Huszti végleg lemondta a válogatottságot, elavult a Hungaroring

Vágólapra másolva!
harsányi gergely, hanna
2014. január 16-án megszületett Harsányi Hanna
Cikkünk folyamatosan frissül
Vlagyimir Putyin üzent a melegeknek, Pintér Attila meghívójánál az MLSZ összekeverte a Pölöskei-testvéreket, Babos Tímea továbbjutott az Australian Openen, Huszti Szabolcs ezúttal sem volt hajlandó kötélnek állni, Harsányi Gergő apa lett, de nem megy az Eb-re, a Mocsai-csapatnak viszont megvan a középdöntős programja. A pénteki sporthírek részletesen.
09:11
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

MMA-harcos lesz Mészáros Anett

Mészáros Anett dzsúdóról MMA-ra vált - írja a Bors. A napilap úgy tudja, hogy a Honvéd Európa-bajnok cselgáncsozója a jövőben férjét, Breitenbach Pault követve próbálja ki magát egy másik sportágban. A cselgáncsszövetség szakmai alelnöke, Pánczél Gábor úgy fogalmazott, képzett versenyző fordít hátat a válogatottnak, de ha valaki elveszíti a motivációját, az ellen nincs mit tenni. A MOB egyelőre nem lépett, de Mészáros Anett ezzel a döntésével elveszítheti a dzsúdósként kapott állami támogatását.

09:15
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Meghalt a sokszínű elnök

Csütörtökön egy kaliforniai kórházban 82 esztendős korában elhunyt az egyik legjelentősebb szervezet, a WBC elnöki pozícióját hosszú ideje betöltő Jose Sulaiman - írja a Profiboksz.hu. A halál pontos oka egyelőre ismeretlen, de Sulaimant vélhetően szívproblémái vitték el, amelyek miatt október óta kórházban volt és időközben egy bypass műtétet is végrehajtottak rajta. Sulaiman az ökölvívás gyakorlatilag minden terén kipróbálta magát, fiatal korában ő maga is bokszolt, később pedig menedzserként, pontozóbíróként és mérkőzésvezetőként is tevékenykedett, mielőtt a WBC elnöke lett.

09:18
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Szávay 24 évvel idősebb sztárt szeret

Szávay Ágnes (25 éves) volt teniszező és Várkonyi Attila (49 éves) egy párt alkot - írja a Blikk egy olvasójára hivatkozva. "Attila régi ismerősöm, ő a barátnőjeként mutatta be nekem Ágit. Nem jöttek zavarba, láthatóan büszkén vállalták kapcsolatukat, amikor együtt megjelentek egy sajtótájékoztatón" - mondta az olvasó. A napilap így fogalmazott: "Több, névtelenséget kérő informátorunk is megerősítette, valóban dúl a szerelem Várkonyi és Szávay között, az érintettek azonban nem kívántak beszélni kapcsolatukról. Úgy tudjuk, hogy a teniszező és a sportért rajongó rádiós műsorvezető régóta szerepel közösen együtt jótékonysági rendezvényeken, de komolyra csak három hónapja fordult kapcsolatuk."

Szávay és Várkonyi között 24 év a korkülönbség. A Blikk úgy tudja, hogy a teniszezőnő 19 évesen szakított edzőjével és akkori párjával, a nála 10 esztendővel idősebb Bocskay Józseffel (most 35 éves), később a pletykák szerint futó kalandja volt Kisgyörgy Gergellyel (37), majd 20 évesen  összejött egy korábbi élvonalbeli labdarúgóval, az akkor 36 éves Csőke Gergellyel (41).

