa-bajnokság zárónapján, melyen Sike és Tasi bejutott az éremmérkőzésekbe.A magyar hármasból Sike 584 körrel megnyerte az alapversenyt, hat körrel megelőzve a második Tasit. A hétfőn 40 vegyesben negyedik Boros László pedig 572 körrel a hetedik helyen végzett. A csapat így 1734 körrel zárt, s egy körrel megjavította a németek 2002-ben felállított világrekordját a nem olimpiai versenyszámban.Az éremmérkőzésekben a legjobb négy folytathatja 9.30 órától, az elődöntőkben a két magyar elkerülte egymást. A nap egyik olimpiai versenyszámában, női puskában Miskolczi Julianna - legjobb magyarként - a hetedik helyen bejutott a 9.50-kor kezdődő nyolcas döntőbe. Férfi pisztolyban az egyetlen magyar, Tátrai Miklós 22. lett.

Sidi Péter, Big Gun Fotó: Mudra László [origo]

10:37
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

LeBron James-t kicsinálta a rekordnap

LeBron James hétfői 61 pontos egyéni csúcsa után csak 22 pontig jutott, csapata, a címvédő Miami Heat pedig kikapott Houstonban az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keddi játéknapján.Az elmúlt két idény legjobbjává választott szupersztár elismerte, hogy rendkívül fáradt a Charlotte elleni remeklése után, és a nap túlnyomó részét alvással töltötte.

Eredmények:
Cleveland Cavaliers–San Antonio Spurs 101–122
Indiana Pacers–Golden State Warriors 96–98
Houston Rockets–Miami Heat 106–103
Oklahoma City Thunder–Philadelphia 76ers 125–92
Phoenix Suns–Los Angeles Clippers 96–104
Los Angeles Lakers–New Orleans Pelicans 125–132


10:40
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Őrületes izgalmak az NHL-ben

A New Jersey Devils 36,6 másodperccel a vége előtt lőtt góllal nyert 4-3-ra a vendég Detroit Red Wings ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján. A címvédő Chicago Blackhawks nem bírt a Colorado Avalanche együttesével. Utóbbi a 40. győzelmét aratta a 62. fordulóban, és ilyen gyorsan még soha nem sikerült elérnie ezt a határt.A tavaly nagydöntős Boston Bruins többek között a cseh David Krejci mesterhármasával diadalmaskodott 4-1-re a Florida Panthers ellen, amelyben még nem kapott helyet a kedden cseréként érkezett Roberto Luongo. A kétszeres olimpiai bajnok kanadai kapus a Vancouver Canuckstól tér vissza a floridai gárdához. A Bruins sorozatban hetedik alkalommal nyert riválisa ellen.

Eredmények:
Boston Bruins-Florida Panthers 4-1
New Jersey Devils-Detroit Red Wings 4-3
Columbus Blue Jackets-Dallas Stars 4-2
Chicago Blackhawks-Colorado Avalanche 2-4
St. Louis Blues-Tampa Bay Lightning 4-2
Nashville Predators-Pittsburgh Penguins 1-3
Winnipeg Jets-New York Islanders 2-3, hosszabbítás után
Phoenix Coyotes-Vancouver Canucks 1-0
Edmonton Oilers-Ottawa Senators 3-2
San Jose Sharks-Carolina Hurricanes 2-3, hosszabbítás után


10:42
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Nincs magyar főtáblás Indian Wells-ben

Czink Melinda búcsúzott a 6 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i keménypályás tenisztorna női egyes selejtezőjének második fordulójában, így nem jutott főtáblára.A viadal honlapja szerint a világranglistán 348. magyar játékos kedden három szettben, 2 óra 23 perces csatában kapott ki az ausztrál Olivia Rogowskától.Babos Tímea hétfőn - a kvalifikáció nyitókörében - vereséget szenvedett az orosz Alla Kudrjavcevától, így egyesben magyar szereplő nélkül rendezik meg a kaliforniai szupertornát.Párosban Babos a szerb Jelena Jankoviccsal indul, első ellenfelük a negyedik helyen kiemelt Kveta Peschke, Katarina Srebotnik cseh, szlovén duó lesz. A találkozó magyar idő szerint csütörtök hajnali 1 órakor kezdődik.

