Vágólapra másolva!
Szerződést hosszabbított a mindössze 17 éves szupertehetségével a Barcelona. A fiatal Pau Cubarsi a klub utánpótlásából került ki, új szerződése pedig egészen 2027-ig szól.

A spanyol bajnokságban szereplő, de a bajnoki címről lemaradt Barcelona védője, a mindössze 17 éves Pau Cubarsi ebben a szezonban robbant be a katalánok első csapatába, ahol már 20 meccsen kapott lehetőséget. Az új szerződésében 500 millió eurós kivásárlási ár szerepel, így szeretné magához láncolni a katalán klub.

A tinijátékos a spanyol válogatottban is bemutatkozott, már két meccset kapott a felnőttek között. Az új szerződése egy évvel toldotta meg a korábbit, amiben természetesen már az első csapat tagsága is garantált. A korábbi egyezsége még akadémiai szerződés volt, amiben 10 millió eurós kivásárlási ár szerepelt, ami szabványosnak tekinthető a Barcelona fiatal játékosainak esetében.

FC Barcelona Vs Valencia CF - La Liga EA Sports
Pau Cubarsi a Barcelona és a spanyol foci egyik legnagyobb tehetsége
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto

Cubarsi szerződése azért ”csak” 2027-ig szól, mert a spanyol törvények szerint 18 év alatt nem lehet hosszabb távra aláírni. Cubarsi 2025 januárjában lesz majd 18 éves, akkor lehet majd újabb szerződést kötni vele adott esetben. Spanyol sajtóhírek szerint Pau Cubarsi ugyanolyan szerződést kapott, mint októberben a 16 éves Lamine Yamal, ami szintén három évre szólt, de Yamal kivásárlási ára egymilliárd euró lett.

A katalán Cubarsi egész életében a Barcelona szurkolója volt, a klub célja pedig az, hogy amint lehet, a lehető leghosszabb időre szóló szerződést kaphassa majd meg. Korábban arról írtak, hogy a Barcelonát jól ismerő, a klub korábbi játékosa és edzője, Pep Guardiola vezette Manchester City szerette volna megszerezni a fiatal focistát, de ő egyelőre a Barcában szeretne tovább bizonyítani. 

A Barcelona a spanyol bajnokságban a harmadik helyen áll a Real Madrid és a Girona mögött, de a Bajnokok Ligájában már biztos az indulása a következő szezonra. A Barcelona a BL-ben ebben a szezonban a legjobb nyolc között búcsúzott, a Paris Saint-Germain ejtette ki.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.