Ellopták a pólóvilágbajnok kocsiját, veszélyes a szocsi pálya

Vágólapra másolva!
szocsi 2014 téli olimpia síugrás
Egy síugró edz a 2014-es szocsi téli olimpia síugró versenyeinek helyszínén, Krasznaja Poljanában 2014. február 5-én, két nappal a XXII. téli játékok kezdete előtt
Cikkünk folyamatosan frissül
Kereki Zoltán III/III-as ügynökként jelentett az 1978-as magyar labdarúgó-válogatottról. Konkrét terrorfenyegetésekről tudnak a szocsi téli olimpia helyszínén, elment az áram Brazíliában, ahol helyi rendőrök egy mosdóban nagyon megvertek egy szurkolót. Egy helyen a szerdai sporthírek.
08:25
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Kirúgták a sikeredzőt

Távozott posztjáról Michael Laudrup, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Swansea City vezetőedzője. A klub hivatalos honlapja kedden számolt be arról, hogy közös megegyezéssel bontottak szerződést a dán szakemberrel.

A korábbi legendás játékos 2012 nyarán vette át az együttest, irányításával a csapat rengeteget javult játékban és eredményességben is, tavaly például megnyerte a Ligakupát. A Swansea City 24 fordulót követően az idén a 12. helyen áll a Premier League-ben.

08:28
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Szuperrangadók a tévében

Láthatjuk ma a tévében a Real Madrid-Atlético Madrid és a Roma-Napoli kuparangadókat, de pályán lesz a barcelona is. A részletes tévéműsorért kattintson ide!

08:31
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Focivébé áram nélkül?

Összeomlott az áramellátás Brazília több államában kedden, néhány hónappal a nyári brazil labdarúgó-világbajnokság előtt. Médiajelentések szerint a kimaradás 11 térséget érintett, köztük hat olyat, ahol világbajnoki mérkőzéseket játszanak majd a június-júliusban sorra kerülő vb során. Mintegy három millió brazil maradt áram nélkül több mint 40 percen át, többek között Sao Paulo néhány negyedében is.

A kellemetlen incidensre egy nappal azután került sor, hogy az ONS hétfőn rekordszintű áramfogyasztásról adott hírt. A kánikulai hőmérsékletek miatt ugyanis a brazilok csúcsra járatják a légkondicionáló berendezéseiket.

A tény, hogy Brazília áramellátásának 70 százalékát vízerőművek biztosítják, sérülékennyé teszi az országot a száraz évszakokban. Edison Lobao bánya- és energiaügyi miniszter ennek ellenére hétfőn azzal nyugtatgatta a lakosságot, hogy nem kell tartani semmilyen ellátási problémától.

08:43
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Tényleges veszély a terrortámadás

Több konkrét fenyegetésről is tudnak a héten kezdődő szocsi olimpiával kapcsolatban - jelentette ki keddi kongresszusi meghallgatásán Matthew Olsen, az amerikai Nemzeti Terrorelhárítási Központ vezetője. Ezek közül a legsúlyosabb a Kaukázusi Emirátus elnevezésű szakadár szervezettől ered, amely a téli játékok megtámadását helyezte kilátásba - mondta Olsen, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok és Oroszország nyomon követi a "változó hitelességű" fenyegetéseket.

Szavai szerint a két ország hírszerzése között jó együttműködés alakult ki. James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója januárban szintén úgy nyilatkozott, hogy javult az együttműködés az orosz partnerekkel.

A Fehér Ház közlése szerint Barack Obama elnököt az amerikai biztonsági szervek vezetői kedden tájékoztatták a téli olimpiával kapcsolatos előkészületeikről. A megbeszélésen jelen volt Joe Biden alelnök, John Brennan, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója, valamint az FBI és a Pentagon vezetői is.

Az orosz vezetés a muszlim felkelők fenyegetéseire válaszul több tízezer rendőrt és katonát vezényelt az olimpiai játékok helyszínére.

08:58
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Félelmetes gólok estéje

Az Udinese hazai pályán 2-1-re verte a Fiorentinát az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A firenzeiek egyetlen gólját Vargas egy fantasztikusan eltalált lövésből szerezte.


De nem az övé volt a keddi kupacsaták egyetlen bombagólja, Zlatan Ibrahimovic ismét egy zseniális gólt lőtt, nézze meg ide kattintva.

09:11
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Ez már rendőri túlkapás?

