Ribéryék megúszták a szexbotrányt

Vágólapra másolva!
Alonso, Fernando Jerez, 2014. január 30.
Fernando Alonso, a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságban szereplő Ferrari csapat spanyol versenyzője, miután a csapat új, 2014-es szezonra épített F14T versenyautója leállt tesztelés közben a dél-spanyolors
Jerez, 2014. január 30. Fernando Alonso, a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságban szereplő Ferrari csapat spanyol versenyzője, miután a csapat új, 2014-es szezonra épített F14T versenyautója leállt tesztelés közben a dél-spanyolországi Jerez versenypályáján 2014. január 30-án. (MTI/AP/Miguel Angel Morenatti)
Cikkünk folyamatosan frissül
José Mourinho kiosztotta a grundfocit játszó West Hamet, a San Jose kapusa NHL-csúcsot állított fel, a Fradi a Herthából tervez erősíteni, kiderült, hogy miért nem kellenek Európának a magyar focisták, igaz, épp most tesztel egy 15 éves magyart a Real Madrid. Kövesse nálunk a csütörtöki sporthíreket!
09:00
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

39-1-es kapura lövési arány a PL-meccsen

A Chelsea hiába lőtt 39-szer kapura a mindössze egyszer próbálkozó West Ham elleni bajnokin, végül be kellett érnie egy 0-0-s döntetlennel. José Mourinho kiakadt a meccs után, és 19. századbeli futballnak titulálta az ellenfél játékát. "Ez nem a világ legjobb ligája, ez a foci a 19. századból maradt itt. Ezt a falat csak egy Black and Decker fúróval lehetett volna lerombolni" - dühöngött a portugál.

Bár a Chelsea nem is töltött, csak tüzelt, mindössze kilenc kísérlete ment kapura, ezekből hármat kellett bravúrral védenie Adriannek, kétszer a kapufa hárított. "Nehéz úgy játszani, hogy csak egy csapat akar focizni a pályán" - tette hozzá Mourinho, akinek a csapata most már három ponttal van az éllovas ManCity mögött. Mourinho később mégis hozzátette, ha kollégája, Sam Allerdyce helyében lenne, lehet, ugyanezt a taktikát játszatta volna.

09:10
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

NHL-rekordot döntött a kapus

Az Edmonton 3-0-ra legyőzte a San Josét az észak-amerikai hokiligában, a hazai kapus 59 lövést védett a meccsen. Ben Scrivens bravúrja ligacsúcsnak számít, shotouttal nyert találkozón senki sem tudott ennyi védést hárítani. "Elképesztő teljesítmény, a ligában eltöltött éveim során nem láttam még ilyet. Százszor próbáltuk meg bevenni a kaput, ilyesmi nem sokszor történik" - mondta a San José edzője, Todd McLellan. A régi csúcsot Mike Smith (Phoenix Coyotes) tartotta, ő 2012. április 3-án 54-szer hárított a Columbus Blue Jackets ellen 2-0-ra megnyert összecsapáson.

09:20
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Gerrardékat a paradicsomba viszik a vb előtt

Miamiben az ötcsillagos Mandarin Oriental Hotelben tölti a vb előtti utolsó hetet a Roy Hodgson által irányított angol fociválogatott. Az egyedülálló paradicsomként leírt szálloda egy 44 hektáros mesterséges szigeten van, a Biscayne-öbölre, az Atlanti-óceánra és Miami sugárútjára néz, saját strandját az Orlandóból hozott 260 tonna homokból építették. A Daily Mail arra emlékeztet, a Hodgson előtti kapitány, Fabio Capello eldugott edzőtáborai szöges ellentétben álltak a mostani főhadiszállással. A lap arra is kitér, hogy a hotelhez tartozó étteremben lehet kapni olyan konyakot is, amiből 450 fontba (170 ezer forint) kerül egy feles.

09:40
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

A hóvihar az NBA-be is beleszólt

A nyugati éllovas Oklahoma City simán nyert a címvédő Miami csarnokában az NBA szerdai játéknapján. Az Atlanta Hawks-Detroit Pistons mérkőzést elhalasztották, mivel a déli államokat sújtó ítéletídő miatt a vendégek nem tudtak eljutni Atlantába.

