Vágólapra másolva!
A másodosztályú német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál egy focitornán a középső fia, Dárdai Márton válogatottságának a kérdéséről is beszélt.

A Bundesliga 2. menetrendje szerint éppen az egy hónapos téli szünetüket töltik a csapatok, így Dárdai Pál is elhagyhatta Berlint, és részt vehetett az édesapjának emléket állító véméndi focitornán. A helyszínen a Hír TV stábja is megkérdezte a korábbi magyar szövetségi kapitányt fia, Márton válogatottságának ügyében. Az elmúlt hónapokban ugyanis egyre inkább felvetődött, hogy a német utánpótlás-válogatott focista rábóint-e Marco Rossi hívására, vagy megpróbálja kiharcolni a német kerettagságot Julian Nagelsmannál. (Dárdai Márton két testvére közül Palkó már bemutatkozott a magyar csapatban, Bence pedig a fiatal kora miatt még komolyabban nem került szóba egyik felnőtt válogatottnál sem.)

A három Dárdai testvér válogatottsága az elmúlt időszak egyik kérdése Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Jurgen Fromme

Ezt gondolja Dárdai Pál a fia válogatottságáról

„Nekem teljesen mindegy, hogy mit csinál, ezt komolyan mondom, mert

– idézte Dárdai Pál szavait a Magyar Nemzet. –

A labdarúgásban az egészség a legfontosabb, hogy a lábaid, az ízületeid, az agyad, a pszichés dolgok rendben legyenek. Marcinál egyelőre rendben vannak, amiért sokat dolgozott."

A mindhárom Dárdai testvért foglalkoztató Hertha legközelebb január 21-én, a Düsseldorf elleni bajnokin lép pályára a német másodosztályban, de előtte még felkészülési mérkőzéseket is játszanak a berliniek.