Cikkünk folyamatosan frissül
Dariusz  Michalczewski nem érti, hogy Krakkó miért akar téli olimpiát rendezni, Miriutát nem rúgja ki a CFR futballcsapata. Pelé valóban ellátogatott Magyarországra, de nem bírt a rajongókkal, közeleg Michael Phelps visszatérése. Kövesse a legfontosabb szerdai sporthíreket az Origóval.
08:15
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Ez lesz ma a tévében

Kíváncsi arra, mivel játszik, és melyik csatornán látható a Real Madrid, a Barcelona, a Milan, esetleg a Győr futballcsapata? Kattintson ide!

08:19
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Nem tudott nyerni a Bilbao

Hiába játszott hazai pályán, nem tudott nyerni se az Elche, se a Málaga csapata a spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának keddi mérkőzésein, így nem tudott távolabb kerülni a kiesőzónától.

Eredmények:
Elche - Athletic Bilbao 0-0

Málaga - Espanyol 1-2 (1-1)
gól: Pablo Pérez (34.), illetve Sergio García (33.), Pizzi (76.) 

08:22
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Összekapta magát a Lakers

Eredmények, NBA, alapszakasz:
Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 102-100 
Orlando Magic - Portland Trail Blazers 95-85 
Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 128-119 - hosszabbítás után
Los Angeles Lakers - New York Knicks 127-96

08:24
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Jenny Böhn a Balatonra vágyik

A Blikk információja szerint Magyarországra készül Jenny és Filip Böhn, a magyar nőikézilabda-válogatott február 2-án elhunyt egykori szövetségi kapitányának, Karl Erik Böhnnek két gyermeke.

"Ez az utolsó évem a gimnáziumban, így nem tudok több napot kihagyni, én pedig hosszabb túrát tervezek az öcsémmel. Most sok az elfoglaltság, rengeteg papírmunkát kellett elintézni. Inkább majd valamikor a nyáron megyünk vakációzni. Többször jártam Győrben, de Budapestet is meg akarom ismerni, s jó lenne fürdeni a Balatonban, sok szépet hallottam róla2 - nyilatkozta a lapnak Jenny Böhn.

08:27
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Ismét lesz Nyuszi-futás

Április végéig tart a Nyuszi-futás gyermek tavaszi szabadidősport-sorozat, amelyet önerőből szervez a mezőfalvai Kovács István. Akárcsak tavaly, idén is szerepelnek határon túli állomások a programban, így a Vajdaságban Martonos, Horgos és Magyarkanizsa, de Szabadka és Zenta utcáin is lesz közös futás, s utóbbi két helyszínen a kórházak gyermekosztályait is felkeresik a résztvevők. A sorozat további 4-5 településsel bővülhet. A magyarországi futás Daruszentmiklóson kezdődött, majd Dunaújváros után a térség több települése is sorra kerül az április végéig tartó, környezetszépítéssel, közös játékokkal tarkított programban. Kovács István várja a további jelentkező iskolákat és óvodákat is.

08:43
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Barbara nem hisztizett

Nem múlt el pozitív hatás nélkül a tavaly Budaörsön rendezett WBPF fitnesz- és testépítő-világbajnokság, ahol a magyarok olyan jó eredményeket értek el, hogy már külföldön is elismerik versenyzőink hozzáértését. Bánkuti Gabriella világbajnok tanácsai kedvéért két hétig Magyarországon készült a Szingapúrból érkezett kétgyermekes, 38 éves Barbara Johnson, akinek célja, hogy sikeresen részt vehessen az ottani világjátékokon. Ennek érdekében napi kétszer kétórás kőkemény edzésen vett részt, és sohasem hisztizett. A részletekről itt olvashat.

08:59
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Visszavonul az ausztrál legenda

Bejelentette visszavonulását Harry Kewell, a Leeds United, a Liverpool és a Galatasary egykori szélsője. A 35 éves, 56-szoros ausztrál válogatott labdarúgó tavaly nyáron azért szerződött haza a Melbourne Heart együtteséhez, hogy egy utolsó kísérletet tegyen a világbajnoki keretbe kerülést illetően. Azonban sérülések miatt mindössze 15 mérkőzésen tudott pályára lépni, ráadásul csapata gyengébb szereplése (24 mérkőzésből mindössze hatot nyert meg eddig, és az A-League utolsó előtti helyén szerénykedik) sem segítette vb-álmát.

09:22
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Kasper Schmeichel ilyet is tud

Nem akármilyen góllal mentette hazai pályán 1-1-es döntetlenre a mérkőzést az angol másodosztály listavezetője, a Leicester City labdarúgócsapata. A hazaiak a 92. percig 0-1-re álltak a Yeovil Town otthonában, amikor egy jobb oldali beadásra a hazaiak előrevágtató kapusa, Kasper Schmeichel érkezett, fejese a lécről már a gólvonal mögé vágódott a videó szerint, de a bíró csak Chris Wood ismétlését adta meg végül.