Eredmények:
Miami Heat - Oklahoma City Thunder 95-112
Toronto Raptors - Orlando Magic 98-83
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 94-95
Atlanta Hawks - Detroit Pistons – elhalasztva
Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 117-126
Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 88-77
Dallas Mavericks - Houston Rockets 115-117
Denver Nuggets - Charlotte Bobcats 98-101
San Antonio Spurs - Chicago Bulls 86-96
Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 89-99
Los Angeles Clippers - Washington Wizards 110-103


10:00
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Hamar eldől a Kaposvár bennmaradása

"Az első négy mérkőzésen eldől, sikerül-e bennmaradni" - fogalmazott a Nemzeti Sportnak a Kaposvár focicsapatát nemrég átvevő Selymes Tibor. "Ha hazai pályán a Lombard és a Puskás Akadémia ellen nem nyerünk, illetve idegenben az Újpest és a Honvéd ellen nem szerzünk legalább egy-egy pontot, lehúzhatjuk a rolót."

10:20
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

A Herthából erősítene a Fradi

A Kicker úgy értesült, az FTC-t irányító Thoma Doll két Hertha-focistát akar leigazolni. Maik Franz belső védő, míg Peer Kluge védekező középpályásként vethető be. Utóbbi két bajnokin szerepelt ebben az idényben, Franz még csak kupameccsen jutott szóhoz.

10:40
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Ezért nem kell a magyar focista külföldre

A Digisportnak nyilatkozó játékosügynök, Laczkó Mihály a magyar focisták eladhatóságát érzékeltette. "A Manchester City cseh játékosmegfigyelőjével beszélgettem, miután megnézték a magyar-osztrák utánpótlás válogatott meccset. Náluk négy kategória van A-tól D-ig. Az A jelentése: elfelejteni, a D-é pedig le kell igazolni. Azon a meccsen az első félidő alapján a videotonos Kovács Istvánt a City a D-kategóriába tette. Sajnos jött a második félidő, amikor a magyarok kaptak hármat, a kis Kovács pedig átkerült a felejtős A-kategóriába."

Hozzátette, a City scoutja szerint a magyarokból két alapkövetelmény hiányzik: nincs erőnlétük és hiányzik a taktikai képzettségük. "A megfigyelő eközben két osztrák fiatal, egy középpályás és egy csatár nevét is feljegyezte" – mesélte Laczkó.

11:00
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Dzsudzsák-szintű tehetségek a Vasasban

A Vasasba visszatérő Ferenczi István a Borsnak arról nyilatkozott, hogy pályafutása befejeztével menedzsernek akart állni, de egy barátsága tönkremenetele ebben megállította. "Egyelőre kútba esett ez a tervem, mert korábbi menedzserem, Vörösbaranyi József, akivel közös munkában gondolkodtam, és akihez tizennyolc éves barátság fűzött, a pénz miatt elfordult tőlem. Számomra ő többé nem létezik."

Azért végleg nem mondott le erről a pályáról. "A Vasasban is van két fiatal, Dzsudzsák Balázs-szintű játékos, akiket nemcsak a mindennapi felkészülésben, de abban is szívesen segítenék, hogy jónevű külföldi csapathoz igazoljanak."

11:20
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Mexikó gólparádéval készült a vb-re

Felkészülési mérkőzésen a mexikói fociválogatott 4-0-ra legyőzte Dél-Koreát San Antonióban. A 22 éves Alan Pulido mesterhármast ért el. A június 12-én kezdődő vb-n Mexikó az A csoportban szerepel majd a házigazda brazil, illetve a horvát és a kameruni együttes mellett. Dél-Korea a H csoport tagja, ebben a négyesben Belgium, Algéria és Oroszország kapott még helyet.

11:40
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Pulai vesztét egy koreai nő okozta

A téli olimpia hivatalos honlapján megjelentek a sportágak rajtlistái, ez alapján az Mno.hu egy nem túl egyszerű elemzéssel magyarázta meg Pulai Imre nehezen érthető lemaradását a szocsi játékokról. A lényege: ahhoz, hogy a női szánkósoknál váltóban elindulhasson a koreai csapat, a női szakág létszámát egy fővel emelték, ehhez viszont eggyel csökkenteni kellett a férfi mezőnyt. Pulai a 40., utolsó helyen állt a kvalifikációs ranglistán, így végül ő maradt le az olimpiáról.

