Meghalt a legenda, három döntős már van

Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül
Meghalt Várady Béla legendás magyar focista. Egygólos győzelem is elég lett volna a kéziválogatottnak a továbbjutáshoz, Mocsai Lajos azonban úgy gondolja, óriási dolog a nyolcadik hely. Egy idegsebész szerint fel kell készíteni Schumacher családját, hogy a hétszeres világbajnok soha nem fog felépülni. Kínai-szlovák döntő lesz az Australian Openen a nőknél, a férfiaknál pedig Stanislas Wawrinka jutott be elsőként a fináléba.
08:45
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Kínai-szlovák döntő az AusOpenen

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének elődöntőjében Li Na a kanadai Eugénie Bouchard ellen győzött két sima szettben, így a 31 éves kínai játékos harmadszor játszhat döntőt Melbourne-ben, eddig egyszer sem nyert. Ellenfele Dominika Cibulková lesz, aki ennél is simábban verte Agnieszka Radwanskát a másik ágon.

Elődöntők:
Li Na (kínai, 4.) - Bouchard (kanadai, 30.) 6:2, 6:4
Cibulková (szlovák, 20.) - A. Radwanska (lengyel, 5.) 6:1, 6:2

08:48
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

MU- és Milan-bukta, Barca-feltámadás

A Manchester United a Ligakupából, a Milan az Olasz Kupából esett ki szerda este, előbbit a Sunderland, utóbbit az Udinese ejtette ki. A Barcelona viszont 0-1-ről Tello három góljával és Messi három gólpasszával fordított, és nyert a Király Kupában a Levante ellen. Részletek és a gólok ide kattintva.

08:53
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Most sírhat a kéziválogatott

A címvédő házigazda dán együttes kiütéses, kilencgólos győzelmet aratott Izland ellen a férfikézilabda Európa-bajnokság herningi középdöntős csoportjának utolsó fordulójában, így hibátlan mérleggel jutott be az elődöntőbe. Ez azt jelenti, hogy ha a magyar csapat akár egy góllal is legyőzte volna Ausztriát, akkor a harmadik helyen végez a csoportban, és játszhatott volna az ötödik helyért.

I. csoport (Herning):
Dánia - Izland 32-23 (17-13)
Ausztria - MAGYARORSZÁG 25-24 (9-13) - részletek itt
Spanyolország - Macedónia 33-22 (15-12)

A csoport végeredménye:
1. Dánia 10 pont
2. Spanyolország 8
3. Izland 5
4. MAGYARORSZÁG 3
5. Macedónia 2
6. Ausztria 2

Az elődöntőben: Dánia - Horvátország, Franciaország - Spanyolország

09:18
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Ilyet még nem láttunk bírótól

Lee Mason játékvezető egy mozdulattal két játékost is leterített a Manchester United-Sunderland Ligakupa-meccsen szerda este. A találkozót egyébként büntetőkkel a vendégek nyerték, így a ManUnited kiesett a kupából (részletek és a büntetők itt).

09:49
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Jobb, ha felkészítik Schumacher családját

Michael Schumacher éber kómában fekszik, és elképzelhető, hogy soha nem fog felépülni, ezt Colin Shieff idegsebész állítja. "Az apallic szindróma, azaz a tartós vegetatív állapot, amiben Schumacher van, azt jelenti, hogy tud lélegezni, van vérkeringése, viszont tudatosan semmire nem reagál. Elképzelhető, hogy egyszer felébred, és képes lesz majd olyan érzéseket kifejezni, mint a harag, az öröm vagy az éhség, de ezt nem olyan tudatosan teszi majd, mint az egészséges emberek. Előfordult már, hogy felépültek ilyen állapotból, de jobban teszik az orvosok, ha felkészítik Schumacher családját, hogy soha nem fog normális életet élni" - fogalmaz a Mirrorban Colin Shieff.

