Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool hétvégén otthon botlott az ősi rivális Manchester United ellen, de az utolsó félórát a magyar válogatott csapatkapitánya már csak a kispadról figyelte. A találkozó után Szoboszlai kapott hideget, meleget az angol sajtótól, de a Vörösök menedzsere, Jürgen Klopp kiállt a játékosa mellett.

Szoboszlainak talán az eddig megszokottakhoz képest a Manchester United elleni gól nélküli bajnoki volt a leggyengébb meccse a Liverpool színeiben, amiért az angol sajtó kemény kritikával illette, az uruguayi Darwin Núnezzel együtt. A goal.com szerint Szoboszlai csak árnyéka volt önmagának, ha a szezon eleji formáját nézzük, a kulcspasszai nem sikerültek, emiatt halt el a Liverpool sok ígéretes támadása. A 61. percben Jürgen Klopp le is hozta a pályáról Szoboszlait, a német edző pedig most elmondta, miért döntött a fiatal magyar középpályás lecserélése mellett.

– védte meg játékosát Klopp, akivel kapcsolatban kiemelte, még mindig nagyon fiatal.

Szoboszlai sok bírálatot kapott a Manchester United elleni meccs után, de Klopp védelmébe vette Forrás: AFP/Paul Ellis

"Talán két-három mérkőzéssel ezelőtt volt olyan, amikor az első benyomásomhoz képest nyilvánvalóan látni lehetett némi fejlődést tőle. Mindig is világos volt, hogy nem így fognak menni a dolgok – ő még nagyon fiatal, de ma sok helyzetében kivételes volt a meccs, majd elvesztettünk néhány labdát, és ennek semmi köze nem volt a cserékhez vagy bármihez, egyszerűen csak vannak lehetőségeid, és rendszert akartunk váltani, és ilyenkor gondolkodnod kell" – mondta Klopp, hozzátéve, hogy a meccs alakulása miatt változtatnia kellett a csapat rendszerén.