Sokkoló videó került fel az internetre arról, ahogy négy brazil rendőr gumibotokkal ver egy szurkolót a Vila Nova és az Atlético-GO mérkőzése után. A Vila Nova-drukkert a mosdóban támadták meg a rendőrök, akik ellen vizsgálat indult az ügyben.

09:35
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Evakuáltak egy szállodát Szocsiban

Az azonnali evakuálást jelző berendezés hangjára ébredtek szerda reggel hatkor a szocsi Jekatyerinszkij Kvartal nevű szállodaegyüttes egyik épületében lakó, a pénteken kezdődő téli olimpiára érkezett újságírók. A tűzjelző berendezést egyik kollégájuk indította be, aki rágyújtott a szobájában.

"Figyelem! Sürgős evakuálás! Kérjük, haladéktalanul hagyják el az épületet" - hallatszott a szigorú női hang a hangszórókból valamennyi szobában. Tíz perccel később a szálloda egyik dolgozója magyarázta el a bejárat előtt toporgó újságíróknak, hogy a tűzriadót egyik kollégájuk okozta, aki a tilalom ellenére rágyújtott a szobában, működésbe hozva az automatikus tűzvédelmi riasztó berendezést.

09:50
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

14 éves focista ámokfutása

Sergio Segao előbb megütötte egyik ellenfelét, majd a jogos kiállítás után belerúgott a földön fekvő játékosba, végezetül pedig megütött még egy focistát a másik csapatból. "Rossz napom volt az iskolában" - magyarázta a 14 éves portugál játékos, aki nyílt levélben kért elnézést a tettéért.

10:19
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Változás a ManUnited középpályáján

A Goal.com szerint John Terry egy évvel meghosszabbítja szerződését a Chelsea labdarúgócsapatával, a Juventus pedig a nyáron ismét megpróbálja leigazolni a Manchester Unitedtől Nanit. A manchesteriek a Newcastle Unitedből erősítenék meg a középpályát, Chiekh Tiotét nézték ki maguknak.

10:40
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Vidic aláírt az Interhez?

A Sky szerint Nemanja Vidic aláírt az Interhez. A Manchester United szerb középhátvédje a szerződése lejárta után, a nyáron csatlakozik a milánói csapathoz.

10:56
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Rekordok a Super Bowlon

Rekorddöntések a Super Bowlon:
A leggyorsabb pontszerzés: 12 másodperc, Seattle Seahawks, safety
A legtöbb elkapás: 13, Demaryius Thomas, Denver Broncos
A legtöbb sikeres passz : 34, Peyton Manning, Denver Broncos
A legtöbb elveszített döntő: 5, Denver Broncos
A legnagyobb félidei nullázás: 22, Seattle Seahawks

Beállított rekordok a nagydöntőn:
A legtöbb safety egy csapattól: 1, Seattle Seahawks
A legtöbb kickoff return touchdown: 1, Percy Harvin, Seattle Seahawks
A legkevesebb punt: 1, Seattle Seahawks
A legkevesebb futott touchdown: 0, Denver Broncos
A legkevesebb fumble: 0, Seattle Seahawks
A legkevesebb mezőnygól: 0, Denver Broncos

(forrás: Tdmagazin.hu)

11:12
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Fejjel a palánknak, kuka az olimpia

Agyrázkódást, valamint fej-, nyak- és vállsérülést szenvedett Daria Gleissner német női jégkorongozó a pénteken kezdődő szocsi téli olimpia előtti keddi felkészülési mérkőzésen, így nem vehet részt a tornán.

A 20 éves védő az amerikaiak elleni találkozón esett fejjel a palánknak. Hordágyon vitték le, az éjjelt kórházban töltötte és szerda reggel visszatérhetett ugyan a szállásra, de állapota nem engedi, hogy pályára lépjen a havas-jeges játékokon.

11:35
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Magyarok a világ élén

Lőrincz Tamás a 71, míg Bácsi Péter a 80 kilogrammosok között áll az első helyen a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) szerdán nyilvánosságra hozott januári világranglistáján. A FILA először a tavalyi évben vezetett világranglistát, most azonban már minden kategóriában a nyolc új súlycsoport szerint készítette el a lajstromot, melyen a sorrendet az év első három nemzetközi kötöttfogású versenye határozta meg alapvetően, de figyelembe vették a tavalyi kiemelkedő eredményeket is.

A szeptemberi vb-n 55 kg-ban szintén harmadik, olimpiai bronzérmes Módos Péter az 59 kilóban negyedik, míg Deák Bárdos Mihály a 130 kilósok között az ötödik.

