Hihetetlen izgalmak voltak az Európa Ligában

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
A Manchester United nonszensz levelet küldött a bérleteseinek. Furcsa gólok Grúziában, az egyik legerősebb csapatot kapta a Sopron, Julian Draxler szerint a Real Madrid egy másik világból jött, Russell Wilson, a Seattle irányítója pedig elárulta, hogy mi történt az öltözőben a Super Bowl alatt  - a csütörtöki sporthírek egy helyen.
09:08
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Meglepetés Sao Paulóban

A második helyen kiemelt spanyol Nicolas Almagro a nyolcaddöntőben kikapott az argentin Federico Delbonistól a Sao Paulóban zajló, 474 ezer dollár összdíjazású, salakpályás férfitenisz-tornán. Valamennyi kiemelt sikerrel vette viszont a nyolcaddöntőt az 1,3 millió dollár összdíjazású acapulcói keménypályás tornán.

Eredmények, nyolcaddöntő, Sao Paulo:
Haas (német, 1.)-Starace (olasz) 7:6 (7-2), 6:3
Delbonis (argentin)-Almagro (spanyol, 2.) 3:6, 6:3, 6:2
Montanes (spanyol)-Souza (brazil) 6:4, 2:3-nál Souza feladta
Zeballos (argentin)-Pella (argentin) 6:3, 6:4

Acapulco:
Ferrer (spanyol, 1.)-Lopez (spanyol) 7:6 (7-1), 6:2
Dimitrov (bolgár, 4.)-Bagdatisz (ciprusi) 6:1, 6:4
Anderson (dél-afrikai, 5.)-Querrey (amerikai) 7:6 (7-2), 6:4
Simon (francia, 6.)-Young (amerikai) 6:4, 6:3
Gulbis (lett, 7.)-Goffin (belga) 6:1, 3:6, 7:6 (7-5)
Dolgopolov (ukrán)-Chardy (francia) 6:3, 6:4
Karlovic (horvát)-Sela (izraeli) 7:6 (7-4), 6:2  

09:10
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Ez lesz ma a tévében

Számos Európa Liga-meccset láthatunk ma, többek között Köteles László Genkje az Anzsi Mahacskalával találkozik, a Juventus pedig Törökországba látogat. A mai tévéműsorért kattintson ide!

09:20
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Az év fair play jelenete

A grúz első osztályban a Dinamo Tbilisi és a Sioni Bolnisi mérkőzésén a 72. percig nem született gól, majd rögtön két furcsa találatot is láthattak a nézők. Egy ápolás után a Dinamo vissza akarta adni a labdát a Sioninak, de Xisco Munoz lövése a kapuban kötött ki, mire a Dinamo megengedte Georgi Kakhelishvilinek, hogy egyenlítsen. A meccset végül a Bolnisi nyerte 2-1-re egy 87. percben lőtt góllal.

09:26
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Durva lejtőn az NBA egyik legjobbja

A mezőny második legjobb mérlegével rendelkező Oklahoma City sorozatban harmadik hazai mérkőzését vesztette el, ezúttal a Clevelanddel szemben az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) szerdai játéknapján.

Eredmények:
Philadelphia 76ers–Orlando Magic 90–101
Boston Celtics–Atlanta Hawks 115–104
Chicago Bulls–Golden State Warriors 103–83
Dallas Mavericks–New Orleans Pelicans 108–89
Memphis Grizzlies–Los Angeles Lakers 108–103
Oklahoma City Thunder–Cleveland Cavaliers 104–114
San Antonio Spurs–Detroit Pistons 120–110
Utah Jazz–Phoenix Suns 109–86
Portland Trail Blazers–Brooklyn Nets 124–80
Los Angeles Clippers–Houston Rockets 101–93

09:49
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Moszkvába kell menni

A négyszeres bajnok Szpartak Moszkva ellen vívja a nyolcaddöntőt a Sopron a nőikosárlabda Euroligában. A csoportkört 5/7-es győzelmi mérleggel befejező magyar bajnok a 15 rájátszásba jutott csapat közül a 13. helyen végzett az összesített rangsorban, így a negyedikként záró orosz együttessel került szembe.

A Sopron három év után verekedte be magát az egyik fél második sikeréig tartó playoffba, amely március 11-én rajtol el. Az első meccsre Moszkvában, a másodikra három nappal később Sopronban, a harmadikra pedig (szükség esetén) március 19-én ismét az orosz fővárosban kerül sor.

Az április 7. és 13. közötti nyolcas döntőben a hét párharc győztese mellett a rendező és címvédő orosz Jekatyerinburg vesz részt.

10:06
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Real: Tökéletesek voltunk

"A Real Madrid egy másik világból jött" - mondta Julian Draxler, a Schalke játékosa, miután csapata 6-1-re kikapott a spanyoloktól a BL-ben. Carlo Ancelotti vezetőedző szerint valóban tökéletes meccset játszottak. Nyilatkozatok itt.

10:26
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Cseh rosszul lett Mexikóban

Földházi Zsófia és Kovács Sarolta bejutott a döntőbe az öttusázók idei első világkupaversenyén, Acapulcóban. A tavaly Európa-bajnok Földházi hatodik lett a B csoportban, a 2011-ben vb-ezüstérmes Kovács pedig tizedik a C-ben. A 75 fős mezőny három csoportban küzdött a 36-os fináléért, melyre pénteken kerül sor.

A harmadik kint lévő magyar, Cseh Krisztina - Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány tájékoztatása szerint - rosszul érezte magát a rajt előtt, így nem versenyzett.

10:52
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Beyoncéval tomboltak a ManCity sztárjai

Sergio Agüero és Samir Nasri a barátnőjével egy Beyoncé-koncerten kapcsolódott ki. A Manchester City két klasszisa az első sorban tombolt, és ezt az Instagramon is megmutatta.

11:19
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Ilyen ez a mostani Chelsea

Roberto Mancini és José Mourinho is elégedett volt a Galatasaray-Chelsea (1-1) BL-nyolcaddöntő után. A két edző negatívumként a helyzetkihasználást hozta fel. "Ilyen ez a mostani Chelsea, túl sok lehetőség kell neki ahhoz, hogy legalább egyszer betaláljon" - mondta Mourinho. Nyilatkozatok itt.

11:49
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Ez történt az öltözőben

A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) legutóbbi döntőjében, a Super Bowlon a félidőben a Seattle már 22-0-ra vezetett a Denver ellen, de a hosszú szünet elelnére nem ült le a csapat, hanem még jobban játszott a harmadik és a negyedik negyedben, és végül 43-8-ra nyert. Russell Wilson, a Seahawks irányítója elárulta, hogy hogyan tudtak éberek maradni a nagyszünetben.

"Néhány csapattársammal levettük a teljes felszerelést, és beálltunk a zuhany alá. A félidő körülbelül 45 perc volt, úgyhogy simán volt időnk lezuhanyozni, mindent újra felragasztottunk, újra bemelegítettem a karom, aztán egy teljes bemelegítést elvégeztünk. Mintha újraindítottuk volna az agyunkat, szóval kijöttünk a szünetről és úgy éreztük, mintha egy teljesen új meccs kezdődne. Úgy gondolom ezért játszottunk olyan jól, mindenki bele tudott adni mindent és remek meccsünk volt."

A meccs összefoglalója:

12:19
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Rangadókkal rajtol az NB I

Több mint két hónapos téli szünet után a 18. fordulóval folytatódik a hétvégén a labdarúgó OTP Bank Liga, melyben vasárnap két rangadót rendeznek. A Videoton előtt négypontos előnnyel listavezető Debrecen a Diósgyőr vendége lesz. Amennyiben a negyedik helyen álló hazaiaknak sikerülne nyerniük, hat pontra megközelítenék a hajdúsági együttest. Vereséggel viszont valószínűleg végleg kiszállnak az aranyéremért zajló versenyfutásból.

Ugyanez a tét a Ferencváros és a címvédő Győr vasárnapi meccsén. A Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő találkozó vesztese várhatóan szintén lemondhat az első helyről. Mindkét csapat új vezetőedzővel vág neki a tavaszi folytatásnak: az ötödik helyezett fővárosiakhoz a német Thomas Doll érkezett, míg a harmadik pozíciót elfoglaló győrieknél a szövetségi kapitánynak kinevezett Pintér Attila helyét Horváth Ferenc vette át.     

A 18. forduló programja, péntek:
Puskás Akadémia - MVM-Paks 19.00, v.: Erdős

szombat:
Budapest Honvéd-Újpest FC 14.00, v.: Kassai
Kaposvári Rákóczi-Lombard Pápa Termál FC 16.00, v.: Fábián
Szombathelyi Haladás-MTK Budapest 16.00, v.: Farkas
PMFC-Matias - Videoton FC 18.00, v.: Andó-Szabó
Mezőkövesd Zsóry FC - KTE-Phoenix Mecano 20.00, v.: Iványi

vasárnap:
Ferencváros-Győri ETO FC 16.30, v.: Solymosi
DVTK - DVSC-TEVA 18.30, v.: Vad II.

12:33
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Hetekre kidőlt a klasszis kézis

Hat-nyolc hétig nem játszhat Vladimir Vranjes, a Pick Szeged férfikézilabda-csapatának bosnyák válogatott beállósa. A klub csütörtöki közleménye szerint a játékos a Csurgóval szemben szerdán 25-24-re elveszített Magyar Kupa-negyeddöntős mérkőzésen szenvedett sajkacsonttörést.

Vranjes kezét már gipszbe tették. A Szeged szombaton az MKB-MVM Veszprém otthonában vív az alapszakasz első helyét befolyásoló rangadót az NB I-ben.