Eredmény:selejtező, 2. forduló:
Olivia Rogowska (ausztrál)-Czink Melinda 6:7 (1-7), 6:3, 6:2


10:47
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Fradi-Pápa a Ligakupa negyeddöntőjében

A Ferencváros a Pápával, a Debrecen a Vasassal, a Diósgyőr a Szigetszentmiklóssal, a Pécs pedig a Videotonnal került egy párba a labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjében.A magyar szövetség honlapja alapján az első mérkőzéseket március 18-án, a visszavágókat április 1-jén rendezik.

A negyeddöntő párosítása:
Ferencváros-Lombard Pápa Termál FC
Diósgyőri VTK-Szigetszentmiklós
DVSC-TEVA - Vasas
PMFC-Matias - Videoton FC



11:27
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Miskolczi Eb-győztes légpuskában

Miskolczi Julianna aranyérmet nyert női légpuskában a moszkvai légfegyveres Európa-bajnokság szerdai zárónapján.A komáromi versenyző az alapversenyből 416,2 körös eredménnyel a hetedik helyen jutott a nyolcas döntőbe, melyben egészen szenzációs teljesítménnyel, 209,5 kört elérve nagy fölénnyel győzött. A 30 éves Miskolczi pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta az orosz fővárosban.A női puskások 10 méteres olimpiai számának 1993 óta nem volt magyar Európa-bajnoka, akkor Fórián Éva győzött.

Sike József bronzérmet nyert, Tasi Tamás pedig negyedik lett a futócéllövők 30+30 lövéses versenyében a moszkvai légfegyveres Európa-bajnokság zárónapján.Az alapversenyben Sike nagy fölénnyel lett első, Tasi pedig a második helyen zárt, ám az elődöntőben mindketten kikaptak. A harmadik helyért így egymás ellen álltak lőállásba, s kettejük csatáját 6:3-ra nyerte meg Sike József.Az alapversenyben korábban Sike és Tasi mellett Boros László is jól lőtt, a magyar csapat pedig 1734 körös világcsúccsal megnyerte a kontinensviadalt.


12:10
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Tízezer aláírás jött össze Cleverley ellen

Ennyi ember gondolta úgy, hogy rossz ötlet Tom Cleverley beválogatása az angol vb-keretbe, sőt, a petíciót aláírók közül sokan úgy gondolják, a játékos felelős a Manchester United gyenge szerepléséért. Roy Hodgson azonnal kijelentette, egy edzőnek nem kell az ilyen szurkolói kezdeményezésekkel foglalkoznia, szerinte Cleverley eleget tett ahhoz, hogy ott legyen az angol válogatottban. 
Anglia Dániával találkozik szerdán, Cleverley ott van a keretben, de Hodgson leszögezte, ez nem jelenti azt, hogy ott lesz a világbajnokságon is. De ha így lesz, az nem egy szurkolói petíció miatt lesz. 

 

12:26
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

A Barcelona soha nem adja el Messit

A spanyol bajnok FC Barcelona labdarúgócsapatának elnöke leszögezte, hogy soha nem fognak megválni Lionel Messitől, a világ legjobb játékosától."Ő semmi pénzért nem eladó!" - jelentette ki Josep Maria Bartomeu kedd esti tévényilatkozatában. Hozzáfűzte, hogy az Aranylabdát eddig négyszer kiérdemelt argentin támadó családjával is "nagyon szívélyes és korrekt" kapcsolatot ápol a klub, amely azt szeretné, hogy Messi legyen "a világ legjobban fizetett futballistája".Ez utóbbi az elnök szerint jár a sportág "numero unójának", vagyis az első számú labdarúgónak. "Leo Messi mint játékos nálunk született, a mi ikonunk, aki hitünk szerint profi pályafutása végéig nálunk is marad" - hangoztatta a katalán klub első embere, jelezve, hogy már idén nyáron meg akarják újítani a klasszis futballista szerződését.

Messi nem megy sehova Forrás: AFP

13:17
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

A Sapa Fehérvár elképesztő bravúrja

Az átalakított, megfiatalított fehérvári jégkorongcsapat nagy bravúrt végrehajtva bejutott az osztrák bajnokság (EBEL) rájátszásába, ahol az új célt: kiejteni az esélyesebb HC Bozent.Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a klub szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: titkon sokan bíztak benne - ő maga ugyanakkor a legderűsebb álmában sem gondolta -, hogy bejutnak a playoffba. Sokan sérültek is voltak és többen most is hiányoznak. A középszakaszban aztán már remekelt a csapat, és végül megnyerte az alsóházi küzdelmeket.

