Federer és Besenyei szárnyalt

Vágólapra másolva!
Besenyei Péter Abu-Dzabi, 2014. február 28.

A Red Bull Red Bull Air Race által közreadott képen Besenyei Péter magyar motoros műrepülő az elnöki palota előtt repül a Red Bull Repülőverseny-világsorozat első, abu-dzabi fordulójának edzésén 2014. február 2
Abu-Dzabi, 2014. február 28. A Red Bull Red Bull Air Race által közreadott képen Besenyei Péter magyar motoros műrepülő az elnöki palota előtt repül a Red Bull Repülőverseny-világsorozat első, abu-dzabi fordulójának edzésén 2014. február 28-án. (MTI/AP/Red Bull Air Race/Pedrag Vuckovic)
Cikkünk folyamatosan frissül
Hajnal Tamás és Szalai Ádám is reagált arra, hogy Pintér Attila kihagyta őket a válogatott keretéből, a Barcelona megszerezte a "horvát Messit", a 17 éves horvát Alen Halilovicot, Roger Federer a legszebb napjait idézve, szetthátrányból győzte le Novak Djokovicot, Guttmann Bélának szobrot állított a Benfica. A pénteki sporthírek.
09:25
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Ez lesz ma a tévében

Puskás Akadémia-MVM Paks mérkőzéssel elrajtol ma az NB I, a Sport 1 közvetíti a találkozót. A teljes mai sportműsorért kattintson ide!

09:35
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

263 pont Torontóban

A Washington Wizards pontzáporos mérkőzésen, háromszori hosszabbítás után 134-129-re győzött a Toronto Raptors vendégeként az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) csütörtöki játéknapján.

A címvédő Miami Heathez visszatért LeBron James, akinek múlt csütörtökön az Oklahoma City elleni találkozón tört el az orra. James fekete maszkot viselt az összecsapáson, melyen 31 ponttal járult hozzá csapata New York Knicks elleni sima, 108-82-es sikeréhez.

Eredmények:
Indiana Pacers-Milwaukee Bucks 101-96
Toronto Raptors-Washington Wizards 129-134 - háromszori hosszabbítás után
Miami Heat-New York Knicks 108-82
Denver Nuggets-Brooklyn Nets 89-112

09:39
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Megsérült az első kiemelt

Lábsérülés miatt feladta a dél-afrikai Kevin Anderson elleni csütörtöki negyeddöntőjét az első helyen kiemelt spanyol David Ferrer az 1,3 millió dollár összdíjazású acapulcói keménypályás férfi tornán.

Eredmények, negyeddöntő:
Anderson (dél-afrikai, 5.)-Ferrer (spanyol, 1.) 2:6, 4:2-nél Ferrer feladta
Murray (brit, 2.)-Simon (francia, 6.) 1:6, 7:6 (7-4), 6:2
Dolgopolov (ukrán)-Karlovic (horvát) 6:4, 7:6 (7-4)

09:43
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Hajnal és Szalai reakciója Pintér döntésére

Hajnal Tamás és Szalai Ádám sem lepődött meg azon, hogy nem került be Pintér Attila 35 fős keretébe a finnek elleni meccsre. Hajnal azért, mert összeveszett ingolstadti edzőjével, és nem játszott az elmúlt három meccsen, Szalai szerint pedig nem aktuális a válogatottságról beszélni. A nyilatkozatokat itt ovlashatja el.

09:52
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Félmillió és hat meccs egy nő megütésért

Will Tamás szombathelyi kosaras nem fogadja el a magyar szövetség döntését, amely szerint hat meccsre eltiltották és félmillió forintra megbüntették, amiért szilveszter éjszaka ököllel többször megütötte a BEAC kosárlabdázóját, Horváth Enikőt. Részletek itt.

10:11
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Ennyi potyát egy este alatt...

Több furcsa jelenetnek is szemtanúi lehettek a nézők a csütörtök esti Európa Liga-meccseken.
A Maribor kapusa például telibe lőtte Reyest (Sevilla)...


...a Ludogorec-Lazio meccsen Marchetti addig hátrált egy lövésnél, hogy a gólvonal mögé ütötte be a labdát...


...a Rubin Kazany kapusa pedig durván bevédett egy lövést, amely lehet, hogy nem is ment volna kapura...