12:00
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Lehetetlen védés a Tottenham kapusától

Hugo Lloris fantasztikus védéssel állította meg Sergio Agüero fejesét a Tottenham-ManCity PL-meccs első félidejében 0-1-nél. A bravúr azonban hiábavaló volt, a Tottenham végül megalázó 5-1-es vereséget szenvedett.

12:20
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Szüleivel él a tönkrement portugál válogatott

A portugál válogatottal Eb-negyeddöntős Jorge Cadete hiába keresett 4 millió eurót (1,245 milliárd forint) pályafutása során, mára teljesen tönkrement, és a szüleivel él. A Guardian azt írja, a 45 éves Cadete által kapott heti 155 fontos segély az adóssága törlesztésére megy el. "Mindig hallom, hogy mások azt mondják, tele vannak barátokkal a futballban. Ez egy hazugság, amikor befejezed, már senki sem akar téged ismerni" - mondta a Sportingban, a Celticben, a Celtában és a Benficában is játszó focista.

12:40
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Szétlőtték Djokovic kedvenc falát

Novak Djokovic a számára még mindig fájdalmas AusOpen után visszatért Szerbiába, és kikapcsolásként meglátogatta a pályát, ahol először teniszezett. "15 év után tértem vissza, hogy felidézzem a gyerekkori emlékeimet" - mondta a szerb a Facebookon. "Ennyi maradt a falból, ahol gyerekként edzettem az első edzőmmel, Jelena Genciccsel. A fal, ahol a játékot annak idején gyakorolta, golyónyomokkal van tele, de ez sem zavarta. "Boldog vagyok, hogy itt lehetek, és továbbra is nagyon hálás azokért a dolgokért, amiket ezen a hegyen felnövekedve megtanultam."

13:05
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

NBA-sztáré az év leggyengébb büntetője

A San Antoniót erősítő Tony Parker nagyon messze volt az ideális büntetődobástól a Chicago elleni meccsen. A Spurs kulcsemberét egy óvodás is felülmúlta volna, érthetetlen módon kapott még egy esélyt a bíróktól, azt viszont már bedobta.

13:30
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Kínlódik a Red Bull Jerezben

Továbbra is csak szenvednek a Renault-motoros autók az F1-es teszten Jerezben. Daniel Ricciardo pályára gördült a Red Bull-lal, ám már az első körben elfüstölt a motorja.

Fernando Alonso autója is leállt már, az élen Jenson Button áll. A részleteket itt követheti.

13:55
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Schumachert tényleg ébresztik

Az orvosok elkezdték a kómában fekvő hétszeres Forma-1-es világbajnok lassú felébresztését. A korábban több helyen is közölt, ám később megcáfolt hírt ezúttal a pilóta menedzsere közölte. "A folyamat hosszú ideig is eltarthat" - idézte Sabine Kehmet a BBC.

14:20
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Kroos berágott Guardiolára

Josep Guardiola burkoltan elismerte, hogy Toni Kroos hamarosan távozhat a Bayern Münchenből. "A dolgok gyorsan változnak a futballban, egyik nap még itt, másik nap már ott" - idézte a Daily Mail a spanyol edzőt." Angol lapértesülések szerint a ManUnited 25 millió fontot kínál a focistáért, az átigazolási időszak pénteken éjfélkor zárul. A távozási szándékára az is utalhat, hogy a Bayern szerdai, Stuttgart ellen 2-1-re megnyert meccsén 0-1-nél a 60. percben dühösen fogadta a lecserélését.

14:45
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Iránban nincs pénz a vb-felkészülésre

Anyagi problémák miatt nem tud edzőmérkőzéseket játszani a vb-re készülő iráni fociválogatott. Carlos Queiroz szövetségi kapitány csütörtökön közölte, a szövetség lemondta az áprilisra tervezett dél-afrikai edzőtábort, és a májusi, ausztriai összetartás is veszélyben forog. "Véges a türelmem, a beígért nívós ellenfelek helyett eddig csupán egy tesztmérkőzést kötött le a szövetség, Pápua-Új-Guinea ellen" - kesergett a portugál szakember. Queiroz elmondta, az iráni klubok a válság miatt nem tudják folyósítani a legjobbak fizetését, ezért ők Katarba szerződnek, ahol jó pénzért, de alacsonyabb színvonalon játszanak.

