Ronaldóval dicsekszik Messi

Vágólapra másolva!
A dél-koreai Bjong Szok Cso (b) és az olasz Valerio Corvino (k) a 2014-es szocsi téli paralimpia csúszóhokitornájának csoportmérkőzésén a szocsi Sajba jégpalotában 2014. március 11-én. (MTI/EPA/Szergej Csirikov)
A dél-koreai Bjong Szok Cso (b) és az olasz Valerio Corvino (k) a 2014-es szocsi téli paralimpia csúszóhokitornájának csoportmérkőzésén a szocsi Sajba jégpalotában 2014. március 11-én. (MTI/EPA/Szergej Csirikov)
Cikkünk folyamatosan frissül
Komoly bajban van az Újpest focicsapata, a Görbicz Anitát lefejelő Knezevic fair játékosnak tartja magát, Dolgopolov burkoltan leöregezte Nadalt. Kövesse a sportvilág keddi történéseit percről percre nálunk!
10:30
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Erős program estére

Többek közt két minőségi Bajnokok Ligája-rangadót is láthat ma este a tévében: a Bayern München az Arsenalt, az Atlético Madrid az AC Milant fogadja - részletes műsor itt.

10:35
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Knezevic levele Görbicznek

Nyílt levélben kért bocsánatot Görbicz Anitától Milena Knezevic, a Podgorica női kézise, aki vasárnap lefejelte a magyar játékost. Az ügyben a Győr panaszt tett az európai szövetségnél.

10:40
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Pistorius a bíróságon

Pretoriában folytatódik Oscar Pistorius bírósági pere, hétfő után továbbra is a patológust kérdezik. A tárgyalást itt élőben közvetítjük.

10:45
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Nadal balesete

Rafael Nadal váratlan vereséget szenvedett Alekszandr Dolgopolovtól az Indian Wells-i tenisztornán. Nadal azt mondta, "baleset történt", mert nem játszott jól, az ukrán játékos viszont azt mondja: megszűnt a nagy négyest körüllengő, verhetetlenséget sugárzó aura. Bővebben itt olvashat erről.

10:55
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Bajban az Újpest

Jövő csütörtökön dönt az MLSZ az Újpest licencátadási kérelméről. Amennyiben az engedélyt nem kapja meg a klub üzemeltetésére újonan alapított gazdasági társaság, könnyen lehet, hogy távozik a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet - ez pedig alapjaiban rendítheti meg a patinás egyesületet, amelyet akár a harmadosztályba is száműzhetnek. A részletekkel hamarosan foglalkozunk.

11:05
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Bajban a Washington

Sidney Crosby szezonbeli harmincadik góljának, illetve két gólpasszának is köszönhetően a Pittsburgh Penguins 3-2-re nyert az Alekszandr Ovecskinnel felálló Washington Capitals otthonában az NHL-ben. Crosby ezzel megerősítette vezető pozícióját a pontlistán (87), csapata pedig sorozatban hetedik alkalommal győzte le a fővárosi alakulatot.

NHL, alapszakasz:
Washington Capitals-Pittsburgh Penguins 2-3
Ottawa Senators-Nashville Predators 3-4 - hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning-Phoenix Coyotes 3-4 - szétlövés után
Colorado Avalanche-Winnipeg Jets 3-2 - hosszabbítás után
Calgary Flames-Los Angeles Kings 2-3
Vancouver Canucks-New York Islanders 4-7
Anaheim Ducks-Toronto Maple Leafs 1-3

11:10
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Újraélesztettek egy hokist

Félbeszakadt a Dallas Stars-Columbus Blue Jackets NHL-meccs, miután a hazaiak egyik játékosa összeesett a kispadon, és újra kellett éleszteni.

A 31 éves Rich Peverley az első harmadban a kispadon ült, amikor egyszer csak összeesett. A játék azonnal megállt, az orvosok pedig a folyosón ápolták, oxigénmaszkot és defibrillátort alkalmazva. A kanadai játékos korábban már több találkozót is kihagyott szívritmuszavar miatt.

A 2011-ben még a Boston Bruinsszal Stanley Kupa-győztes Peverleyt később korházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát.

A mérkőzést egy későbbi időpontban pótolják majd.

11:15
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Győrben lesz a Zaporizzsja-Kiel

Az Európai Kézilabda Szövetség döntése értelmében - a feszült ukrán politikai helyzet miatt - Győrben rendezik meg a Motor Zaporizzsja-THW Kiel férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzését.

A két érintett klubbal történt egyeztetés után az a határozat született, hogy a Zaporizzsja a győri Széchenyi István Egyetem csarnokában fogadja a német együttest, s a találkozót március 20-án 19.15 órától rendezik.

A szövetség korábban azt is jelezte, hogy a férfi Challenge Kupa negyeddöntőjében a ZTR Zaporizzsja és a svéd Sävehof párharca nem oda-visszavágón, hanem egyetlen összecsapáson dől majd el, a mérkőzést pedig a litvániai Klaipedán rendezik március 22-én.

A március 26-ra kiírt Ukrajna-Dánia női Európa-bajnoki selejtezőt elhalasztották a június 11-re vagy 12-ére.

11:20
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Kijött a gödörből a Miami

Sorozatban három vereség után újra győzött a címvédő Miami Heat az NBA-ben. A floridaiak a Washington Wizardst verték el 99-90-re. A találkozó legjobbja LeBron James volt, aki 23 ponttal, hét lepattanóval, nyolc gólpasszal és három labdaszerzéssel járult hozzá csapata sikeréhez, amely elsőként jutott be a rájátszásba. A legutóbbi két szezonban a legértékesebb játékosnak (MVP) választott klasszis kosaras sorozatban második mérkőzésén nem állhatott a büntetővonal mögé, erre újonc szezonja (2003/04) óta nem volt példa. 

Sorozatban 17 vereségnél tart a New Yorkban is alulmaradt Philadelphia. A Sixers legsúlyosabb vesszőfutása 41 éve volt, akkor húsz meccset veszített el egyhuzamban.

A Los Angels Clippers bezzeg nyolcadik mérkőzése óta veretlen. A Phoenixet is legyűrő kaliforniaiak - és az egész játéknap - legjobbja a zsákolóbajnok Blake Griffin volt 37 ponttal.

A 13/50-es győzelmi mérleggel sereghajtó Milwaukee 18 pontos hátrányt ledolgozva verte a "hátulról harmadik" Orlandót, míg a charlotte-i és brooklyni szurkolók kedvenceik sorozatban hetedik, illetve nyolcadik hazai sikerének tapsolhattak.

NBA, alapszakasz:
Charlotte Hornets-Denver Nuggets 105-98
Brooklyn Nets-Toronto Raptors 101-97
Miami Heat-Washington Wizards 99-90
New York Knicks-Philadelphia 76ers 123-110
Milwaukee Bucks-Orlando Magic 105-98
Utah Jazz-Atlanta Hawks 110-112
Los Angeles Clippers-Phoenix Suns 112-105

11:25
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Férfi farkasok, női bálnák

A férfiaknál a címvédő COOL SE Jégfarkasok, a nőknél pedig az UTE Bálnák együttese nyerte a curling országos csapatbajnokságot.

A férfi döntőben a párharcot 2-1-re nyerte a címvédő, amely hétfőn este 7-5-re verte a korábbi többszörös bajnok Westbay SC I. csapatát. Ez azt jelenti, hogy az Ézsöl Gábor (skip), Belleli Lajos, Hall Krisztián, Nyitrai József, Varga Balázs, Vaspöri Tamás összeállítású COOL SE lesz majd ott a férfi mezőnyben az őszi svájci Európa-bajnokságon. A bronzérmet az FTC Jégmadarak együttese csapata meg.