09:35
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Gödörben a Toronto, élen a St. Louis

A Toronto Maple Leafs hazai pályán 5-3-ra kikapott a St. Louis Bluestól, s ezzel sorozatban hatodik vereségét szenvedte el az észak-amerikai profi jégkorongligában. A vendégeknél David Backes mesterhármast ért el, s a Blues sikerével 105 ponttal áll, így nem csupán a Nyugati főcsoportot, hanem az egész ligát is vezeti.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs - St. Louis Blues 3-5
Pittsburgh Penguins - Phoenix Coyotes 2-3
Washington Capitals - Los Angeles Kings 4-5 - szétlövés után
Carolina Hurricanes - New York Islanders 4-5
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 2-0
Florida Panthers - Ottawa Senators 3-2 - szétlövés után
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 4-2
Chicago Blackhawks - Dallas Stars 4-2
Nahville Predators - Colorado Avalanche 4-5 - szétlövés után
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 2-5

09:40
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Nadalt a bombariadó sem zavarta

Mindkét világelső, Rafael Nadal és Serena Williams is könnyed győzelemmel jutott tovább a miami keménypályás tenisztornán. A férfiaknál a spanyol sztárt a mérkőzése előtti bombariadó sem zavarta meg - egy őrizetlenül hagyott csomag okozott riadalmat a Crandon Parkban -, és mindössze négy játékot bukva verte meg 62 perc alatt az inkább salakon remeklő olasz Fabio Fogninit. A mallorcai játékosra a negyeddöntőben a kanadai óriás, Milos Raonic vár.

Eredmények, nők, negyeddöntő:
S. Williams (amerikai, 1.) - Kerber (német, 5.) 6:2, 6:2
Sarapova (orosz, 4.) - Kvitova (cseh, 8.) 7:5, 6:1

férfiak, nyolcaddöntő:
Nadal (spanyol, 1.) - Fognini (olasz, 14.) 6:2, 6:2
Federer (svájci, 5.) - Gasquet (francia, 9.) 6:1, 6:2
Berdych (cseh, 7.) - Isner (amerikai, 10.) 6:3, 7:5
Raonic (kanadai, 12.) - Becker (német) 6:3, 6:4
Djokovic (szerb, 2.) - Robredo (spanyol, 16.) 6:3, 7:5
Nisikori (japán, 20.) - Ferrer (spanyol, 4.) 7:6 (9-7), 2:6, 7:6 (11-9)
Murray (brit, 6.) - Tsonga (francia, 11.) 6:4, 6:1
Dolgopolov (ukrán, 22.) - Wawrinka (svájci, 3.) 6:4, 3:6, 6:1

10:12
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Michalczewski odacsapott

"Amikor azt hallom, hogy Krakkó téli olimpiát szeretne rendezni, akkor nem tudom, hogy nevessek vagy sírjak" - idézte a Fakt.pl portál az egykori profiboksz-világbajnok Dariusz Michalczewskit. "Tudom, hogy az Európa-bajnokságot sokan dicsérték, de most nem engedhetünk meg magunknak egy akkora eseményt. Egy olimpia sokkal nagyobb léptékű dolog. Most tényleg lenne 300 millió dollárunk egy olyan bobpályára, amit utána senki se használ? Inkább munkát kellene biztosítani az embereknek, utakat, kórházakat, óvodákat és bölcsődék kellene építeni."

A március 14-i határidőig öt város adta be pályázatát a 2022-es téli játékok rendezési jogára: Krakkó (Zakopanéval és a szlovákiai Jasnával közösen), Peking (Csangcsiakou várossal együtt), továbbá Kazahsztánból Almati, Ukrajnából Lviv, valamint a norvég főváros, Oslo kandidál. A NOB július 31-én választja ki a végső győztest.

10:32
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Miriuta megmenekült

Iuliu Muresan, a CFR Cluj labdarúgócsapatának elnöke megnyugtatta Vasile Miriutát, azaz Miriuta Lászlót, hogy szó nincs arról, hogy leváltanák posztjáról, írja a Ziua de Cluj.

A magyar válogatott egykori játékosa még nyeretlen a CFR élén, három döntetlen és két vereség a mérlege. Legutóbb hétfőn hazai pályán az Universitatea Clujtól kaptak ki: városi rivális legutóbb az 1971-72-es idényben abszolválta győzelemmel a kolozsvári, élvonalbeli derbit.

11:01
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Visszafogottan ünnepelt a Bayern

Visszafogottan ünnepelte meg kedden este újabb bajnoki címét a Bayern München labdarúgócsapata és a szakmai stáb. A Hertha otthonában aratott 3-1-es győzelem azt jelentette, hogy a bajorok már a 27. forduló után behozhatatlan előnyre tettek szert, s elhódították a klub történetének 24. bajnoki trófeáját. A csapatkapitány Philipp Lahm és társai a mérkőzés után a Berlin központjában található, remek koktéljairól híres Kitty Cheng Barban mulattak, de a hírek szerint az első játékosok már hajnali 3 óra körül visszatértek a csapat hoteljébe. A Bayern München szerdán utazik vissza a bajor fővárosba, hivatalos ünnepség azonban ott sem lesz. Pep Guardiola vezetőedző szabadnapot adott a játékosainak.

11:34
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Kakurju is jokozuna

A mongol Kakurju lett a japánok ősi sportjának, a kétezer éves szumónak a 71. jokozunája, vagyis nagybajnoka a japán szumószövetség vezérkarának egyhangú döntése nyomán. A 28 esztendős Kakurju - eredeti nevén Mangaljalav Anand - a hatodik olyan nem a szigetországban született versenyző, aki kiérdemelte e legmagasabb címet. Rajta kívül még két aktív jokozuna van a szumósok jelenlegi elitmezőnyében, Hakuho és Harumafudzsi személyében. Ők szintén mongolok, s Kakurju a múlt heti oszakai csúcstornán mindkettőt legyőzte.

