Herczig Norbert bravúros mentése az év autós akciója lehet

HERCZIG Norbert; FERENCZ Ramón
Nyíregyházán is balszerencsés volt Herczig Norbert, a MOL Racing Team versenyzője
Vágólapra másolva!
A FIA az összes autós szakágból válogatotta össze az Év Akciója-díj jelöltjeit, és a Forma1-es, terepralis, gokartos és WTCR-es jelenetek között ott van Herczig Norbi (egyik) bravúrja is.

Herczig Norbiék szezonját rengeteg probléma nehezítette idén az Európa-bajnoki sorozatban, de amikor éppen nem valamelyik pechfaktor ellen küzdöttek, nemcsak az időeredményeik voltak jók, de a MOL Racing Team pilótája azt is bizonyította, hogy bitangul tud vezetni. A nyíregyházi Rally Hungary egyik szakaszán történt valami, amit Norbi a MOL Csapatnak adott interjújában külön is kiemelt, és mint kiderült, nem is véletlenül: az autós sportok világszervezete, a FIA az év versenyakciói közé jelölte, ahogy Herczig Norbi megküzd az aquaplanninggel.

"Egy enyhe balkanyarból jöttünk ki, amit egy egyenes szakasz követett, így ötödik fokozatig fel tudtam kapcsolni, majd egy féktávot követően készültem a visszaváltásra a következő kanyar előtt, ám amikor ráléptem a fékre, azonnal felúszott az autó a vízen és a sáron" - idézte fel a nyíregyi táncot Norbi.
És még le is fulladt közbenz egész napos eső miatt számítottunk rá, hogy ilyesmi előfordulhat, de itt nemcsak maga a mély víz okozott problémát." Mivel egész nap zuhogott, a hegyoldalból sarat és iszapot is bőségesen mosott az útra az eső, úgyhogy nem volt könnyű megfogni az autót, de végül némi szerencsével sikerült" - mondta Herczig. "Sajnos csak oldalról látszom a belső kamera felvételén, ahogy küzdök a kormánnyal, pedig az igazi gépészkedést lábbal kellett végrehajtanom, mert közben le is fulladt az autó. Felváltva tapostam a gázt és a féket, hiszen az autó motorja csak úgy tud beindulni, ha visszajön valami tapadás. Végül szerencsével jártunk, és mehettünk tovább."