A 45 éves Schumacher december 29-én szenvedett súlyos fejsérüléseket a franciaországi Méribelben történt síbalesetében. Azóta mesterséges kómában tartják a grenoble-i klinikán.

10:02
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Rudolfék talicskáztak (galéria)

A bajnoki címvédő győri focisták csapatépítő tréningen vettek részt a Halásziban lévő Babos Majorban, ahol többek között szalmabálát gurítottak és talicskáztak is. A galériáért kattintson a képre!

Tokody és a talicska Forrás: MTI/Krizsán Csaba

10:21
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Mocsai tiszta szívből gratulál

Mocsai Lajos, a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint óriási dolog, hogy a csapat a nyolcadik helyen tudott végezni az Európa-bajnokságon. "A világ élvonalába tartozunk. Tiszta szívből gratulálok" - mondta Mocsai, akinek teljes értékelését itt olvashatja.

Mocsai gratulál a csapatnak Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand
10:48
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Ezer új focipálya épül

Az MLSZ pályaépítési programjával 2012/2013-ban 187 új pályát adtak át, idén 120 átadása van tervben, 2017-ig összesen közel 600 pályát akarnak építeni, összesen 1000 pálya épül fel a projekt keretében. Sipos Jenő a szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóját nyitotta ezekkel az adatokkal, majd hangsúlyozta, amíg 2010-ben 100 ezer, mára 209 ezer igazolt labdarúgó van Magyarországon, és hosszabb távon 300 ezer fölé akarják emelni a számukat. Az MLSZ az edzőképzés és a grassroots program ismertetésére rendezte a nemrég kezdődött sajtóbeszélgetést.

11:00
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Armstrong visszatérhet

Amennyiben Lance Armstrong érdemben segíti a Nemzetközi Kerékpáros Szövetséget (UCI) a sportág és saját doppingos múltjának feltárásában, enyhíthetik örökös eltiltását Brian Cookson UCI-elnök szerint.

A tavaly szeptemberben megválasztott Cookson azt mondta: ahhoz, hogy a hét Tour de France-elsőségétől megfosztott, és örökre eltiltott amerikai bringás valaha is visszatérhessen, együtt kell működnie a hatóságokkal, az UCI-val, a Nemzetközi (WADA) és az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségével (USADA) egyaránt.

Az amerikai kerékpáros örökös büntetésének kiszabása után jelezte: szeretne visszatérni, és újra versenyezni, ha nem a kerékpárban, akkor más sportágban, például triatlonban.

11:12
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Wawrinka vezet

Az Australian Open férfi egyesének első elődöntőjében Stanislas Wawrinka 6:3-ra megnyerte az első szettet Tomas Berdych ellen. A másik ágon Rafael Nadal és Roger Federer játszik pénteken.

11:28
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Meghalt a magyar ezüstcipős

Otthonában szerda éjjel váratlanul meghalt Várady Béla. A Vasas és a magyar válogatott ezüstcipős csatára 60 éves volt. További eredményeiről itt olvashat.

11:48
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Hentesekből lettek fociedzők

„Ha egy karosszérialakatos vagy egy hentes úgy döntött, akkor fociedző lehetett belőle” – ezt az MLSZ megújuló edzőképzésének taglalása közben mondta Szalai László. A szövetség edzőképző központjának irányítója ugyanakkor hangsúlyozta, nem akar visszafelé mutogatni, az eredmények önmagukat minősítik. „Nem kell mindenkinek futballedzővé válni, nem hiszek abban, hogy 12 ezer edző kell Magyarországra, legyen 4 ezer de szakmailag felkészült.”

Az MLSZ most folyó sajtóbeszélgetésén az is kiderült, a megújult képzésben a magyar edzőjelöltek egy nehezített, az eddiginél jóval összetettebb felvételivel kerülhetnek csak be a tanfolyamokra. Szalai elárulta, tavaly nyáron több korábban nagynevű focistát elutasítottak a felvételin.

