Pepe visszaszólt, börtön közelben Hoeness

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
Katalán rádióértesülések szerint távozik a Barcelona vezetőedzője, Novak Djokovic két 6:1-es játszma között pihent egy kicsit, Mesut Özil térdsérülés miatt hetekre kidőlt, a német politikusok elzavarnák a Bayern-elnököt, Tajti Mátyás egyre közelebb a Realhoz, kétgólos győri focivereség a kupában. A szerdai sporthírek egy helyen.
10:23
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Már hétnél tart a Spurs

Egyedül a listavezető San Antonio Spurs nyert idegenben az NBA hét mérkőzést felvonultató keddi játéknapján. Manu Ginobili 22 és Tony Parker 20 ponttal járult hozzá a Chicago Bulls otthonában aratott sikerhez. A Spurs sorozatban hetedik alkalommal győzött.

eredmények:
Indiana Pacers - Boston Celtics 94-83
Detroit Pistons - Sacramento Kings 99-89
Chicago Bulls - San Antonio Spurs 96-104
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 109-99
Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks 112-101
Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 106-98
Golden State Warriors - Dallas Mavericks 108-85

10:26
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Jobban van az újraélesztett hokis

Egy nappal azt követően, hogy Rich Peverleyt újra kellett éleszteni, csapata, a Dallas Stars hosszabbítás után 3-2-re nyert a listavezető St. Louis Blues otthonában az NHL keddi játéknapján.

A dallasi csatár hétfőn, a Columbus Blue Jackets elleni találkozó első harmadában, a cserepadon esett össze. A meccs félbeszakadt, a 31 éves hokis azóta jobban van, és állandó orvosi felügyelet alatt áll. Társai végül pályára léptek a Blues csarnokában, és végül ráadásban győztek a kapitány Jamie Benn találatával.

eredmények:
Buffalo Sabres - Nashville Predators 1-4
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 4-1
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 1-2
Carolina Hurricanes - New York Rangers 3-1
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 2-0
Florida Panthers - Phoenix Coyotes 1-3
Minnesota Wild - Edmonton Oilers 3-4, szétlövés után
St. Louis Blues - Dallas Stars 2-3, hosszabbítás után
San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs 6-2

10:30
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Djokovic: két sima és egy ellazsált szett

A kétszeres győztes (2008, 2011) szerb Novak Djokovic három szettben nyert a kolumbiai Alejandro González ellen kedden az egyesült államokbeli Indian Wellsben zajló keménypályás tenisztornán, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

eredmények, férfiak (4,7 millió dollár összdíjazás), 3. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért):
Djokovic (szerb, 2.) - González (kolumbiai) 6:1, 3:6, 6:1
Verdasco (spanyol, 30.) - Gasquet (francia, 8.) 7:6 (7-5), 6:1
Isner (amerikai, 12.) - Lu (tajvani) 6:4, 6:3
Gulbis (lett, 20.) - Dimitrov (bolgár, 15.) 2:6, 6:1, 7:5
Cilic (horvát, 24.) - Robredo (spanyol, 16.) 6:4, 6:3
Benneteau (francia) - Thiem (osztrák) 7:6 (7-4), 6:3
López (spanyol) - Kukuskin (kazah) 1:6, 6:3, 6:4
Bautista (spanyol)-Nieminen (finn) 6:2, 4:6, 7:6 (8-6)

nők (5,9 millió dollár összdíjazás), nyolcaddöntő:
Li (kínai, 1.) - Wozniak (kanadai) 6:1, 6:4
A. Radwanska (lengyel, 2.) - Cornet (francia, 22.) 7:5, 6:3
Halep (román, 6.) - Bouchard (kanadai, 18.) 6:2, 1:6, 6:4
Jankovic (szerb, 7.) - Wozniacki (dán, 10.) 6:3, 6:1
Cibulkova (szlovák, 12.) - Kvitova (cseh, 8.) 6:3, 6:2
Stephens (amerikai, 17.) - Klejbanova (orosz) 6:3, 7:5
Pennetta (olasz, 20.) - Giorgi (olasz) 6:2, 6:1
Dellacqua (ausztrál) - Davis (amerikai) játék nélkül

A negyeddöntőben:
Li - Cibulkova, Pennetta - Stephens, Halep - Dellacqua, Jankovic - A. Radwanska

10:32
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Özilt a térde miatt kellett lehozni

Térdsérülés miatt több hétig nem játszhat Mesut Özil, az Arsenal német labdarúgója, akit a Bayern München elleni keddi, Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágó szünetében kellett lecserélni.

