Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool 4-2-re legyőzte a Tottenham Hotspur csapatát az Anfielden.

A Liverpool a legutóbb öt bajnoki meccséből csak egyet tudott megnyerni, így Jürgen Klopp együttese kiszállt a bajnoki címért folytatott harcból. A Liverpool ezúttal rangadót játszott, az ötödik helyezett Tottenham Hotspurt fogadta, amellyel szeptember végén emlékezetes meccset vívott. Az észak-londoni találkozót a Liverpool kilenc emberrel fejezte be, a Tottenham pedig a 96. percben harcolta ki a 2-1-es győzelmet. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy az első félidőben a Liverpoolt videóbírós hiba miatt szabályos góltól fosztották meg. Luis Díaz a 34. percben - 0-0-s állásnál - talált a kapuba, a bíró azonban les miatt ezt nem adta meg és a VAR sem avatkozott közbe. Később kiderült, azért, mert a videószobában azt hitték, a pályán gólt ítélt a játékvezető, és egyértelmű volt a helyzet, így jelezték, hogy nem írják felül a döntést. A játékvezetőket, a mérkőzések hivatalos közreműködőit tömörítő szervezet később elismerte, hogy "jelentős emberi tévedés" történt.

Jürgen Klopp az utolsó előtt hazai meccsére készült
Fotó: AFP

Szoboszlai Dominik a West Ham elleni rangadó után ezúttal is csak a kispadon kapott helyet a Liverpoolban, ott volt viszont a kezdőben az egyiptomi Mohamed Szalah, aki az előző mérkőzésen összeveszett a szezon végén távozó Jürgen Klopp vezetőedzővel. A német szakember azonban nem haragtartó, betette a csapatba a 31 éves támadót, aki meg is hálálta a bizalmat, ugyanis a 16. percben Cody Gakpo tökéletesen középre tekert labdáját fejelte a kapuba három méterről (1-0). 

Szalah góllal és gólpasszal tért vissza a kezdőcsapatba
Fotó: AFP

A folytatásban a Liverpool elképesztő mezőnyfölényben játszott, Klopp csapata 13-szor lőtt kapura, míg a Tottenham csak egyszer kísérletezett. Ekkora nyomás után törvényszerű volt, hogy jönni fog az újabb gól, ami aztán a 45. percben született meg. Egy szép támadás végén Andy Robertson készítette le a labdát Szalah-nak, aki nyolc méterről a jobb alsót vette célba, Guglielmo Vicario óriási bravúrral védte a lövést, a kipattanóra viszont érkezett Robertson, aki közelről a hálóba passzolta a labdát (2-0).

A második félidőt remekül kezdte a Liverpool, és az 50. percben el is döntötte a meccset. 

Harvey Elliot szerzett labdát az ellenfél tizenhatosa előtt, majd középre tekerte a labdát, az érkező Cody Gakpo pedig hét méterről a kapu jobb oldalába fejelt (3-0). 

A Liverpool ezt követően sem állt le, és a 60. percben egy hatalmas góllal növelte az előnyét. Szalah lekészített labdáját Harvey Elliot kapta, aki húzott egyet befelé, majd 20 méterről kilőtte a jobb felső sarkot (4-0).

A csapattársak is csak a fejüket fogták Harvey Elliot hatalmas gólja után
Fotó: AFP

A 72. percben aztán összejött a szépítés a Tottenhamnek. Brennan Johnson kapott egy labdát a jobb szélen, középre centerezett, az érkező Richarlison pedig hat méterről a jobb alsóba pörgetett (4-1). 

Ezt követően a Spurs alaposan ráijesztett a Liverpoolra, ugyanis a 76. percben újabb gólt lőtt az észak-londoni csapat. Ezúttal egy balról belőtt labdát a kapunak háttal álló Richarlison készített le Szon Hung Minnek, a 300. Premier League-meccsén pályára lépő dél-koreai támadó pedig 11 méterről a jobb alsóba lőtt (4-2).

Szon Hung Min a szezonbeli 17. gólját lőtte
Fotó: AFP

A Liverpoolnak a végére kellett a frissesség, így Klopp a 83. percben pályára küldte Szoboszlai Dominiket. A magyar válogatott középpályás a 86. percben be is találhatott volna. Mohamed Szalah-tól kapott egy remek kiugratást, helyzetbe került, de a kilencméteres lövése az oldalhálóban kötött ki. 

A hajrában megtört a Spurs lendülete, így a Liverpool könnyedén lehozta a meccset és végül magabiztos győzelmet aratott. A Liverpool ezzel továbbra is tartja a harmadik helyét, a Tottenham pedig maradt az ötödik, és továbbra is hét pont a hátránya a BL-szereplést érő negyedik helyen álló Aston Villa mögött. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.