A tradicionális nemzeti sportnak 2003 óta nincsen japán nagybajnoka, a legnagyobb elismerést hosszú évek óta kizárólag külföldről érkezett versenyzők tudják kiharcolni. Kakurju előtt a hawaii illetőségű Akebono (1993), a szamoai születésű Muszasimaru (1999), a mongol Aszasorju (2003), továbbá a már említett Hakuho (2007) és Harumafudzsi (2012) lett nem japán létére a legmagasabb rangú szumós.

11:57
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Éles kritika

Mocsai Lajos a napokban felfedte egy eddig titkolt tervét: nemzetközileg is erős budapesti csapatot építene a nemzeti kézilabda-akadémiájáról kikerülő, de a Veszprémbe és a Szegedbe nem beférő fiatal játékosokból. Éles József egykori világklasszis játékos szigorú kritikát fogalmazott meg. "Most minden a kéziakadémiáról szól, amiből nekem egy kicsit elegem van" - jelentette ki. Éles azt tapasztalja, hogy a klubok utánpótlásából is remek játékosok kerülnek ki. "Ki kellene bővíteni Lajos tervét a kluboktól kikerülő játékosokkal is. Mi a garancia arra, hogy az akadémián négy év alatt klasszis kézissé válik mindenki?" Éles maga is működtet kézisulit, ám mint mondta, "mi nem hangoztatjuk, hogy aki hozzánk kerül, az a világ legjobb kézise lesz". A volt játékos szerint nem mindig függ össze szorosan a rendelkezésre álló pénz mennyisége és az elvégzett munka minősége. A kérdésre, hogy van-e benne sértettség, elmondta: "Ahol Lajos dolgozik, ott nekem nem osztanak szerepet."

12:05
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Laza és pofátlan

Kétperces büntetést kapott a kanadai junior jégkorongliga legutóbbi játéknapján Brendan Leipsic, a Portland Winterhawks játékosa, mert az ellenfél kulacsából ivott. A videót itt megnézheti.

12:24
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Argentin Dakar 2015-ben

Az argentin fővárosban, Buenos Airesben lesz a 2015-ös Dakar-rali rajtja és célja. A jövő év elején, január 4. és 17. között sorra kerülő, mintegy 9000 kilométeres verseny ezen kívül még Chilét és Bolíviát érinti. A világ legnehezebb terepraliversenyét először 2009-ben rendezték meg Dél-Amerikában, azaz most hetedszer lesz ez a kontinens a helyszín.

12:48
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Csúnya vége lett a Pelé-fotózkodásnak

Több száz rajongó és a sajtó képviselői várták a budaörsi Tescóban a háromszoros világbajnok brazil futballcsillagot, Pelét. A legenda Mészöly Kálmánnal jelent meg a szurkolók előtt, majd arról beszélt, hogy reményei szerint Brazília nyeri a vébét, és mindenkit szeretettel vár a helyszínre. Hozzátette, hogy korábban Mészöllyel emlékezetes meccset vívtak.

A sajtótájékoztató követően a kisorsolt szurkolók közös képet készíthettek a Fekete Gyöngyszemmel. Egy ideig rendben zajlott minden, ám negyedóra után elszabadultak az indulatok, mivel a szurkolók tolakodni kezdtek, Pelé pedig alig jutott levegőhöz.

A végső megoldásként a műsor házigazdája lefújta az eseményt, Pelét kimenekítették, így aki vele szeretne fotózkodni, már csak a labdák és a plakátok mellé állhat oda.

13:20
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Tekebábuként dőltek a gólörömtől

Ötletes gólörömmel rukkolt elő az észt labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában a Nomme Kalju japán csatára, Wakui Hidetosi, aki találatát követően tekézőként is jól muzsikált, egy golyóval (labdával) letarolta csapattársait. A mérkőzés végül 1-1-es eredménnyel zárult, a listavezető Flora a 93. percben egyenlített.

13:41
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Fekete és Szőke

A budaörsi Tescóban találkozott Pelé és Mészöly Kálmán, azaz a Fekete Gyöngyszem és a Szőke Szikla.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

14:08
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Bokszközpont lesz a Vasas

A sportágfejlesztési koncepció részeként létrejövő regionális ökölvívó-központok egyike lett a Vasas-Süllős Box Team szakosztály, amelynek a jövőben komoly feladatai lesznek. Kovács László szövetségi kapitány elmondta, az új stratégia alapja, hogy összefogják és neveljék a jelenleg még nem topkategóriás, de tehetséges öklözőket, akik néhány év múlva már komoly eredményeket érhetnek el. A regionális központ feladata a hozzá tartozó terület versenyeinek szervezése és klubjainak összefogása.

Kiderült az is, hogy az Erdei Zsolt fémjelezte Madárfészek Akadémia is szorosan együttműködik a Vasassal, ezzel kapcsolatban a profi boksztól március 8-án Európa-bajnoki címmel visszavonult sportoló jelezte, a közös cél a magyar boksz felvirágoztatása és ehhez együtt kell mindenkinek dolgoznia, amiben ő is partner.

14:29
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Így sose panenkázz!

Az észak-dublini amatőr futballcsapat, a Swords Celtic játékosa, Mark O’Brien olyan gyengén rúgta a büntetőt, hogy az ellenfél kapusa játszi könnyedséggel fogta meg a kapuig alig elvánszorgó labdát.

14:47
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Messivel véget érne a futball Németországban

Szívesen tanulmányozná a Bayern Münchent bajnoki címre vezető Pep Guardiola edzéseit Diego Maradona, az argentinok világbajnok futballsztárja. "Örülnék, ha egy hétig nézhetném a tréningeket. Guardiola ráérzett, hogy a német bajnokság színvonala utoléri a spanyolt, és ezt kamatoztatja most a Bayernnél" - jelentette ki. Maradonát különösen a csapatkapitány Philipp Lahm nyűgözi le, aki mindkét szélen ugyanúgy tud játszani, Lionel Messi esetleges szerződtetésével pedig szerinte véget érne a labdarúgás Németországban.