15:10
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Ribéryék megúszták a szexbotrányt

A BBC breaking newsként közölte, hogy a szexuális bűncselekménnyel vádolt Franck Ribéry és Karim Benzema ellen ejtették a vádat. A szexbotrány 2010 elején robbant ki, amikor a prostituált Zahia Dehar nyilvánosságra hozta, 2008-ban, 16 éves korában a francia válogatott több focistája is fizetett neki szexuális kapcsolatért. Franciaországban a kiskorúval folytatott szexuális viszonyért három év börtön és 45 ezer eurós bírság is járhat, de csak akkor, ha bizonyítható, hogy a tettes tudott partnere életkoráról.

A bíróság azzal indokolta a döntést, nem bizonyítható, hogy a focisták tudták, hogy kiskorúval közösülnek.

15:30
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Francia kapitányt kaphatnak Görbiczék

Az Origo úgy tudja, a nőikéziválogatott kispadjára a két legesélyesebb edző a világbajnok francia szakember, Olivier Krumbholz, valamint a Fradi és a Hypo korábbi sikeredzője, Németh András. A részletek itt.

16:00
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Vucinic az Arsenalban

Az Arsenal megegyezett a Juventusszal, így Mirko Vucinic kölcsönben Londonba szerződik az idény végéig.

16:20
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Czene nem dőlne hátra

"A lehetőségek mindig annyira jók, amennyire élni tudunk velük. Amíg az élsportban sokkal kötöttebbek a szabályok és a versenyrendszerek miatti működés, addig a szabadidőnk felhasználását javarészt magunk alakíthatjuk ki" - nyilatkozta a Telekom Sporthír Szolgálatnak Czene Attila, a Magyar Szabadidősport elnöke.

A MOB közgyűlése néhány napja 372 milliós költségvetési keretet szavazott meg a szabadidősport működtetésére, amelyből 300 millióval a MOB, 72 millióval pedig a sportügyekért felelős államtitkárság rendelkezik.

"A szabadidősport hazai térképének megrajzolásához szükséges annak az egységes, országos lefedettséget biztosító információs rendszernek az üzembe állítása, amely a létesítmények kihasználtságát, a sportszolgáltatás-kínálatot képes egységes felületen megjeleníteni, és ezzel a szakemberek számára átfogó és tényadatokra épülő, hiteles képet kialakítani" - tette hozzá. "Ha elérjük a hőn áhított, európainak mondható arányszámot, miszerint a lakosság 25-30 százaléka rendszeresen sportol és mozgásban gazdag életvitelt folytat, akkor sem dőlhetünk hátra azzal, hogy elértük a célunkat."

16:41
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Alonso búsul

Alonso búsul a lerobbant Ferrari előtt. A jerezi teszt további részleteiről itt olvashat.

Fernando Alonso és a Ferrari Forrás: MTI/AP/Miguel Angel Morenatti

16:55
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Nem omlott össze a Krim

Anyagi gondokkal küzd, négy játékosa is elhagyta, mégsem omlott össze a Krim Ljubljana nőikézilabda-csapata. A klubnál két hónapja nincs fizetés, de Goran Dujic elnök azt ígérte, az elmaradt béreket rendezik a szezon végéig. A szlovén bajnoknak tavasszal nélkülöznie kell Linnea Thorstenssont, Carmen Martint, Patricia Vizitiut és Neli Irmant.

A csapat a BL-közédöntőben a Larvik ellen kezd, míg a csoport másik mérkőzésén a címvédő Győri Audi ETO új helyszínen, az Egyetemi Csarnokban fogadja a montenegrói Buducnost Podgoricát.

A két csoport első és második helyezettje jut majd a májusi budapesti négyes döntőbe.

17:11
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Kétszer idegenben a Veszprém

A BL-ben indult, ám a rossz csoportszereplés miatt a KEK-nyolcaddöntőbe Ferencváros nőikézilabda-csapata a norvég Bergennel folytatja a hét végén. Ugyancsak a KEK-ben érdekelt a Veszprém női együttese, de feladva a pályaválasztói jogot pénteken, majd vasárnap a francia Loiret otthonában lép pályára. Az Érd a német Buxtehudéval került össze, amellyel szemben bravúr kell a továbbjutáshoz. A női EHF-kupában a két magyar csapat, a Vác és a Fehérvár egymás ellen meccsel.

