Vágólapra másolva!
A címvédő Bayern München 5-1-re kikapott szombaton az Eintracht Frankfurt otthonában a német labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában.

A bajorok - akiknél Lőw Zsolt a másodedző - 36 perc után már háromgólos hátrányban voltak ifjabb Lisztes Krisztián leendő csapata ellen. Hasonlóra az a Werder Bremen volt képes legutóbb, 2004-ben a bajorok ellen, amelynek a Fradi focistájának édesapja volt az egyik kulcsfigurája.

Hatalmas pofont kapott a Bayern Frankfurtban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Arne Dedert

Bár a szünet előtt sikerült szépíteniük a bajoroknak, a folytatásban tíz perc alatt újabb két gólt kaptak. Ezzel megszakadt a Bayern München hatmeccses győzelmi sorozata, és így a bajorok nem tudták visszavenni az első helyet a Bayer Leverkusentől, amely ráadásul vasárnap akár növelheti is az előnyét.

Érdekesség, hogy a Bayern legutóbb közel 50 éve, 1975-ben kapott öt gólt egy órányi játék után, az ellenfél pedig akkor is az Eintracht Frankfurt volt, amely akkor 6-0-ra ütötte ki a bajorokat.

Sallai Roland az 58. percben állt be a Freiburgba, amely Wolfsburgban tudott nyerni 1-0-ra.

Az Union Berlinben Schäfer András szintén csere volt, a 61. percben lépett pályára a vendég Borussia Mönchengladbach ellen. A fővárosiak 3-1-re nyertek, és elkerültek a sereghajtó helyről.

Bundesliga, 14. forduló:
Eintracht Frankfurt-Bayern München 5-1 (3-1)
FC Heidenheim-SV Darmstadt 3-2 (1-0)
Union Berlin-Borussia Mönchengladbach 3-1 (1-0)
Werder Bremen-FC Augsburg 2-0 (1-0)
VfL Wolfsburg-SC Freiburg 0-1 (0-0)