"Messi és Lewandowski egy csapatban? Akkor mindenki csak a második helyért küzdene, valamennyi sorozatot beleértve. Viszont ebben az esetben szeretnék másodedző lenni Pep mellett" - tette hozzá.

15:05
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Közeleg Phelps visszatérése

Bár még mindig titok övezi, hogy Michael Phelps visszatér-e valóban, és ha igen, mikor, egykori (és talán jelenlegi) edzője, Bob Bowman folyamatosan csepegteti az információkat. A szakember azt mondta, Phelps "valamikor a közeljövőben" ismét versenyezhet.

A 18-szoros olimpiai, és 26-szoros világbajnok a 2012-es londoni olimpia óta nem versenyzett, de tavaly ősszel ismét jelentkezett az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségénél. Ez azt jelenti, hogy hat hónap elteltével versenyezhet, azaz az augusztusi, irvine-i országos bajnokságon akár a 2015-ös vb-részvételt is kiharcolhatná.

15:11
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Ilyen lesz az AS Roma stadionja

Az AS Roma labdarúgóklubja bemutatta új stadionjának terveit, ezek alapján a létesítmény 52 500 néző befogadására lesz alkalmas, de nagyobb meccsekre 60 ezresre lehet majd bővíteni. Az olasz főváros külső, dél-keleti övezetében felépülő aréna 300 millió euróba kerül, de a környék infrastrukturális fejlesztésével együtt ez az összeg jóval nagyobb lesz. A tervek szerint az új stadion a 2016/17-es idényben nyitja meg kapuit. A Farkasok jelenleg közösen használják az Olimpiai Stadiont városi riválisukkal, a Lazióval.

15:35
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Haladnak a győri uszodával

A Magyar Úszó Szövetség vezetői Gyárfás Tamás elnök vezetésével megtekintették a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra elkészülő új uszodát. Borkai Zsolt polgármester elmondta, a város eltökélt szándéka, hogy egy olyan új úszóbázis jöjjön létre, amelyre idővel illik majd a fellegvár minősítés is.

A munkálatok óriási tempóban haladnak, a fedett ötvenes medencét magában foglaló komplexum a tervek szerint őszre elkészül, és az első nagy úszóesemény a Jövő Bajnokai Program novemberi, összrégiós versenye lesz. Az építkezés bejárása közben Borkai Zsolt elárulta, hogy még egy nyitott - de télen befedhető - 33-as medence is létesül hamarosan, aztán természetesen megmutatta a város másik leendő büszkeségét, a szintén javában épülő, és novemberben ugyancsak kulcsrakészen álló új, 5500 férőhelyes multifunkcionális csarnokot.

Forrás: MÚSZ/Szaka József
15:42
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Búcsú a barátságos meccsektől

Nemzetek Ligája néven új versenysorozatot tervez bevezetni a válogatottak számára az Európai Labdarúgó Szövetség, amely csütörtökön, Asztanában tartja éves közgyűlését. A 2018-as világbajnokság után induló Nemzetek Ligájával az UEFA gyakorlatilag kiváltaná a barátságos mérkőzéseket. A sorozat pontos részleteit a közgyűlésen hozzák nyilvánosságra, de azt már tudni lehet, hogy három vagy négy osztályban küzdenének a csapatok, s a kategóriák legjobbjai feljutnának, a leggyengébbjei pedig kiesnének. A tervezett lebonyolítási rend szerint előbb négyes csoportokban oda-visszavágós alapon küzdenének meg a válogatottak és a kvartettek győztesei jutnának a páratlan években, semleges helyszínen sorra kerülő négyes döntőbe, ahol két elődöntőt és egy finálét rendeznének.

16:12
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Oxigénpalack nélkül az Everestre

Klein Dávid hegymászó ismét megkísérli oxigénpalack nélkül megmászni a Mount Everestet. Az Everest Expedíció április 6-án indul és várhatóan május végén ér véget. A 8848 méteres csúcsra eddig alig 200-an jutottak fel oxigénpalack nélkül, magyar hegymászónak ez még nem sikerült. Klein Dávid eddig hatszor vágott neki, ám különböző okokból mindig vissza kellett fordulnia. 2007-ben jutott a legközelebb a sikerhez, amikor 200 méterre tudta megközelíteni a Föld legmagasabb pontját.


"A cél az, hogy oxigénpalack, teherhordó és mesterséges segítség nélkül jussak fel az alaptábortól a csúcsra, mert ez tiszteletet mutat a heggyel és a feladattal szemben" - mondta Klein Dávid az expedíció sajtótájékoztatón. A palack nélküli mászás sokkal nagyobb felkészülést és állóképességet kíván meg, mint könnyített változata, hiszen a fokozatos akklimatizálódás komoly megterhelést jelent a szervezetre nézve, ráadásul oxigénhiányos levegőn regenerálódni és koncentrálni is nehezebb, ami fokozott veszéllyel jár 8000 méter magasan.