10:16
2014. február 28.
Vágólapra másolva!
Besenyei Péter műrepülő az abu-dzabi elnöki palota előtt a Red Bull-világsorozat első fordulójának edzésén Forrás: MTI/AP/Red Bull Air Race/Predrag Vuckovic

10:34
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Folytathatja a stroke-ot kapott klasszis?

Orvosai arról biztosították Kris Letangot, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) egyik legjobb hátvédjét, hogy egy hónappal ezelőtti stroke-ja után ismét játszhat majd, nem kell visszavonulnia, ugyanakkor kérdéses, hogy még ebben a szezonban jégre léphet-e. A Pittsburgh Penguins 26 éves kanadai védője a január 27-i mérkőzése után, otthon lett rosszul, és felesége talált rá a földön elterülve.

"Vannak jobb és rosszabb napjaim. Az a legszörnyűbb, hogy a családom így lát. Aggódnak értem, azt sem nagyon engedik, hogy a táskámat cipeljem" - mondta az állandó kezelés alatt álló Letang, aki először állt a nyilvánosság elé agyi érkatasztrófája óta.

Letang 2009-ben Stanley-kupát nyert a Pingvinekkel, s kétszer szerepelt All Star-gálán. NHL-karrierje során az alapszakaszban 419 mérkőzésen 227, a rájátszásban 80 találkozón 47 pontot gyűjtött. Tavaly nyáron nyolc évre szóló 58 millió dolláros szerződést kötött.

10:46
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Minden magyar döntős

Mind a négy magyar induló bejutott a szombati férfi döntőbe az öttusázók idei első világkupaversenyén, Acapulcóban. A selejtezőben Tibolya Péter nyolcadik lett az A csoportban, Kasza Róbert második a B-ben, Marosi Ádám hatodik, Demeter Bence pedig 11. a C-ben - a hazai szövetség tájékoztatása szerint.

A mexikói vk pénteken a nők döntőjével folytatódik, melybe a magyar csapatból Földházi Zsófia és Kovács Sarolta jutott be.

11:19
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Barcelonában a horvát Messi is

Alen Halilovic az Instagramon jelentette be, hogy a Barcelonába szerződik. A 17 éves horvát szupertehetség átigazolásáról bővebben itt olvashat és nézhet videót.

11:25
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Becsődölt a Dinamo Minszk

A Dinamo Minszk férfikézilabda-csapata hivatalosan csütörtök este bejelentette, hogy csődbe jutott. A Bajnokok Ligája csoportkörében elvérzett együttes sportigazgatója, Andrej Parascsenko elárulta, mindenkit szeretnének kifizetni, de ahogy fogalmazott, "a játékosok most már szabad ügynökök, és oda írnak alá, ahová akarnak"” Ami biztosnak tűnik, hogy a csapat három szlovén válogatott játékosa, Borut Mackovsek, Uros Bundalo és David Miklavcic a hírek szerint a Celjénél folytatja.

11:34
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Desailly lehet a maláj kapitány

A korábbi világ- és Európa-bajnok védő, Marcel Desailly lehet a malajziai labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, ezt a 45 éves szakember maga árulta el. A világranglista 150. helyén álló délkelet-ázsiai együttes korábban tárgyalt Philippe Troussier-vel, de nem sikerült vele megállapodni. A Goal.com úgy tudja, Desailly mellett még Zdenek Zeman és Bob Houghton neve is felmerült.

11:41
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Matthäust Iránba hívják

Az iráni Fars hírügynökség értesülése szerint Lothar Matthäus lehet a helyi labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A szakember a jövő héten személyesen is tiszteletét teszi az ázsiai országban, és a helyi sajtó szerint tárgyalni fog arról, hogy a világbajnokság után átvegye a szakmai irányítást a jelenlegi trénertől, Carlos Queiroztól.

11:58
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Szlovén szélső Veszprémben?

A Siol.net értesülése szerint a Veszprém férfikézilabda-csapata tárgyalásokat folytat a Celje jobbszélsőjével, Gasper Marguccsal. A 23 éves játékos eddig 38 alkalommal szerepelt a szlovén válogatottban.

12:16
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Sorsoltak a pólós Világkupában

A magyar nőivízilabda-válogatottra két roppant erős ellenfél is vár az augusztusi Világkupán, míg a férficsapatnak vélhetően a horvát együttessel kell majd harcolnia az elsőségért négyesében.