12:05
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Egyenlő az AusOpen elődöntőjében

Az elveszített első szett után Berdych 7:6-ra behúzta a második játszmát Wawrinka ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének első elődöntőjében.

12:10
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Németh a dühkitöréséről

Németh Krisztián a Roda JC honlapján kért elnézést azért, mert az AZ Alkmaar elleni Holland Kupa-meccsen nekiment a bírónak, aki nem ítélt meg neki egy szerinte jogos büntetőt. "A tizenhatoson belül elgázoltak, de nem kaptam tizenegyest, ekkor pedig elragadtak az érzelmek. Hibát követtem el, ezért bocsánatot kérek. Sem én, mint játékos, sem pedig a csapat nem járt jól ezzel az esettel. Elfogadom a büntetésem" - mondta Németh, akinek öt meccset kell kihagynia.

"Megbeszéltük Krisztiánnal, elnézést kért tőlünk is. A klub nem tűri el, hogy így viselkedjen egy játékosa sem, ezért elfogadjuk a kiszabott büntetést. Részünkről téma lezárva" - nyilatkozta Leon Vlemmings, a Roda technikai igazgatója.

Németh dühkitörését itt nézheti meg.

12:49
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Ez az első brazil válogatott, amely...

Pelé a címvédő spanyol, a házigazda brazil, továbbá a német válogatottat tartja a leginkább esélyesnek a nyári labdarúgó-világbajnokság megnyerésére.  A brazilok élő legendája a négy évvel ezelőtti vb-n és a legutóbbi két Európa-bajnokságon győztes spanyolokat emelte ki elsőként, "kétségkívül topfavoritnak" nevezve Vicente del Bosque együttesét. Németország csapatát nagyon jónak értékelte, míg a brazilnál azt hangsúlyozta, hogy hazai pályán játszhat majd a tornán.

"Nem akarunk olyan meglepetést, mint amilyet 1950-ben éltünk át. Akkor tízéves voltam és nem felejtem el, hogy az apám sírt, amikor nem nyertünk" - utalt a kolumbiai fővárosban tartózkodó Pelé arra, hogy az eddigi egyetlen brazíliai vb-n Uruguay válogatottja a döntőben legyőzte a hazai válogatottat. Megemlítette, szerinte a brazilok esetében most először fordul elő, hogy a védelem jobb erőkből áll, mint a támadósora.

13:00
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Nagyot csatáznak az AusOpenen

Egy sima, egy fordított, a harmadik szettet Wawrinka nyerte az Australian Open férfi egyesének első elődöntőjében. A harmadik játszma 55 percig tartott.

Az állás:
Wawrinka - Berdych 6:3, 6:7, 7:6

13:16
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Lerántás pénisznél fogva

Craig Gardner, a Sunderland játékosa a péniszénél fogva próbálta meg megállítani Adnan Januzajt a Manchester United elleni Ligakupa-meccsen. Sikerült is neki, cserébe kapott egy sárga lapot. A gif nagyobban ide kattinva.

13:29
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Mégis lesz magyar a focivébén

Szász Kitti egy gyakorlat közbeni szaltóval készül a brazíliai freestyle focivébére. A 22 éves világbajnok magyar freestyle-os meghívót kapott a nagypályás labdarúgó-világbajnokságra is.