16:31
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Kaszál a Veszprém, ha BL-t nyer

Az MKB-MVM Veszprém eddig bruttó 105 ezer eurót (kb. 32,7 millió forint) keresett a kézilabda Bajnokok Ligájában. A Telekom Sporthír Szolgálat közlése szerint a legjobb 16 közé jutással és a csoportelsőség megszerzésével a Veszprém kasszája először is bruttó 80 ezer euróval gazdagodott, ehhez jött hozzá az a 25 ezer euró, amely a nyolcaddöntő minden szereplőjének jár, függetlenül attól, hogy innen is tovább tudnak-e lépni, vagy a negyeddöntő előtt búcsúra kényszerülnek. A negyeddöntőbe jutásért újabb 40 ezer euró (kb. 12,5 millió forint) járna, míg a négyes döntő győztese összesen 300-350 ezer eurót (kb. 110 millió forint) kasszírozhat a BL-szezon végén. A portugál Cristiano Ronaldo hozzávetőlegesen 11 nap alatt keres meg ennyi pénzt.

16:46
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Ladányi még a bő keretből is kimaradt

Ladányi Balázs, az elmúlt két évtized meghatározó játékosa nem kapott meghívót a divízió I/A világbajnokságra készülő jégkorong-válogatottba, ez a legnagyobb meglepetés Rich Chernomaz szövetségi kapitány kerethirdetésében.

A közvetlen vb-felkészülés április 7-én kezdődik, 12-én Ausztria, 13-án Szlovénia lesz az ellenfél barátságos mérkőzésen, Budapesten. A gárda 14-én utazik el a dél-koreai Gojangba. A vb 20-án kezdődik, az ellenfelek sorrendben: Koreai Köztársaság, Ukrajna, Szlovénia, Ausztria és Japán. Az első két helyezett jut fel a 2015-ös elit vb-re, az utolsó pedig jövőre a divízió I/B-ben szerepel.

A bő keret:
kapusok: Bálizs Bence (Sapa Fehérvár AV 19), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV 19), Rajna Miklós (Sapa Fehérvár AV 19), Sevela Peter (Dab.Docler)
hátvédek: Gőz Balázs (Morzina-Avoriaz), Gröschl Tamás (Dab.Docler), Hetényi Péter (Sapa Fehérvár AV 19), Hüffner Adrián (Dab.Docler), Kiss Dániel (Sapa Fehérvár AV 19), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV 19), Pozsgai Tamás (Sapa Fehérvár AV 19), Szirányi Bence (Sapa Fehérvár AV 19), Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV 19), Varga Arnold (Sapa Fehérvár AV 19), Vas Márton (Löwen Franfurt)
csatárok: Azari Zsolt (Dab.Docler), Bartalis István (Troja Ljungby), Benk András (Sapa Fehérvár AV 19), Hári János (HIFK Helsinki), Kóger Dániel (Elmira Jackals), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV 19), Magosi Bálint (Sapa Fehérvár AV 19), Mihály Árpád (Sapa Fehérvár AV 19), Nagy Gergő (Quad City Mallards), Nagy Krisztián (El Paso Rhinos), Nemes Benjamin (Sapa Fehérvár AV 19), Németh Attila (Sapa Fehérvár AV 19), Sárpátki Tamás (Sapa Fehérvár AV 19), Sebők Balázs (Kärpät Oulu), Sofron István (Krefeld Pinguine), Vas János (HC Rouen)

17:05
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Megvan az Ázsia-kupa sorsolása

Elkészült a 2015-ös Ázsia-kupa sorsolása. A labdarúgó tornát 2015. január 9. és 31. között rendezik meg Ausztrália öt városában: Sydneyben, Melbourne-ben, Canberrában, Newcastle-ban és Brisbane-ben.


16. Ázsia-kupa, Ausztrália 
Csoportbeosztás

A-csoport: Ausztrália, Dél-Korea, Omán, Kuvait
B-csoport: Üzbegisztán, Szaúd-Arábia, Kína, Észak-Korea
C-csoport: Irán, Arab Emírségek, Katar, Bahrein
D-csoport: Japán, Jordánia, Irak és a 2014-es AFC Challenge Cup győztese

A torna január 9-én kezdődik az Ausztrália–Kuvait mérkőzéssel. 

17:15
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Vettel és Franklin volt 2013 legjobbja

A férfiaknál a Forma-1 német világbajnoka, Sebastian Vettel, a nőknél pedig az amerikai úszó, Missy Franklin lett - mint 2013 legjobb sportolója - a Laureus-díj kitüntetettje.A sportolói Oscar-díjként számon tartott elismerés gazdáinak névsorát szerdán tették közzé Kuala Lumpurban. Vettel a Red Bull istálló pilótájaként tavaly sorozatban negyedszer szerezte meg a világbajnoki címet, míg az úszófenomén Missy Franklin hat úszóaranyat nyert a tavaly rendezett barcelonai vébén. 


Az év visszatérőjének a férfiaknál a spanyol sztárteniszezőt, Rafael Nadalt választották meg, a nőknél a kétszeres olimpiai és Európa-bajnok orosz rúdugró, világcsúcstartó Jelena Iszinbajeva bizonyult a legjobb visszatérőnek. Az év felfedezettje titulust a 21 éves spanyol Marc Márquez, 33 GP-verseny győztese kapta, aki tavaly a harmadik géposztályban is világbajnok tudott lenni a gyorsaságimotorosoknál. Az elmúlt év legjobb csapata a legutóbbi idényben minden fontos futballcímet, így a Bajnokok Ligája-elsőséget, a német bajnokságot és a hazai kupagyőzelmet is begyűjtő Bayern München lett. A fogyatékos sportolóknál Marie Bochet francia síversenyző, az extrémsportok művelői közül pedig a brit BMX-es Jamie Bestwick kapta a sportakadémia tagjaitól a legtöbb voksot.