A Világkupa csoportjai, férfiak (a torna rendezője Almati, időpontja augusztus 19-24.):
A csoport: Montenegró, Szerbia, Egyesült Államok, Dél-afrikai Köztársaság
B csoport: MAGYARORSZÁG, Horvátország, Ausztrália, Kazahsztán

nők (Hanti-Manszijszk, augusztus 12-17.):
A csoport: Spanyolország, Oroszország, Új-Zéland, Kína
B csoport: Ausztrália, MAGYARORSZÁG, Egyesült Államok, Dél-Afrikai Köztársaság

A négyesekből az első kettő folytathatja az elődöntőben. A Világkupa első három - illetve ha az idén júniusi Világliga győztese is köztük van, akkor az első négy - helyezettje világbajnoki kvalifikációt szerez.

12:29
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Perrin a kínai kapitány

A francia Alain Perrint nevezték ki a kínai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának. A nemzeti csapatnak június óta nem volt trénere, s a kínai szövetség választása hosszú keresgélés után esett az 57 éves szakemberre. Elődjét, Jose Antonio Camachót a csapat sorozatos kudarcai miatt menesztették tavaly nyáron.

Perrin, aki már csütörtökön csatlakozott a válogatotthoz, edzőként eddigi legnagyobb sikereit az Olympique Lyonnal érte el, melynél ugyan csak egy szezont töltött, ám 2008-ban francia bajnokságot és kupát is nyert az együttessel. Egy évvel korábban a Sochaux-val hódította el a francia kupát. Kína jelenleg az Irak elleni Ázsia-bajnoki selejtezőre készül, melyet jövő szerdán játszanak Dubajban.

13:25
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

A Fradi a titkos esélyes

A Ferencváros labdarúgócsapata a bajnokság titkos esélyese, jelentette ki a klub korábbi játékosa, Kű Lajos a Digisport Reggeli Start című műsorában. Az olimpiai ezüstérmes, Eb-4. futballista világklasszisként jellemezte Novák Dezsőt, akinek ügynökmúltja ellenére megbocsátott. Részleteket itt olvashat.

13:40
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Kramer folytatja

A szocsi téli olimpia kétszeres bajnoka, Sven Kramer gyorskorcsolyázó a következő, 2018-as pjongcsangi játékokig biztosan folytatja pályafutását. A 27 éves holland sportoló elmondta, hogy elégedettséggel gondol vissza Szocsira, ahol 5000 méteren és a csapat üldözéses versenyben diadalmaskodott, továbbá meglepetésre csak ezüstérmes lett 10 000 méteren. Kramernek a dél-koreai lenne a negyedik olimpiája. Eddig összesen három arany-, két ezüst- és két bronzérmet gyűjtött a téli ötkarikás játékokon.

14:03
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Teniszsztárok az ukrán békéért

Az ukrán Alekszander Dolgopolov kezdeményezésére a világ legjobb teniszezői közül Rafael Nadal, Gael Monfils, Grigor Dimitrov, Andy Murray és Novak Djokovic rövid üzentet fogalmaztak meg az ukrán békéért.

14:25
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Csipes Tamara: Honvéd

Ismét a G4S Honvéd színeiben versenyez Csipes Tamara világ- és Európa-bajnok kajakos. Az Ausztráliából hazatért versenyző megállapodott Molnár Imrével, a Budapesti Honvéd ügyvezető elnökével, hogy március 1-től a klubban folytatja pályafutását. A 2011-ben az Év női sportolójának választott Csipes Tamara édesapja, Csipes Ferenc irányításával készül, s elsődleges célja, hogy a júniusi válogatón ismét a legjobbak közé kerüljön.

14:33
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Lippit meggyőzte a pénz

További három évvel meghosszabbította szerződését az Ázsia-bajnok Kuangcsou Evergrande labdarúgócsapatánál Marcello Lippi, a 2006-ban világbajnoki aranyat nyert olasz szakember ugyanis elfogadta az évi tízmillió eurós fizetést garantáló új szerződést.

15:09
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Dortmundi álomhatár

Harmadik német futballklubként a Borussia Dortmund is elérte a százezres álomhatárt a pártolói tagok tekintetében. Reinhard Raubal elnök a szombati, Nürnberg elleni bajnoki mérkőzés előtt ünnepélyesen köszönti majd Mathias Fandreyt, aki néhány héttel ezelőtt lépett be hivatalosan az egyesület szimpatizánsai közé. Jelenleg pontosan 100 254 a tagok száma a BVB-nél.