12:45
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Nonszensz levél

Meglepő levelet kaptak bérlettel rendelkező Manchester United-szurkolók a klubtól. "Február 26-án este 8 óráig lehet megvásárolni az Olimpiakosz elleni Bajnokok Ligja-mérkőzésre szóló jegyet. Kérem, vegye figyelembe, hogy ha nem vásárolja meg a belépőt, akkor a Manchester City elleni bajnokira felfüggesztjük a bérletét. Várjuk mielőbbi válaszát!" - állt a levélben.

13:11
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Kikosarazta a MU-t és a Chelsea-t a 15 éves ír

Stephen Kinsellát, a dublini Templeogue United 15 éves szélsőjét a Manchester United, a Chelsea és a Spurs is szerette volna leigazolni, végül mégis az Everton lett a befutó. Az vezetett eredményre, hogy az Everton menedzsere, Roberto Martinez személyesen utazott Dublinba, hogy találkozzon Kinsellával és családjával. Az Everton akadémiájának elnöke, Alan Irvine is el volt ájulva: „Csodálatos, hogy sikerült megszereznünk Stephent. Nagyon tehetséges fiatal, akiért a fél liga versenyben volt, mégis minket választott.”

Kinsella az ír futball egyik legnagyobb tehetsége, már most tagja az U17-es válogatottnak, szélsőként játszik, sebességét és cselezőkészségét tartják a legnagyobb erényének.

13:30
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Újraéled Besenyei sorozata

Három év szünet után a hétvégén Abu-Dzabiban indul újra a világ legjobb műrepülőit felvonultató sorozat, a Red Bull Air Race, melyben Magyarországot ebben a szezonban is Besenyei Péter képviseli. Változás a korábbiakhoz képest, hogy a mezőny tagjainak egységes motorral, propellerrel és kipufogórendszerrel felszerelt gépekkel kell majd versenyezniük, a pilótákra ható centrifugális erő nem lehet nagyobb 10 G-nél, a felfújható kapuk - amelyek mentén a versenyzők a pályát teljesítik - pedig 20 helyett immár 25 méter magasak lesznek.

Besenyei Péter - akit a sorozat honlapja az Air Race keresztapjának nevez - 2003-ban megnyerte a sorozatot, 2004-ben, 2005-ben és 2006-ban második, 2007-ben harmadik volt. Az idei szezonban három kontinens hét országának nyolc városában rendeznek futamot, az idénynyitó abu-dzabi verseny után a horvátországi Rovinjba, a malajziai Putrajayába, a lengyelországi Gdyniába, az angliai Ascotba, az egyesült államokbeli Dallasba és Las Vegasba, valamint Kínába látogatnak el a műrepülők.

13:59
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Ronaldo egyedül veri a Barcát

A Real Madrid tegnapi, 6-1-es győzelme után kiderült, hogy Cristiano Ronaldo egymaga a Barcelonát, Karim Benzemával és Gareth Bale-lel hármasban pedig a Manchester Unitedet is lefölözi.

A kétszeres aranylabdás Ronaldo ugyanis a 2012/2013-as BL-szezon indulása óta 15 gólt szerzett az idegenbeli meccseken, ez kettővel több, mint amennyit az egész Barcelona (13).

A Schalke elleni tegnapi diadalból Ronaldo mellett Benzema és Bale is két-két góllal vette ki a részét, ők hárman összesen 70 gólt szereztek az idén tétmeccsen, míg a Manchester United teljes csapata csak 68-at.

Nagy hármas Forrás: AFP/Patrik Stollarz
14:41
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Óriási hülyeséget csinált a Bayern sztárja

"Minden túlzottan jól működik a Bayern Münchennél" - gondolhatta a csapat horvát csatára, Mario Mandzukic, majd páros lábbal, brutálisan beleszállt Bastian Schweinsteigerbe az egyik edzésen. A német középpályás az egész szezonban bokasérülésével bajlódik, Mandzukicot ez annyira nem hatotta meg. A részletekért és a videóért kattintson ide!

15:14
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Négy magyar a világválogatottban

A szerdán este 75 évesen elhunyt Novák Dezsővel a lakásán készített interjút 2013 végén a Fradi Szív szurkolói oldal. A teljes beszélgetést még nem dolgozták fel, de egy rövid részletet feltöltöttek belőle a YouTube-ra. A kétszeres olimpiai bajnok itt arról beszélt, hogy 1969-ben beválasztották Európa legjobb tizenegyébe, Albert Flóriánnal, George Besttel, Bobby Charltonnal és Eusebióval egyetemben. Novák Dezső mutatott egy képet is, amelyen az akkor világválogatott a brazilokkal játszott bemutató meccset, abban a csapatban összesen négy magyar kapott helyet, Szűcs Lajos, Farkas János, Albert Flórián és Novák Dezső.

