Vágólapra másolva!
Dárdai Pál legkisebb fia, a német válogatottal U17-es Európa-bajnokságot nyerő Dárdai Bence távozik a másodosztályban szereplő Hertha BSC csapatától, a következő szezontól pedig a Bundesligában szereplő Wolfsburg játékosa lesz. A berlini csapat magyar vezetőedzője a klub korábbi vezetőit okolja a 18 éves fia távozása miatt, és azt is elárult, hogy felesége napokig sírt, amikor kiderült, hogy a fia kirepül a családi fészekből.

Távozik a legtehetségesebb Dárdai 

A Hertha BSC-t irányító Dárdai Pál korábbi már többször is hangsúlyozta, hogy nem apaként nem szól bele fiai karrierjével kapcsolatos döntéseibe, és rájuk bízza a válogatottságuk vagy éppen a klubváltásaik ügyét. Dárdai Pál mindenesetre csalódott, hogy a Hertha egyik legtehetségesebb játékosa, a 18 éves Dárdai Bence nem fogadta el nevelőegyesülete szerződéshosszabbítási ajánlatát, és nyáron a Bundesliga szereplő Wolfsburghoz igazol.

Dárdai Pál feleségét, Mónika asszonyt megviselte, hogy bátyjai után Bence is kirepül a családi fészkükből.

"Apaként ebbe nem szólhattam bele. 

Az édesanyja, a testvérei és a csapat megpróbálta maradásra bírni. Ez fájdalmas, a feleségem pár napig sírt. De tisztelet annak a klubnak, amelyik el tudja vinni Bencét ebből a családból és ebből a környezetből 

– idézi a fussball.news a magyar szakembert, aki a Schalke elleni 5-2-es győzelem után nyilatkozott fia helyzetéről.

A Bors azt írja, Dárdai Mónika tavaly nyáron még megvétózta az akkor 17 éves, érettségi előtt álló fia távozását, most viszont fájó szívvel el kell fogadnia. 

Dárdai dühös a Hertha vezetőire

Dárdai Pál a Hertha vissza-visszatérő edzőjeként arra is célzott, hogy fia távozásáért áttételesen a klub korábbi vezetői a felelősök. 

Megvan a véleményem: ha a Bundesligában játszanánk, biztosan itt maradna. Amikor először átvettem a Herthát, felépítettünk valamit, minden fiatal játékos ide akart jönni és fejlődni. 

Ma ez nehéz, mert a másodosztály nagyon fizikális, nem egyszerű a fiatalok számára” – mondta Dárdai Pál, aki korábban elárult, hogy a fiát rengeteg klub kereste és már tavaly nyáron is mehetnékje volt.

Hertha BSC - Karlsruher SC
Dárdai Pál dühös a Hertha korábbi vezetőire fia távozása miatt
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Dárdai Pál vezette a Hertha a magyar edző első időszakában (2015 februárjától 2019 nyaráig) fiatal játékosokra építve kétszer is európai kupaszereplést jelentő helyen végzett. A menesztése után aztán három évig euró-százmilliókat szórtak el "sztárokra" és különböző edzőkre, akikkel végül kiestek és csődközelbe került a klub.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.