A nőknél szintén 2-1-re nyert a Palancsa Dorottya (skip), Kalocsai Vera, Miklai Henrietta, Nagy Tímea, Sándor Nikolett alkotta UTE, amely hétfőn 9-8-ra nyert az eddigi egyeduralkodó, 11-szeres bajnok WSC I. együttese ellen. Az Újpest ugyancsak Eb-indulási jogot szerzett. A bronzérem az FTC End Huntersé lett.

11:30
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Parahoki

A dél-koreai Bjong Szok Cso és az olasz Valerio Corvino küzd a téli paralimpia csúszóhokitornájának csoportmérkőzésén. Az olaszok végül 2-1-re nyertek Forrás: MTI/EPA/Szergej Csirikov

11:40
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Kirúgták Spallettit

A Zenit kirúgta Luciano Spallettit. Az olasz edző több mint négy éve volt az orosz csapatnál, és bár nyert két bajnokságot, a nemzetközi szinten nem ért el eredményt. Spalletti utódja Szergej Szemak lesz.

12:00
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Zácsik kikerült a keretből

Zácsik Szandra gyermeket szeretne, ezért nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését a Ferencvárossal. Zácsik párja a Csurgó és a válogatott játékosa, Szöllősi Szabolcs, akivel nyáron terveznek esküvőt. Németh András szövetségi kapitány a Fradi kézisének már nem is küldött meghívót, mivel a decemberi Eb-n nem szerepel majd. Azt nem tudni, a szülés után folytatja-e a kézilabdát Zácsik.

12:20
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Chiellini álma

A Juventus védője kijelentette: az az álma, hogy a csapat a Napolival vívja majd az Európa Liga döntőjét. A kérdéses meccset éppen Torinóban, a Juve stadionjában rendezik majd.

12:40
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

A finn F1 a király

Egy rakás alapstatisztikát tett közzé a Forma-1-ről a BBC. Többek közt a legtöbb futamgyőzelmet, a legtöbb vb-címet rangsorolták, országok szerint is. Utóbbi esetben például brit, német, brazil a sorrend (14, 11, illetve nyolc vb-győzelemmel), de a BBC megjegyzi: az országok lélekszámára levetítve toronymagasan a finnek a legeredményesebbek.

12:55
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Mulatság a Retiróban

A Milan focistái már javában Madridban készülnek az esti, Atlético elleni BL-nyolcaddöntőre. A kellemes Retiro parkban még rendeltek is egy-két üdítőt.

13:10
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Földrengésre emlékeztek

A japán Sanfrecce Hiroshima játékosai az országot sújtó földrengésre emlékeztek az ázsiai BL-ben, miután Siotani Cukasza gólt lőtt az ausztrál Central Coast Marinersnek. A gólszerző és társai a katasztrófa dátumát (3.11) formázták meg.

A Tohoku földrengés az ötödik legerősebb volt, amit valaha mértek a világon, három éve március 11-én 15 884 ember életét követelte.

13:20
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Ronaldóval dicsekszik Messi

A Lionel Messi statisztikáit gyűjtő Twitter-oldal némiképp meglepően ma egy Cristiano Ronaldóra hízelgő adatsorral rukkolt elő. Ezt írják:

"Az idei BL-szezon legjobb góllövői:
Cristiano Ronaldo 11 gól
Zlatan Ibrahimovic 10 gól
Lionel Messi 7 gól."

13:35
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Kikapott a robotpingpongos

Szoros csatában legyőzte gép ellenfelét Timo Boll, a németek többszörös Európa-bajnok asztaliteniszezője.

A Sanghajban rendezett különleges mérkőzésen a Boll egyik szponzora által épített robot már 6-0-ra vezetett, ám végül a düsseldorfi játékos nyert 11-9-re.

"Fantasztikus élmény volt!" - írta ki Facebook-oldalára az olimpiai ezüst- és bronzérmes asztaliteniszező, aki hozzátette: ellenfele rendkívül magas színvonalon játszott.

13:50
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Látogatható Domitianus stadionja

Megnyitották a látogatók előtt a római Navona tér alatt húzódó ókori stadiont, melyet Domitianus császár emelt az egykori római sportesemények megrendezésére.

