Méltó kihívót kapott Ronaldo legendásan ronda szobra - kép

firo: 15.12.2021, soccer ball, 1st Bundesliga, season 2021/2022, BVB, Borussia Dortmund - Greuther Fvşrth BVB season 2021 1st Bundesliga Spo Borussia Dortmund - Greuther Fvşrth Fuvuball 2022 Horizontal
firo: 15.12.2021, soccer ball, 1st Bundesliga, season 2021/2022, BVB, Borussia Dortmund - Greuther Fvşrth 3: 0 farewell to the BVB fans for the winter break, Erling HAALAND did a lap alone, (Photo by Ralf Ibing / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A norvégiai Brynében kap szobrot az északi ország jelenlegi legnagyobb futballsztárja, Erling Braut Haaland.

Az angliai Leedsben született, még mindig csak 21 éves csatár a norvégiai Bryne városában nőtt fel, ott is kezdett focizni, mielőtt a Molde és a RedBull Salzburg érintésével jelenlegi csapatához, a Borussia Dortmundhoz került volna. A 17 válogatott meccsén 15 gólnál járó (Dortmundban is hasolóan termel, 65 bajnokin 61 gólt rúgott) Haaland az északi ország egyik legnagyobb sztárja, így nem csoda, hogy ifjú kora ellenére máris szobrot kap.

Az alkotást egy helyi, brynei művész, Kjetil Barane készíti, és Norvégiáról lévén szó fából lesz a három méter magas és 700 kilós alkotás.

Készül Erling Haaland szobra Forrás: Nrk.no

A láncfűrésszel dolgozó művész több kísérlet után a legutóbbi művel már elégedett, mint mondja nem szeretne úgy járni, mint azok a kollégái, akik alaposan elbaltázták például Mohamed Szalah és Luis Suárez szobrát, nem beszélve Cristano Ronaldo hírhedt portréjáról.

Ronaldo és Szalah szobra:

A művész, aki korábban már Harald norvég királyt is megmintázta, elmondása szerint kifejezetten szeret fával dolgozni, mert annak megvan a maga karaktere. Nem lehet könnyű fából láncfűrésszel kifaragni valakinek az alakját, így nézzük el a művésznek, ha a kiváló csatár egyelőre jobban hasonlít egy erdei trollra, mint önmagára.