Arsene Wenger, az angol klub vezetőedzője az összecsapás végén elmondta: nagyon reméli, hogy nem súlyos a játékos sérülése, de az elsődleges vizsgálatok alapján több hétig nem számíthat a középpályásra.

A kedd esti, müncheni mérkőzés 1-1-re végződött, a címvédő Bayern 3-1-es összesítéssel lépett tovább a negyeddöntőbe. Özil az első, londoni találkozó 9. percében büntetőt hibázott.

10:43
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Biztató jelek Schumachernél

Mindössze egy nappal az után, hogy egy orvos azt állította: a család már csak a csodában bízhat, Michael Schumacher menedzsmentje közleményben tudatta, hogy az állapotában „apró, de biztató” jeleket tapasztaltak.

A részletekről bővebben itt olvashat.

10:49
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Wenger: Ez a Bayern sebezhetőbb

"Végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést, az ellenfél nem igazán tudott nyomást gyakorolni ránk. Ugyanakkor nem mindig lehet sok gólt szerezni, egy kiváló csapattal játszottunk" - nyilatkozta Josep Guardiola, a Bayern München edzője az Arsenal elleni BL-nyolcaddöntő visszavágója után.

A riválist irányító Arsene Wenger is hasonlóképpen látta az összecsapást: "Nagyon sokat kellett védekeznünk az első félidőben, de a fordulást követően már megvoltak a lehetőségeink" - mondta. A francia szakember gratulált a Bayernnek, de megjegyezte: a mostani müncheni gárdát sebezhetőbbnek érezte, mint az egy évvel ezelőttit, amely a sorozat ugyanezen szakaszában búcsúztatta az Ágyúsokat.

11:03
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

A Milan összeomlott a második gól után

Az Atlético Madrid a keddi visszavágón könnyedén, 4-1-re nyert a vendég AC Milan ellen, így 17 év után jutott újra a legjobb nyolc közé az első számú európai kupasorozatban.

"Nagyon boldog vagyok, hiszen hihetetlen szenvedéllyel futballoztunk, főleg a találkozó elején - mondta Diego Simeone, a gárda vezetőedzője. "A Milan ellen sohasem könnyű négy gólt szerezni. Biztos vagyok benne, hogy a negyeddöntőben még nehezebb dolgunk lesz. Most pihennünk kell, és azon dolgoznunk, hogy továbbra is ilyen intenzitással futballozzunk."

A játékosként a milánóiakkal is BL-győztes Clarence Seedorf szerint csapata a második gól után összeomlott: "Sajnos a játékosok ezt követően elvesztették a hitüket, fejben nem tudtuk már összeszedni magunkat." Ezzel a vereséggel szinte biztossá vált, hogy a sorozat következő kiírását a piros-feketék nélkül rendezik meg, ugyanis a Milannak az olasz bajnokságban tetemes, húszpontos hátránya van még az utolsó BL-induló, azaz a harmadik helyen álló Napolival szemben is.

11:13
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

A Zenit Villas-Boast akarja

A Sky Italia szerint André Villas-Boas lehet Luciano Spalletti utódja a Zenitnél. A BL-nyolcaddöntős szentpétervári csapat a hírek szerint négyéves szerződést kínálna a korábban a Chelsea-nél és a Tottenhamnél is dolgozó Villas-Boasnak, aki legnagyobb sikereit a Portóval érte el, amellyel portugál bajnokságot és kupát, valamint Európa Ligát nyert.