15:41
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Zajlik a magyar foci megreformálása

Mészöly Géza és Pisont István szövetségi edzők mellé Belvon Attila, a többéves utánpótlásedzői tapasztalattal és Pro Licence-es végzettséggel is rendelkező szakember csatlakozott, aki az U17-es és U16-os válogatottakkal foglalkozik majd - írja az MLSZ.hu.

Az utánpótlásban történt további változásokról itt olvashat.

15:52
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Ilyen az új felcsúti stadion belülről

Már a székeket szerelik be az épülő felcsúti stadionba. Elkészült a füves játéktér is.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

16:23
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Ötmillió fonttal vigasztalódik a bokszbajnok

A veretlen brit váltósúlyú Kell Brook promotere, Eddie Hearn hajlandó ötmillió fontot (több mint nyolcmillió dollár) letenni az asztalra a korábbi kisváltósúlyú világbajnok Amir Khannak, hogy egy angliai rangadón összemérje tudását védencével.

Az ajánlat igencsak gálánsnak tűnhet Khan szemszögéből, hiszen a napokban kútba esett Floyd Mayweather elleni találkozóért is maximum 10 millió dollárt kapott volna, és feltehetőleg közel s távol nincs olyan promoter, aki ezt az összeget megfejelné.

"Amint megtudtuk, hogy Khan Mayweather elleni mérkőzése zátonyra futott, kaptam az alkalmon, és egy elég komoly ajánlatot tettem neki, hogy álljon ki Kell Brook ellen, méghozzá ötmillió fontért. A lehetőség még mindig itt van Khan számára és úgy gondolom, a közeljövőben tartani is tudom az összeget" - szólt Hearn nyilatkozata, amivel kapcsolatban persze nagy kérdés, hogy Khannak megéri-e ekkora kihagyás és ilyen rossz széria után felvállalni a veretlen honfitársa jelentette kockázatot.

Profiboksz.hu

16:42
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Jakabos Zsuzsanna: Irigylem a mostaniakat

A Hugóó nevet kapta a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) kabalaállata, a már korábban bemutatott kakas.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a budapesti Hungexpón zajló Utazás kiállításon jelentette be a több mint 150 névjavaslat közül a győztest. A szervezők közel 15 milliárd forintos kormánytámogatást kapnak infrastrukturális fejlesztésekre. Az eseményen 50 ország csaknem négyezer fiatalja méri össze majd tudását kilenc sportágban

A sajtóeseményen jelen volt az EYOF arca, Jakabos Zsuzsanna olimpikon, Európa-bajnoki ezüstérmes úszó is. "Életem egyik első versenye volt 2003-ban a párizsi EYOF, akkor kaptam az első válogatott melegítőmet is. Irigylem a mostaniakat, és természetesen segítek, amiben csak tudok" - mondta a korábbi EYOF-győztes Jakabos. A győri fesztiválra 2017. július 22. és 29. között kerül sor.

16:56
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Djokovic játék nélkül elődöntős

A címvédő Novak Djokovic játék nélkül jutott be az elődöntőbe az 1,9 millió dollár (427 millió forint) összdíjazású, keménypályás dubaji férfi tenisztornán, miután ellenfele, az orosz Mihail Juzsnij betegség miatt nem állt ki. Az első helyen kiemelt Djokovic a svájci Roger Federer és a cseh Lukas Rosol párharcának győztesével találkozik a fináléba kerülésért.

Eredmények, negyeddöntő:
Djokovic (szerb, 1.) - Juzsnij (orosz, 6.) játék nélkül
Kohlschreiber (német, 7.) - Dzsaziri (tunéziai) 6:2, 6:3

később:
Berdych (cseh, 3.) - Tsonga (francia, 5.)
Federer (svájci, 4.) - Rosol (cseh)

17:15
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Balotellitől nem kell félnie a Juvénak

Mario Balotelli, a Milan csatára még az Atlético elleni BL-mérkőzésen szenvedett vállsérülést, és mivel a jobb válla még mindig fáj, így nem is edzett a töbiekkel. Ebből következik, hogy nagy valószínűséggel kihagyja a vasárnap esti Milan-Juventus találkozót.

17:28
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

A sérültek miatt gondban a Veszprém és a Szeged

Egy-egy vesztes meccsel a háta mögött csap össze szombaton 13 órakor a magyar kézilabdázás két kiemelkedő csapata, az MKB-MVM Veszprém, valamint a Pick Szeged.

A Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé jutott MKB-MVM Veszprém az utolsó csoportmeccsén veszítette el a veretlenségét az ukrán Zaporizzsja ellen, az EHF-kupában vigasztalódó Pick Szeged viszont Magyar Kupa-negyeddöntőn maradt alul a házigazda Csurgóval szemben, így ért véget a 28 mérkőzésből álló sikersorozata. A két csapat októberi, szegedi meccsét a Pick egy góllal nyerte, így van miért visszavágnia a Veszprémnek.