Hatszámjegyű pártolói létszámmal Németországban csak a Bayern München (körülbelül 230 ezer tag) és a Schalke (körülbelül 125 ezer) büszkélkedhet. Huszonöt évvel ezelőtt, 1989-ben mindössze 1800 pártoló tagja volt a Borussia Dortmundnak, míg 2005 végén 20 ezer volt a létszám.

15:25
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Costa a keretben

Novemberben sérülés miatt nem mutatkozhatott be a spanyol labdarúgó-válogatott keretében Diego Costa, az Atlético Madrid brazil születésű, spanyol állampolgárságú játékosa, Vicente del Bosque szövetségi kapitány azonban ismét behívta a keretbe. Amennyiben szerdán, az olaszok elleni madridi mérkőzésen pályára küldi, úgy nagy valószínűséggel spanyol színekben lesz ott a vébén. A részletekről itt olvashat bővebben.

16:00
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Froom furán időzít

Már két héttel a Tour július 5-i rajtja előtt csúcsformában lenne a címvédő Chris Froome. A brit bringás a mostani szezont ugyanúgy kezdte, ahogy a tavalyit: megnyerte az ománi körversenyt és megint az ötödik szakasz első helyével alapozta meg végső sikerét. Ugyanakkor 2013-ban a Tour de France előtt győzött a Critérium Internationalon, a romandiai körversenyen és a Critérium du Dauphiné elnevezésű viadalon, míg a Tirrén-Adrián második lett.

16:15
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Bajban a Yamaha?

Nem szerepelt túl jól a MotoGP meghatározó gyári csapata, a Yamaha a szepangi teszteken. Az első két napban egy negyedik hely volt a legjobb, amit fel tudtak mutatni, míg pénteken Valentino Rossi ugyan első lett (holtversenyben a hondás Dani Pedrosával), de Jorge Lorenzo (kép) csak a hetedik legjobb időt érte el. Rossi ugyanakkor tavalyi gumikon érte el a legjobb idejét, mivel a Yamaha nem megy jól az új Bridgestone-okkal.

"Sokat dolgoztunk, sok mindent kipróbáltunk, de nem vagyunk boldogok" - kesergett a hétszeres világbajnok.

Az elmúlt öt évben két vb-t nyerő, háromszor ezüstérmes Lorenzo nem is beszélt az újságírókkal a második nap után; a három napon előbb három tizedet, majd egy másodpercet, végül hat tizedet kapott a leggyorsabbtól. A zárónap után a spanyol elmondta, az új gumi a Hondának kedvez, míg ők ezen a pályán egyszerűen nem tudnak versenyképesek lenni vele.

Wilco Zeelenberg csapatmenedzser nem tudja megítélni, versenykörülmények közt mennyire rontja az esélyeiket a probléma.

16:25
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Lőj úgy, mint CR7!

Az UEFA Training Ground programja arra vállalkozik, hogy megtanítsa a szorgalmasakat úgy lőni, mint Cristiano Ronaldo.

16:35
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

74 éve

Napra pontosan 74 éve, 1940. február 28-án játszották az első, tévében közvetített kosármeccset. A Fordham-Pitt találkozót a New York-i Madison Square Gardenben rendezték.

16:50
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Maxwell, Agüero

Egy évvel, 2015 nyaráig szerződést hosszabbított a PSG Maxwell-lel. A 32 éves védő 2012 januárjában ingyen érkezett a Barcelonától, néhány napon belül ő a harmadik (Thiago Motta és Blaise Matuidi után), akivel hosszabbított a klub.

Egy hónap kihagyás után visszatér Segio Agüero, a ManCity idei legjobb góllövője, méghozzá a Wembleyben, a Ligakupa szombati döntőjében, a Sunderland ellen.

17:14
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Indul a Federer-Djokovic

A dubaji tenisztornán elkezdődött az első és a negyedik kiemelt meccse, azaz a Novak Djokovic-Roger Federer találkozó.

17:27
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Jól ment a Ferrari

Vége a bahreini tesztek második napjának, a Ferrari gyorsult, emellett a legtöbb kört tette meg. Bővebben itt olvashat erről.

17:35
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Pocsék szögletek

Az Aston Villa mindössze egy gólt szerzett szögletből a Premier League eddigi 27 fordulójában - nincs is rosszabb mutatója egy csapatnak sem a ligában.