A magyarok hét végi programja, péntek:
női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Loiret (francia) - Veszprém Barabás-Duna Takarék 20.00

szombat:
női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Érd - Buxtehude (német) 15.30

női EHF-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Fehérvár KC - Ipress Center-Vác 16.00

vasárnap:
női KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:
Veszprém Barabás-Duna Takarék - Loiret (francia) 18.00

női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Bergen (norvég) 19.15

17:30
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Hernanes könnyei

Várhatóan az Inter labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Hernanes, a Lazio 28 éves brazil középpályása. A 2010 augusztusa óta a fővárosi klubot erősítő játékosért olasz sajtóértesülések szerint 20 millió eurót kér a Lazio.

Hernanes csütörtökön könnyeivel küszködve hagyta el a formellói edzőtábort, és a bejáratnál még beszélgetett a drukkerekkel is.

17:38
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Haza akart menni, elengedték

A PEAC-Pécs nőikosárlabda-csapata felbontotta az amerikai center, Latoya Williams szerződését. A légiós sérülése miatt nem tudott az elvártaknak megfelelően teljesíteni, a meccseket ugyan vállalta, de bokasérüléséből adódóan szinte egyáltalán nem tudott edzésmunkát végezni.

"Sem mi, sem ő nem volt elégedett azzal, amit ebben a naptári évben produkált, és ez láthatóan őt is zavarta. Nem érezte jól magát ebben a helyzetben, és kérte tőlünk, hogy engedjük haza. Úgy döntöttünk, hogy teljesítjük a center kérését, akivel a megkötött szerződés pontjait a klub betartotta. Aláírtunk Latoyával egy olyan megállapodást, melynek alapján felfüggesztjük a szerződését, és ha a PEAC-Pécs igényli, akkor február 24-ig visszajön Pécsre, és a csapat szolgálatába áll. A játékos szombaton utazik haza, mi pedig keressük a klub számára a legelőnyösebb megoldást ebben a helyzetben" - mondta Mészáros Zalán, a klub ügyvezetője.

17:49
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Robbanhat a szkopjei bomba

A női együttes után világválogatottat építésébe fogott a Vardar Szkopje férfikézilabda-csapata is, amely a Makedonski Sport értesülése szerint klasszisokkal erősödik. A lap úgy tudja, a Barcelona kapusa, Sterbik Árpád, illetve az Orlen Wisla Plock játékosa, Petar Nenadic már a jövő héten aláírhatja jövő évi szerződését.

De a hírek szerint az orosz milliárdos, Szergej Szamsonyenko által pénzelt szkopjei klub még három barcelonait csábít, Siarhei Rutenka és Nikola Karabatic érkezését kétkedve fogadja a szaksajtó, Kiril Lazarov azonban a Facebookon megerősítette, hogy tárgyalt a Vardarral.

17:52
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Doppinggyanú miatt kizárva

Nem állhat rajthoz a jövő pénteken kezdődő szocsi téli olimpián Irina Sztarih orosz sílövő, miután a Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU) kedden pozitív doppingminta miatt felfüggesztette a versenyzési jogát.

A 26 éves, éremesélyesként számon tartott sportolót az orosz sportági szövetség kitette az olimpiai csapatból, s erről közleményben számolt be csütörtökön.

Sztarih - aki a világkupa-sorozat összetett versenyében a hatodik helyen áll - a hazája szövetségének címzett levelében azt írta, meglepte, hogy az IBU arról értesítette, pozitív lett a doppingellenőrzéskor leadott mintája. "Higgyék el, őszintén sajnálom, hogy egy ilyen jellegű hír kapcsán vetődött fel a nevem" - fogalmazott a biatlonos, aki elsősorban a sprint számokban erős.

18:15
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

A Fradi-játékosok nem mennek

A Ferencváros vezetősége előzetesen tájékoztatta a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) arról, hogy játékosai nem tudnak részt venni a válogatott pénteken kezdődő, törökországi edzőtáborában.

A klub csütörtöki közleményéből kiderül, hogy Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója és Vági Márton, az MLSZ főtitkára között szóbeli megállapodás született arról, hogy a zöld-fehérek mely időszakokban engedik el játékosaikat a nemzeti csapat összetartásaira.

A felek megegyeztek abban, hogy Ferencváros a téli felkészülési időszak ideje alatt a kétnapos összetartások egyik napján mindig, míg a bajnokság alatt mindkét napon Pintér Attila szövetségi kapitány rendelkezésére bocsátja futballistáit.