„Egészen biztos, hogy a Veszprém Arénában újra pályára léphet Chema Rodriguez, az viszont továbbra is kérdéses, hogy Nagy László, Iváncsik Tamás és Carlos Ruesga játszhat-e, az ő sorsuk pénteken dől el" - tájékoztatta a Telekom Sporthír Szolgálatot Hajnal Csaba, az MKB-MVM Veszprém sportigazgatója.

Még rosszabb a helyzet a Pick Szeged háza táján. „Sajnos, a szerdai, Csurgó elleni kupamérkőzésünkön - a szerb Kekezovic, a spanyol Parrondo és a horvát Blazevics után - bosnyák válogatott beállósunk, Vladimir Vranjes is harcképtelenné vált, így tovább romlott a helyzetünk" – mondta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt vezérigazgatója. "Közülük csupán Blazevics reménykedhet abban, hogy talán pályára léphet, és ugyanebben a helyzetben van Balogh Zsolt is.”

17:40
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Brazil védőt vett a Leverkusen

A német labdarúgó-bajnokságban második helyen álló Bayer Leverkusen szerződést kötött Wendell-lel. A Grémio fiatal brazil védője a következő szezonban csatlakozik az együtteshez.

A 20 éves futballista, teljes nevén Wendell Nascimento Borges 2019 júniusáig kötelezte el magát a német klubhoz.

Az átigazolásban nagy szerepe volt Zé Robertónak, a Leverkusen korábbi meghatározó játékosának, aki jelenleg a Grémio csapatkapitánya. Wendell az ő ajánlására kerül a csapathoz.

17:55
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Eb-ezüst a női tőrözőktől

Ezüstérmet nyert csütörtökön a magyar nőitőr-csapat a kadett vívók jeruzsálemi Európa-bajnokságán.

A Kálmán Eszter, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Tóth Janka összeállítású együttes a dánok elleni 45-17-tel melegített be, majd az oroszokat és a franciákat is fölényesen, 45-28-ra győzte le. A döntőben - Kálmán, Pásztor, Tóth összeállításban - a lengyelekkel vívott az együttes, mely hamar komoly hátrányba került, s végül 45-32-es vereséget szenvedett.

Korábban négy érmet szereztek a magyarok a 18 év alattiak között: az egyéni versenyek során kardban győzött Záhonyi Petra, párbajtőrben pedig második lett Siklósi Gergely, majd a csapatküzdelmek első napján, szerdán bronzérmet nyert a férfipárbajtőr- és a nőikard-válogatott. Péntektől a juniorok lépnek pástra Izraelben.

18:04
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Real: 6-1 után lazulás

A Real Madrid szerdán 6-1-re legázolta idegenben a Schalkét a BL-nyolcaddöntőjében, csütörtökön pedig egy laza, átmozgató edzésen vettek részt a játékosok, a képek alapján jó hangulatban.

18:20
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Nemcsak Pintér hívott be sok játékost

Az angolok szövetségi kapitánya, Roy Hodgson 30 fős keretet hirdetett a dánok elleni barátságos meccsre. A névsorban egy újonc szerepel, Luke Shaw, a Southampton 19 éves balhátvédje.

Az angol keret:
kapusok: Fraser Forster (Celtic), Ben Foster (West Bromwich Albion), Joe Hart (Manchester City), John Ruddy (Norwich City)

védők: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Steven Caulker (Cardiff City), Ashley Cole (Chelsea), Glen Johnson (Liverpool), Luke Shaw (Southampton), Chris Smalling (Manchester United), Kyle Walker (Tottenham Hotspur)

középpályások: Ross Barkley (Everton), Michael Carrick (Manchester United), Tom Cleverley (Manchester United), Steven Gerrard (Liverpool), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Southampton), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Raheem Sterling (Liverpool), Andros Townsend (Tottenham Hotspur), Jack Wilshere (Arsenal)

csatárok: Jermain Defoe (Toronto FC), Rickie Lambert (Southampton), Jay Rodriguez (Southampton), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Daniel Welbeck (Manchester United)

 

18:45
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

A MU-nál mindenki Moyes-párti

Patrice Evra, a Manchester United francia védője szerint a csapaton belül mindenki a sokat kritizált edző, David Moyes mögött áll. Szerinte várható volt, hogy lesznek nehézségek Alex Ferguson távozása után, és a változásokat meg kell emészteni. "Megszoktuk, hogy milyen Fergusonnal együtt dolgozni, és idő kell, míg sikerül teljesen átállni az új rendszerre. Mindannyian Moyes mögött állunk, és mindent meg fogunk tenni, hogy továbbjussunk a Bajnokok Ligájában."

A MU kedden kétgólos vereséget szenvedett az Olimpiakosz elleni nyolcaddöntő első felvonásán, a Premier League-ben pedig csak hatodik, hátránya 15 pont az éllovas Chelsea mögött.