"Nem mi választottunk ellenfelet a negyeddöntőre, hanem a bolzanóiak választottak minket. Ez nem volt meglepő, hiszen az alapszakaszban a lehetséges nyolc pontból hetet megszereztek ellenünk. Szeretnénk bebizonyítani, hogy rosszul döntöttek, amikor minket szemeltek ki az elődöntőért folyó párharcra" - mondta Ocskay Gábor.Marty Raymond vezetőedző külön kiemelte a kapus Hetényi Zoltánt, aki decemberben csatlakozott a kerethez, és teljesítménye kiegyensúlyozottan magas volt.Hangsúlyozta azt is, hogy nem tartja kizártnak a négy közé jutást. Hozzátette: biztosan kimerítő lesz, hogy az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban két-három naponta 800 kilométert kell majd buszozni, de a Bozen is rákényszerül erre.

A negyeddöntő menetrendje:
1. mérkőzés: március 7., péntek, 19.45: HC Bozen-Sapa Fehérvár AV19
2. mérkőzés: március 9., vasárnap, 17.30: Fehérvár-Bozen
3. mérkőzés: március 11., kedd 19.45: Bozen-Fehérvár
4. mérkőzés: március 14., péntek, 19.15: Fehérvár-Bozen
ha szükséges:
5. mérkőzés: március 16., vasárnap, 17.30: Bozen-Fehérvár
6. mérkőzés: március 18., kedd, 19.15: Fehérvár-Bozen
7. mérkőzés: március 21., péntek, 19.15: Bozen-Fehérvár

Alba Volán Forrás: MTI/Kovács Tamás

13:30
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Szédítő névsor a barátságos meccsen

Öt aranylabdással utoljára a Real Madrid kezdőcsapatában találkoztunk. Ez most más, de már csak a nosztalgia kedvéért is érdemes végigfutni a névsort. Zidane remekül választ barátokat, lássuk be. 

13:40
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Hivatalos: Vidics az Interben folytatja

Bár az olasz sajtó hónapok óta tényként kezeli, az Internazionale csak ma jelentette be hivatalosan, hogy Nemanja Vidics nyártól Milánóba költözik. A Manchester United 32 éves szerb középhátvédjének lejár a szerződése, ingyen érkezik az Interhez. 

"Vidics igazi világklasszis, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült leigazolnunk. Tehetsége, nemzetközi pedigréje és karizmája nagy segítséget jelent majd fiatal játékosaink fejlődésében" - nyilatkozta Erick Thohir elnök a klub honlapjának. 

14:35
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Nincs kapitánya az orosz hokiválogatottnak

Nem hosszabbították meg Zinetula Biljaletgyinovnak, az orosz jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának szerződését, miután a csapat a szocsi olimpián óriási csalódást keltett az ötödik helyezésével.A szövetség szerdai bejelentése szerint legkésőbb a jövő héten bemutatják az új kapitányt, aki majd vezeti a gárdát a májusi, minszki világbajnokságon.Az oroszok házigazdaként aranyesélyesnek számítottak Szocsiban, ám a negyeddöntőben 3-1-re kikaptak a későbbi bronzérmes finnektől, ami valósággal sokkolta a közvéleményt.Biljaletgyinovot 2011 júniusában nevezték ki, és vezetésével a válogatott a következő évben világbajnok lett.


15:15
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Ők játszhatnak a finnek ellen

Pintér Attila szűkítette a finnek elleni, 35 fős keretet. Az alábbi játékosok közül kerülnek ki azok, aki az új kapitány első mérkőzésén pályára léphetnek. Kimaradt többek között Böde Dániel, a Ferencváros csatára, valamint Guzmics Richárd, a Haladás védője.

kapusok: Balogh János, Bogdán Ádám, Horváth Tamás
védők: Juhász Roland, Kádár Tamás, Korhut Mihály, Lázár Pál, Leandro, Lipták Zoltán, Vanczák Vilmos
középpályások: Elek Ákos, Gyurcsó Ádám, Koman Vladimir, Lovrencsics Gergő, Varga József, Pátkai Máté, Sándor György, Stieber Zoltán, Szakály Péter, Dzsudzsák Balázs
támadók: Futács Márkó, Nikolics Nemanja, Priskin Tamás, Rudolf Gergely, Varga Roland

15:23
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Japán gólcunami 17 perc alatt

A világbajnoki résztvevő japán labdarúgó-válogatott - amely már a 17. percben négy góllal vezetett - 4-2-re legyőzte az új-zélandi csapatot barátságos mérkőzésen.

barátságos mérkőzés:
Japán - Új-Zéland 4-2 (4-1)
gól: Okazaki (4., 17), Kagava (7., 11-esből), Morisige (11.), illetve Wood (39., 80.)