Szombaton este nyolc óráig nyitva tart és éjszaka vezetett látogatásra is lehetőség van. Öteurós (ezerötszáz forintos) belépőjeggyel az ókori Róma egyik legimpozánsabb középületének romjait csodálhatjuk meg. A császári stadion 68-ban nyitotta meg kapuit. A kétszázhatvanöt méter hosszú, több mint ötven méter széles ókori sportpálya nem "circus" volt mint a Circus Maximus, hanem stadion, mivel itt nem lóversenyeket, hanem futóversenyeket, birkózást és ökölvívást rendeztek.

Az ötödik századig működő Domitianus-stadionba 30 ezer néző fért be.

A templomairól és szőkőkútjairól ismert Navona-tér a stadionra épült rá. A teret övező paloták a stadion nézőterén emelkedtek. A stadion romjai egy 1936-os útépítés során kerültek felszínre, de a Navona tér épületeinek alagsorában is láthatók.

A látogatók előtt most megnyitott stadionszárny négyméteres mélységben van a mai Róma utcaszintjéhez képest.

14:00
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Elhagyják a rendőrök az egyiptomi stadionokat

Nem az egyiptomi rendvédelmi erők feladata lesz az ország stadionjaiban a közrend szavatolása a jövő idénytől - jelentette be a belügyminisztérium, engedve a futballszurkolók követelésének.

Az al-Ahrám című napilap internetes oldalán kedden megjelent hír szerint különböző szurkolói csoportok a Facebook közösségi oldalon közös nyilatkozatot hoztak nyilvánosságra, amelyben tömeges tüntetésekkel fenyegetőztek mindaddig, amíg a hatóságok nem vonják vissza a biztonsági erőket az egyiptomi sportpályákról.

"Vagy mi vagyunk a stadionokban, vagy a belügyminisztériumi erők" - jelentették ki a futballrajongók, s követelték, hogy a meccsek biztonságos rendezését a jövőben magáncégek szavatolják.

Az egyiptomi belügyminisztérium szokatlanul gyors válaszában elfogadta az ajánlatot, mondván, hogy "osztja a szurkolók elképzeléseit". A csapatok támogatói tábora és a biztonsági erők közti, hagyományosan feszült viszony tovább romlott azután, hogy február végén a két népszerű kairói klub, az al-Ahli és az az-Zamálek meccsén heves összecsapások voltak a nézők és a rohamrendőrök között.

"Ez az idény zárt ajtók mögött folytatódik (a két csapat számára), de jövőre már magáncégek ügyelnek a mérkőzések biztonságára" - mondta Háni Abdel-Latíf belügyi szóvivő, de hangsúlyozta, hogy rendbontás esetén a stadionok körül állomásozó rendvédelmi erők ezután is be fognak avatkozni. Megfigyelők szerint nem valószínű, hogy az érintett szurkolók, akik ragaszkodnak a mérkőzések látogatásához, üdvözölni fogják a minisztérium határozatot.

Az al-Ahli 2007-ben megalakította az ország első szervezett szurkolói csoportját, az Ultrász Ahlávit. A Hoszni Mubarak három évtizedes elnökségének véget vető 2011-es felkelésben az Ultrák jelentős szerepet játszottak. A később "tevecsata" néven ismerté vált 2011. február 2-i zavargások alatt az Ultrász több száz tagja vonult ki a Tahrír tér védelmére, amelyet Mubarak támogatói megpróbáltak a felkelőktől visszafoglalni. A harcokban három ember vesztette életét, és százak sebesültek meg.

A "tevecsata" első évfordulóján Port-Szaíd városában az al-Ahli és az al-Maszri mérkőzésén legkevesebb hetvenkilenc ember halt meg, és mintegy ezren megsérültek, miután az utóbbi csapat szurkolói a másik táborra támadtak. A tragikus esetet követően ellenzéki aktivisták a hatalmon lévő Fegyveres Erők Legfelsőbb Tanácsát és a Mubarak-rezsim továbbra is vezető tisztségeket betöltő tagjait - a jelképes dátumra is hivatkozva - azzal vádolták, hogy valójában ők álltak a vérengzés mögött.