09:24
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Schumacher élete végéig kómában lehet

A Daily Mail azt írja, hogy Michael Schumacher akár élete végéig kómában maradhat. A síbalesetet szenvedett hétszeres Forma-1-es világbajnok már 18 napja eszméletlen, az angol napilap szerint a beteget egy vagy két héten belül fel szokták ébreszteni, de Schumacher esetében ezt nem tervezik, márpedig ilyenkor a sérült agy kevés oxigént kap. Andreas Zieger idegsebész szerint a mesterséges kóma egész életre fenntartható, mert nem károsítja az agyat, de az izomzat leépül, növekedik a koponyaűri nyomás és károsodik a máj is.

Schumacherért szorítanak a kerpeni gokartpályánál Forrás: AFP/Patrik Stollarz

09:40
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Babosék nyertek, és élvezték

Babos Tímea, oldalán a horvát Petra Marticcsal bejutott a második fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokság női párosában, miután pénteken három szettben, 6:4, 3:6, 7:5-re legyőzte a Dominika Cibulkova, Yanina Wickmayer szlovák, belga duót. A találkozó - melyet csütörtökön a hőségszünet miatt töröltek - 2 óra 8 percig tartott.

"Örülök ennek a mai párosnak. Nagyon nehezen kezdődött a meccs, a partnerem izgult, benne lehetett az egyéni vereség. De próbáltuk élvezni a játékot, és ez bevált, sikerült fordítani" - nyilatkozta honlapján a 20 éves soproni játékos, hozzátéve: gyűjtögetheti tovább a világranglista-pontjait, elvégre egy Grand Slamen sikerült meccset nyernie.

Babosék következő ellenfele a tavaly döntős, hazai közönség előtt szereplő Ashleigh Barty és Casey Dellacqua lesz.

10:03
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Így játszunk még a kézi-Eb-n

Véglegessé vált a magyar válogatott középdöntős programja a dániai férfikézilabda Európa-bajnokságon.

I. csoport (Herning):
január 18., szombat:
Macedónia-Magyarország 16.00 óra
Ausztria-Izland 18.15
Dánia-Spanyolország 20.30

január 20., hétfő:
Macedónia-Izland 16.00
Ausztria-Spanyolország 18.15
Dánia-Magyarország 20.30

január 22., szerda:
Macedónia-Spanyolország 16.00
Ausztria-Magyarország 18.15
Dánia-Izland 20.30

A csoport állása:
1. Spanyolország 4 pont (67-55)
2. Dánia 4 (62-50)
3. Macedónia 2
4. Izland 1 (55-60)
5. Magyarország 1 (54-61)
6. Ausztria 0

A csoportból az első két helyezett jut az elődöntőbe, míg a harmadik az 5. helyért játszik majd. Mocsai Lajos szövetségi kapitány előrejelzését itt olvashatja.

10:28
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Gyűrűk ura a Dakaron

Az 52. helyen ért célba a Sebestyén Sándor, Bognár József, Ungvári Miklós hármas a Dakar-rali 11. szakaszán, így az összetettben feljöttek a 45. helyre. A magyar csapat ezúttal egy uruguayi quadosnak nyújtott segítő kezet a szakaszon. "Mauro Almeida lánca leszakadt, és mindenki otthagyta a pályán, mint Szent Pál az oláhokat. Az utolsó 30 kilométeren behúztuk a táborba, nagyon hálás volt, hiszen időben beért az idei Dakar egyik kulcsszakaszán és másnap is rajtolhat" - mesélte a pilóta.

Sebestyén Sándor a dűnés szekciót tartotta a legnehezebbnek az Antofagasta és El Salvador közötti 605 kilométeres szelektíven, mint mondta, piramisszerű helyeken kellett átkelni. "Copiaponál a hegytetők igazán csalókák voltak, nagyon szűk volt a csúcs, majd rendkívül meredeken indult le az út. Néha már-már a Gyűrűk urában éreztük magunkat, olyan magaslatokban jártunk, hogy attól féltünk, repülővel ütközünk" - mondta Bognár.

10:59
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

A női foci magyar 10-ese

Látványos videót készítettek Marozsán János lányáról, a német válogatottban 10-es mezben szereplő Dzseniferről. Szakértők szerint Marozsán már most is a női labdarúgás egyik kiemelkedő tehetsége, aki egyszer akár a sportág legjobbja is lehet.

Nekünk a legjobban talán az tetszik, ahogyan 0:48-nál, félpályáról a kapura emeli a labdát.

11:18
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Becker sem a régi

A nap sportképén Novak Djokovic és edzője, Boris Becker pacsizik az Australian Openen. A korábbi német teniszlegenda ránézésre nincs a legjobb formában.

Djokovic és Becker Forrás: MTI/EPA/Narendra Sreszta

11:41
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Pintér: Jönnek a légiósok

Pintér Attila, a magyar fociválogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy a törökországi edzőtáborban néhány olyan léguiósra is számít, akik korábban kevesebbet szerepeltek a nemzeti csapatban.

„Vannak olyan külföldön játszó labdarúgóink, akik már jelezték, ott lesznek az edzőtáborban, mások pedig próbálják meggyőzni klubjuk vezetőit, annak ellenére hadd jöhessenek, hogy jól tudják, csapatuk nem köteles elengedni őket. Lesznek olyan légiósok is, akik az elmúlt időszakban nem voltak válogatottak, most viszont velünk készülhetnek. Bízom benne, hogy közülük öten-hatan eljönnek velünk Törökországba.”

Pinté szerint a finnek elleni márciusi barátságos meccsen is bátran kell focizni. „Természetesen az eredmény is fontos, de az is, hogy kiszolgáljuk a közönséget. A szurkolóknak látniuk kell, a játékosok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy győztesen vonuljanak le a pályáról, és minél többet megvalósítottak az általunk kért taktikából. A szervezettség mellett bátor futballt várok, hiszen ha a felkészülési mérkőzésen nem vállalunk rizikót, éles meccsen sem tesszük meg."

11:56
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Embertelen idő az AusOpenen

Az elmúlt napok hőhulláma után ezúttal az eső akadályozza a játékot az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Helyi idő szerint péntek este a külső pályákon félbeszakadtak a mérkőzések a csapadék miatt, és a két befedhető stadionban is az öltözőbe küldték a játékosokat, amíg becsukják a tetőt. Állítólag a hőmérséklet egy nap alatt 20 fokot esett vissza.

Az érdekesebb eredmények:
3. forduló (a 16 közé jutásért), férfiak:
Anderson (dél-afrikai, 19.) - Roger-Vasselin (francia) 3:6, 4:6, 6:3, 7:6 (7-5), 7:5     
Ferrer (spanyol, 3.)-Chardy (francia, 29.) 6:2, 7:6 (7-5), 6:2
Berdych (cseh, 7.)-Dzumhur (bosnyák) 6:4, 6:2, 6:2
Wawrinka (svájci, 8.)-Pospisil (kanadai, 28.) játék nélkül

nők:
S. Williams (amerikai, 1.)-Hantuchova (szlovák, 31.) 6:3, 6:3
Li (kínai, 4.)-Safarova (cseh, 26.) 1:6, 7:6 (7-2), 6:3
Kerber (német, 9.)-Riske (amerikai) 6:3, 6:4
Makarova (orosz, 22.)-Niculescu (román) 6:4, 6:4
Pennetta (olasz, 28.)-Barthel (német) 6:1, 7:5
Bouchard (kanadai, 30.)-Davis (amerikai) 6:2, 6:2
Dellacqua (ausztrál)-Cseng (kínai) 6:2, 6:4

12:01
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Megszületett Harsányi Hanna

Csütörtök este megszületett a magyar kéziválogatott csapatkapitányának, Harsányi Gergőnek a lánya, Harsányi Hanna.

“Ma 19.10-kor világra jöttem (Harsányi Hanna)! 50 cm és 3 kilogramm vagyok, mindenki jól van" - olvasható a nyiregyhazihir.hu-n.