17:27
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Meg akarták támadni a MU menedzserét

Tegnap, a Manchester City elleni meccsen egy Manchester United-szurkoló meg akarta ütni a csapat menedzserét, David Moyest. Egy biztonsági ember mentette meg. Moyes nem igazán törődött a kopasz drukkerrel, mellette Phil Neville azért vetett egy pillantást a feldühödött szurkolóra. A szomorú kép, amelyhez nincsenek hozzászokva az Old Traffordon, a Facebook-oldalunkon, ide kattintva látható.

17:41
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

A nőjébe került Balotellinek a négyes szexorgia

Fanny Neguesha otthagyta Mario Balotellit, legalábbis erre enged következtetni az, hogy a modell az Instagramon "egyedülállóra" változtatta az állapotát, és levette a közös képeiket. Az AC Milan csatárának valószínűleg az volt a bűne, hogy a pletykák szerint testvérével, Enoch-kal két olasz Playboy-modellel orgiázott.

Itt még minden rendben volt közöttük Forrás: AFP/Alberto Lingria

Egy olasz fogadóirodában már arra is lehet fogadni, hogy ki lesz Balotelli következő barátnője, Selvaggia Lucarellire és Nicole Minettire látják a legnagyobb esélyt.

18:05
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Magyar vb-arany hármasugrásban

Ajkler Zita aranyérmet nyert a budapesti fedett pályás veterán atlétikai világbajnokságon, a 16-szoros magyar bajnok hármasugrásban győzött a 35-39 év közöttiek kategóriájában. A 2003-ban Universiade-harmadik, 2010-es veterán Eb-n második sportolónő 12,13 méteres eredménnyel diadalmaskodott. Ajkler az Instagramra és a Twitterre ezt a képet tette ki a győzelme után:

18:38
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Ezt nem tudom felfogni

Ladányi Balázs nem érti a kapitány döntését, amely szerint kimaradt a divízió I/A világbajnokságra készülő jégkorong-válogatottból. "Chernomaz kapitány hivatkozott arra, hogy a Mol Ligában játszom, a fiatalításra... Azt hiszem, annyit megérdemeltem volna, hogy megkérdezze, szeretnék-e elmenni a vb-re. Úgy érzem, nem a 11. vagy 12. csatár vagyok az országban, hanem még mindig a jobbak közé tartozom" - fogalmazott Ladányi, aki 227 válogatott összecsapásán rekordnak számító 214 pontot (78 gól, 136 gólpassz) gyűjtött, és amióta tagja felnőtt válogatottnak (1994/95), egyetlen vb-ről sem hiányzott.

A 38 éves Ladányi az idén a Mol Liga alapszakaszában a legponterősebbnek bizonyult (47 mérkőzés, 62 pont) és őt választották a legjobb csatárnak, illetve bekerült az All Star-csapatba is. "Az én generációm sokat tett azért, hogy a válogatott A csoportos legyen. Nem tudom felfogni, hogy nem férek be a bő keretbe sem. Ha oda behívott volna, akkor meg nem tudta volna megtenni, hogy nem visz ki a vb-re, mert az edzésmunkámmal bebizonyítottam volna, helyem van az utazó csapatban" - tette hozzá Ladányi.

19:01
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Szalai kacsintós, hajbelövős szelfije

Szalai Ádám a hétvégén szerencsés gólt lőtt, de tegnap már nem játszott a Borussia Dortmund elleni bajnoki rangadón. A Facebookra volt ideje kiposztolni az új cipőjét.

19:25
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

A huligánok miatt bűnhődik a Basel

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében a Baselnek zárt kapuk mögött kell fogadnia jövő csütörtökön a Valenciát az Európa Liga negyeddöntőjének első felvonásán. Az UEFA azért büntette meg a svájci klubot, mert szurkolóik múlt csütörtökön pirotechnikai eszközöket, illetve palackokat dobáltak a pályára a Salzburg otthonában rendezett nyolcaddöntő visszavágóján, amelyet 2-1-re nyert meg a gárda Gulácsi Péter csapata ellen. Az UEFA két zártkapus mérkőzésre büntette a Baselt, ugyanakkor a másodikat két évre felfüggesztette.

19:44
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Így áll a Dzsudzsák-Liverpool sztori

Vörösbaranyi József, Dzsudzsák Balázs menedzsere szerint nincs alapja annak a hírnek, hogy a Dinamo Moszkva magyar válogatott szélsője a Liverpoolba igazolna. „Tudok róla, hogy egy ukrán oldal ismét elterjesztette a hírt, hogy Dzsudzsák Balázst ismét szerződtetné a Liverpool, és ezt később angol források is átvették. A híreknek azonban nincs alapjuk, mert semmilyen új fejlemény nincs Dzsudzsák ügyében, nincsenek egyeztetések" – válaszolt a Nemzeti Sport Online megkeresésére Vörösbaranyi József. 

19:51
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Félidőben az MTK áll továbjutásra

Három Magyar Kupa-negyeddöntőt játszanak ezekben a percekben, a félidőben a Győr 2-1-re vezet az MTK ellen (összesítésben 3-2 a fővárosiaknak), az Újpest kétgólos előnyt szerzett a Pécs ellen (összesítésben 5-1 a liláknak), a Diósgyőr pedig szintén két góllal áll jobban a Pápánál (összesítésben 4-2).

20:09
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Három gól kell a Győrnek

Eppel révén egyenlített az MTK, így most 2-2-re áll a győri Magyar Kupa-negyeddöntő, vagyis a hazai csapatnak három gólt kéne szereznie a továbbjutáshoz.