11:59
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Csapattárs jelentett Törőcsikékről

"Senkinek sem kívánom azokat az állapotokat, azt a fenyegetettséget, ahogy faggattak" - mondta Kereki Zoltán, aki elismerte, hogy ő szerepel abban az aktában, amely arról ír, hogy a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság III/III. osztályának titkos megbízottja volt. A Bors napilap szerint a 37-szeres válogatott focista Kőszegi néven jelentett többek között az 1978-as argentínai világbajnokságon is a magyar válogatott tagjairól. Akkoriban olyan klasszisok szerepeltek a csapatban, mint Fazekas László, Nyilasi Tibor és Törőcsik András. További részletek és az egykori csapattársak véleménye ide kattintva.

12:39
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Balotelli az Arsenalban?

Angol médaiértesülések szerint a nyáron az Arsenal leigazolná Mario Balotellit. Az angol klubnak a főszponzor Puma segítene, amelynek a Milan-csatár is az ügyfele.

Balotelli a Puma egyik reklámjában:

13:11
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Jovetic kikosarazta a Real Madridot

Stevan Jovetic elárulta, hogy a Real Madrid is kereste őt, de inkább a Manchester Cityt választotta. "A Realba is mehettem volna, de a City mellett döntöttem, mert nagyratörő tervei vannak a klubnak. Nehezen indult Angliában a pályafutásom, mert hónapokig nem játszottam, sérülés is hátráltatott, de ennek már vége. Soha nem gondoltam, hogy könnyű lesz itt, de készen állok arra, hogy bizonyítsak" - mondta a 24 éves montenegrói játékos.

13:49
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Csekkoljátok a csajomat!

"Nézzétek meg Instagramon a barátnőmet, Misse Beqirit! Köszönöm Istenem, hogy az enyém" - írta ki a közösségi oldalra Anders Lindegaard, a Manchester United kapusa. Megnéztük, a róla készült további fotókat ön is megnézheti ide kattintva.

14:06
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Hatalmas bukások Szocsiban

Három nap alatt három síakrobata is megsérült a pénteken kezdődő téli olimpia új slopestyle (trükkös akadályverseny)-pályáján, Krasznaja Poljanában.

Szerdán a szlovén Cilka Sadar bukott hatalmasat az utolsó ugrásakor, és a jobb lába sérült meg, csak segítséggel tudta elhagyni a pályát, ahonnan kórházba vitték. Hétfőn az egyik férfi éremesélyes, a norvég Torstein Horgmo esett úgy, hogy eltörött a kulcscsontja. Kedden a finn Merika Enne szenvedett bokasérülést.

A versenyzők részéről már korábban is többen panaszkodtak arra, hogy a pálya veszélyes.

Forrás: MTI/EPA/Jens Büttner
14:41
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb trükkök

Összeszedték az elmúlt évek legjobb utcai-, freestyle-, futsal- és focitrükkjeit, íme:

15:18
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Bajban a jamaicai bobosok

Felszerelése nélkül érkezett meg a szocsi téli olimpiára a jamaicai bobcsapat. Winston Watts kormányos elmondta: azért nem tudtak részt venni a szerdai gyakorláson az ötkarikás pályán, mert a poggyászuk, benne a négyesbob korcsolyájával, még nem érkezett meg. Hozzátette: nagyon remélik, hogy a felszerelést hamarosan megkapják, ha nem, kölcsön kell kérniük más csapatoktól, hogy edzeni tudjanak.

"Elég bosszantó így kezdeni az olimpiát" - fogalmazott Watts. A jamaicai bobcsapat - amelynek 1988-as, calgaryi olimpiai szerepléséről film is készült - 2002 óta először vesz részt a téli játékokon. Megfelelő támogatás hiányában 80 ezer dollárt gyűjtöttek össze a gárda tagjai az utazás finanszírozására.

15:35
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

A Werderből igazolt a Fradi

A Ferencváros fél évre kölcsönvette Mateo Pavlovicot a Werder Brementől - írja a Fradi.hu. A 23 éves, belső védőként bevethető labdarúgó szerda este csatlakozik a kerethez a beleki edzőtáborban, és Thomas Doll csapatával folytatja a felkészülést.

Mateo Pavlovic a Dinamo Zagreb csapatában nevelkedett, de profi pályafutását az NK Zagrebben kezdte meg. Jó teljesítményének köszönhetően 2013-ban a Werder Bremen szerződtette – igaz, a Bayern München, a Stuttgart, valamint a Zenit is figyelte játékát -, aminek köszönhetően a Bundesligában is be tudott mutatkozni. Az idei szezonban a Werder második csapatában 12 meccset játszott.