11:30
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Kiállítás 24 másodperc után

Alejandro Bernal, a kolumbiai Atlético Nacional középpályása nem sok időt töltött a pályán az uruguayi Nacional elleni Libertadores-kupa-meccsen. Bernalt 24 másodperc után kapott piros lapot, mert rátaposott Maximiliano Calzada bokájára.


Ez a leggyorsabb kiállítás a sorozat történetében. A tíz emberre fogyatkozott Atlético Nacional végül 0-2-ről egyenlített 2-2-re.

11:36
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Reszkethet a Manchester City

A Barcelona ma este kétgólos előnyből várja a Manchester City elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóját. Lionel Messinek egészen félelmetes a mérlege a BL-ben a Nou Campban, 37 mérkőzésen 36 gólt szerzett és 8 gólpasszt osztott ki.

11:49
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Tényleg Robben a tizenegyeskirály

Arsene Wenger, az Arsenal edzője kirohanást intézett Arjen Robben ellen, aki szerinte állandóan dobálja magát a pályán. A Bayern holland szélsője az angolok elleni párharc során két büntetőt harcolt ki, az elmúlt két BL-szezonban pedig összesen ötöt, ennél többet egyetlen játékosnak sem sikerült.

11:53
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Peru nem fogadja a Dakar-mezőnyét

Pénzügyi okok miatt Peru jövőre sem fogadja a Dakar-rali mezőnyét. A hivatalos lemondást Magaly Silva külkereskedelemért és turizmusért felelős miniszter jelentette be azután, hogy Limában tanácskozott a szervezőkkel. A tárcavezető szerint 11,9 millió dollárnak megfelelő összegbe kerülne az, ha a mezőny néhány napig Peru területén haladna, s ehhez jönne még a viadalt szervező Amaury Sport Organisation (ASO) nevű szervezetnek járó 6 millió dolláros jogdíj.

"Ez az állam, a perui kormány döntése" - közölte egy rádióadásban a miniszter asszony, hozzátéve, hogy ennyi pénzből iskolákat tudnak építeni elmaradott negyedekben. Etienne Lavigne, az ASO igazgatója hétfőn kérte a perui hatóságokat, hogy álljanak elő végső döntésükkel, mivel már csak két hét van hátra a 2015-ös útvonal hivatalos bejelentéséig.

A Dakar-rali 2012-ben Peruban ért véget, 2013-ban pedig ott volt a rajt, idén azonban Argentína és Chile mellett Bolíviában száguldottak az autósok, motorosok, quadosok és kamionosok. A világ legnehezebb terepraliversenyét először 2009-ben rendezték meg Dél-Amerikában, közelebbről Argentínában és Chilében.

12:10
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Havazik Szocsiban!

A téli olimpia alatt ilyen egyszer sem fordult elő, de a paralimpia indulói most megtapasztalhatták, milyen az, amikor valóban téli viszonyok vannak.

12:33
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Berkiék Cottbusban tornáznak

A magyar férfi válogatott - köztük a lólengésben olimpiai bajnok Berki Krisztián - és női csapat tagjai a hétvégén a cottbusi világkupán indulnak, számukra itt kezdődik a 2014-es szezon.

A küldöttség szerdán repült el. A magyar szövetség tájékoztatása szerint Berki legerősebb szerén, lovon indul, míg Tálas Bence a másik öt szeren szerepel. Vecsernyés Dávid talajon, korláton és nyújtón, Vlacsil Attila pedig lólengésben, ugráson és gyűrűn lép a szerekhez. A férfiak az elmúlt másfél hetet a tatai edzőtáborban töltötték, előtte Berki kivételével Barcelonában edzőtáboroztak.

A nőknél Makra Noémi valamennyi szeren bemutatkozik, Romhányi Eszter pedig az ugrás kivételével három szeren szerepel. Draskóczi Imre női vezetőedző tájékoztatása szerint a nők is jó formában vannak, az elmúlt időszakban Horvátországban is jártak edzőtáborban, amely nagyon jól összehozta a csapatot. Cottbusban a selejtezőket csütörtökön és pénteken, a döntőket szombaton és vasárnap rendezik.

