Vágólapra másolva!
Az extrém vonal helyett egy tradicionális magyar siker sportágat választott, és elmondása szerint minden egyes alkalommal, amikor pástra lép, átjárja az emelkedettség érzése. Esztergályos Patrik kadett és ifjúsági vívóként fantasztikus eredményekkel büszkélkedhet, amik mellett más területen is bizonyított: 2019-ben legjobb férfi versenyzőként végzett az Exatlon Hungaryban. A Limit forgatásán pedig felejthetetlen élménnyel ajándékozta meg az egyik műsorvezetőt.

A kihívásokkal teli extrém-sport realitynek köszönhetően már az egész ország ismeri, százezernél is többen követik a mindennapjait, habár azt mondja, valamennyire idegenül mozog a közösségi oldalak világában.

"Inkább megélem a pillanatot, mintsem gyorsan megmutassam másoknak. Vannak, akiknek testhez álló ez a fajta kommunikáció, de nekem komoly feladatot jelent.

Elindultam közben egy vonalon, hamarosan lesz egy olyan műsor a youtube-on, amiben egy másik oldalamat is megmutatom. Közben azért látom és tapasztalom, hogy nehéz érvényesülni a média területén" - mesélte rovatunknak, majd elárulta azt is, mi vonzza a sporton kívül.

"Az utánpótlás korosztályban csúcson voltam a párbajtőrben, de felnőttként kimerültem, motiválatlan lettem, nem tudtam továbbvinni.

Az Exatlon által belekóstoltam a média világába, de soha nem állt tőlem távol a szereplés, mert gyerekként Kazinczy Szép Kiejtési versenyekre jártam. Egyre jobb helyezéseket értem el, majd nyolcadikban megnyertem a megyei fordulót, aztán országosan bronz minősítést kaptam. Éreztem, hogy ezzel is kell foglalkoznom. Szeretek beszélni, egyre többször meg is kapom, hogy jó a hangom.

Gondolkodom rajta, hogy belekóstolok a szinkron, a műsorvezetés vagy a rádiózás világába, mert mondanivalóm van bőven."

A média világa iránti érdeklődése miatt egyáltalán nem volt számára új terep a Limit forgatása, a két műsorvezető, Henry Kettner és Kempf Zozo azonban tudott meglepetést okozni Patriknak. Zozo egy korábbi interjúban elmondta, hogy maradandó emlék marad számára a pillanat, amikor egy párbajtőrt a kezébe foghatott.

Esztergályos Patrik Forrás: postforrent.com

"Láttam a szemükben az érdeklődést, és örülök, hogy ők is meg tudták érezni ennek az arisztokratikus sportágnak az esszenciáját.

Amikor a páston állunk, teljesen magunkra vagyunk utalva, még akkor is, ha csapatban vívunk.

Megértem Zozo érzéseit is, mert nem mindennap kap az ember a kezébe egy párbajtőr pengét, egy szúrófegyvert, amivel valójában bármit tehetne."

A kihívás alatt kedvükre forgathatták a fegyvert a műsorvezetők, köszönhetően annak, hogy Esztergályos Patrik olyan feladatot adott nekik, amit a vívóvk gyerekkoruk óta gyakorolnak.

"Kisebb-nagyobb méretű karikákba kellett beleszúrniuk a párbajtőrt, ez a koordinációs képességet fejleszti.

Habár így is szépen vették az akadályt, lehet, hogy azt is megugrották volna."

Esztergályos Patrik szerint mindketten jó vívók lennének Fotó: Hirling Bálint - Origo

Az ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőröző szakértői szeme szerint Henry Kettner és Kempf Zozo is kiváló vívó lehetett volna, ha az extrém sportok és a közösségi média világa helyett a pást mellett döntenek.

"Henry adottságai nagyon jók, magas, hosszúak a végtagjai. Zozo izomösszetétele és mozgása is nagyon jól harmonizál a sportággal, szóval szerintem mindketten jó vívók lehettek volna."

Esztergályos Patrik elárulta azt is, hogy ki az a sportoló, akivel szívesen megismerkedne egy hasonló forgatáson, ha ő lehetne a műsorvezető és a szerkesztő.

"Egyértelműen Lewis Hamilton. Nagyon szeretem az autóversenyzést, az autókat is. Az ő munkássága azért érdekel, mert példaértékű, ahogy ki tudja zárni a külvilágot, és a stílusa már annyira botrányos, hogy szerthetővé válik. Biztosan nem azt kérdezném tőle, hogy mennyit edz egy nap, hanem például azt, hogy hogy hogyan tudja a sportot összeegyeztetni ezzel az életstílussal."