17:45
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Obama kocogni megy

Barack Obama amerikai elnök és az alelnök, Joe Biden gimnasztikázik Michelle Obama elhízás elleni kampányának részeként.

17:52
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Djokovicé a szett

Az első szettet 6:3-ra nyerte Djokovic Federer ellen. Mindkettőjüknek egy breaklabdája volt, Djokovic kihasználta, mindjárt Federer első adogatójátékában - később ezt az előnyt vitte végig. Két szenzációs labdamenet is volt, a másodiknál a mérések szerint több mint 130 métert futott a két játékos összesen.

18:02
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Rangadót nyert a Nyíregyháza

A listavezető Nyíregyháza Bajzát Péter góljával nyert a második helyen álló Dunaújváros vendégeként az NB II 17. fordulójának nyitómeccsén. Lucsánszky Tamás együttese hat pontra növelte előnyét a tabella élén.

18:13
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Ha szombat, akkor kézilabda

Bejuthat szombaton a májusi, budapesti Bajnokok Ligája Final Fourba a Győr nőikézilabda-csapata, ehhez győznie kell Ljubljanában, a Podgoricának pedig pontot kell szereznie Larvikban. A férfi NB I-ben csúcsrangadóra kerül sor, szombaton a Veszprém a Szegedet fogadja. A részletekről itt olvashat.

18:16
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Esőszünet Dubajban

Djokovic épp rossz passzban a második szettben: Federer megmentett egy nehéz adogatójátékot, majd fogadóként harminc-semmire elhúzott, mire eleredt az eső. Dubjaban az ilyesmi nagyon ritka, ezúttal egyértelműen Djokovicnak kedvez a kényszerszünet, a szerb ugyanis csukott szemmel pihegett az előző szünetben, míg Federer teljesen fittnek látszik. Azonban a két-három perces kényszerszünet után már megy is tovább a játék. Ilyen egy esőszünet Dubajban.

18:26
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Federer egyenlít

A második szett is 6:3 lett, ezúttal Federer javára. Rendkívül magas szintű meccs, gyors a játék a kemény borításon, Federer 93 százalékban megnyeri a beütött első szervákat, és jól röptézik. Jöhet a döntő játszma.

18:31
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Djokovic bajban

Kettős hibával bukja az adogatását mindjárt a döntő szett legelején.

18:48
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Eltiltás a ManCity edzőjének

Manuel Pellegrinit három meccsre eltiltotta az UEFA, mivel múlt kedden, a Barca elleni vereség után kritizálta Jonas Eriksson játékvezetőt.

A Manchester City chilei edzője két európai kupameccset biztosan kihagy, a harmadikra szóló eltiltását viszont felfüggesztették. A hazai pályán elszenvedett 2-0-s vereség utáni egyik legcsípősebb, a bírónak címzett mondata így hangzott: "örülhet, mert eldöntötte a meccset."

Pellegrini már elnézést kért a kijelentéseiért, de továbbra is úgy érzi, Erikssonnak nagy szerepe volt a meccs végkimenetelében.

19:00
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Orosz Viktor aranya

Orosz Viktor aranyérmet nyert a junior teremíjász-világbajnokságon Nimes-ben, ahol a csigás kategóriában bizonyult a legjobbnak.

19:02
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Guttmann Béla szobrot kapott Lisszabonban

A Benfica stadionjánál felavatták a klub egykori magyar sikeredzőjének, Guttmann Bélának a szobrát. A 220 centiméter magas bronzszobor, amely a két megnyert BEK-serleggel a kezében ábrázolja a trénert, az Estádio da Luz 18-as kapujánál, a 2004 januárjában elhunyt Fehér Miklós mellszobra mellett látható.

Az 1900-ban Budapesten született és 1981-ben Bécsben elhunyt szakember irányításával a Benfica 1961-ben és 1962-ben bizonyult a legjobbnak a Bajnokcsapatok Európa Kupájában.

19:03
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Federer behúzta

Federer szetthátrányból verte Novak Djokovicot Dubajban (3:6, 6:3, 6:2). Szenzációs meccset játszottak, a svájci régen teniszezett ennyire jól, míg Djokovic a második játszmában elfáradt. A két játékos mérlege döntetlere módosult volna, ha Djokovic nyer, ám most 17-15-re Federer vezet. A döntőben Tomas Berdych lesz Federer ellenfele, miután 7:5, 7:5-re legyőzte Philipp Kohlschreibert.