2014. január 16-án megszületett Harsányi Hanna Forrás: Nyíregyházi Hír

A Tatabánya szélsője élete nagy eseménye miatt nem utazott ki a dániai Eb-re, ehhez megkapta a támogatást Mocsai Lajos szövetségi kapitánytól is.

"Harminc év fölött ez már nagyobb feszültséggel jár, ezért mint kapitány, elfogadtam a kérését, így került be a helyére Szalafai Gábor" - nyilatkozta Mocsai az Eb előtt, Budapesten. "Tizenhat fővel versenyzünk az Eb-n, de háromszor cserélhetünk, így még az is előfordulhat, hogy Gergő csatlakozni tud hozzánk később, ha a szülés után egy stramm anyuka azt mondja, hogy elengedi hozzánk."

Ezek után nem elképzelhetetlen, hogy Harsányi hamarosan Dánia felé veszi az irányt.

12:16
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Eltiltották a világbajnokot

Doppingvétség miatt kétéves eltiltást kapott Alessandro Ballan világbajnok országúti kerékpáros. Az olasz bringás részese volt egykori csapata, a Lampre doppingbotrányának. Azzal védekezett, hogy betegségére szedte a tiltott listán szereplő szereket.

Rajta kívül két segítőjét, Guido Nigrelli gyógyszerészt és Fiorenzo Egeo Bonazzi orvost is eltiltották: előbbit örökre száműzték a sportból, utóbbi pedig négy évig nem praktizálhat.

12:39
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Nagy Laci az Eb-ről

A sérülése után lábadozó Nagy László szerint a magyar válogatottnak elsősorban Macedónia és Ausztria ellen van keresnivalója a dániai kézilabda Európa-bajnokság szombaton rajtoló középdöntőjében. Az MKB-MVM Veszprém világklasszis átlövője elmondta: az Eb előtt az volt a megérzése, hogy a csapat két győzelmet arat majd a csoportkörben.

"Ha nem is nyertünk, de az izlandiak és a norvégok elleni két döntetlen két győzelemmel ér fel, hiszen elértük a minimális célt, és továbbjutottunk a középdöntőbe" - fogalmazott a sípcsontrepedéssel kezelt Nagy László. Hozzátette: a macedónok és az osztrákok elleni mérkőzés "fogható", ám a címvédő dánok ellen - akik hazai pályán játszanak - nehéz lesz. "Koncentráljunk arra a két meccsre..." - jegyezte meg.

13:06
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Elavult a Hungaroring

Gyulay Zsolt szerint egymilliárd forintos gyorssegély kell a Hungaroringnek, amelyet muszáj modernizálni ahhoz, hogy megfeleljen az idei sportszakmai elvárásoknak. További részleteket itt olvashat.

13:43
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Wenger eltörölné a téli igazolásokat

Arsene Wenger, az angol bajnokságban éllovas Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint el kellene törölni a januári átigazolási időszakot, s úgy véli, a hónap végi zárásig kevés nagy üzlet kötettik majd.

"Aláírnám, hogy teljesen szűnjön meg a januári átigazolási időszak - mondta a Fulham elleni szombati bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatóján a francia szakember. - Idén nem fognak nagy dolgok történni a piacon. Az anyagi eszközök magyarázzák, miért ilyen szoros most a bajnokság."

Aaron Ramsey és Theo Walcott sérülése miatt sokan úgy vélték, hogy Wenger januárban megerősíti keretét egy-két új igazolással, bár ő soha nem volt az év eleji szerződtetések barátja, s most is úgy nyilatkozott: zavaróak az esetleges átigazolásokról szóló spekulációk.

