Vágólapra másolva!
Király Gábor, a 108-szoros magyar válogatott kapus óriási örömhírt osztott meg a közösségi oldalán. A Haladás és a német Hertha BSC legendája büszkén tudatta, hogy a fia, a 19 éves Király Mátyás megkapta pályafutása első profi szerződését.

Első profi szerződés, büszke vagyok rád! Alázat, kitartás, munka! Jó utazást a profi sport világában”

– írta Király Gábor a közösségi-oldalára posztolt fotó mellé, melyen a fiával látható, aki az NB II-es Kolorcity Kazincbarcika Sport Club mezével pózol.

A 19 éves Király Mátyás szintén kapus, akárcsak a legendás édesapja. A tehetséges hálóőr a Szombathelyi Haladás utánpótlásában nevelkedett, 2020 nyarán igazolt át a Király SE-hez, amelyet Király Gábor és édesapja Király Ferenc alapították 2006-ban Szombathelyen.

Király Gábor fia a transfermarkt adatai alapján 2019 februárjában védett a magyar U15-ös válogatott, az írek elleni meccset azonban 3-0-ra elveszítette a magyar csapat.

Csak rajta múlik, mire viszi, persze a szerencse sem árt. Matyi nem Gianluigi Buffont vagy Manuel Neuert tartja példaképnek, hanem a papáját.

Mivel Gábor légiós évei során Angliában és Németországban is rendszeresen edzett Matyi, nekem Takács Tamás edzőtársammal csak finomítani kell a tudásán" - nyilatkozta korábban a Borsnak a Király Sport Egyesület egyik mestere, az NB I-es Haladással egykor 211 meccset vívó Hegedüs Péter, aki a kilencvenes években nevelőedzőként már az édesapát is elindította a világhírnév felé.