19:04
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Ahol minden meccs BL-döntő

Nincs bajnoki helyezésre vonatkozó kitűzött cél a Budapest Honvédnál, ahogy Marco Rossi vezetőedző fogalmazott a labdarúgóklub csütörtöki sajtótájékoztatóján, csak a következő mérkőzésre koncentrálnak, s arra mindig úgy készülnek, mintha az a Bajnokok Ligája döntője lenne.

Az OTP Bank Liga kilencedik helyén álló kispesti gárda hét futballistával erősítette meg a keretét a téli átigazolási időszakban, köztük a legismertebb az egyszeres olasz válogatott csatár, Emiliano Bonazzoli, aki 48-szor volt eredményes a Serie A-ban.

"Bonazzoli rendkívül nagy hasznára lehet a csapatnak, mert egy ízig-vérig profi játékos, aki jó példát mutathat a fiataloknak, ugyanis ő elsőként érkezik az edzésre és utolsóként távozik" - mondta a 35 éves támadóról Rossi, aki megjegyezte, honfitársa nagy motivációval érkezett Magyarországra.

Rajta kívül még egy olasz csatár, Arturo Lupoli és egy panamai védő, Ariano Navarro érkezett külföldről, a másik négy labdarúgó - Prosser Dániel, Daru Bence, Koszta Márk és Gazdag Dániel - a klub utánpótlás-nevelő intézményéből, a Magyar Futball Akadémiáról (MFA) került a felnőtt csapathoz.

19:22
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

A biztonságiak is készülnek a maratonra

A tavalyi merénylet után az idei Boston-maratonra több, a futókat is érintő szigorú biztonsági intézkedést vezetnek be a szervezők.

A világ egyik legrangosabb maratoni viadalának számító esemény rendezői csütörtökön jelentették be, hogy az indulók csak értéktárgyaikat, pénzüket tarthatják maguknál, táskáikat nem vihetik majd a rajthely közelébe. A személyes tárgyaknak egy külön helyet alakítanak majd ki egy kilométerre a rajttól.

Egyúttal közölték, hogy a biztonsági emberek külön figyelmet fordítanak majd azokra, akik menet közben csatlakoznak a mezőnyhöz, futva vagy kerékpárral.

Az új rendszabályokra azért van szükség, mert tavaly áprilisban a verseny céljánál robbantásos merényletet hajtott végre Dzsohar és Tamerlan Carnajev. A támadás három halálos áldozatot követelt, és 264 ember megsebesült.

19:32
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Anelka: 5 meccs a beintésért

Az Angol Labdarúgó Szövetség ötmeccses eltiltással büntette Nicolas Anelkát, a West Bromwich Albion csatárát, aki a West Ham elleni meccsen a quenelle nevű kézmozdulattal ünnepelte a gólját. Anelka 80 ezer fontot is kénytelen befizetni, de fellebbezhet az ítélet után. A quenelle hátteréről itt olvashat bővebben.

19:45
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Online is lehet NB I-es jegyet venni

A labdarúgó OTP Bank Liga pénteken rajtoló tavaszi idényében már online is megválthatják a szurkolók a belépőjegyeiket.

Az MLSZ honlapjának csütörtöki beszámolója alapján a drukkerek a meccsjegy.mlsz.hu honlapon válthatják meg jegyeiket - bankkártyás fizetéssel. Az MLSZ reményei szerint az elővételi internetes belépővásárlás elterjedése nézőszám-emelkedést hoz majd magával.

A jegyvásárlást követően a drukkereknek a kinyomtatott belépőt magukkal kell vinniük a találkozóra, ahol ugyanakkor továbbra is lehetőség  lesz a helyszíni jegyváltásra is. Elővételben számos mérkőzésre 350 jegyirodában is megválthatóak a belépők. A hálózatot folyamatosan kapcsolják be az értékesítési rendszerbe.

20:00
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Indul a nagyüzem az EL-ben

Az alábbi nyolc mérkőzés már zajlik az Európa Ligában, a tét a 16 közé jutás:
Rubin Kazany (orosz) - Real Betis (spanyol)
Napoli (olasz) -Swansea City (angol)
Sevilla (spanyol) - Maribor (szlovén)
Sahtar Donyeck (ukrán) - Viktoria Plzen (cseh)
Ludogorec (bolgár) - Lazio (olasz)
Salzburg (osztrák) - Ajax Amsterdam (holland)
FC Basel (svájci) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli)
Eintracht Frankfurt (német) - FC Porto (portugál)

20:07
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

A Lazio máris ledolgozta a hátrányt

Az olasz csapat hazai pályán kikapott a bolgár Ludogorectől, de idegenben már az első percben eredményes volt, a hazai játékosok eladták a labdát, a 18 éves Baldé pedig kihasználta a hibát. A bolgár csapat felemelkedéséről itt olvashat bővebben.