14:17
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Kiengedték az olimpiai bajnokot

Elhagyhatta a salzburgi kórházat Thomas Morgenstern háromszoros olimpiai bajnok osztrák síugró, aki egy klagenfurti rehabilitációs klinikán folytatja lábadozását január 10-i bukása után. A 27 éves sportolót - aki a tauplitzi sírepülőverseny edzésén bukott nagyot - eddig egy salzburgi kórházban ápolták. Kezelőorvosa szerint a reméltnél jobban halad a felépülése, és ezért döntöttek úgy, hogy elhagyhatja az intézményt. Morgenstern mostantól egy klagenfurti klinikán folytatja rehabilitációját, s kevesebb mint két hét múlva derül ki, hogy a szocsi téli olimpián részt vehet-e.

A nyolcszoros világbajnok sportoló január 10-én ugrás közben a levegőben megbillent, bal oldalára dőlt, majd a hátára, illetve a fejére esett. Rövid időre az eszméletét is elveszítette, de nem sokkal a baleset után már beszélt a segítségére sietőkkel. Morgenstern fej- és tüdősérülést szenvedett.

14:40
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Kicsit őrült a Juve edzője

Carlos Tévez fél éve szerepel a Juventusban, jelenleg 11 gólnál jár, és csapata magabiztosan vezeti a bajnokságot. Úgy érzi, Antonio Conte edző nagyon sokat jelent a klubnak: "Nagyon egyedi, még sosem láttam ilyen edzőt. Kicsit őrült is, egy perc nyugalmat sem hagy nekünk, még az öltözőben is pörög" - mondta Tévet a Gazzettának.

14:52
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Pölöskey is a válogatottban

A Pécsi MFC a hivatalos honlapján közölte, hogy Szatmári Lóránd mellett Pölöskey Péter is meghívót kapott Pintér Attila szövetségi kapitánytól a magyar válogatott következő összetartására, amely Telkiben lesz január 20-án.

15:16
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Íme Lékai csodagólja

Lékai Máté lőtte a kézilabda Európa-bajnokság egyik legszebb gólját, amikor a norvégok ellen csütörtökön a saját térfeléről volt eredményes. A gól most pénteken került fel az internetre, mi pedig meg is mutatjuk:

15:36
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Djokovic útban az ötödik felé

A címvédő Novak Djokovic magabiztos győzelemmel jutott be pénteken a negyedik fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Az ötödik melbourne-i diadalára készülő szerb játékos három szettben (6:3, 6:3, 7:5) verte az üzbég Gyenyisz Isztomint, így továbbra is játszmaveszteség nélkül áll. Djokovic már 27 mérkőzés óta veretlen - legutóbb a US Open szeptemberi döntőjében kapott ki -, és közelít 2011-es sikerszériájához, amikor egyhuzamban 43 meccsen nem talált legyőzőre.

Búcsúzott ugyanakkor a kilencedik helyen kiemelt francia Richard Gasquet, akit a 17-edikként rangsorolt spanyol Tommy Robredo győzött le fordulatos mérkőzésen (2:6, 7:5, 6:4, 7:6).

16:07
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Mourinhót nem izgatja a PL

José Mourinho, a Chelsea edzője a vasárnapi, Manchester United elleni rangadó (17.00) előtt talán a játékosai válláról akarta levenni a túl nagy terheket, mikor kijelentette: "Nem akarjuk bármi áron megnyerni a Premier League-t. A jövő csapatát építjük, hidat az elmúlt és a következő évtized Chelsea-je közé."

Bármi áron vagy sem, a Chelsea most harmadik, míg a MU csak hetedik.

16:21
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

A Mérsékelt Párt tényleg az

Stockholm mégsem pályázik a 2022-es téli olimpia megrendezésére, jelentette be a svéd kormányzópárt, a Mérsékelt Párt, arra hivatkozva, hogy túl nagy pénzügyi befektetést igényelnének az új sportlétesítmények, például bob- és szánkópályát is építeni kellene. Oslo, Krakkó, Peking, Lviv és Almati maradt a jelöltek közt.

16:25
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Tévében a kézisek

A férfi kézisek Eb középdöntőit is közvetíti az M1, legalábbis a magyarok meccseit.

