Vágólapra másolva!
Példátlanul súlyos, 25 évre szóló eltiltással büntette az MLSZ Bognár Pált, a Bács-Kiskun vármegyei harmadosztályban szereplő Bácsborsód kapusát. Az eset egy teljesen átlagos szabálytalansággal indult.

A maga világában rangadónak számító Katymár-Bácsborsód csaták legutóbbi, október 21-i felvonása csak 77 percig tartott, Fehérvári Patrik játékvezető akkor szakította félbe a meccset, amit 1-0-s vendég vezetés ellenére végül 3-0-al a hazaiak kaptak meg. Az MLSZ fegyelmi bizottsága pedig alighanem a magyar foci egyik legsúlyosabb büntetését is kiosztotta: 25 évre eltiltotta a labdarúgástól Bognár Pált, a Bácsborsód kapusát.

Bognár Pál karrierje, minden bizonnyal, utolsó meccse előtt Forrás: --

A történteket a Sportalnak Czifra Gábor, a Bácsborsód elnöke és maga az érintett igyekezett tisztába tenni. Ezek szerint egy ütközéssel indult az egész botrány, majd mivel az asszisztens lest jelzett, a játékvezetőnek pedig saját bevallása szerint sem volt fogalma arról, hogy mi történt, így labdaejtéssel folytatódott a meccs. Amikor egy hazai játékos trágár szavakkal reklamált a beintett leshelyzet miatt, a meccsre vészmegoldásként beugró, 46 éves kapus, Bognár Pál is a tetthelyre sietett, és megkérdezte, hogy miért nem kapott sárga lapot a reklamáló játékos.

"Lapot Bognár Pál kapott, majd a bíró annyit mondott neki, hogy ha még egy szót szól, akkor mehet zuhanyozni" - idézte fel Czifra Gábor.

"Azt válaszoltam a bírónak, hogy akkor te is jössz... Erre megkaptam a piros lapot, és be kell látni, elborult az agyam. Mondtam neki néhány keresetlen szót, és mentem felé. Ekkor lefogott két csapattársam, hogy ne legyen baj, ám a bíró gúnyos mosollyal félbeszakította a meccset.

Bognár pályafutása így alighanem véget ért, hiszen 71 éves lesz, amikor letelik a büntetése. De ő maga nem zárja ki a folytatást.

- mondta tréfásan.

Utóbb, mint kiderült a játékvezető a pofon után rendőrt hívott, kórházba ment, látleletet vettek fel, és ez is nyomhatott a latba, amikor kiszabták a rá a büntetést. Habár Fehérvári sporttárs sérülése nem lehetett nagyon súlyos, hiszen egy nappal az eset után már ő vezette az NB III-ban az Újpest II–Karcag találkozót.