19:33
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Milan-Juve Balotelli nélkül?

Kétséges Mario Balotelli játéka a Juventus elleni hétvégi rangadón. A Milan sztárja az Atlético elleni BL-meccsen sérült meg, a klub honlapja pedig ma közölte: egyelőre nem végezhet teljes értékű edzésmunkát.

Egy nagy hiányzó a Juvénál is lesz: Arturo Vidal eltiltás miatt nem léphet majd pályára.

19:50
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Petrov a DTM-ben

Vitalij Petrov korábbi Forma-1-es pilóta a német túraautó-bajnokságban folytatja pályafutását, ezzel ő az első orosz résztvevő a sorozat történetében. A Mercedes pénteken jelentette be a 29 éves szentpétervári versenyző leigazolását.

Petrov az F1-ben is az első orosz volt, 2010 és 2012 között 57 futamon állt rajthoz a Renault, a Lotus Renault és a Caterham színeiben. A legjobb eredményét a 2011-es Ausztrál Nagydíjon érte el, amelyen harmadik volt.

A német túraautó-bajnokság mezőnye június 1-jén versenyez majd a Hungaroringen, 26 év szünet után, legutóbb ugyanis 1988-ban volt DTM-futam a mogyoródi pályán.

20:18
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

4,5 milliárd utánpótlásra

A kormány 2,5 milliárd forinttal támogatja a dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum, 1,9 milliárddal pedig a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia fejlesztését.

A pénteki Magyar Közlöny olvasható határozatok szerint a kispesti Magyar Futball Akadémiához kapcsolódó beruházások között szerepel három szabványméretű, világításos focipálya, egy szabványméretű, világításos műfüves pálya, egy szabványméretű pálya, négy, világításos edzőpálya, valamint az akadémia kiszolgálásához szükséges öltöző és kiegészítő infrastruktúra megépítése. Erre az idén és jövőre összesen 2,5 milliárd forintot biztosít a kormány.

A pécsi kosárlabda-akadémián épül egy új csarnok, három 30x16 méteres pályával, 400 ember befogadására alkalmas állandó lelátóval, kiszolgálóhelyiségekkel, valamint bővíthető mobil lelátóval. Ezek mellett építenek majd a működéshez kapcsolódó szállás- és kiszolgálólétesítményeket is, illetve felújításokat végeznek el. A kormány ebben az évben és 2015-ben összesen 1,9 milliárd forintot biztosít erre.

Mindkét akadémia esetében az építtető a Nemzeti Sportközpontok, amelynek vagyonkezelésébe kerülnek az ingatlanok.

20:42
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Barca-szomorítót akar a Juve

Olasz lapok szerint a Juventus leigazolná a Real Sociedad francia csatárát, Antoine Griezmannt. A 23 éves játékos a legutóbbi fordulóban kulcsszerepet vállalt a Barca 3-1-es legyőzésében, jelenleg harmadik a Primera División góllövőlistáján 15 találattal, az aláírására ugyanakkor a Real Madrid, a Paris Saint-Germain és az Arsenal is pályázik.

20:55
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

PFLA-Paks, félidő

Nem született gól az NB I-es tavasz nyitómeccsének első félidejében: Puskás Akadémia-Paks 0-0.

21:20
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Magyar vívósikerek

Jól indult a magyarok számára a junior vívók jeruzsálemi Európa-bajnoksága: a kardozó Márton Anna arany-, a tőröző Németh András pedig bronzérmet nyert.

Márton Anna, aki már a felnőtt válogatottnak is a meghatározó tagja, a 32-es táblán 15-14-re verte a francia Manon Brunet-t, 15-5-re az orosz Jevgenyija Karbolinát, majd 15-8-ra egy másik francia vívót, Margaux Rifkisst. Az elődöntőben az olasz Sofia Ciargliát állította meg 15-13-mal, a döntőben pedig az orosz Tatyjana Szuhova ellen nyert 15-10-re. Ugyanebben a versenyben negyeddöntőig jutott, s végül nyolcadikként zárt Záhonyi Petra, aki a fiatalabb korosztály, a kadettek küzdelmeiben vasárnap aranyérmes volt.