"Egyesületünk szerette volna, ha csapatunk törökországi edzőtábora során válogatott játékosai végig Thomas Doll irányítása alatt dolgozhatnak. Erről írásban is tájékoztatta a szövetséget. Az MLSZ azzal a feltétellel egyezett bele az FTC kérésébe, hogy törökországi edzőtáborunk előtti - azaz a január 20-21-i - összetartás mindkét napjára elengedjük játékosainkat. Klubunk ennek - a megállapodás értelmében - maradéktalanul eleget tett" - olvasható a közleményben.

Az állásfoglalás hangsúlyozza, hogy a klub egyetlen olyan lépést sem tett, amelyről előzetesen ne tájékoztatta volna az MLSZ-t. "Klubunk, ahogyan eddig is, úgy a jövőben is maradéktalanul betartja megállapodásait, valamint segíti a magyar válogatott munkáját." - áll a közleményben.

18:30
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Magyarért harcol a Barca és a Real

Vasárnap óta a Real Madrid korosztályos csapataival készül Tajti Mátyás, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U17-os csapatának a 15 éves játékosa. A középpályás nehéz döntés előtt áll, mert az FC Barcelona már szerződést ajánlott neki, miután decemberben meggyőzte a katalán klub vezetőit. (A részletekről itt olvashat.)

18:40
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Keita visszatért Spanyolországba

A Valencia labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a mali válogatott Seydou Keita, aki korábban a Barcelonával ért el komoly sikereket.

A 34 éves középpályás a szezon végéig szóló szerződést kötött a klubbal. Keita a Sevilla együttesében lett ismert játékos, majd 2008 és 2012 között a Barcelonát erősítette, a katalán sztárcsapattal többek között három bajnoki címet és két alkalommal Bajnokok Ligáját nyert.

Ezt követően a kínai Dalian Aerbin alakulatához igazolt - egészen elképesztő, 14 millió eurós éves fizetésért -, de a szerződése a múlt év végén lejárt, így most ingyen került a Valenciához.

18:55
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

3,5 millióan várják az SMS-t

A nyári, brazíliai labdarúgó-világbajnokságra szóló jegyek értékesítésének második szakaszában 3,5 millió belépőre érkezett igény a nemzetközi szövetséghez.

A szervezet csütörtökön azt közölte, hogy a rendelések körülbelül 80 százaléka a házigazdáké, Brazíliából ugyanis 2,6 millió jegyet igényeltek.

A februári sorsolást követően a belépők megrendelőit legkésőbb március 11-ig e-mailben vagy SMS-ben értesítik arról, hogy szerencsével jártak-e és megkapják-e a kért tiketteket.

Ebben a jegyértékesítési szakaszban - mivel a csoportok sorsolása már megtörtént - a szurkolók konkrét meccsekre igényelhettek belépőket, de a Brazília-Horvátország nyitótalálkozóra, valamint a döntőre nem lehetett jegyet kérni.

A vb jegyértékesítésének első szakaszában 1,1 millió belépő talált gazdára, s a FIFA összesen 3,3 milliót értékesít a tornára.

19:05
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Visszavonult a szabadrúgáskirály

Juninho Pernambucano visszavonult a profi futballtól. A 39 éves brazil középpályás a brazil Vasco színeiben játszotta az utolsó meccsét, legnagyobb sikereit pedig a francia Lyonban érte el, amellyel 2002 és 2008 között zsinórban hét bajnoki címet nyert. A Lyonban 344 találkozón szerepelt, ezeken 100 gólt szerzett, nagy részüket pontrúgásból, szabadrúgásból félelmetesen hatékony volt. A brazil válogatottban 1999 és 2006 között negyven meccset játszott.

19:28
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Olasz vert olaszt

A harmadik helyen kiemelt olasz Sara Errani két szettben nyert honfitársa, Karin Knapp ellen, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a 710 ezer dollár (159 millió forint) összdíjazású, Párizsban zajló fedettpályás nőitenisz-tornán.