A program:
január 18., szombat, 15.50: vs Macedónia
január 20., hétfő, 20.30: vs Dánia
január 22., szerda, 18.15: vs Ausztria

16:34
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Kölcsönad a ManUtd

A Manchester United kölcsönadja Andersont a Fiorentinának. "Nem tudtuk annyit játszatni, mint reméltük" - árulta el David Moyes edző.

16:40
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Rooney és RvP nélkül

A ManUnited vasárnap, a Chelsea ellen sem számíthat Wayne Rooneyra és Robin van Persie-re. Előbbi már visszatért ugyan a meleg égövi rehabról, de még mindig nem jött teljesen rendbe a lágyéksérülése, utóbbi pedig csak jövő héten áll edzésbe. Van Persie november 10. óta mindössze két meccsen lépett pályára.

16:50
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Olasz válogatott csatár a Honvédban

Emilliano Bonazzoli az idény végéig aláírt a Honvédhoz. A 35. évét tapossa, egyszeres olasz válogatott, fénykorában a Sampdoriában és Fiorentinában játszott.

17:08
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Koman-gólpassz, Bonazzoli-gól

Sampdoria-Torino 1-0, még 2007 áprilisában, Koman első Serie A-s meccsén:

17:37
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Nem megy Harsányi a kézi-Eb-re

A magyar férfi kézilabda-válogatott a havazás ellenére is sikeresen megérkezett Herningbe, a középdöntő helyszínére pénteken kora délután. A mérkőzések helyszínéül szolgáló 14 ezres Jyske Bank Boxban este már edzést tart a csapat - tudatta az Origóval a Magyar Kézilabda Szövetség.

A norvégok elleni, középdöntőt érő döntetlen után kapta az örömhírt a válogatott, miszerint Magyarországon megszületett Harsányi Gergely gyermeke, Hanna. A magyar válogatott sok szeretettel gratulál és sok boldogságot kíván Harsányi Gergelynek. Mocsai Lajos szövetségi kapitány egyeztetett a játékossal, Harsányi a gyermeke és felesége mellett marad Magyarországon, a tornát pedig az eddigi magyar keret folytatja tovább.

A csapat szombaton 16 órától Macedónia ellen kezdi meg a középdöntőt.

18:07
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Gyorsabban osztja a pénzt a MOB

Jövő hétfőn kerül a MOB elnöksége elé, egy héttel később pedig a közgyűlés támogatásával elfogadásra is kerülhet a Magyar Olimpiai Bizottság 2014. évi költségvetésének, azon belül pedig az egyes sorok tételeinek részletes tervezete - tájékoztatta Szabó Bence, a szervezet főtitkára a Telekom Sporthír Szolgálatot.

A hazai sportélet zavartalan működését, és emellett az új projektek megvalósítását is biztosító büdzsével kapcsolatos jó hír az, hogy – a tavalyi késlekedést kiküszöbölve – idén hetekkel, sőt hónapokkal korábban történhet meg annak szentesítése, így a szükséges szerződések megkötése után a magyar sport szereplői is előbb nyújthatják be a "számláikat".

Amint arról a kétszeres kardvívó olimpiai bajnokból lett sportvezető beszámolt, idén a versenysport és az olimpiai felkészülés igényeit várhatóan több mint 2 milliárd forintos keretből lehet majd takarékosan, de jól kielégíteni. Az eredményesség elismerésére, a kiemelkedő sportszakmai tevékenységek honorálására 2 milliárd 548 millió forintot terveztek be, amely összegből 986 millió forint a jól bevált Gerevich ösztöndíj rendszer fedezetét biztosítja. Nem csak a jelen, hanem a múlt nagyságaira is gondolni kellett a költségvetés tervezésénél, így azokra, akik olimpiai járadékban részesülnek, illetve akik a Nemzet Sportolói közé tartoznak.

(További részletek a MOB honlapján).