20:12
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Előnyben a Betis

A spayol bajnokságban az utolsó helyen álló Betis az első félidőt 1-0-s előnnyel zárta a Rubin Kazany otthonában. Mivel Sevillában 1-1 lett a vége, jelenleg a Betis áll továbbjutásra.

20:16
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Jöhet a Djokovic-Federer

A harmadik helyen kiemelt Tomas Berdych két szettben nyert az ötödikként rangsorolt francia Jo-Wilfried Tsonga ellen az 1,9 millió dollár (427 millió forint) összdíjazású, keménypályás dubaji férfitenisz-torna csütörtöki negyeddöntőjében.

A cseh játékosnak jó esélye van arra, hogy sorozatban másodszor is döntős legyen Dubajban, ugyanis a legjobb négy között azzal a német Philipp Kohlschreiberrel találkozik, akit korábbi nyolc összecsapásukból hétszer legyőzött.

A korábbi világelső, ötszörös dubaji bajnok svájci Roger Federer szintén magabiztosan diadalmaskodott a cseh Lukas Rosol felett, így készülhet a címvédő Novak Djokovic elleni elődöntőre.

eredmények, negyeddöntő:
Berdych (cseh, 3.) - Tsonga (francia, 5.) 6:4, 6:3
Federer (svájci, 4.) - Rosol (cseh) 6:2, 6:2
Djokovic (szerb, 1.) - Juzsnij (orosz, 6.) játék nélkül
Kohlschreiber (német, 7.) - Dzsaziri (tunéziai) 6:2, 6:3

az elődöntőben:
Berdych-Kohlschreiber, Djokovic-Federer

20:17
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

A védők integettek, Insigne beemelte

Megszerezte a vezetést az Európa Ligába a BL-ből átkerült Napoli: a Swansea védői lest reklamáltak egy indítás után, Insignét azonban ez nem zavarta, és ballal remekül emelte át a kifutó kapust. Az első meccs 0-0 volt, így most a Napoli áll jobban.

20:21
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Bázelben is van minek örülni

Safari beadása után Stocker fejelt a Maccabi Tel-Aviv kapujába, így a svájciak 1-0-ra vezetnek. Az első meccs itt is 0-0 volt.

20:30
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Megkönnyezte a behívót

A Southampton 19 éves védője, Luke Shaw láthatóan meghatódott, amikor felhívták, hogy Roy Hodgson őt is jelölte az angol válogatott 30 fős keretébe.

20:31
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Egyenlített a Swansea

A Swansea felbátorodott a Napoli gólja után, és ennek meg is lett az eredménye, De Guzmán lépett ki, és bár Reina beleért a lövésébe, a labda végül a hálóban kötött ki. Napoli-Swansea így 1-1, ezzel most a walesiek állnak továbbjutásra.

20:36
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Rubén szomorítja a Rubint

Rubén Castro emelésével a Betis már 2-0-ra vezet a második félidő közepén a Rubin Kazany otthonában. Az oroszoknak így három gól kéne a továbbjutáshoz, ezt a küldetést nehéz lesz megoldani.

20:39
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Bajban a Sahtar

A Viktoria Plzen a 29. percben Kolár, majd a 33. percben Petrzela révén is betalált a Sahtar Donyeck otthonában. Az első meccs 1-1 lett a cseheknél, úgyhogy a Sahtarnak hármat kell lőnie.

20:44
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Vezet a Frankfurt és a Sevilla

Frakfurtban Aigner, Sevillában Reyes a kedvenc, ők szerezték azt a gólt, amivel a németek a Porto, a spanyolok pedig a Maribor ellen vezetnek, és állnak továbbjutásra.

20:48
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Gulácsi: újabb félidő gól nélkül

A 19 órakor kezdődött EL-meccsek így állnak félidőben:
Napoli (olasz) -Swansea City (angol) 1-1 (az első meccsen: 0-0)
Sevilla (spanyol) - Maribor (szlovén) 1-0 (2-2)
Sahtar Donyeck (ukrán) - Viktoria Plzen (cseh) 0-2 (1-1)
Ludogorec (bolgár) - Lazio (olasz) 0-1 (0-1)
Salzburg (osztrák) - Ajax Amsterdam (holland) 0-0 (3-0)
FC Basel (svájci) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 1-0 (0-0)
Eintracht Frankfurt (német) - FC Porto (portugál) 1-0 (2-2)

20:56
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Megvan az első továbbjutó

A spanyol bajnokság sereghajtója, a Betis Nono és Rubén Castro góljaival 2-0-ra győzött az orosz Rubin Kazany otthonában, így 3-1-es összesítéssel jutott a legjobb 16 közé az Európa Ligában.

21:10
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Nem ízlik a frankfurti

A Portónál már a hétvégi, hazai vereség után tüntettek a szurkolók, ami könnyen megismétlődhet, mivel a Frankfurt Meier góljával már 2-0-ra vezet, összesítésben pedig 4-2-re.

