Ausztrál sportolókat vett őrizetbe a riói rendőrség

ausztrál evezős csapat, Rio 2016, olimopia
(FromR) Australia's Fiona Albert, Australia's Jessica Morrison, Australia's Alexandra Hagan, Australia's Meaghan Volker, Australia's Molly Goodman, Australia's Olympia Aldersey, Australia's Lucy Stephan, Australia's Charlotte Sutherland and Australia's Sarah Banting row during the Women's Eight rowing competition at the Lagoa stadium during the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 8, 2016. / AFP PHOTO / Damien MEYER
Vágólapra másolva!
Tíz ausztrált vett őrizetbe a riói rendőrség péntek éjjel a Carioca sportcsarnokban, miután a sportolók meghamisított akkreditációval akartak bejutni a Szerbia-Ausztrália férfi kosárlabda-elődöntőre.
Vágólapra másolva!

Tíz ausztrál olimpikont is letartóztatott a rendőrség Rióban, miután meghamisított akkreditációval szerettek volna bejutni a Szerbia elleni férfi kosárlabda-elődöntőre. A sportolókat éjszaka kihallgatták, közel tíz órát töltöttek a rendőrségen.

Fiona de Jong, az Ausztrál Olimpiai Bizottság vezérigazgatója a sportolók akcióját hibásnak nevezte, és hozzátette, hogy az ausztrál csapat vezetői a brazil hatóságokkal együttműködve "dolgozik a probléma kezelésén".

Az őrizetbe vettek között volt az olimpiai negyedik kerékpáros, Matthew Glaetzer, a riói íjász csapatversenyben bronzérmet nyert Alec Potts, az evezős Fiona Albert és Lucy Stephan, illetve a rögbiválogatott csapatkapitánya, Ed Jenkins is.

Az evezősök közül Fiona Albert és Lucy Stephan is bajba került Forrás: AFP/Damien Meyer

A kosárlabda-mérkőzést végül Szerbia nagyon simán, 87-61-re megnyerte, és a vasárnapi fináléban a spanyolokat legyőző, címvédő Egyesült Államokkal játszik.

Rióban nem ez volt az első probléma az ausztrálokkal, a 4x100-as női gyorsváltóval arany-, a 4x200-as gyorsváltóval, illetve a 4x100-as vegyes váltóval ezüst-, illetve 200 gyorson bronzérmet szerző Emma McKeon engedély nélküli kimaradás miatt kapott büntetést, míg a mellúszó Josh Palmert nem csak részegre itta magát, de ki is rabolták a tengerparton. A két sportoló nem vehet részt a vasárnap esti záróünnepségen.