"Megfogadtam, hogy a női mezőnyben egyedülállónak számító labdás szaltót először az idei brazíliai világbajnokságunkon mutatom be, addig akkor sem csábulok el, ha a végrehajtás már korábban is tökéletes lesz. A kísértés várhatóan akkor lesz a legerősebb, amikor három hónappal a freestyle idei csúcseseménye előtt – ugyancsak Brazíliában – a focivébé mérkőzései előtt és után, sőt, valószínűleg a szünetekben is bemutatót fogok tartani. A szervező eddig nem sokat mondott el nekem a fellépések részleteiről, csupán annyit tudok, hogy két vagy három mérkőzésen számítanak rám. Különleges koreográfiára lesz szükség, hiszen ilyenkor ellenfél nélkül kell kihoznom magamból a lehető legjobbat. Feltehetően a versenygyakorlatom is tetszene, de a sportág olyan Mekkájában, mint amilyen például a Maracana stadion, másra és többre lesz szükség: igazi freestyle show-ra" - mondta a Telekom Sporthír Szolgálatnak Szász Kitti, aki az egyetlen magyar résztvevője lesz a vébének.

13:59
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Ők gyorskoriznak Szocsiban

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) kihirdette a február 7-én kezdődő szocsi téli olimpiára utazó rövidpályás gyorskorcsolyázó csapatot.

A sportág képviselői a tavalyi két kvalifikációs világkupa-versenyen három férfi és - a váltó sikere révén - öt női kvótát szereztek. A szakvezetés döntése értelmében Knoch Viktor, Béres Bence, Liu Shaolin Sándor, illetve Lajtos Szandra, Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Keszler Andrea és Kónya Zsófia vehet részt az ötkarikás játékokon.

14:11
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Egy svájci már a döntőben az AusOpenen

Stanislas Wawrinka jutott be elsőként a fináléba az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesében. A svájci játékos egyetlen adogatójátékát sem veszítette el a rendkívül szoros meccsen Tomas Berdych ellen, és végül négy szettben, 6:3, 6:7, 7:6, 7:6-ra győzött.

A svájci teniszező pályafutása első Grand Slam-döntőjére készülhet, ahol honfitársa, Roger Federer vagy a világelső Rafael Nadal lesz az ellenfele.

14:55
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Így kell győztes gólt rúgni!

Egy alacsonyabb osztályú angol bajnokin a Hednesford Town úgy nyert 2-1-re a Bradford Park Avenue otthonában, hogy a hazaiak a 94. percben egyenlítettek. Volt azonban még hátra néhány másodperc a meccsből, amikor a Hednesford csatára, Elliott Durrell a középkezdés után megiramodott, kicselezett mindenkit, aki az útjába állt, majd megszerezte a győztes gólt.

A videót 5.55-től érdemes nézni:

15:41
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Bale 256 millió euróba került?

Az El Mundo Deportivo lap megpróbálta kiszámolni, hogy mennyibe kerül a Real Madridnak Gareth Bale leigazolása. Nem volt könnyű dolga, hiszen a Real Madrid például azt közölte, hogy 91 millió euró volt a walesi szélső vételára, a Tottenham vezetői viszont 101 millióról beszéltek. 16 és 25 millió euró közötti összeget fizettek ki a spanyolok azonnal, a maradékot pedig három részletben, 2014, 2015 és 2016 augusztusában utalják át.

Drága Bale Forrás: AFP/Lluis Gene

Bale bére szezononként 13-14 millió euró körül mozog, a biztosítása pedig 6 millió euró évente, így az El Mundo szerint összesen 256 millió euróba kerül a Real Madridnak Gareth Bale. A magas biztosításnak köszönhetően azonban egy komolyabb összeget, 91 millió eurót kaphat a klub, ha Bale olyan sérülést szenved, amelynek következtében többé nem léphet pályára a Realban.

16:45
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Kaszált a Real és a Barca

A korábbi szezonokhoz hasonlatosan a két nagy spanyol futballklub, a Real Madrid és a Barcelona bevételei voltak a legmagasabbak a 2012/13-as idényben is. A Real sorozatban kilencedszer könyvelheti el a világ fociklubjai közül a legnagyobb pénzügyi forgalmat.