A 193 cm magas Pavlovic az U17-es korosztályban még a bosnyák, de azt követően az U19-es, az U20-as, valamint az U21-esek között már a horvát színeket képviselte a válogatottban.

15:57
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Ronaldo ráfázott

A 29. születésnapját ma ünneplő Cristiano Ronaldót három meccsre eltiltották a hétvégi kiállítása miatt. Csak egy találkozót kapott volna, de nagyon gesztikulált. Részletek és a videó itt.

16:12
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Zaklatták a Tour-győztes gyerekeit

Bradley Wiggins, a 2012-es Tour de France győztese elárulta: miután Lance Armstrong tavaly januárban beismerte, hogy pályafutása - így hét Tour-diadala - során doppingolt, a gyerekeit zaklatni kezdték, s ez odáig fajult, hogy végül új iskolába kellett őket íratnia.

A pályán, illetve országúton összesen négyszeres olimpiai bajnok brit kerekes azt mondta, társaik a fiától és lányától is azt kérdezgették, apjuk vajon ugyanúgy tiltott szerekkel élt-e, mint az amerikai sztár, akit megfosztottak többek között franciaországi sikereitől is.

"A Tour-győzelmem mindent megváltoztatott - nyilatkozott spanyolországi edzőtáborában Wiggins. - Amikor elmentem otthonról, alig ismert valaki, amikor hazaérkeztem, egy hétig én voltam az ország leghíresebb embere. Ez természetesen a családomat is érintette, aztán jött az a januári dolog Lance Armstronggal... A gyerekeimet elkezdték csúfolni az iskolában."

Hozzátette: végül nem volt más választása, mint hogy Bent és Isabellát másik iskolába írassa. A 33 éves kerékpáros első britként nyerte meg a világ legpatinásabb háromhetes körversenyét, a Tour de France-t.

16:17
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Túl veszélyes a szocsi pálya

Visszalépett a hódeszkások slopestyle versenyétől Shaun White, az amerikaiak kétszeres olimpiai bajnoka a pénteken kezdődő szocsi téli játékokon.

A 27 éves sportoló elmondta, túl veszélyesnek tartja a pályát és nem szeretne kockáztatni, hiszen félcsőben is érdekelt lesz. Ebben a kategóriában 2006-ban Torinóban és négy évvel ezelőtt Vancouverben is diadalmaskodott.

A slopestyle-pályát több bírálat érte a versenyzők részéről, három nap alatt három súlyos sérülés történt. Az amerikai küldöttség közleményében jelezte, ugyan White révén jó esélyeik lettek volna az első alkalommal sorra kerülő slopestyle (trükkös akadályverseny) viadalon, ugyanakkor tiszteletben tartják a versenyző döntését, ugyanis így maximálisan összpontosíthat arra, hogy félcsőben sorozatban harmadik alkalommal is olimpiai bajnok legyen.

A problémáról bővebben itt olvashat.

16:24
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Jön a magyar-szerb pólórangadó

A világbajnoki címvédő magyar férfivízilabda-válogatott mellett Németország és az Egyesült Államok legjobbjai, valamint a szerb csapat vesz részt az idei Volvo-kupán, amelynek péntektől vasárnapig Szolnok ad otthont.

Benedek Tibor szövetségi kapitány a szerdai sajtónyilvános edzést követő budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tavalyi győzelem után az idei tornára nehezebb ellenfeleket szeretett volna.

"Most is a tornagyőzelem a cél, de még fontosabb, hogy ezek a meccsek is a válogatott fejlődését szolgálják" - mondta a szakvezető. Hozzátette, a tapasztalatokat már a jövő keddi görögországi világkupa-mérkőzésen is hasznosítani szeretné és még inkább a nyári budapesti Európa-bajnokságon.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke felidézte, hogy 2007-től rendezik meg februárban a Volvo-kupát, az idei már a nyolcadik a sorban és nyolcadik városként szerepel Szolnok a színhelyek között.

Bodrogai Gábor, a Volvo Auto Hungária ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy folytatják az utánpótlás támogatását is, jelen esetben olyan formában, hogy az idei tornán minden magyar gól után a cég 80 000 forintot ad a fiatalabb korosztályok támogatására.