20:21
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Ronaldóék NFL-csapatnál készülnek

A portugál labdarúgó-válogatott a New York Jets amerikaifutball-csapat edzőközpontjában hangolódik majd a nyári, brazíliai világbajnokságra.

Az NFL-klub közlése szerint a portugálok öt edzést terveznek a New Jerseyben található Florham Parkban a június 3. és 9. közötti időszakban, melynek során két barátságos mérkőzést is lejátszanak. Előbb a Massachusettsben lévő Foxboróban a mexikóiakkal csapnak össze június 6-án, három nappal később pedig az írekkel mérkőznek a legutóbbi Super Bowlnak otthont adó MetLife Stadionban, a New Jersey-i East Rutherfordban.

Paulo Bento szövetségi kapitány a helyszíni bejárásról nagyon elégedetten távozott. "A pályák nagyon jók, a létesítmények magas színvonalúak. Mindenünk meglesz, ami szükséges a eredményes világbajnoki felkészüléshez" - összegzett a szakvezető. A portugálok a németekkel, az amerikaiakkal és a ghánaiakkal szerepelnek egy csoportban a június 12-én kezdődő világbajnokságon.

20:45
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Eger: 1 győzelem, 7 vereség a BL-ben

Tovább rontotta mérlegét a Bajnokok Ligájában az Eger férfivízilabda-csapata: a hevesi gárda a főtábla szerdai játéknapján hazai medencében két góllal maradt alul a horvát Jug Dubrovnikkal szemben.

eredmény, BL, főtábla, A csoport, 8. forduló:
ZF-Eger - Jug Dubrovnik (horvát) 8-10 (0-2, 3-3, 2-2, 3-3)
az Eger góldobói: Varga II. Zs., Graham, Bedő 2-2, Bundschuh, Biros 1-1

Az Eger egy győzelemmel és hét vereséggel áll, s 3 pontjával utolsó hatcsapatos csoportjában. Az oda-visszavágós rendszerű küzdelemsorozat következő fordulójában a magyar együttes Spanyolországban, a CNA Barceloneta vendégeként száll medencébe április 9-én.

21:00
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

A kupában is megállíthatatlan az Újpest

A nehéz napokat megélő Újpest hazai környezetben rendkívül magabiztosan, 4-0-ra nyert a Pécs ellen a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé.

A bajnoki címvédő Győr ugyan kevesebb mint 25 perc alatt ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett kétgólos hátrányát az MTK-val szemben, a fővárosiak azonban egyenlítettek. A hazaiak a hajrában Andric révén újra vezetéshez jutottak, de a kék-fehéreknek a duplázó Kanta gyönyörű találatával erre is volt válaszuk, így bejutottak az elődöntőbe.

A Diósgyőr magabiztosan győzte le az első félidő közepétől Csizmadia kiállítása miatt emberhátrányban futballozó Pápát, ezzel szintén továbbjutott.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Újpest FC - PMFC-Matias 4-0 (2-0)
továbbjutott: az Újpest kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel.

Győri ETO FC - MTK Budapest 3-3 (2-1)
továbbjutott: az MTK Budapest, 5-3-as összesítéssel.

Diósgyőri VTK - Lombard Pápa Termál FC 3-0 (2-0)
továbbjutott: a Diósgyőri VTK, 5-2-es összesítéssel

kedden játszották:
DVSC-TEVA - Nyíregyháza Spartacus (NB II-es) 6-1 (3-1)
továbbjutott: a Debrecen kettős győzelemmel, 9-2-es összesítéssel

21:23
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Hordágyon vitték le a Barca-kapust

A Barcelona Neymar korai góljával 1-0-ra vezet a Celta Vigo ellen. Ahogy a hétvégi, Real elleni rangadón, most is egy 16-oson kívüli eset miatt ítélt büntetőt a bíró a Barca ellen, de később korrigált, és jól tette, mert Adriano kezezése valóban kívül történt. Az esetet követő szabadrúgást Víctor Valdés kapus megkaparintotta, majd a térdét fájlalva a földön maradt, hordágyon vitték le, Pinto jött a helyére.

21:30
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Egyenlített a Gyöngyös

A B.Braun Gyöngyös legyőzte a vendég Balatonfüredet a férfikézilabda NB I-ben, így 1-1-re áll a két csapat elődöntőbe jutásért zajló párharca.

eredmények, az elődöntőbe jutásért, 2. mérkőzés:
B.Braun Gyöngyös - Balatonfüred 28-26 (14-14)
A párharc állása: 1-1.

A harmadik mérkőzés szombaton 18 órakor lesz Balatonfüreden. A továbbjutó az elődöntőben az MKB-MVM Veszprémmel találkozik.

1. mérkőzés:
Csurgó - Grundfos-Tatabánya 35-26 (18-12)

A második mérkőzésre április 9-én, Tatabányán kerül sor. A párharc győztese a Pick Szegeddel mérkőzik.

A 7-12. helyért:
Cegléd - PLER Budapest 31-33 (16-16)

21:33
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Még él a remény a női hokisoknak

A magyar U18-as nőijégkorong-válogatott 3-1-re kikapott utolsó vb-csoportmeccsén az oroszoktól. Ez azt jelenti, hogy a kiesés elkerüléséért vívnak majd két nyert meccsig tartó párharcot a lányok a japánok ellen. További részleteket itt olvashat.