12:40
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Messi öt gólra van Raúltól

Lionel Messi eddig 66 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában, és ha újabb öt találatot szerez, akkor beéri a csúcstartó Raúlt. Messi mind a 66 gólját a Barcában érte el, míg Raúl a Real Madridban szintén 66-ot lőtt, a maradék ötöt pedig a Schalkéban szerezte.

12:47
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Lahm duplán ünnepelhetett

A Bayern München csapatkapitánya, Philipp Lahm nemcsak az Arsenal elleni továbbjutásnak örülhetett kedd este, hanem annak is, hogy 100. mérkőzését játszotta a Bajnokok Ligájában.

12:49
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Mayer nyerte az utolsó lesiklást

Az osztrák Matthias Mayer nyerte szerdán az idény utolsó férfi lesikló viadalát az alpesi sízők világkupa-sorozatában.

Minden szakágban a svájci Lenzerheidében rendezik a szezonzárót. A szakági, illetve összetettbeli végső győzelemért járó kristálygömbök mellett összesen 800 ezer svájci frankos (197 millió forint) pénzdíjért is küzdenek a síelők. Az első tíz helyezett számíthat pénzjutalomra, a csapatversenyek összdíjazása pedig 100 ezer frank. A teljes vk-idény során csaknem hatmillió eurót osztanak szét a legjobbak között.

férfi lesiklás:
1. Matthias Mayer (osztrák) 1:29.99 perc
2. Christof Innerhofer (olasz) és Ted Ligety (amerikai) 1:30.10-1:30.10

A szakági Vk végeredménye 9 futam alapján: 1. Aksel Lund Svindal (norvég) 570 pont, 2. Erik Guay (kanadai) 369, 3. Hannes Reichelt (osztrák) 360

Az összetett Vk állása 31 futam alapján (még 3 verseny van hátra): 1. Svindal 1091 pont, 2. Marcel Hirscher (osztrák) 1050, 3. Ligety 824

13:15
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Londoni brazilokat figyel a Roma

Kevin Strootman sérülése és Miralem Pjanic bizonytalan jövője miatt a Romanál azon törik a fejüket, kivel lehetne megerősíteni a középpályát. A Football Italia nevű honlap szerint az olaszok a Tottenham két játékosát, Paulinhót és Sandrót szemelték ki. Ha a brazilokat nem sikerülne becserkészni, akkor a parmai Marco Parolo lehet a vészmegoldás.

13:35
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Erre azért büszke lehet az Arsenal

A Bayern a legutóbbi húsz hazai BL-mérkőzéséből 18 alkalommal mindig legalább két gólt szerzett, a két kivételt az Arsenal elleni tavalyi (0-2) és idei nyolcaddöntő (1-1) jelentette.

13:55
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Hevesi a Fradi edzője lett

Igaz, nem a nagycsapaté, hanem a Budapest Bajnokság első osztályában szereplő Ferencvárosi FC-é, amelyet a szurkolók hoztak létre. A csapat a negyedosztályból indulva jutott fel a BLSZ I-be, ahol jelenleg az utolsó előtti helyen áll. Az FFC a téli szünetben nagy fogásként jelentette be, hogy leigazolta a 34-szeres válogatott védőt, Mátyus Jánost. Hevesi korábban az NB I-ben a REAC-nál dolgozott, de főleg női vonalon tevénykedett, sokáig volt a Fradi női csapatának edzője.

14:07
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

1900-ban ezen a napon

114 éve ezen a napon aratta történelme legnagyobb győzelmét az Arsenal. Az ellenfél a Loughborough volt, amely 12-0-ra vesztett az akkor még Woolwich Arsenal névre hallgató csapat ellen.

14:21
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Gut jól ment, Höfl-Riesch bukott

A hazai közönség előtt szereplő svájci Lara Gut nyerte szerdán az idény utolsó női lesikló viadalát az alpesi sízők Világkupa-sorozatában. A hatodik osztrák Anna Fenninger ugyanakkor az összetett Vk élére ugrott három versennyel a zárás előtt. Ehhez az is kellett, hogy a német Maria Höfl-Riesch ezúttal bukjon, ő megnyerte ugyan a szakági világkupát, ám az összetett pontversenyben Fenningerrel szemben 11 pontos hátrányba került.

eredmények, női lesiklás:
1. Lara Gut (svájci) 1:32.31 perc
2. Elisabeth Görgl (osztrák) 1:32.36
3. Fränzi Aufdenblatten (svájci) 1:32.88

A szakági Vk végeredménye 9 futam alapján: 1. Maria Höfl-Riesch (német) 504 pont, 2. Anna Fenninger (osztrák) 464, 3. Tina Maze (szlovén) 409

Az összetett Vk állása 29 futam után (még 3 verseny van hátra): 1. Fenninger 1191 pont, 2. Höfl-Riesch 1180, 3. Gut 956

14:38
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Világszínvonalú lesz a Rátgéber Akadémia

"Óriási mérföldkő az akadémia életében az új munkacsarnok és kollégium létesítése, az intézmény az összmagyar kosárlabdasportnak kiemelt fontosságú központja lesz, új utat nyit itthon a sportág előtt" - idézte az építtető Nemzeti Sportközpontok (NSK) közleménye Rátgéber Lászlót, az intézmény vezetőjét.

A kormány február végén döntött arról, hogy idén és jövőre összesen 1,9 milliárd forinttal támogatja az akadémia fejlesztését. Új csarnok épül, három kosárpályával, 400 ember befogadására alkalmas állandó lelátóval, valamint bővíthető mobil lelátóval. A beruházás részeként kiszolgáló-létesítményeket is kialakítanak, és új szálláshelyek is lesznek. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia 2015-ben nyithatja meg kapuit.

Az NSK a tájékoztatásában kitér rá, hogy a Rátgéber Akadémia három év alatt az ország egyik legnagyobb utánpótlásbázisává nőtte ki magát. Képzési rendszerén belül jelenleg hétszáz gyerek sportol, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége pedig hivatalos akadémiaként akkreditálta. Az intézmény programja három alappillérre épült: a tömegesítésre, a minőségre és a modern létesítményre. Rátgéber László ehhez kapcsolódva elmondta, hogy a létszám további jelentős növelése már nem szerepel a célok között, a jövőben elsősorban a kiválasztásra, a minőségre, a kiváló adottságokkal rendelkező gyerekek tehetséggondozására összpontosítanak.

"Célunk eddig is az értékteremtés volt, ezért újítottuk fel 40 millió forintból a volt pécsi sportiskola tormatermét. Az új csarnok megépítésével világszínvonalú infrastruktúrát kap a Nemzeti Kosárlabda Akadémia" - fejtette ki a Pécs női együttesével kilencszeres bajnok mesteredző.

14:52
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Miért nincs paralimpikonunk Szocsiban?

Egyszerű szakmai döntés volt, hogy magyar sportoló nem vesz részt a Szocsiban zajló téli paralimpián. Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke az ügy hátteréről szólva a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a négy évvel ezelőtti vancouveri játékokat követően két síelő, Balogh Zsolt és Dani Gyöngyi tűzte ki maga elé, hogy ott lesz az oroszországi viadalon.

Utóbbi tavaly decemberben bejelentette, hogy gyermeket vár. A látássérült Baloghhoz néhány hónappal az olimpia előtt csatlakozott a sílövő Lőrincz Krisztina, aki azonban Szocsi előtt egyetlen versenyen sem indult. Balogh Zsoltnak nem sikerült kiharcolnia a kvalifikációt, de nehezményezte, hogy az MPB nem várta meg, Magyarország kap-e lehetőséget szabadkártyával a részvételre.

Gömöri Zsolt szép eredménynek tarja, hogy Balogh közel tudott kerülni az ötkarikás szerepléshez, de az elnökség úgy határozott, nem él a szabadkártyás indulás adta lehetőséggel. Hozzátette: az MPB-nek hosszútávon kell gondolkoznia, s az olimpiára szánt anyagi forrásból - amelyet egyetlen versenyző indulására használtak volna fel - a magyar parasí-csapat felkészülését és versenyeit egészen májusig fedezni tudják.

"A paralimpiai részvételt felcseréltük más versenyekre, edzőtáborra, ahol több sportoló tud részt venni" - nyilatkozta Gömöri Zsolt. Hangsúlyozta, a szervezet célja, hogy olyan lehetőségeket teremtsen, amelyek révén szélesedik a sportágak bázisa, s több versenyző a teljesítményével harcolja ki az indulási jogot, és "ne valami adományként jusson el az olimpiára". Az MPB állásfoglalásával a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság is egyet értett - tette hozzá.

15:12
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Távozik a Barca edzője?

A Barcelona ügyeivel kapcsolatban általában jólértesültnek számító Radio Catalunya kedd esti adásában egy Gerardo Martinóhoz közeli személy azt állította, hogy az edző a nyáron elhagyja a Barcát. Martino szerződése 2015-ig szól, és bár a szezont pazarul kezdte az irányításával a Barcelona, az utóbbi időben egyre több kritika éri az edzőt.

Messiék az elmúlt hat bajnokiból hármat is elvesztettek, és már négy pont a hátrányuk a Real Madrid mögött, igaz, a BL-ben kétgólos előnyből várják a Manchester City elleni nyolcaddöntő visszavágóját, a Király-kupában pedig döntőbe jutottak, ahol éppen a Real lesz az ellenfél.

15:26
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Hokiedzőből focielnök

Egy korábbi jégkorongedző, Ralph Krueger lett az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Southampton új elnöke.

Az 54 éves német-kanadai szakember 1997-től 2010-ig a svájci jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, míg a 2012/13-as szezonban az NHL-es Edmonton Oilers vezetőedzője volt. A februári szocsi olimpián az aranyérmes kanadai válogatott egyik tanácsadójaként dolgozott. Krueger az olasz Nicola Cortesét váltja a Southampton elnöki székben.

16:02
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Gondok vannak a stadionokkal

Vitalij Mutko orosz sportminiszter szerint nem megfelelő ütemben haladnak a stadionépítések a 2018-as labdarúgó-világbajnokságra. Ugyanakkor hozzátette, elvárja, hogy az építkezések minden helyszínen még az idei év végéig megkezdődjenek. Az oroszországi vb-t 11 város 12 stadionjában rendezik meg. Az arénák közül a szocsi Fist Stadion már készen van, ott rendezték a februári téli olimpia nyitó- és záróünnepségét.

16:45
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Hatalmas melleit mutogatta

Az olaszok egyik celebje, Marika Fruscio nagy Napoli-szurkoló, a múlt héten pedig egy élő tévéműsorban nézte a Roma elleni rangadót. Callejón góljánál egy kommentátorral ugrált, és közben kiesett a melle a ruhájából. Nagy sikere volt a felvételnek, ezért készített otthon is egy házi videót, amelyen szinte teljesen meztelenül mutat be egy gólörömöt az ágyon. A kényes területekre egy N-betűt tett...

A műsorban:

Otthon:

17:23
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Letartóztatták a spanyol atlétabajnokot

Doppingszerek birtoklása miatt letartóztatták Antonio David Jiménez Pentinel Európa-bajnok spanyol atlétát. A 2002-ben 3000 méter akadályon kontinensbajnok futótól injekcióstűket, növekedési hormont tartalmazó ampullákat és vértranszfúzióhoz felcímkézett vért koboztak el a rendőrök. A 37 esztendős sportoló, akit az egészségügyi törvények megsértése miatt került a fogdába, kétéves eltiltásra számíthat tettéért.

17:55
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

A politikusok elzavarnák a Bayern-elnököt

"A sport példamutató funkciója már így is extrém károsodásokat szenvedett miatta" - mondta Anton Hofreiter német országgyűlési képviselő a Neue Osnabruecker Zeitungnak Uli Hoenessről, a Bayern München elnökéről, aki épp a börtön elkerüléséért küzd a müncheni regionális bíróságon, ahol 27 millió eurós adócsalása miatt folyik ellene büntetőeljárás.


