Egy sál miatt verték félholtra saját drukkertársukat a belga huligánok

Vágólapra másolva!
Kórházba került a Club Brugge egyik szurkolója a Fiorentina elleni idegenbeli Konferencia-liga elődöntőt követően, akit a belga klub huligánjai vertek meg egy nála lévő lila-fehér sál miatt.

A belga férfi mintegy ötven másik drukkerrel együtt az egyik hazai szektorba vett jegyet, miután a vendégeknek fenntartott szektorba korábban már minden jegyet eladtak. Elmondása szerint simán beengedték őket, békében elvoltak a helyükön, amikor nagyjából 20 perc elteltével megjelentek a hazai rendezők, és minden belgát kiparancsoltak a hazai szektorból, átirányítva őket a brugge-i táborba.

Úgy látszik, a brugge-i szurkolóktól senki nincs biztonságban, még saját drukkertársaik sem
Fotó: Belga via AFP

Minden bizonnyal attól féltek, hogy esetleg rendbontás lesz a két nemzet szurkolóinak keveredéséből – ami nem alaptalan félelem. De az igazi balhé éppen az átterelés után tört ki. Az ominózus, fentebb említett belga drukker ugyanis még a meccs előtt vett egy Fiorentina-sálat, a lila-fehér emléktárgy pedig vörös posztó volt a huligánok szemében, akik kegyetlenül elverték a férfit.

A drukkert súlyos állapotban szállították kórházba a stadionból, eltört az orra és a szemgödre, írja a HLN belga híroldal. A lap állítása szerint sem a Club Brugge, sem pedig a klub szurkolói egyesülete nem reagált a megkeresésükre.

A Fiorentina-sál miatt megvert férfi szombaton autóval indult haza Firenzéből Belgiumba, és a lapnak nyilatkozva elmondta, első útja a rendőrségre fog vezetni, ahol feljelentést tesz az őt megverő huligánok ellen. Elmondása szerint pontosan tudja, kik verték meg, az elkövetőknek hosszú bűnlajstromuk van hasonló esetekből.

Kapcsolódó cikkek: