Vágólapra másolva!
Kiss Norbert, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző 2019-ben is az Origón vezetett blogjában számol be a versenyhétvégékkel kapcsolatos érdekességekről. Legutóbbi és egyben idei eddigi legjobb hétvégéje, a belgiumi forduló után arról, mennyire elégedett az összegyűjtött 35 ponttal.

Túl vagyunk Zolderen, két harmadik, egy negyedik és egy ötödik hellyel lettem gazdagabb, ebben a szezonban ezen a hétvégén szereztem a legtöbb pontot, 35-öt. Ezek alapján kívülről talán nem látszott, de nehéz volt, mert nagyon erős és szoros a mezőny. Elég egy egy tizednyi hiba, és máris a harmadik helyett a hatodik helyen találja magát az ember. Nehezek az időmérők, tényleg hibátlan kör kell egy harmadik-negyedik helyhez.

Annak ellenére, hogy meg kellett küzdenünk a jó eredményekért, szokatlanul sima és eseménytelen volt a hétvége. Azt már megszoktam, hogy végig védekeznem kell a versenyeken, mert bár a gumikezelésünk jó, mégsem tudok annyira ellépni a mögöttem lévőtől, hogy ne kelljen hátrafelé figyelnem, ez volt a legnagyobb megpróbáltatás, amit sikerrel vettünk. A versenyeken ugyanis senki nem vett el tőlem pozíciót, pedig próbálkoztak sokan, sokáig.

Az én szempontomból ez egy hibátlan hétvége volt, ami önmagában jól hangzik, az viszont szomorú, hogy ez most csak ezekre a pozíciókra elég ebben a mezőnyben. Ugyanolyan keményen dolgozunk rajta továbbra is, mint eddig, hogy ez javuljon a jövőben, hogy ilyen hétvégékkel ne csak a harmadik legyen a legjobb helyezésünk, hanem futamot tudjunk nyerni.

A csapat jól működik, nem kétség, az autó is, alapvetően jól éreztem magam, de nehéz ennél előrébb lépni nagyon. A kamion-Eb-nek ugyanis az az erőssége, hogy olyan, mint a Forma-1: nem fix autók vannak, hanem fejlesztési verseny van a csapatok között, látszik is a mezőnyön, sok csapat ugyanis sokféleképpen próbálkozik. És hiába végeztünk mi tökéletes munkát, ha a mezőnyből más is jól dolgozott.

Nem volt most semmilyen kétes szituáció, igaz, betonfalak vannak a célegyenesek mentén, úgyhogy nincs lehetőség a rajtnál szórakozni. Szerencsére nem volt semmilyen kétes helyzet, ami abból is adódik, hogy nehéz kilökni valakit, ha nem érsz utol senkit. Nem is kellett a versenybíróságra menni egyszer sem, extrán különlegessé tette a hétvégét, Belgiumban nem szokott így lenni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Zolder Race3 Position 3 #race #tankpool24 #mercedes @fia_etrc_official

Norbert Kiss (@drivernorbi) által megosztott bejegyzés,

Nem pihenünk túl sokat, hétvégén az abdai Fliegl gyár nyílt napján veszünk részt, visszük a versenykamiont is, szombat délután leszünk a rendezvényen, aztán kivételesen ott is csináljuk meg a szervizelést és a felkészítést a következő hétvégére, Le Mans-ra. Délelőtt pedig az Alcoa gyár megnyitójára megyünk, ez tehát a szombat.

Vasárnap F1-et közvetítek. Nem hinném, hogy Szingapúrban lesz újabb Ferrari győzelem. A Ferrari olyan autót épített erre az évre, ami az egyenesben nagyon gyors, hogy ha máshol nem, legalább Monzában tudjanak nyerni, szóval Leclerc legutóbbi győzelméből nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Aztán persze meglátjuk, mit hoz a hétvége.