Vágólapra másolva!
Külföldi sajtóhírek szerint Dárdai Pál a szezon végén minden bizonnyal távozik a német másodosztályban szereplő Hertha BSC labdarúgócsapatának éléről.

A Bundesliga 2-ben 32. forduló után a Hertha a 9. helyen áll a tabellán, a berlini csapat a bajnokságban már három forduló óta nyeretlen. Az együttes a feljutást már nem tudja kiharcolni, igaz, kiesni sem fog, vélhetően a középmezőnyben zárja a szezont. A hírek szerint a játékosok ragaszkodnának ahhoz, hogy a következő idényben is Dárdai Pál legyen a klub edzője, azonban a vezetőség inkább a váltást szorgalmazná, mivel a csapat nem nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményt a 2023/2024-es évadban. 

Hertha BSC - Hannover 96
Dárdai Pál jövője eldőlt a Herthánál?
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Eldőlt Dárdai Pál jövője?

Egyéves szerződésem van. Az a megállapodás, hogy a szezon végén leülünk beszélni. Ez pedig azt jelenti, hogy a klubnak más edzőket is számba kell vennie.

Nem egy, hanem több jelöltet. Ez teljesen normális, mert ha én nem maradok, akkor másnak kell leülnie a kispadra" - mondta Dárdai, aki korábban is utalt már arra, hogy távozni fog a csapat éléről.

A 48 éves magyar edző távozásáról szóló hírek azután erősödtek fel igazán, hogy áprilisban dühében szó nélkül kivonult csapata egyik sajtótájékoztatójáról. A vezetőség arra kérte a Herthánál a harmadik edzői időszakát töltő Dárdait, hogy kerülje a hasonló viselkedést, ő viszont azt nehezményezte, hogy egyedül kell szembenéznie a kritikákkal.

A goal.com a Sky Sports értesüléseire hivakozva úgy tudja, hogy a Herthánál már megtalálták Dárdai Pál lehetséges utódját. A berliniek kispadjára állítólag az a Cristian Fiél ülhet le, aki jelenleg a Nürnberggel a kiesés elől menekül a német másodsztályban.

"A szezon után elemezzük a helyzetet és eldöntjük, mi lesz ezután" - mondta Benjamin Weber sportigazgató, aki hangsúlyozta, hogy Dárdai tavaly nehéz időszakban vette át a csapat irányítását. 

A Hertha legendájának a csapat körüli káosz ellenére az élvonalból történő kiesés után sikerült helyreállítania az egységet és megakadályoznia a következő katasztrófát.

Dárdai Pál szerződése az idény végén lejár a Herthánál, a jövőjével kapcsolatos döntés legkésőbb a május 26-i közgyűlésen megszületik.

Kapcsolódó cikkek