Érdemes megnézni Honda sarkazós gólpasszát (1.07-nél) és Wood alapvonalról lőtt gólját (1.45-nél):

15:30
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Külföldi szurkoló nem éli túl a 45 fokot

Kizártnak tartja a 2022-es labdarúgó-világbajnokság nyári megrendezését Monika Staab, a házigazda Katar női válogatottjának szövetségi kapitánya.

"Külföldi szurkoló nem éli túl itt a nyári 45 fokot. Aki nem idevalósi, olyankor nem is megy ki az utcára, mert nem kap levegőt" - mondta a német szakember, aki a hőség miatt hajnali öt vagy este kilenc órakor tart edzéseket a nemzeti együttesnek.

Az 55 éves tréner - aki már 68 országban dolgozott a nemzetközi szövetség (FIFA) megbízásából - leszögezte: október és március között kell lebonyolítani a vb-t, mert "másként nem megy".

A kérdés azután került ismét napirendre, hogy Jerome Valcke FIFA-főtitkár január elején kizárta, hogy nyáron rendezzék a vb-t. Ideális megoldásnak azt nevezte, ha valamikor november 15. és január 15. között kerülne sor a katari tornára. A nyilatkozat után a FIFA sietett leszögezni, hogy Valcke a magánvéleményét fogalmazta meg, és a nyári, brazíliai vb előtt nem lesz döntés a 2022-es időpontról. Katar több mint három éve, 2010 decemberében nyerte el a 2022-es vb rendezési jogát, s az azóta eltelt időszakban több lehetséges időpont is felvetődött a tornával kapcsolatban.

15:43
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

A feje tetejére állt a Premier League

A futballstatisztikákkal foglalkozó Opta összeszedte, hogy nézne ki a Premier League tabellája, ha csak az angol játékosok által szerzett gólok - 239 volt ebből - számítanának. A Manchester United itt legalább jól állna, a City kiesőhelyen tanyázna, a mostani Chelsea-nek pedig esélye sem lenne a bajnoki címre.

16:10
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Az idény legrosszabb szabadrúgása

Dicséretes önkritikáról tanúskodik a az északír amatőr bajnokságban szereplő Camlough Rovers játékosának, Seamus Kane-nek a Twitter-bejegyzése, aki úgy döntött, a hétvégi balul sikerült szabadrúgása, és azt ezt követő cikizések miatt nem áll oda többet a labda mögé pontrúgásnál. Kane lövése az alábbi videón látható:

16:38
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Belga kapitány a női röpiseknél

A belga Jan De Brandt lett a magyar nőiröplabda-válogatott szövetségi kapitánya. A hazai szövetség szerdán számolt be a szakember szerződtetéséről, a részleteket csütörtökön sajtótájékoztatón ismertetik.

Hollósy László korábbi szövetségi kapitányt február 3-án menesztették morális okok miatt. Jan De Brandt korábban a spanyol Tenerifét, a török Fenerbahcét, legutóbb pedig a Bakut irányította. Legnagyobb sikereit a Fenerbahcéval érte el, 2010-ben a női Bajnokok Ligájában ezüstérmes volt, török bajnokságot kétszer, kupát és szuperkupát egy-egy alkalommal nyert az együttessel.

16:59
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

A Serie A-t kopasztaná a ManUnited

Olasz lapértesülések szerint a nyáron Olaszországban vásárolna be a Manchester United. Korábban két Juventus-játékosról esett szó leggyakrabban, de Claudio Marchisiót nem adja a Juve, Angelo Ogbonna pedig nem győzte meg David Moyes-t. Az új célpontok között a Milan fiatal jobb(és bal)hátvédje, Mattia De Sciglio mellett a Napoli sztárja, a szlovák Marek Hamsik szerepel. De Sciglio ára nem ismert, azt azonban tudjuk, hogy Hamsikért tavaly nyáron nevetve dobott vissza 20 millió euró körüli ajánlatokat Aurelio De Laurentis, a Napoli tulajdonosa (a calciomercato.it szerint 35 millióért engednék el a szlovákot). 