18:13
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Újra támadnak a jamaicai bobosok

Az ország, ahol sosincs tél egy 46 éves veteránnal harcolta ki a téli olimpiai szereplést. Winston Watts folyamatosan nézegeti a „Jég veled!” című filmet, de még mindig nem biztos benne, hogy ott lehetnek Szocsiban. A hatalmas, sötét és jóképű bobos küzdelmeiről itt olvashatnak.

18:40
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Huszti végleg lemondta

Az MLSZ Twitter-oldala azt írja, Huszti Szabolcs, a Hannover légiósa kijelentette, hogy nem lesz többé válogatott. Pintér Attila szövetségi kapitány elfogadta a döntést.

Huszti 2010 őszén egy nyílt levélben mondta le a válogatottságot, amelyben az akkori kapitányt, Egervári Sándort is kritizálta. Egervári lemondása után Pintér Attila próbálta meggyőzni a játékost, hogy térjen vissza, aki azonban nem változtatott korábbi döntésen.

18:46
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Végre van hír Schumacherről

Menedzserének pénteki közleménye szerint változatlanul stabil Michael Schumachernek, a Forma-1 hétszeres világbajnokának az állapota, aki a december végi síbalesetében súlyos fejsérüléseket szenvedett és azóta mesterséges kómában tartják.

Sabine Kehm azt írta, a volt versenyző családtagjai továbbra is a grenoble-i klinikán tartózkodnak. "Michael családja teljes mértékben megbízik az orvosi csapatban és nagyon elégedett az eddigi munkájával" - fogalmazott a menedzser, aki ismét hangsúlyozta, hogy minden olyan információ, amely nem a menedzsmenttől vagy az orvosoktól származik Schumacher állapotával kapcsolatban, tiszta spekulációnak tekintendő.

Arra a felvetésre, hogy a pénteki közleményben nem szerepel a korábban rendszeresen használt "kritikus" minősítés, Sabine Kehm azt válaszolta: nincs mit hozzátennie a leírtakhoz. Az F1 hétszeres vb-győztesének hogylétéről január 6. óta ez volt az első hivatalos információ.

19:25
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Pölöskey-mizéria Pintér behívója körül

Korábban azt írtuk, a pécsi Pölöskey Péter is készülődhet a válogatott telki összetartására, most kiderült, hogy valójában az MTK-ban focizó öccsét, Zsoltot hívta be Pintér Attila. A pécsiek az MLSZ-től kapták a fals infót, a szövetségtől később szóltak nekik, hogy mégsem kell elengedniük a játékost.

19:36
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Lebukott az orosz úszócsillag

A londoni olimpia óta már a negyedik orosz úszónőt érték doppingoláson, ezúttal a Barcelonában tavaly két vb-aranyérmet (50 és 200 mell) nyerő Julija Jefimova került bajba. A 21 éves mellúszó a DHEA (dehidroepiandroszteron) nevű hormonnal élt, ha a B minta igazolja az elsőt, kétéves eltiltás vár rá. Az orosz média értesülése szerint októberben szolgáltatta a lebukásához vezető mintát. London óta Jekatyerina Andrejeva, Natalija Lovcova és Kszenyija Moszkvina is lebukott az orosz úszók közül.


19:57
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Két éremmel nyitottuk az Eb-t

Heidum Bernadett ezüst-, Kónya Zsófia pedig bronzérmet nyert 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók drezdai Európa-bajnokságának nyitónapján. Heidum és Kónya többek között a tavaly összetettben Eb-győztes olasz Arianna Fontanát is maga mögé utasította.


20:30
2014. január 17.
Vágólapra másolva!

Putyin üzent az olimpia melegeinek

Azt ígéri, a szocsi téli olimpián nem lesznek üldözöttek a homoszexuálisok, de ha a propagandához mernek nyúlni, lesújtanak rájuk az orosz törvények. Részletek itt.