Németh András a spanyol Guillermo Delbergue-en 15-12-vel, a dán Thomas Lerche Bergen 15-9-cel, az orosz Alexandr Pivovarovon pedig 15-13-mal lépett túl, a döntőbe jutásért rendezett asszóban viszont 15-12-re kikapott a későbbi aranyérmes cseh Alexander Choupenitch-től.

21:25
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Soproni kosársiker

Női kosárlabda NB I:
PEAC-PÉCS - Atomerőmű KSC Szekszárd 97-59 (29-11, 29-7, 22-16, 17-25)
UNIQA Euroleasing Sopron - ZTE NKK 105-52 (29-18, 24-11, 28-10, 24-13)

Férfi kézilabda NB I:
Cegléd-PLER Budapest 30-23 (19-13)

21:42
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Pocsék meccs, bombagóllal

A Puskás-Paks meccs meglehetősen unalmasra sikerült (az első félidőben egy darab lövés találta el a kaput), majd a 80. percben Tóth Balázs meghökkentően nagy gólt lőtt: mintegy harmincról, hatalmas erővel kilőtte a jobb alsót. Vezet a Puskás, tíz perc vissza.

21:49
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Nyert a Közgép

A listavezető Szolnok-Közgép szoros mérkőzésen nyert a Kőér utcában a Honvéd ellen a férfi vízilabda ob I 20. fordulójának első mérkőzésén: RacioNet-Honvéd - Szolnoki Dózsa-Közgép VSC 8-9 (1-2, 4-3, 2-3, 1-1).

21:53
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Bori zuhanyozhat

Bori Gábor a 87. percben állt be, a 91.-ben összecsapott Szakály Dénessel, így négy perc után kapott is egy pirosat, mehet zuhanyozni. Bár, talán négy perc foci után nem is kell.

21:55
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Nyert a Puskás

Puskás Akadémia-Paks 1-0, a hazai csapat immár húszpontos, és távolabb került a kiesőzónától, többek közt a továbbra is 17 pontos Paksot megelőzve.

22:32
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Óriási Eger-győzelem

A címvédő ZF-Eger 19 góllal verte a sereghajtó Hegyvidék-Yblt a férfi vízilabda ob I 20. fordulójának pénteki játéknapján: ZF-Eger - Hegyvidék-Ybl 24-5 (5-0, 5-2, 8-1, 6-2).

Az állás: 1. Szolnok 57 pont, 2. Eger 55, 3. Szeged, Honvéd 46-46.

22:52
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Grabner az NHL-ben is hasít

Szocsi gólkirálya, az Islanders osztrák csatára, Michael Grabner 48 másodperc alatt szerzett két emberhátrányos gólt a Maple Leafs ellen. Részletek, videó a Jégkorongblogon.

23:09
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Playoff-közelben a Volán

A Sapa Fehérvár AV19 szenzációs második harmadbeli játékával 5-4-re legyőzte a vendég Graz csapatát az osztrák hokibajnokság középszakaszának alsóházában, így a rájátszásba jutás szempontjából kedvező helyzetből várja az utolsó, vasárnapi fordulót.

Középszakasz, alsóház (7-12. helyért), 9. forduló:
Sapa Fehérvár AV19 - Graz 99ers (osztrák) 5-4 (0-1, 5-0, 0-3)
gól: Yellow Horn (22., 33., 35.), McGregor (33.), Sarauer (39.), illetve Lefebvre (5., 53.), Van Ballegoie (47.), Ganahl (58.)

A Fehérvár a forduló előtt vezette az alsóházat, de mögötte olyan szoros volt az állás, hogy vereséggel kikerülhetett volna a továbbjutók köréből. Részletek a Jégkorongblogon.

23:25
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Gálázott a Bilbao

Primera División, 26. forduló:
Athletic Bilbao-Granada 4-0
gól: Aduriz (7., 18., 74. - az utolsó 11-esből), Gurpegi (80.)
piros lap: Mainz (Granada, 73.)

23:26
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Ikszelt a Hertha

A német bajnokság hetedik helyén álló Hertha nem tudta legyőzni hazai pályán a 17. Freiburgot.

Bundesliga, 23. forduló:
Hertha-Freiburg 0-0

23:30
2014. február 28.
Vágólapra másolva!

Záróra

Köszönjük olvasóink figyelmét, a pénteki sporthírfolyam itt véget ért, folytatás szombaton.