17:32
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Magyar sikerek a sakk Eb-n

Polgár Judit és Almási Zoltán egyaránt a világos bábukat vezetve győzött a jereváni sakk Európa-bajnokság szerdai, harmadik fordulójában, míg a harmadik magyar résztvevő, Balogh Csaba sötéttel döntetlent ért el. Az Eb honlapja szerint minden idők legjobb női játékosa a 46. lépésben késztette a parti feladására a román Vlad-Cristian Jianút, Almási pedig 31 lépést követően gyűjtötte be a teljes pontot az örmény Haik Martiroszjan ellen. Balogh viszont már 17 lépés után remizett a grúz Luka Paicsadzével. Három játéknapot követően a magyarok közül Polgár áll a legjobban 2,5 pontjával, Almásinak és Baloghnak egyaránt 2-2 pontja van.A magyarok számára a legfőbb cél, hogy az első 23-ban végezzenek, mivel az Eb-ről ennyien szereznek indulási jogot a világkupára. A 160 ezer euró összdíjazású, 11 fordulós tornán 27 ország 263 játékosa ül asztalhoz az örmény fővárosban.


17:52
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Edzőt váltott a Porto

A várt eredmények elmaradása miatt távozik az Porto labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Paulo Fonseca. A címvédő jelenleg csak a harmadik helyen áll a portugál bajnokságban úgy, hogy hátránya kilenc pont az éllovas Benficával szemben, a Bajnokok Ligájától pedig már a csoportszakasz végén búcsúzott. A 41 éves Fonseca a Pacos de Ferreirától az elmúlt nyáron érkezett a Portóhoz, akkor két évre szóló szerződést írt alá. Helyére átmenetileg a B csapatot irányító Luis Castro kerül.

18:10
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Guinea vb-résztvevőt vert

Öt mérkőzés már befejeződött a szerdai nap rengeteg barátságos összecsapása közül, a legnagyobb meglepetést eddig Guinea aratta, amely Teheránban 2-1-re verte a vb-résztvevő iránt.

Eredmények:
Japán - Új-Zéland 4-2
Irán - Guinea 1-2
Oroszország - Örményország 2-0
India - Banglades 2-2
Grúzia - Liechtenstein 2-0

18:23
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Nincs újonc a kezdőben

Egyetlen újonc játékos sem szerepel Pintér Attila első kezdőcsapatában a magyar labdarúgó-válogatott finnek elleni, 18 órakor kezdődő felkészülési mérkőzésén. 

A magyar válogatott kezdőcsapata:
Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Lipták Zoltán, Juhász Roland, Leandro - Varga József - Lovrencsics Gergő, Sándor György, Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely

18:48
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

És jött Yunuszada

Azerbajdzsán 1-0-ra győzött a Fülöp-szigetek labdarúgó-válogatottja ellen, míg a litvánok ikszeltek a kazahokkal.

Eredmények:
Litvánia - Kazahsztán 1-1 (1-0)
gól: Vicius (5.), illetve Zumaskaliev (69.)

Azerbajdzsán - Fülöp-szigetek 1-0 (1-0)
gól: Yunuszada (26.)

18:55
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Balic ismét apa lett

Másodszor is apa lett Ivano Balic, a HSG Wetzlar férfikézilabda-csapatáank világklasszis irányítója. A világ- és Európa-bajnok horvát kézilabdázó - aki 2003-ban és 2006-ban is a világ legjobbjának választottak – négy éve él együtt az egykori horvát röplabdázóval, Mirela Deliccsel, Vigo nevű fiuk hétfőn született.

19:01
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Elkezdődött a magyar-finn

Elkezdődött a magyar-finn futballmérkőzés, amelyen Pintér Attila, a magyar válogatott 50. szövetségi kapitánya debütál. Kövesse élőben itt!

19:14
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Pintér már pacsizhat

A 13. percben vezetést szerzett a magyar együttes Finnország ellen: Rudolf a 16-os bal csücskének környékéről lőtt, Mäenpää kapus vésszafelé futva nem tudott jól reagálni az ötösön megpattanó labdára, 1-0.

19:23
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Politológusból román futballelnök

A Román Labdarúgó Szövetség a politológusi doktorátussal rendelkező 29 éves Razvan Burleanut választotta elnökévé. A román és az Európai Minifutball Szövetség elnöki tisztségét betöltő Burleanu az elnöki poszton Mircea Sandut váltja, aki a szerdai ülésen tiszteletbeli elnökké választották.