A Volvo-kupa programja:
péntek:
Szerbia - Egyesült Államok 16.00
Magyarország - Németország 18.00

szombat:
Egyesült Államok - Németország 14.00
Magyarország - Szerbia 16.00

vasárnap:
Szerbia - Németország 12.30
Magyarország - Egyesült Államok 15.00

A magyar keret:
Nagy Viktor, Lévai Márton - kapusok, Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kovács Gábor, Madaras Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes - mezőnyjátékosok

16:50
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Ellopták a pólóvilágbajnok kocsiját

Amíg a magyar férfivízilabda-válogatott edzett, ellopták Decker Ádám autóját az uszoda elől. 

Az ellopott Audi paramétereit a pólóválogatott honlapján lehet elolvasni. Decker, aki tagja volt a Barcelonában vb-aranyat nyerő csapatnak, a megtalálónak jutalmat helyezett kilátásba.

17:13
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

3-0, 3-0

Az ukrán és az osztrák válogatott is győzelemmel kezdett szerdán Budapesten a tenisz Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján. Előbbi az izraeli, utóbbi pedig a szlovén csapatot győzte le egyaránt 3-0-ra.

A B csoportban a magyarok 16 órakor kezdik meg szereplésüket a románok ellen, hazai részről Babos Tímea és Jani Réka Luca szereplése várható egyesben és párosban is a Syma Csarnokban.

eredmények, C csoport, 1. forduló:
Ukrajna - Izrael 3-0
Ausztria - Szlovénia 3-0

17:35
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Az első norvég síző, aki zászlót visz

Aksel Lund Svindal, a szuperóriás-műlesiklás címvédője viszi majd a norvég zászlót a szocsi téli olimpia pénteki megnyitóünnepségén.

"Ez egy óriási megtiszteltetés, nagyon várom már, köszönöm" - nyilatkozta a 31 éves sportoló, aki négy évvel ezelőtt Vancouverben egy ezüst- és egy bronzérmet nyert.

Svindal a norvég sporttörténelemben az első alpesi síző, aki az ország zászlaját viheti a megnyitón.

18:05
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Csavar és horgony Jakabos vállában

Jakabos Zsuzsanna válla tavaly már annyira rossz állapotban volt, hogy az úszónőnek egy teli vizespohár felemelése is fájdalmat okozott.

„A gondok három éve jelentkeztek először, és azóta az állapota nem igazán javult. Dr. Erdélyi Gábort, a férfikézilabda-válogatott – többek között váll-specialista - orvosát kértük meg arra, hogy vizsgálja meg, és ha szükséges, a műtétet is ő végezze el. Kiderült, hogy egy krónikus gyulladás okozta a fájdalmakat, de ennek a megszüntetése mellett arról is gondoskodni kellett, hogy a szintén kórossá vált ízületi kilazulás se okozzon a jövőben gondokat. A doktor úr mindkét baj forrására rátalált, és a műtét során Zsuzsanna vállízületében egy aprócska csavart és rögzítő „horgonyt” helyezett el, amely tartósan ott is fog maradni”- mondta Petrov Iván, a válogatott úszónő mestere a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

Hat hét teljes kényszerszünet következett, és csak azután jött el a várva várt visszatérés a medencébe. Jakabos hetekig felkötött kézzel járt, semmiféle megerőltetésnek nem tehette ki a karját és a vállát.

„Ha nem kerül sor a műtétre, hosszú pihenéssel, vagy a konzervatív lézeres és ultrahangos kezelésekkel semmire se mentünk volna. Már az operáció utáni első hetek is azt bizonyították, hogy a dolgok jó irányba mennek, a fájdalom szűnni kezdett, és ez így is maradt azután is, hogy újra elkezdhetett úszni. Először csak 1000-1500 métereket, aztán januárban viszonylag nagyot léphetett előre, amikor már az 5-7 kilométeres edzéstávok megtételére is bátran vállalkozhatott” – folytatta az edző.


Petrov Iván, az orvosi ellenőrzések eredményeit is figyelembe véve úgy gondolja, hogy legkésőbb március közepén Jakabos teljes sebességre kapcsolhat, és ha minden jól megy, akkor a berlini Európa-bajnokságon is újra érmekért küzdhet.

„Eszünkbe se jutott arra gondolni, hogy az idei Eb-t talán ki kellene hagyni. Zsuzsanna szorgalma és akarata a biztosítéka annak, hogy a lemaradást be tudja hozni, és Berlinben a válogatott tagja lehet. A felkészülés rövidebb lesz a szokásosnál, így az eddigieknél jóval nehezebb is, de egyikünk sem beszél lehetetlen küldetésről".

