Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere magyarázkodni kényszerült az év legfontosabb meccse előtt a csapa sajtótájékoztatóján.

Hatalmas felhajtás övezi a hétvégi, Liverpool-Manchester City meccset a Premier League-ben, ami előtt Jürgen Klopp arról beszélt, hogy az Anfield Roadnak különleges hatása lehet a bajnoki döntőnek is beillő meccsre.

Trent Alexander-Arnold és Erling Haaland kisebb összetűzése vezette fel a vasárnapi meccset, Szoboszlai Dominik két barátja uralja a sajtót az elmúlt egy napban.

Jürgen Klopp szerint semmi rosszat nem csinált a játékosa
Fotó: Michal Cizek / AFP

„Nem tudom, ennél a klubnál hányszor és milyen gyakran kell még elmondanunk, hogy mennyire tiszteljük az ellenfeleket. Pep a világ legjobb menedzsere. Nagyon jó életet élek úgy, hogy nem igazán érek a közelébe, nekem ez így jó. Hihetetlen játékosaik vannak, talán övék a legjobb 9-es Haaland személyében, Kevin De Bruyne a történelem része, mindannyian tiszteljük őket, ahogy Trent is” – mondta Jürgen Klopp, utalva arra, hogy a Liverpool védőjének reakcióját felkapta Haaland és az angol sajtó.

„Liverpoolban született, végigjárta a ranglétrát, más mit gondolna ebben a helyzetben? Az egyik mottónk az, hogy ez többet jelent, ez pedig most valóban többet jelent nekünk. Két éve azt ünnepeltük a városban, hogy megnyertük a Ligakupát és az FA-kupát, miközben elbuktuk a BL-döntőt és egy ponttal elbuktuk a bajnokságot is. Ez a klub különleges a számunkra. Angliában a Manchester City rekordja szinte felfoghatatlan, az sokat jelent az ottaniaknak, de attól miért ne örülhetnénk annak, amiket mi nyerünk? Semmi gond nincs azzal, amit Trent mondott” – védte meg a játékosát Klopp.

„Az Anfield időről-időre hatással van a játékunkra. A hangulat elképesztő… Szabad ezt mondanom vagy megbántok vele valakit? Ezekre a meccsekre vár mindenki, az Anfieldnek döntő hatása lehet” – mondta Klopp, aki kitért Pep Guardiolára is, aki ellen utoljára mérkőzhet, ha az FA-kupában nem kerülnek össze.

„Óriási hatása volt a futballra. Hihetetlen mennyiségű trófeát nyert. Ha megnézzük a viselkedését, olyan, mint aki soha nem nyert semmit. Hihetetlen tűz, és elszántság van benne. A kifinomultságot érzem benne, amikor ellene kell szerepelnem” – mondta Klopp, aki eddig 29-szer meccselt Guardiolával, és a német vezet 12-11-re a győzelmek tekintetében.