A Die Linke ellenzéki párt szintén lemondásra szólította fel Hoenesst, Thomas Oppermant, a kormányzó szociáldemokrata párt tagját pedig sokkolta az adócsalás valódi mértéke. Ezzel szemben a Bayern játékosai hűségükről biztosították az elnököt: "A Bayern elképzelhetetlen Hoeness nélkül. Mindannyian mögötte állunk" - nyilatkozta Franck Ribéry az Arsenal elleni döntetlent követően. Hoeness tavaly novemberben egyszer már felajánlotta a lemondását, de a Bayern vezetése kitartott mellette.

Hoeness egyre közelebb a börtönhöz

18:19
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Villámgyorsan fogynak a focivébé jegyei

A nyári, brazíliai világbajnokság mérkőzéseinek több mint kétharmadára minden jegy elfogyott szerdán, kevesebb mint három órával azután, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség megkezdte az árusítás újabb szakaszát. A brazil válogatott összecsapásaira és a negyeddöntőkre szóló belépők mindegyike elkelt nagyjából egy óra alatt, a csoportkör második fordulójában sorra kerülő találkozókra érvényes jegyek közül pedig majdnem az összeset megvásárolták. A vb 64 mérkőzéséből csupán nagyjából 20 - kevésbé ismert válogatottakat felvonultató - maradt, amelyre még lehet belépőt váltani a FIFA weboldalán. A mostani, április 1-ig tartó értékesítési szakaszban 345 ezer jegy talál gazdára, mégpedig "érkezési sorrendben", azaz a leggyorsabban foglalók jutnak belépőkhöz. A nyitómérkőzésre, a döntőre és további öt találkozóra ebben a periódusban nem lehet jegyet kapni, minden más meccsre igen. A június 12-én kezdődő világbajnokságra összesen 3,3 millió jegyet hoznak forgalomba, ezek közül 2,3 millió már gazdára talált. A mostanit követő utolsó értékesítési periódus várhatóan április 15-én kezdődik.

18:29
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Polgár kikapott Jerevánban

Polgár Judit elszenvedte első vereségét a jereváni sakk Európa-bajnokság kilencedik fordulójában, míg a másik két magyar, Almási Zoltán és Balogh Csaba ezúttal döntetlent ért el. Polgár világos bábukkal a 36. lépés után kényszerült a parti feladására az orosz Szergej Grigorianc ellen. Almási és Balogh egyaránt sötéttel szerzett fél pontot a német Daniel Fridmannal, illetve az ukrán Pavel Eljanovval szemben. Az eddigi kilenc játéknapon Balogh 6, Polgár és Almási 5,5-5,5 pontot gyűjtött. A magyarok számára a legfőbb cél, hogy az első 23-ban végezzenek, mivel az Eb-ről ennyien szereznek indulási jogot a Világkupára. A 160 ezer euró összdíjazású, 11 fordulós tornán 27 ország 263 játékosa ül asztalhoz az örmény fővárosban.

18:42
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Koszovózó drukkerei miatt büntethetik a Bayernt

Fegyelmi eljárás indul a Bayern München ellen, mivel szurkolói politikai témájú üzenetet tartalmazó molinót feszítettek ki kedden az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-találkozón. A bajor drukkerek azt írták ki a BL-nyolcaddöntő hazai visszavágóján, hogy "mondj nemet a rasszizmusra, mondj igent Koszovóra". Az európai szövetség szabályai tiltják a politikai tartalmú üzeneteket, így a BL-címvédő klubot pénzbüntetésre és akár szektorbezárásra ítélhetik.

19:14
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Pepe visszaszólt Mourinhónak

José Mourinho, a Chelsea jelenlegi és a Real Madrid korábbi edzője nemrég az Esquire-nek merengett a mai fiatal generáció sekélyességéről, különösen egykori madridi játékosaira panaszkodva, akik „a meccseket megelőzően ott sorakoztak a tükör előtt, miközben a játékvezető már várta őket a játékoskijáróban”. Erre adott most csípős választ az Onda Cero rádióműsorában Pepe, a Real Madrid középső védője, Mourinho korábbi játékosa. „Mourinho úgy csinál, mintha ő lenne az egyetlen emberi lény, aki reggel felkel, és nem néz bele a tükörbe.”