21:11
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Kiesik a meglepetéscsapat?

A Lazio Perea góljával már 2-0-ra vezet a bolgár Ludogorec otthonában. Pedig a bolgárok eddigi menetelése filmbe illő volt, mi is megemlékeztünk róluk itt.

21:15
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Öngóllal vezet a Salzburg

Eddig sem volt kérdéses, hogy Gulácsi Péter csapata, a Salzburg kiejti az Ajaxot, hiszen a hollandiai meccset 3-0-ra nyerték az osztrákok. A visszavágón az első félidő gól nélkül pörgött le, majd a második elején Van der Hoorn a saját kapujába juttatta a labdát Soriano beadása után. Összesítésben így 4-0-ra vezetnek Gulácsiék.

21:20
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Közelebb jött a Porto, jól áll a Sevilla

A Porto szépített Frankfurtban, Quaresma szállította a gólpasszt, Mangala pedig bevetődve fejelt a németek kapujába. A Frankfurt még 2-1-re vezet, és így még jobban áll.

A Sevilla viszont már kétgólos előnyt hozott össze a Maribor ellen, összesítésben 4-2 most a spanyoloknak.

21:25
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Potyognak a gólok

A Ludogorec 2-1-re szépített, de még mindig kiesésre áll a Lazio ellen, a Salzburg 2-0-ra növelte az előnyét Mané góljával a teljesen szétesett Ajax ellen (összesítésben 5-0 az osztrákoknak), a Basel pedig Streller fejesével húzott hasznot abból, hogy a Maccabi Tel-Aviv két nagy ziccert is elpuskázott. A svájciak 2-0-ra vezetnek ezzel.

21:29
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Feltámadt a Porto

A portugálok második gólját is Mangala szerezte, így 2-2-re visszajött a Porto Frankfurtban. Ha így marad, hosszabbítás lesz.

21:31
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

A Baselnek már nem kell izgulnia

Streller újabb fejesgóljával a Basel 3-0-ra vezet a Maccabi Tel-Aviv ellen, és ezzel gyakorlatilag továbbjutott.

21:35
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Mi van Frankfurtban?

Alexander Meier góljával a Frankfurt 3-2-re vezet a Porto ellen, és ismét továbbjutásra áll. Lesz-e még újabb fordulat?

21:37
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Higuaín szemfüles volt

A Napoli argentin csatára lecsapott egy lecsorgó labdára, és izomból bevágta a léc alá, így az olaszok most 2-1-re vezetnek a Swansea ellen. Ha így marad, ők mennek tovább.

21:38
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Klose lehet a megmentő

Bár a Ludogorec Zlatinski potyaízű góljával 2-2-re egyenlített, a Lazio Klose révén visszavette a vezetést, ezzel ismét az olaszok állnak továbjutásra.

21:41
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Elrontották Gulácsi statisztikáját

Klaassen lövése egy salzburgi védő testén pattant meg, Gulácsi nem védhette, így az Ajax megszerezte első gólját a párharcban. A Salzburg most 3-1-re, összesítésben 6-1-re vezet.

21:48
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

3-3, 3-3

Hihetetlenül szívós a Ludogorec és a Porto is, a bolgárok a Lazio ellen egyenlítettek 3-3-ra, míg a Porto Frankfurtban szerzett újabb gólt, ami továbbjutást érhet.

21:50
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Inler eldöntötte

A Napoli sorban hagyta ki a ziccereket a kitámadó Swansea ellen, előbb Higuaín, majd Hamsik rontott, de Inler higgadt maradt, és begurította a labdát, a 3-1-es előnyt pedig már nem adja le az olasz csapat.

21:57
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Ők jutottak tovább

Európa Liga, a 16 közé jutásért, visszavágók:
Napoli (olasz) - Swansea City (angol) 3-1
továbbjutott: a Napoli, 3-1-gyel

Sevilla (spanyol) - Maribor (szlovén) 2-1
továbbjutott: a Sevilla, 4-3-mal

Sahtar Donyeck (ukrán) - Viktoria Plzen (cseh) 1-2
továbbjutott: a Plzen, 3-2-vel

Ludogorec (bolgár) - Lazio (olasz) 3-3
továbbjutott: a Ludogorec, 4-3-mal

Salzburg (osztrák) - Ajax Amsterdam (holland) 3-1
továbbjutott: a Salzburg, 6-1-gyel

FC Basel (svájci) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 3-0
továbbjutott: a Basel, 3-0-val

Eintracht Frankfurt (német) - FC Porto (portugál) 3-3
továbbjutott: a Porto, 5-5-tel, idegenben lőtt góllal

22:15
2014. február 27.
Vágólapra másolva!

Itt a vége

Zárjuk a csütörtöki sportos hírfolyamot, köszönjük a figyelmet!