A 2012/13-as idény bevételek szerinti klubsorrendje:
1. Real Madrid (spanyol) 518,9 millió euró
2. Barcelona (spanyol) 482,6
3. Bayern München (német) 431,2
4. Manchester United (angol) 423,8
5. Paris Saint-Germain (francia) 398,8
6. Manchester City (angol) 316,2
7. Chelsea (angol) 303,4
8. Arsenal (angol) 284,3
9. Juventus (olasz) 272,4
10. AC Milan (olasz) 263,5

16:52
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Magyar sílövőkvóták

Sílövészetben egy-egy férfi és női kvótát kapott Magyarország a február 7-én kezdődő szocsi téli olimpiára, így a magyar csapat immár 16 fős. Szőcs Emőke és Gombos Károly indulhat a sportág sprint és egyéni számában.

17:00
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Diósgyőri furfangos

Trükkös ám a Diósgyőr edzőpályája, ezt most Ivan Rados kapus tapasztalhatta meg: a balmazújvárosi Demjén lövése határozottan védhetőnek tűnt, mígnem találkozott egy fűcsomóval az ötös táján. Végül 2-1-re nyert a DVTK, amely a következő edzőmeccsét műfüves pályán játssza majd.

17:10
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Pácban a Barca elnöke

A Goal.com portál szerint lemondhat Sandro Rosell, a Barcelona elnöke, aki ellen szerdán eljárást indított a spanyol legfelsőbb bíróság. Az elnököt hűtlen kezeléssel vádolják, a Barca rendkívüli elnökségi ülést tart ma. Rosell - akinek 2016-ig szól a mandátuma - távozása esetén Josep Maria Bartomeu veheti át a klubot a lap szerint.

17:20
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Falcao vb-je oda

Kihagyja a vébét Radamel Falcao. A Monaco kolumbiai csatára szerdán, a Chasselay elleni kupameccsen szenvedett elülső keresztszalag-szakadást.

17:30
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Wawrinka Federert akarja

Élete első Grand Slam-döntőjére készül Stanislas Wawrinka, aki svájci honfitársával, Roger Federerrel találkozna a fináléban. Wawrinka inkább Rafael Nadalt kerülné el, mint a sorban 11. AusOpen-elődöntőjére készülő Federert: "Nem túl jó a mérlegem Rafa ellen, igaz, Roger ellen sem, de egy svájci döntő biztosan bámulatos volna."

17:40
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

A Real élre áll?

Szombat délután (16.00) a Real Madrid otthon fogadja a Granadát. Amennyiben hozza a kötelező győzelmet, idén először a tabella élére ugorhat, ugyanis a Barcelona (Málaga, otthon) és az Atlético Madrid (Rayo Vallecano, idegenben) is egy nappal később lép pályára.

17:55
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Igazolt a Chelsea

A Chelsea megszerezte a Basel 21 éves támadó középpályását, Mohamed Salah-t.

18:05
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Újabb milanos sérülés

Falcao után egy újabb kolumiai játékos sérült meg: Christian Zapata, a Milan védője. Egy csalódott rossonero cinikus kommentje: "már legalább két napja nem sérült meg senki."
 

18:21
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Kép az új F1-es Williamsről

Ilyen lesz az új Forma-1-es Williams, az FW36-os. Legalább is nagyjából.

18:32
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Inter-Juve a pályán kívül

A Juventus tárgyalásokat kezdett Danilo D'Ambrosióval. A Torino belső védőjére az Inter is igényt tart, ezért a két klub közti feszültség fokozódott. Korábban ugyanis egy Fredy Guarin (Inter)-Mirko Vucinic (Juve) cserét terveztek, ám csütörtökön az Inter tulajdonosa, Erick Thohir felmondta ezt, amit a Juve sérelmezett.

18:55
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Női hokis viszi a zászlót

A nőijégkorong-válogatottal háromszoros aranyérmes Hayley Wickenheiser viszi majd a kanadai zászlót a február 7-én kezdődő szocsi téli olimpia megnyitóján.

