Vágólapra másolva!
Robin van Persie, a holland labdarúgó-válogatott történetének legeredményesebb játékosa a héten a Manchester United carringtoni edzőközpontjában tartózkodik, hogy teljesítse az UEFA Pro Licenc megszerzéséhez szükséges kötelező szakmai gyakorlatot.

A 2019-ben visszavonult legendás holland csatár a nevelőklubjánál, a holland Feyenoordnál dolgozik az U18-as csapat edzőjeként, de szeretne feljebb lépni, ehhez pedig meg kell szerezni a legmagasabb edzői képesítést. A Pro Licenc megszerzéséhez a leendő edzőknek egy hazai és egy külföldi klubnál szakmai gyakorlaton kell részt venniük, Van Persie pedig a Manchester Unitednál akart tanulni, amibe Erik ten Hag, a csapat holland edzője bele is egyezett.

Robin van Persie a Manchester United edzésén Forrás: manutd.com

Van Persie csütörtökig lesz Carringtonban, és amellett, hogy megfigyeli az első csapat edzéseit, együtt fog dolgozni Ten Haggal, Mitchell van der Gaag segédedzővel és John Murtough sportigazgatóval.

A legendás holland támadó vasárnap már ott volt az Old Traffordon, amikor A Manchester United 3-0-ra legyőzte a West Ham United csapatát, és találkozott Sir Alex Fergusonnal is, aki 2012-ben szerződtette őt az Arsenaltól.

Van Persie csak három évet töltött az Old Traffordon, azonban ha Angliába látogat, sokkal inkább Manchester tekinti otthonának, miközben a United előtt nyolc évig az Arsenalban futballozott. A holland csatár 278 mérkőzésen 132 gólt szerzett az észak-londoni csapatban, amivel a klub történetének harmadik legeredményesebb játékosa Thierry Henry és Ian Wright után.

Van Persie azonban 2012 nyarán, a szerződése lejárta előtt egy évvel közölte Arséne Wengerrel, hogy nem fog hosszabbítani, így az ősi rivális Manchester Unitedhoz igazolt, ahol az első szezonjában gólkirály lett és oroszlánrészt vállalt abban, hogy az MU Sir Alex Ferguson utolsó szezonjában megnyerte a Premier League-t.

Ami az Arsenalt illeti, az ottani szurkolók elhajigálták a mezeimet, annak ellenére, hogy nyolc évet szenteltem az életemből klubnak" – nyilatkozta korábban Robin van Persie, aki a visszavonulása óta egyszer sem tért vissza az Emirates Stadionba.

Van Persie nem ünnepelt, amikor először gólt lőtt az Arsenalnak Forrás: AFP/Andrew Yates

Van Persie 105 mérkőzésen 58 gólt szerzett a United színeiben, majd 2015-ben a török Fenerbarçéhoz igazolt. 2018 januárjában aztán visszatért a nevelőegyesületéhez, a holland Feyenoordhoz, majd másfél évvel később visszavonult a labdarúgástól.