21:37
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Egy szoros, egy sima meccs

A Pécs nagy csatában Körmenden, a Szeged pedig hazai pályán a Szombathely ellen simán szerdán a férfikosárlabda NB I középszakaszában, az alsóházban.

eredmények, alsóház:
EGIS Körmend - Pécsi VSK-PANNONPOWER 80-84 (22-13, 19-12, 21-38, 18-21)
Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Trend Optika KC Szombathely 94-69 (20-12, 24-23, 25-12, 25-22)

21:42
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Messi a Celtának is betalált

A Barcelona 2-0-ra vezet a Celta Vigo ellen, Iniesta passza után Messi lépett ki, majd a kapust kicselezve gurított a hálóba. Ez volt Messi 14. gólja ebben a naptári évben, ennél többet senki nem lőtt idén a topligákban.

21:53
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Már fogja az aranyérmet a Kecskemét

A Kecskemét csapata hazai pályán ötszettes nagy csatában nyert a címvédő Kaposvár ellen a férfiröplabda NB I döntőjének szerdai második felvonásán, így egyetlen győzelemre került a végső sikertől. A párharc harmadik összecsapását vasárnap Kaposváron rendezik. Amennyiben a kecskemétiek diadalmaskodnak, megszakítják a somogyiak 2007 óta tartó egyeduralmát.

férfi NB I, döntő, 2. mérkőzés:
Gorter Kecskemét – Fino Kaposvár 3-2 (22, 23, -22, -22, 12)
A párharc állása: 2-0 a Gorter Kecskemét javára.

A Gödöllő csapata négy szettben diadalmaskodott a Testnevelési Főiskola vendégeként a nőiröplabda NB I bronzcsatájának szerdai, második felvonásán, így egy győzelemre került a harmadik hely megszerzésétől. A párharc harmadik összecsapását vasárnap rendezik Gödöllőn.

női NB I, a 3. helyért, 2. mérkőzés:
Aluprof-TF Budapest - TEVA Gödöllői RC 1-3 (24, -22, 14, 19)
A párharc állása: 2-0 a Gödöllő javára.

21:57
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Ebbe sérült bele Valdés

A Barcelona az első félidő közepén lecserélte kapusát a Celta Vigo ellen. Víctor Valdés egy szabadrúgás után rosszul ért a földre, és a jobb térde sérült meg, hordágyon vitték le.

22:16
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Hosszabbításos dráma Pakson

A Fehérvár a negyedik negyedben tetemes hátrányt ledolgozva hosszabbítást harcolt ki, majd a ráadásban diadalmaskodott a Paks vendégeként szerdán a férfikosárlabda NB I középszakaszában, a felsőházban.

eredmények, felsőház:
Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 66-71 (13-11, 18-18, 24-17, 8-17, 3-8) - hosszabbítás után

alsóház:
FORTRESS Jászberény - Zalakerámia-ZTE KK 83-73 (27-13, 22-14, 21-23, 13-23)

22:25
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Vezetnek a nagyok. Meg a Milan is

Nyolc meccs zajlik jelenleg az olasz bajnokságban, az éllovas Juventus 2-0-ra vezet Tévez duplájával a Parma ellen, a Napoli szintén kettővel megy a Catania vendégeként, a Milan pedig Mexes révén került előnybe Firenzében.

22:28
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Elmaradt a reváns

A harmadik helyen kiemelt Agnieszka Radwanska három szettben kikapott Dominika Cibulkovától a miami tenisztorna női versenyének szerdai negyeddöntőjében. A lengyel játékos így nem tudott visszavágni szlovák riválisának, akivel legutóbb az Australian Open elődöntőjében találkozott, és akitől ott két sima játszmában szenvedett vereséget.

eredmények, nők (5,4 millió dollár összdíjazás), negyeddöntő:
Cibulkova (szlovák, 10.) - A. Radwanska (lengyel, 3.) 3:6, 7:6 (7-5), 6:3

22:30
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Valdés lemarad a vébéről a térde miatt

Nagyon rossz a Barcelona számára: Víctor Valdés az első diagnózis szerint elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, amikor a Celta Vigo elleni meccs első félidejében egy rossz leérkezés után megsérült. A nyáron a Barcelonától távozó kapus így legalább félévet, de inkább nyolc-tíz hónapot kénytelen kihagyni, így a vébéje is ugrott. A Barca egyébként már 3-0-ra vezet, Neymar duplázott.

22:50
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Négyet lőtt a Napoli egy félidő alatt

A félidei eredmények a Serie A, 30. fordulójának szerdai meccsein:
Atalanta - Livorno 1-0
Cagliari - Verona 1-0
Catania - Napoli 0-4
Chievo - Bologna 1-0
Fiorentina - AC Milan 0-1
Genoa - Lazio 0-0
Juventus - Parma 2-0
Sassuolo - Sampdoria 1-1

23:08
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Husztiék kikaptak

Bundesliga, 27. forduló:
Augsburg - Bayer Leverkusen 1-3 (0-1)
gól: Werner (59.), illetve Kiessling (11.), Szon (80.), Can (83.)

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 1-0 (1-0)
gól: Joselu (16.)

Hamburger SV - SC Freiburg 1-1 (0-0)
gól: Lasogga (55.), illetve Darida (50.)

Hoffenheim - Hannover 3-1 (1-1)
gól: Polanski (13.), Modeste (51.), Rudy (90.), illetve Andreasen (10.)
piros lap: Schmiedebach (76., Hannover)

Nürnberg - VfB Stuttgart 2-0 (1-0)
gól: Drmic (43., 54.)

23:12
2014. március 26.
Vágólapra másolva!

Zárás

Zárul a szerdai sportos hírfolyam, köszönjük a figyelmet! Folytatás csütörtök reggel.