A 35 éves hokis ötödször szerepel téli ötkarikás játékokon, és az 1998-as ezüst után sorozatban negyedszer szeretné elhódítani társaival az aranyérmet.

Wickenheiser - aki a 2000-es sydneyi nyári olimpián is ott volt a kanadai softball-csapat tagjaként - a női jégkorong egyik úttörője, sokak szerint a világ legjobb női játékosa. Finnországban és Svédországban férfi profi ligákban is szerepelt. A Kanadai Olimpiai Bizottság csütörtökön, Ottawában jelentette be, hogy ki viszi a küldöttség zászlaját.

19:16
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Csapattársát verte meg a csatár

A Southampton csatára, Daniel Osvaldo csapattársával, Jose Fontéval verekedett össze a szerdai edzésen, amiért klubja két hétre eltiltotta.

A BBC szerint a bunyó után vér is folyt, de Fonténak nem lett komolyabb baja. Osvaldo a büntetés miatt a Yeovil elleni FA-kupa-meccset, valamint az Arsenal és Fulham elleni bajnokit kénytelen kihagyni.

Az argentin származású, de olasz válogatott csatár a nyáron klubrekordot jelentő 15,8 millió euróért igazolt a Southamptonhoz a Romától.

19:40
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

JLO és Pitbull énekli a vb-dalt

Jennifer Lopez amerikai énekesnő és honfitársa, a rapper Pitbull énekli majd a brazil Claudia Leittével közösen a nyári labdarúgó-világbajnokság hivatalos dalát.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és a Sony Music kiadó közösen jelentette be csütörtökön Rio de Janeiróban, hogy a brazíliai torna dala a We are one (Egyek vagyunk) címet kapta.

Jérome Valcke, a FIFA főtitkára arra emlékeztetett, hogy a 2010-es dél-afrikai vb hivatalos nótája, a Waka waka című szerzemény világsláger lett. Azt a dalt a kolumbiai énekesnő, Shakira és a dél-afrikai Freshlyground nevű zenekar készítette. Valcke azt mondta, ugyanilyen sikereket kíván az idei világbajnokság hivatalos dalának is.

20:00
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Irány Cardiff!

A Manchester United kölcsönadta a Cardiffnak Wilfried Zahát. A 21 éves szélső a nyáron 17 millió fontért érkezett a Crystal Palace-tól, de a mostani idényben a bajnokságban mindössze két meccsen jutott szóhoz.

Zahát a Newcastle is szerette volna megszerezni, de a Cardiff előnyben volt, mivel a csapat menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer kihasználta, hogy a United korábbi játékosaként jó kapcsolatokkal bír a MU vezetőségével. A Cardiff jelenleg az utolsó helyen áll a PL-ben, így szüksége van erősítésekre, ez indokolta Zaha megszerzését is.

20:10
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Szőcs fut is, lő is

Szőcs Emőke a sílövészet mellett sífutásban is indul a február 7-én kezdődő szocsi téli olimpián, így - bár Magyarországnak 16 kvótája van - 15 sportoló utazik a játékokra.

Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke csütörtökön azt mondta az MTI-nek, hogy Szőcs sprintben vagy a 10 kilométeres versenyben áll majd rajthoz sífutásban. Mindez attól függ, hogy sílövészet sprintszámában hogyan végez. Ha ugyanis az első hatvanban zár, akkor indulhat a biatlonosok üldözéses viadalában is, az pedig ugyanazon a napon lesz, mint a sífutók sprintszáma.

Az már korábban eldőlt, hogy a férfiaknál sífutásban Szabó Milán a magyar induló, ő szintén sprintben, valamint 15 kilométeren versenyez. Sílövészetben a magyar férfiakat Gombos Károly képviseli.

Kaszó Klára korábban az MTI-nek elmondta, hogy alpesi síben Miklós Edit, Berecz Anna és Farkas Norbert versenyez Szocsiban. Berecz mind az öt számban indul, Miklós a műlesiklást kihagyja, míg Farkas műlesiklásban és óriás-műlesiklásban áll rajthoz.