A világranglista 7. helyén álló Errani először diadalmaskodott a rangsorban 45. Knapp felett, kettejük párharcának ezt megelőző három felvonását utóbbi nyerte.

eredmények, nyolcaddöntő:
Errani (olasz, 3.) - Knapp (olasz) 6:4, 6:3
Flipkens (belga, 8.) - Meusburger (osztrák) 6:1, 6:3
Petkovic (német) - Mladenovic (francia) 6:4, 6:2
Szvitolina (ukrán)-Voszkobojeva (kazah) 6:1, 6:2

19:48
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Schalke: Draxler marad

Bár az Arsenal nagyon elszánt volt, úgy tűnik, a téli átigazolási időszakban nem sikerült megszereznie Julian Draxlert, a Schalke szupertehetséges 20 éves játékosát. Horst Heldt, a Schalke sportigazgatója azt mondta, nem áll érdekükben eladni Draxlert a télen, és a játékos nem is kereste meg a vezetőséget azzal a kéréssel, hogy engedjék el egy másik klubhoz.

19:58
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Blanc a késések miatt bűnhődik

Az UEFA fegyelmi bizottsága egy Bajnokok Ligája-mérkőzéstől eltiltotta Laurent Blanc-t, a Paris Saint-Germain vezetőedzőjét, így a francia bajnokcsapatnak a szakember nélkül kell megvívnia a Bayer Leverkusen elleni nyolcaddöntő február 18-ai első felvonását.

A játékosként világ- és Európa-bajnok trénert azért büntették meg, mert három BL-találkozón is késve érkezett meg a kispadhoz, s ezért csúszott a kezdőrúgás. A PSG-t emellett tízezer euróra is megbüntették, ugyanakkor a klub fellebbezhet a döntés ellen.

20:12
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Klose lehet a vészmegoldás

Az Arsenal továbbra sem tett le arról, hogy csatárt igazoljon, és a Goal.com szerint Miroslav Klose vagy Alvaro Morata lehet a vészmegoldás.

A 35 éves Klose ebben az idényben 15 meccsen lépett pályára a Lazióban, és ezeken 5 gólt szerzett. Morata mindössze 21 éves, tizenegy alkalommal kapott szerepet a Real Madridban az idényben, és háromszor volt eredményes.

20:35
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Mexikói kölcsön a Leverkusennek

A német bajnokságban a második helyen álló Bayer Leverkusen kölcsönvette a mexikói Andrés Guardadót a Valenciától. A 99-szeres mexikói válogatott akár már a hétvégi, Stuttgart elleni bajnokin bemutatkozhat új csapatában.

20:50
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

10-ből 7 magyar kiesett

A főtábla csütörtök esti első fordulója a tíz magyar női játékos közül hétnek egyben a végállomást is jelentette Szombathelyen, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség World Tour-sorozatának idei első versenyén.

Peterman-Varga Tímea a hollandok klasszisától, az első helyen kiemelt Li Jiaótól kapott ki négy szettben, és rajta kívül Kertai Rita, Madacki Mirella, Braun Éva, Tóth Kata és Madarász Dóra, illetve a 13.-ként rangsorolt Pergel Szandra sem járt sikerrel.

A legjobb 64 között alanyi jogon helyet kapó Póta Georgina (4. kiemelt) és Lovas Petra (7.), továbbá a selejtezőből főtáblára jutott Ambrus Krisztina ugyanakkor nyert és várhatja a péntek délelőtti folytatást.

eredmények, női egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Póta Georgina - Laura Pfefer (francia) 4-1 (-11, 1, 10, 4, 3)
Lovas Petra - Linda Creemers (holland) 4-0 (9, 3, 9, 4)
Ambrus Krisztina - Britt Eerland (holland) 4-0 (13, 9, 5, 10)
Darja Csernova (orosz) - Pergel Szandra 4-3 (-4, 8, -5, -12, 7, 10, 10)
Hana Matelova (cseh) - Madarász Dóra 4-3 (-9, 3, 7, -7, -9, 7, 6)
Li Jiao (holland) - Peterman-Varga Tímea 4-0 (10, 5, 4, 3)
Sabina Winter (német) - Kertai Rita 4-0 (7, 9, 6, 7)
Kelly Sibley (angol) - Madacki Mirella 4-0 (6, 11, 5, 1)
Jana Noszkova (orosz) - Braun Éva 4-2 (-7, 8, 10, -2, 4, 10)
Viktoria Truzsinszki (szerb) - Tóth Kata 4-2 (8, 4, 7, -5, -8, 8)

A 2. fordulót pénteken délelőtt rendezik.

21:11
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Krivacsevics kitolt a Győrrel

Hetedik mérkőzését is elvesztette a HAT-AGRO UNI Győr a nőikosárlabda Euroligában: a magyar csapat csütörtökön a szlovák Kassa együttesétől kapott ki hazai környezetben.

női Euroliga, 7. forduló, A csoport:
HAT-AGRO UNI Győr - Kosice (szlovák) 60-67 (12-20, 16-14, 17-15, 15-18)
legjobb dobók:
Tinkle 18, Laklóth 15, illetve Krivacsevics 24, Hruscáková 14

A magyar válogatott Krivacsevics Tijánával felálló vendégek villámrajtot vettek és nyolcpontos előnnyel zárták a nyitó negyedet. A folytatásban már kiegyenlítettebb küzdelmet láthatott közönség, de így is hatpontos különbséggel fordultak a csapatok.

A harmadik negyedben több jó periódusa is volt a magyar együttesnek, többször is az egyenlítésért támadhatott, a vendégek azonban újra és újra visszaállították a különbséget. A záró játékrészben aztán néhány perc alatt eldőlt a találkozó, a kassaiak ugyanis tízpontosra növelték előnyüket, így a Győrnek nem maradt esélye a hajrára. A találkozó legjobbja a 24 pontos Krivacsevics lett.

A magyar csapat egy hét múlva az olasz Schio vendége lesz.

21:17
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Babosék a döntőért játszhatnak

Babos Tímea, oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal, bejutott az elődöntőbe a 710 ezer dollár (159 millió forint) összdíjazású, Párizsban zajló fedettpályás nőitenisz-torna párosversenyében.

Babosék két sima szettben, mindössze 50 perc alatt győztek a Janette Husarova, Alicja Rosolska szlovák, lengyel duó felett.

Babosék a világelső, s a múlt héten befejeződött Australian Openen bajnok Sara Errani, Roberta Vinci kettőssel találkoznak az elődöntőben. A magyar játékosnak január elején már sikerült ellenük a bravúr, ugyanis a cseh Lucie Safarovával őket legyőzve megnyerték a sydneyi torna döntőjét.

eredmény, páros, negyeddöntő:
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 4.) - Husarova, Rosolska (szlovák, lengyel) 6:3, 6:2

21:32
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Elindultak a magyarok Szocsiba

Csütörtök este elindult a jövő pénteken kezdődő szocsi téli olimpiára a magyar küldöttség.

Forrás: MTI/Beliczay László

21:36
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Befejezi a magyar származású klasszis

Bejelentette visszavonulását csütörtökön Rebecca Soni, az amerikaiak háromszoros olimpiai bajnok úszónője.

A magyar származású - összesen hat ötkarikás érmet nyert - sportoló a későbbiekben egy életmóddal foglalkozó céget és blogot indít majd.

A 26 éves Soni a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpián is aranyat nyert 200 m mellen, utóbbi eseményen a 4x100 méteres vegyesváltó tagjaként is diadalmaskodott. Pekingben és Londonban egyaránt ezüstérmes volt 100 m mellen, a kínai fővárosban még egy ezüstöt nyert, szintén a 4x100 méteres vegyesváltóval.

Soni a londoni játékokon 2:19.59 perces világcsúccsal győzött 200 mellen, ezzel ő lett az első nő, aki megvédte olimpiai bajnoki címét ebben a számban. Pályafutása során 50 méteres medencében négy, rövidpályán pedig három világbajnoki aranyat nyert.

21:40
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Musical lett a berni csodából

A berni csoda című 2003-as futballfilm musicaladaptációjával nyílik meg Hamburgban a vadonatúj zenés színház.

A sporttémájú zenés darab premierjét novemberre tűzték ki. Az 1800 nézőt befogadó Theater an der Elbe 65 millió euróból (húszmilliárd forintból) épült föl a hamburgi kikötőben.

Sönke Wortmann filmje, A berni csoda a német futballválogatott 1954-es szereplését idézte fel a svájci világbajnokságon, ahol a döntőben nagy meglepetésre 3-2-re legyőzték a sokkal esélyesebb magyar csapatot.

A futballtörténet a negyedik nagyobb musicalprodukció lesz Hamburgban az Oroszlánkirály, a Rocky és Az Operaház fantomja után.

21:45
2014. január 30.
Vágólapra másolva!

Itt a vége

Zárul a szerdai sportos hírfolyam. Köszönjük a figyelmet, folytatás péntek délelőtt.