Ezt követően a klubimázs megóvásának fontosságáról értekezett: „Teljesen normális dolog odafigyelni a külsőnkre, hogy jó benyomást keltsünk a klubunkról, ahol játszunk.” Végül a Madrid jelenlegi edzőjét, Carlo Ancelottit is megdicsérte, szintén nem mellőzve a Mourinhónak szánt fricskákat: „Ő is volt játékos, tudja, honnan jött. Lecsillapította a kedélyeket, és megadta nekünk azt a nyugodtságot, amire szükségünk volt ahhoz, hogy jól játsszunk.”

19:46
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Megyeri elérheti Hrutka BL-rekordját

Az Olimpiakosz hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet, így jó esélye van arra, hogy jövő szerdán bejusson a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. Görög siker esetén az Olimpiakosz magyar játékosa, Megyeri Balázs lesz a második magyar játékos, aki a BL-ben a legjobb nyolc között szerepelhet - emlékeztet a Facebook-oldalán a kapus játékosügynöke, Hrutka János. "Remélem, őt nem állítják majd ki a 8. percben ;-)" - írja az egykori védő. Hrutka 1999-ben a kezdőcsapat tagja volt a Kaiserslauter-Bayern München BL-negyeddöntőn, és Jancker lerántásért kapott a meccs elején piros lapot, a büntetőt Effenberg váltotta gólra, a vége 0-4 lett. A müncheniek a fináléban sokáig nyerésre álltak, ellenfelük épp a Manchester United volt, amely a lefújás előtt emlékezetes hajrával tudott fordítani.

20:00
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Gusztustalan bajor molinó

Homofób transzparens miatt indul eljárás a Bayern München ellen. Konkrétan ezt tették ki a szurkolók:

20:07
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Hetek kérdése Tajti Mátyás Real-szerződése

Megnéztük, mit tud valójában a 15 éves Tajti Mátyás, akit a Barca elől elhappolhat a Real. Telki riportunkat itt olvashatja el.

20:25
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Kobe még sérült

Nem tér már vissza ebben a szezonban Kobe Bryant, az NBA szereplő Los Angeles Lakers sérült szupersztárja. Az ötszörös bajnok játékos december 17. óta harcképtelen, amikor térdcsonttörést szenvedett a Memphis elleni meccsen. Előzőleg az idény első 19 mérkőzését is kihagyta áprilisi Achilles-ín-szakadása miatt, így összesen csak hat találkozón lépett pályára a jelenlegi évadban.

A 35 éves, 16-szoros All Star-válogatott klasszis hiányát igencsak megérzi a Lakers, amely - a Sarcamentóval és a Utah-val holtversenyben - sereghajtó a nyugati főcsoportban 22/42-es győzelmi mérleggel. Tavaly a kaliforniaiak 45/37-tel zárták az alapszakaszt.

20:35
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Műtik Huszti csapattársát

Vállműtét vár Mame Dioufra, a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Hannover szenegáli játékosára. A válogatott csatár válla szombaton, a Bayer Leverkusen ellen 1-1-gyel zárult német bajnokin ugrott ki, ma pedig kiderült, hogy operációra van szükség. Mivel Diouf szerződése az idény végén lejár és nem szándékozik meghosszabbítani azt, így valószínűleg nem szerepel már többet a hannoveri csapatban.

21:00
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Újpesti öröm, győri bánat a focikupában

Magyar Kupa, negyeddöntők: MTK-Győr 2-0, Nyíregyháza-DVSC 1-3, Pécs-Újpest 1-3 (Vasiljevic triplázott). A visszavágókat két hét múlva rendezik.

21:10
2014. március 12.
Vágólapra másolva!

Ennyi

Itt és most véget ért a szerdai sportos hírzuhatag, de a BL-ről természetesen mi sem feledkeztünk meg. Hajrá egyik, győzzön a másik!