A hat síelőn kívül nyolc rövid- és egy nagypályás gyorskorcsolyázó indul magyar színekben az olimpián. A rövidpályások közül Knoch Viktor, Béres Bence, Liu Shaolin Sándor, Lajtos Szandra, Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Keszler Andrea és Kónya Zsófia vehet részt az ötkarikás játékokon, míg nagypályán Nagy Konrád indulhat 1500 méteren.

20:25
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Diósgyőri búcsú Európától

A múlt heti első mérkőzéshez hasonlóan a visszavágón is kikapott a DVTK az Universitesi Istanbultól a nőikosárlabda Európa-kupa nyolcaddöntős párharcában, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól. A diósgyőri csapat csütörtökön hat ponttal maradt alul esélyesebb ellenfelével szemben.

női Európa-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Universitesi Istanbul (török) - DVTK 82-76 (30-11, 15-21, 20-31, 17-13)
a magyar csapat legjobb dobói: Sverrisdóttir 33, Raven 20
továbbjutott: a Universitesi Istanbul, kettős győzelemmel.

A DVTK az első mérkőzésen, hazai pályán 32 ponttal kapott ki, így nem sok jóra számíthatott a visszavágón. A hazaiak az esélyeknek megfelelően gyakorlatilag már az első negyedben eldöntötték a meccset, mivel ebben a szakaszban 19 pontos előnyre tett szert.

A DVTK a második és a harmadik 10 percben eredményesebben játszott riválisánál, ez azonban csupán arra volt elegendő, hogy ne alakuljon ki az első találkozóhoz hasonló, nagy különbségű vereség.

A nyolcaddöntőben érdekelt másik magyar csapat, a PEAC-Pécs szerdán búcsúzott, miután másodszor is kikapott a címvédő orosz Dinamo Moszkvától.

20:30
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

A Barca-elnök most jelenti be

Sandro Rosell úgy tűnik, belebukott a Neymar megszerzése körült kialakult botrányba, hűtlen kezeléssel vádolják, és úgy döntött, távozik a klub éléről. Az elnökség hatkor ült össze, az elnök sajtótájékoztatója pedig fél nyolckor kezdődik.

20:47
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Xaviék is ott vannak

A játékosok közül Carles Puyol, Víctor Valdés, Xavi és Andrés Iniesta is megjelent a Barcelona elnökének, Sandro Rosellnek a sajtótájékoztatóján.

20:53
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Szexbotrány: ítélet a jövő héten

Várhatóan jövő csütörtökre születik meg az ítélet Franck Ribérynek és Karim Benzemának, a francia labdarúgó-válogatott két játékosának bírósági perében, amely 2010-ben nyilvánosságra került szexbotrányuk miatt indult.

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München, illetve a Real Madrid légiósa a csütörtöki tárgyalási napon nem jelent meg a párizsi ítélőszék előtt, mint ahogy a prostituált Zahia Dehar sem. A futballisták akár hároméves börtönbüntetést is kaphatnak, ha bűnösnek találják őket.

A szexbotrány 2010 elején robbant ki, amikor Dehar nyilvánosságra hozta, hogy 2009-ben - amikor még csak 17 éves volt - a nemzeti csapat több labdarúgója is fizetett neki szexuális szolgáltatásért egy müncheni hotelben. A lány később jelezte, hogy a játékosok nem voltak tisztában az életkorával.

Az ügyben a rendőrség akkor kihallgatta és ideiglenesen őrizetbe vette Ribéryt és Benzemát; előbbi elismerte az aktust, ugyanakkor közölte, nem tudott a lány koráról, Benzema pedig az együttlétet is tagadta. Bár a prostitúció 18 év felett legális Franciaországban, a kiskorúval folytatott szexuális viszonyért a három év börtön mellett 45 ezer eurós bírság is járhat, de csak akkor, ha bizonyítható, hogy a tettes tudott partnere életkoráról.