18:20
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Halálfélelemben a Bayern-focista

Javier Martinez borzalmas perceket élt át a Bayern Münchennel megnyert klub-vb után. A december végén rendezett marokkói tornáról hazafelé a klub gépe viharba került, elkapta a turbulencia, és a nyomás zuhanni kezdett a repülőn. "10-15 másodpercig azt gondoltam, hogy itt a vég, halálfélelmem volt, magamban már búcsúzkodtam a családomtól" - mesélte a 24 éves spanyol focista a német Sport 1-nek. A pilóta később visszanyerte az uralmát a gép fölött, és sikeres kényszerleszállást hajtott végre.

18:41
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Sokkoló román kezdés Budapesten

Jani Réka-Luca 6:1, 6:0-ra kikapott a román Sorana Cirsteától, így az ellenfél került 1-0-s előnybe szerdán Budapesten a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján. A világranglistán 253. magyar játékos és ellenfele között 227 helynyi különbség van, ami hamar kiütközött: a mérkőzés első 15 labdamenetét a 23 éves Cirstea nyerte. Ezután a 22 esztendős Jani még hozott egy gémet, ám mint kiderült, ez volt az utolsó számára. A tenyeres és fonák oldalon is sebezhetetlen román 47 perc alatt hozta a párharc első meccsét.

A másik egyest Babos Tímea (83.) és Simona Halep (10.) vívja, utóbbit tavalyi hat tornagyőzelme után az év felfedezettjévé választotta a WTA. Az elmúlt évben a budapesti versenyen Halep 7:5, 6:1-re legyőzte Babost a negyeddöntőben, majd a tornát is megnyerte.

19:05
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Csizmadia újra az NB I-ben

A Lombard Pápa a honlapján számolt be róla, hogy a Gyirmótról érkező Csizmadia Csaba másfél évre aláírt a klubhoz.

19:21
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

1920 forintért vinnék a Zetét

A zalaegerszegi önkormányzat vezetése ajánlatott tett a labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE megvásárlására. A futballcsapat megalakulásának évére utaló, 1920 forintos ajánlatot tettek Nagy Ferencnek, akitől péntekig várnak választ.

"Az egyesületnél jelentős tartozás halmozódott fel, sürgős intézkedésekre, és nagyjából 300 millió forintra van szükség ahhoz, hogy rendezni tudjuk a helyzetet" - jelentette ki a polgármester, Gyutai Csaba. Kitért rá, hogy csütörtökön elfogadhatják a település költségvetését, ebben pedig szerepel egy gyorssegély a futballklubnak, ami azonban csak kis mértékben jelenthet segítséget. "Az adósságok végleges rendezésére az lehet a megoldás, ha a ZTE-t egy száz százalékban önkormányzati tulajdonú kft. üzemelteti, s hitelt vesz fel, ehhez azonban állami garanciavállalás és közbeszerzési eljárás is szükséges" - mondta a polgármester.

19:45
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Wéber visszatér

Egy év kihagyás után 2014-ben visszatér a versenypályákra Wéber Gábor, aki az újrainduló Seat León Európa-kupában indul. A magyar B3 Racing Team színeiben Bús Edina lesz a csapattársa.

"Örülök, hogy a SEAT León Európa-kupa újraindulásával ismét lehetőségem nyílik színvonalas és erős túraautó bajnokságban versenyezni, a WTCC-s költségvetésnél elérhetőbb árakon, de mégis gyári építésű autóval és technikai támogatással" - idézte az F1-es kommentátort az Nso.hu. "A sorozat utolsó bajnokaként nem is lehet más célom, mint győzelmekért és a bajnoki címért csatázni.”

20:15
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Elfelejtett megjelenni a Loki bolgár ellenfele

A bolgár CSZKA vezetése rosszul emlékezett a DVSC-vel lekötött edzőmeccsre, és két órával későbbre ütemezte be a beleki találkozót. A magyar csapat így szerdán hiába jelent meg a helyszínen. Miután rádöbbentek a hibára, a bolgárok elnézést kértek, és két óra hosszára meghívták szállodájukba a Loki focistáit, akik erre az időre teljes ellátást kaptak. A találkozó végül 2-2-es döntetlent hozott.

20:45
2014. február 5.
Vágólapra másolva!

Záróra

Zárjuk a mai sporthírek követését, de hamarosan indítjuk az Atlético-Real Madrid kupacsata élő közvetítését.