Vágólapra másolva!
Dárdai Pál, a Hertha BSC magyar edzője már harmadik periódusát tölti szeretett klubja élén, de a német sajtóban most megint arról írnak, hogy nyáron harmadszor is véget érhet a közös munka.

A Kickerben most arról írnak, hogy Dárdai szerintük védekezésre kényszerül és ellene használják fel a St. Pauli elleni vereség utáni mondatait. „Nem vagyok varázsló, edző vagyok. Senki nem tud csodát tenni két-három hónap alatt” – mondta akkor.

A németek most azt feszegetik, hogy Dárdai képes lehet-e visszavezetni a csapatát az élvonalba, ami nem csak sportszakmailag, hanem gazdaságilag is nagyon fontos lenne a berlini klubnak.

Dárdai szerződése nyáron lejár, ahogy a stábjából Admir Hamzagicnak és Bódog Tamásnak is, de egyelőre nem tudni, mi lesz a vezetőedző sorsa. Dárdai 2023 áprilisában vette át a csapatot Sandro Schwarztól azzal a céllal, hogy megmentse a csapatot, de a Hertha végül kiesett, és a másodosztályban is csak a 11. helyen áll. A harmadik hely, ami osztályozót ér, hét pontra van a berliniektől.

FC St. Pauli - Hertha BSC
Dárdai Pl harmadszor is távozhat a nyáron
Fotó: MARCUS BRANDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Herthába befektető amerikai cégcsoport képviselője, Johannes Spors a Hertha menedzsmentjével szemben állva kívülről hozott volna megoldást, azaz nem Dárdait nevezte volna ki, karácsonykor pedig arról beszélt, hogy szerinte ez a keret kicsit erősebb annál, mint amit a tabella mutat.

„Nem teljesen értek egyet ezzel. Ha valaki A-t mond, az mondjon B-t is, adjon magyarázatot” – mondta erre Dárdai, aki szerint féltávnál majdnem a maximumon állt a csapat ahhoz képest, amit ki lehetett hozni belőle.

Akkor a hetedik volt a csapat, de ha az azóta eltelt meccseket vesszük, csak a sereghajtók között lenne a csapat, és ki is esett a Német Kupában a Kaiserslautern ellen. A Herthával kapcsolatban kiemelik, az egyik legjobb csapat, ha csak az első félidőket veszik alapul, de nagyon sok pontot szórt el, főleg az egyéni hibáknak köszönhetően.

Dárdai taktikájával sem maradéktalanul elégedettek a szaklapnál, kiemelik, hogy a Kiel elleni bajnokin csak 32 százalékban volt a csapatnál a labda, és sokak szerint néha ötlettelen a berliniek játéka.

„Van 12-13 játékosom, akivel a bajnoki címért harcolhatok, de ezt követően nincs kihez nyúlnunk” – mondta Dárdai, de a Kicker szerint sokan kevés lehetőséget kapnak és van, aki nem a legjobb poszton kap lehetőséget az edzőtől. Külön kiemelik a Mainztól érkezett Aymen Barkokot, aki 10-eskén érkezett, de a 6-os pozícióban szerepel, illetve Prevljak neve is előkerül, aki a 9-es poszt helyett a csatár mögött kapott szerepet, de ma már ott sem.

A németek szerint a klubnál már igenis komoly edzőkérdés van, de próbálják ezt nem nyilvánosságra hozni. Egyesek szerint a befektetők már elküldték volna Dárdait, de a vezetők még kitartanak mellette.