21:17
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Polgár Judit halhatatlan lett

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete közgyűlésén tagjai közé választotta a sakkozó Polgár Juditot. Több mint két évtizede működik a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete, amely azokat a sportolókat tömöríti, akik a legtöbb dicsőséget szerezték az országnak az olimpiákon, illetve világ- és Európa-bajnokságokon. A társaságnak 21 tagja lehet, és a tavaly elhunyt Gyarmati Dezső helyére a közgyűlésen megjelent 11 tag egyhangú szavazással választotta Polgár Juditot.

Polgár Judit 17 évesen a Szpaszkij elleni sakkmeccsen 1993-ban Forrás: AFP/Kisbenedek Attila


Ő az első, akit aktív sportolóként választottak be az egyesületbe, és egyben az első olyan tag, aki nem klasszikus értelemben vett olimpiai sportág képviselője, ugyanakkor ő is olimpiai bajnok, ugyanis sakkolimpián lett aranyérmes. "Számomra elég érdekes a halhatatlan kifejezés, ugyanis a sakkhoz kötődik" - nyilatkozott az MTI-nek Polgár Judit. "Ebben a sportágban vannak halhatatlan játszmák, és én kisgyerekként arról álmodoztam, hogy de jó lenne egyszer ilyet játszani. Úgy érzem, elmondhatom, hogy nekem is voltak jelentős partijaim."

21:23
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Blatter-puszi a brazil elnöknőnek

Az utóbbi hónapok szurkálódásain felülemelkedve Dilma Rousseff brazil államfő és Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke egyaránt úgy véli, hogy él a bizalom az idei világbajnokság rendezője és a FIFA között. A davosi Világgazdasági Fórumra Svájcba érkező brazil elnök Blatter invitálását elfogadva állt meg Zürichben, hogy találkozzon a FIFA első számú vezetőjével a szövetség központjában.

"Brazília a futball országa, ha labdarúgásról van szó, elsősorban Brazíliáról kell beszélni. Így hát Brazília egy nagyon szép és nagyon nagy világbajnokságot fog rendezni. A bizalom él" - hangsúlyozta Blatter a találkozójukat követően. "Van még néhány hónapunk. Ha apró kiigazításokra van szükség, azokat elvégezzük. Végül minden rendben lesz" - tette hozzá.

Blatter kijelentette: nagy megtiszteltetés, hogy fogadhatta "Brazília kitűnő elnök asszonyát", és puszival köszöntötte őt. A brazil kormány megteszi a szükséges erőfeszítéseket, mindent elkövet "a világbajnokságok világbajnoksága" érdekében - mondta Dilma Rousseff.

21:47
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Tilos a süti a Vidi-focistáknak

"Sokan azt hiszik, azért tilos a desszertek fogyasztása, mert az édesség hizlal. Ez téves, ugyanis egy focistánál a legkisebb gond a súlyprobléma" - nyilatkozta a Vidi-hu.nak a csapat táplálkozási tanácsadója, Silye Gabriella, aki Spanyolországban is felügyeli a játékosok étkezéseit. "Én nem ezért tiltom meg az édességet. A desszertekben lévő egyszerű cukor hirtelen vércukorszint-emelkedést okoz, majd pedig hirtelen leesés is történik az inzulin miatt, ez pedig nagyon komolyan befolyásolja a sportolók teljesítményét. Másrészt rengeteg vitaminra, ásványi anyagra, fehérjére van szükségük a játékosoknak, és ha nem ezeket fogyasztják, hanem desszertet esznek, akkor ezekből a fontos elemekből hiány lesz a szervezetükben."

22:00
2014. január 23.
Vágólapra másolva!

Vége

Mára ennyi sporthír jutott, jó éjszakát mindenkinek.