14:15
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Ősi sport Mexikóban is

Róma után egy hír Mexikóból: Maxcanúban egyetemistáknak készültek kosárpályát építeni, mikor évezredekkel korábbi maja pelota pályára bukkantak. A Yucatán-félsziget egyik egyetemén fogtak hozzá a kosárlabdapálya építéséhez, a területen azonban a maják rituális játékához kialakított pályára bukkantak - közölte a mexikói Nemzeti Antropológiai és Történeti Intézet (INAH) hétfőn.

A munkálatokat 2012-ben kezdték, akkor akadtak a munkások a füves réteg alatt a réginek tűnő rózsaszín kövekre. "A maják megelőztek titeket, ők már a prekolumbiánus időkben is pelotát játszottak itt" - idézte az INAH régészeinek szavait Rossana Alpizar, az egyetem rektora. A kövek két párhuzamosan futó, 19 méteres négyszöget alkotnak, az INAH szerint a maja építészet klasszikus periódusából, a Krisztus előtti 250 és időszámítás szerinti 600 közötti időszakból származnak.

A pelota a prekolumbiánus időkben a mai Mexikó és Közép-Amerika területén elterjedt, rituális jelentőséggel is bíró népszerű játék volt. A kutatók szerint a játékosok egy kemény gumilabdával játszottak, melyet váll vagy csípő segítségével löktek a célba. A szabályokról pontosabb ismeretekkel nem rendelkeznek a kutatók.

14:30
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Hosszúról Amerikában

Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup sikereiről készített videót a Swimoutlet.com című magazin. A pár titkáról az Origo is írt korábban.

Az amerikaiak teljes anyagát itt nézheti meg:

14:40
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Hátborzongató

A Bayern München az utolsó száz meccséből 99-szer betalált. Az egyetlen kivétel: egy éve az Arsenal ellen. Megismétlődhet ma is a baki?

14:50
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Robben lerázta a Juvét

2012 nyarán komoly ajánlatot tett a Juventus Arjen Robbenre, a Bayern holland szélsőjére, aki azonban elutasította azt. "Nem a Juvéval volt baj, egyszerűen nagyon jól éreztem magam a Bayernnél" - közölte a Gazzetta dello Sporttal Robben, hozzátéve: "Egyenes voltam velük, megírtam, hogy megtisztelő az ajánlat, de jól érzem magam, ahol vagyok. Azt válaszolták, az ajtó mindig nyitva áll előttem."

Robben szerződése 2015 nyaráig szól, de várhatóan újabb két évvel hosszabbít vele a Bayern.

15:05
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

És még mindig Bayern

Mi várható a mai két BL-meccsen, a Bayern-Arsenalon és az Atlético-Milanon? Esélylatolgatás itt.

15:20
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Női foci

A FIFA az angol-francia nőifoci-rivalizálás hátteréről ír. És kitett egy klassz képet:

15:35
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Nőifoci-siker

A magyar nőifoci-válogatott 4-1-re legyőzte a lengyeleket, ezzel megnyerte a horvátországi Umagban rendezett négycsapatos nemzetközi tornát. A februárban kinevezett Markó Edina szövetségi kapitány veretlenül zárta debütáló sorozatát: pénteken a torna első fordulójában együttese 2-2-es döntetlent ért el a házigazda horvátok ellen, majd vasárnap 4-0-ra múlta felül az Egyesült Államok ligaválogatottját.

15:50
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Jack Sparrow

"Öltözzek be Jack Sparrow-nak, ha a Juventus megnyeri a bajnokságot? Oké, megígérem!" - jelentette ki Daniel Osvaldo, a Juventus januári szerzeménye. Csatártársa, Carlos Tévez elárulta, miért szereti Torinót: "Hét vagy nyolc évig éltem előtte Manchesterben. És Manchesterben élni nehéz."

16:10
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Bajban Európa

Joseph Blatter, a FIFA elnöke szerint európai csapatnak nagyon nehéz lesz megnyernie a vébét, mivel dél-amerikában nem csak Argentína és Brazília, de Chile és Uruguay is erős, de még Kolumbiának is kiváló csapata van. Blatter nem számít tüntetésekre, és azt gondolja, a lassan épülő stadionokkal minden rendben lesz.

16:30
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Hogyan nyerjünk?

Ottmar Hitzfeld, a Bayern München akkori edzője szerint az 1999-es Manchester United ellen elvesztett Bajnokok Ligája-döntő megtanította a csapatot, hogy nyerjenek később.

16:45
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Csődben a Bari

Csődöt jelentett a nagy hagyományokkal rendelkező, 1908-ban alapított AS Bari. A Gazzetta dello Sport című napilap szerint az egyik városi bíróság több órás tárgyalás után két csődbiztos felügyelete alá helyezte a másodosztályú egyesületet, amelynek az elmúlt 37 évben a Materassi-család volt a tulajdonosa.

A klubot a szezon végéig értékesíteni kell, a csődbiztosok feladata az lesz, hogy befektetőt találjanak. A Bari a 17. helyen áll a Serie B tabelláján, azaz a kiesés ellen küzd.

17:05
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Nehezebb cambridge-iek

A cambridge-i csapat összsúlya némileg több, mint a rivális oxfordiaké a két angol egyetem hagyományos evezősversenye előtt, amelyre idén április 6-án kerül sor a Temze londoni szakaszán. A cambridge-i együttes összesen 791,6 kilogrammot nyomott a mérlegeléskor, míg az ellenfél tagjai 772,6 kilót. Az indulók között a legnehezebb az oxfordiakat erősítő, Kanada színeiben olimpiai és világbajnok Malcolm Howard, aki 108,2 kilogramm.

A két ősi angol egyetemi város diákversenyzői évente mérik össze erejüket, a verseny az egyik legpatinásabb és legnépszerűbb sportesemény Nagy-Britanniában. A párharc 160. felvonása előtt a cambridge-iek 81-77-re vezetnek, egyszer, 1877-ben döntetlen lett az eredmény. Tavaly az oxfordiak nyertek.

17:29
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a jegyárusítás

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szerdán nyitja meg a jegyárusítás újabb szakaszát a brazíliai labdarúgó-világbajnokságra. A belépőkhöz az interneten keresztül lehet hozzájutni, méghozzá "érkezési" sorrendben. Az árusítás elméletileg április elsején zárul, ám a FIFA jelezte, hogy a közel 160 ezer eladásra kínált jegyet biztosan hamarabb el fogják kapkodni. A mostani értékesítési szakaszban a nyitómérkőzésre, a döntőre és további öt találkozóra nem lehet belépőt kapni, minden más meccsre azonban igen.

17:49
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Sopron-zakó Moszkvában

A Sopron a papírformának megfelelően simán kikapott a négyszeres bajnok Szpartak Moszkva vendégeként a nőikosárlabda-Euroliga két sikerig tartó nyolcaddöntőjének keddi nyitányán.

Eredmény, női Euroliga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés: 
Szpartak Moszkva (orosz) - Uniqa Euroleasing Sopron 81-43 (24-11, 24-11, 24-5, 9-16
a magyar csapat legjobb dobói: Ciglar 15, Krnjic 10

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc második meccse pénteken lesz Sopronban, a harmadiknak - ha szükséges - jövő szerdán ismét az orosz főváros ad otthont. Az április 7. és 13. közötti nyolcas döntőben a hét párharc győztese mellett a rendező és címvédő orosz Jekatyerinburg vesz részt.

18:15
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Hétmeccses eltiltás a lefejelésért

Azok után, hogy klubja százezer fontos (37 millió forintos) bírsággal sújtotta, az Angol Labdarúgó Szövetség is megbüntette Alan Pardew-t. A Newcastle menedzsere a Hull City elleni mérkőzésen lefejelte az ellenfél játékosát, David Meylert, az FA emiatt 60 ezer fontra (22,2 millió forintra) büntette, és eltiltotta hét mérkőzéstől. Ez azt jelenti, hogy az 52 éves szakember a Fulham, a Crystal Palace, az Everton, a Southampton, a Manchester United, a Stoke és a Swansea ellen nem ülhet a kispadon.

18:45
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Polgár és Balogh nyert

Balogh Csaba és Polgár Judit nyert, Almási Zoltán pedig döntetlent játszott a jereváni sakk Európa-bajnokság keddi, nyolcadik fordulójában. Az Eb honlapja szerint a világos bábukat vezető Balogh a grúz Giga Quparadzét, a sötéttel játszó Polgár pedig az olasz színekben szereplő Danyilij Dvirnyijt győzte le. Almási - világossal - a spanyol Ivan Salgado Lopezzel osztozott a ponton. Az eddigi nyolc játéknapon Balogh és Polgár 5,5-5,5, míg Almási 5 pontot gyűjtött.

19:11
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Honvéd-játékosból Zabrze-edző?

Egykori Pécs-, illetve Honvéd-játékos lehet a Górnik Zabrze futballcsapatának új edzője. A klub szerdán jelenti be az érkező szakember nevét, de a Sport.pl úgy tudja, az egyik jelölt az a Robert Warzycha, aki 1994 és 1995 között a Pécs, 1995-96-ban pedig a Honvéd futballistája volt. Az 50 éves szakember az elmúlt négy évben a Columbus Crew edzője volt.

19:36
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Jenner eltiltása

Három mérkőzésre szóló eltiltást kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságától Julian Jenner, a Ferencváros játékosa, akit a múlt hétvégi fordulóban kiállítottak. A holland futballista, akit második sárga lappal küldött le a pályáról a játékvezető, botrányosan viselkedett, miután megkapta a piros lapot: veszekedett a bíróval - akit gúnyosan meg is tapsolt -, az ellenfél játékosaival, sőt saját csapata egyik trénerével, Máté Csabával is.

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában kiállított további játékosok közül Kádár Tamás (Diósgyőr) és Pierre-Yves Ngawa (Újpest) két, Paulo Vinicius (Videoton) pedig egy meccsre szóló eltiltást kapott.

Az FTC-t szurkolói magatartása - pirotechnikai eszközök használata, megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, valamint rasszista, antiszemita megnyilvánulások - miatt 500 ezer forintra bírságolták, míg az Újpestnek hasonló okok miatt 300 ezret kell befizetnie.

20:05
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Döntetlen Pápán

A Pápa 2-2-es döntetlent játszott a vendég Diósgyőrrel a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első, keddi mérkőzésén.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Lombard Pápa Termál FC - Diósgyőri VTK 2-2 (1-1)
gól: Csizmadia (40.), Arsic (69.), illetve Abdouraman (2.), Marjanovic (74.)

20:31
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Kupaelődöntős a Veszprém

Az első mérkőzéshez hasonlóan a visszavágót is könnyedén nyerte a címvédő Veszprém a Cegléd ellen, így magabiztosan jutott a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Eredmény, férfi MK, negyeddöntő:
MKB-MVM Veszprém - Cegléd 39-22 (19-13)
Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel. 

21:00
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Kikapott az Olaj

A Szolnoki Olaj KK kiélezett csatában négy ponttal kikapott az észt Tartu Rock vendégeként a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa két sikerig tartó negyeddöntőjének keddi nyitányán.

Eredmény, Eurochallenge Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Tartu Rock (észt)-Szolnoki Olaj 87-83 (22-23, 25-12, 19-19, 21-29)
------------------------------------------------------------------------
a magyar csapat legjobb dobói: Lóránt 23, Vojvoda 22, Holiday 18

 

21:09
2014. március 11.
Vágólapra másolva!

Záróra

Ennyi volt mára a sporthírözön, folytatás szerdán.