Dárdai Herthája megvédte a bohóckodó olimpiai bajnokot

Christoph Harting atlétika diszkoszvetés rio olimpia
Silver Piotr Malachowski of Poland (L-R), Gold medalist Christoph Harting of Germany, bronze medalist Daniel Jasinski of Germany celebrate during the medal ceremony after winning the Men's Discus Throw Final of the Athletic, Track and Field events during the Rio 2016 Olympic Games at Olympic Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, 13 August 2016. Photo: Michael Kappeler/dpa
Vágólapra másolva!
Megfeddte a diszkoszvetés német olimpiai bajnokát a saját szövetsége, amiért nem kellő komolysággal viselkedett a dobogón. A szintén berlini Hertha BSC viszont viccesen a védelmére kelt, mnidván, azzal, hogy a berliniek "sajátos" emberek.
Vágólapra másolva!

A Hertha BSC labdarúgóklub viccesen védelmébe vette Christoph Hartingot, aki miután szombaton megnyerte a riói olimpián a férfi diszkoszvetést, bohóckodott a dobogón a német himnusz alatt.

A 25 éves berlini atléta

vigyorgott, hintázott és grimaszokat vágott

a ceremónia alatt, mire a német küldöttséget vezető Michael Vesper közölte, Harting helytelenül viselkedett, és kínos helyzetbe hozta a csapatot. Harting egyébként 68,37 méteres eredménnyel nyert, Kővágó Zoltán 64,50 méterrel a hetedik lett diszkoszvetésben.

Nem az az áhítatos fajta Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Michael Kappeler


Dárdai Pál vezetőedző futballklubja ugyanakkor viccesen reagált a Twitter-csatornáján: "Harting barátunk Berlinben él, mi pedig sajátosak vagyunk.

Nem Harting volt az egyetlen dobogón ökörködő sportoló Rióban. Az ötszörös olimpiai bajnok Sir Bradley Wiggins a brit himnusz alatt öltött nyelvet a kamerába.

Nahát! Skandalum! Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Michael Kappeler


Érdekes, hogy Christoph bátyja, a négy éve Londonban szintén olimpiai aranyat nyerő Robert egy ízben szintén magyarázkodásra kényszerült az ünneplése miatt. Két éve egy felháborodott szurkoló bepanaszolta a szövetségnél, amiért örmében leszaggatta magáról a válogatott mezét, mondván, ez "nemzeti jelkép megsértésének" minősül.