Burleanu gyermekként futballozott ugyan a korosztályos bajnokságban, és bírói képesítést is szerzett, az iskola elvégzése után politológiát tanult. A bukaresti Politikai és Adminisztratív Tudományok Egyetemén (SNSPA) a romániai intézmények EU-csatlakozás utáni átalakulásáról írta és védte meg doktori dolgozatát. Párton kívüli szakértőként dolgozott a román parlamentben, a választási hatóságnál és az elnöki hivatal kisebbségi főosztályán. Közben megalapította a Román Minifutball Szövetséget, és 2012-től az Európai Minifutball Szövetség elnöki tisztségét is betölti.

Elnöki programjában azt ígérte, alapjaiban kívánja megváltoztatni a szövetség szervezeti kultúráját, megválasztása után azonnal felszólította Kassai Adalbert főtitkárt, hogy csütörtök reggelre nyújtsa be lemondását.

19:40
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Bulgária behúzta

A bolgár futballválogatott a szófiai Vaszil Levszki-stadionban 2-1-re nyert a Fehéroroszország elleni felkészülési mérkőzésen.

19:50
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Itt egy, ott kettő

Amíg a magyarok Rudolf góljával 1-0-ra vezetnek a finnek ellen, addig Dél-Afrikában a brazilok 45 perc alatt már kettőt vágtak Oscar és Neymar révén.

20:16
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Hihetetlen fair play

A Puskás Akadémia labdarúgócsapata újrajátszaná a Vasas elleni Ligakupa-nyolcaddöntős párharca első mérkőzését, noha a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) egy fővárosi játékos jogosulatlan szereplése miatt utólagosan 3-0-val neki ítélte a győzelmet. A részletekről itt olvashat.

20:35
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Sima veszprémi győzelem

A címvédő MKB-MVM Veszprém könnyedén győzött a vendég PLER ellen a férfikézilabda-bajnokság szerdai játéknapján.

Eredmények:
MKB-MVM Veszprém - PLER Budapest 41-28 (20-13)
Csurgó-Cegléd 36-26 (21-15)
Provident-Juniorválogatott - Grundfos-Tatabánya 19-27 (10-10)

20:50
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Váratlan DVSC-siker Fehérváron

A Debrecen nőikézilabda-csapata meglepetésre 24-21-re győzött a Fehérvár vendégeként az NB I egyetlen szerdai mérkőzésén.

20:54
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Pintér vereséggel debütált

Pintér Attila kapitány vereséggel debütált a kispadon, a magyar válogatott kikapott győrben a finnektől. A részletekről itt olvashat.

Eredmény:
Magyarország - Finnország 1-2 (1-0)
gól: Rudolf (13.), illetve Pohjanpalo (74.), Eremenko (84., büntetőből).

21:11
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

29 ponttal nyert az Olaj

A Szolnoki Olaj férfikosár-csapata hazai környezetben majdnem 30 pontos különbséggel győzte le a Sopront az NB I középszakaszának első fordulójában. A bajnokságnak ebben a részében a felsőházban az alapszakasz első öt helyezettje, valamint az Adria Ligában is érdekelt Szolnok szerepel, amely az alapszakaszban nem játszott az NB I-ben.

Eredmények, felsőház:
Szolnoki Olaj KK - Sopron KC 90-61 (30-15, 17-18, 18-13, 25-15)

alsóház:
EGIS Körmend - Zalakerámia-ZTE KK 81-84 (15-18, 27-19, 18-26, 21-21)
Pécsi VSK-PANNONPOWER - FORTRESS Jászberény 93-67 (20-14, 25-22, 28-11, 20-20)

 

21:17
2014. március 5.
Vágólapra másolva!

Brazil ötös, Neymar-tripla

Novemberben ugyan a világbajnok spanyolokat 1-0-ra legyőzte a Dél-afrikai Köztársaság fociválogatottja, de a vb-házigazda Brazília ellen esélye se volt.

Eredmények:
Dél-afrikai Köztársaság – Brazília 0-5 (0-2)
Algéria - Szlovénia 2-0 (1-0)
Görögország - Dél-Korea 0-2 (0-1)
Montenegró - Ghána 1-0 (1-0)
Albánia - Málta 2-0 (1-0)