Vágólapra másolva!
Német sajtóértesülések szerint a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig is beszáll a versenybe a Manchester United száműzött támadójának, Jadon Sanchonak a leigazolásáért.

Sancho Manchesterben megbukott, a távozása borítékolható

Az angol válogatott szélső még augusztusban került ki az első csapatból, miután összeveszett Erik ten Hag vezetőedzővel. A holland tréner, akinek a napjai állítólag meg vannak számlálva Manchesterben, bocsánatkérést várna játékosától, aki azonban erre nem hajlandó, így jelenleg egyedül edz és abban bízik, hogy januárban csapatot válthat, hogy esélye legyen bekerülni nyáron az angolok Eb-keretébe.

Jadon Sancho hamarosan visszatérhet a Bundesligába Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

Korábban felmerültek olyan hírek, miszerint a Juventus és Sancho korábbi csapata, a Borussia Dortmund is szívesen látná a 23 éves támadót, ám a legfrissebb beszámolók szerint az RB Leipzig is mentőövet dobna a Manchesterben kegyvesztetté vált játékosnak.

Lipcsében köthet ki a kegyvesztett angol sztárfocista

A német Bild információi szerint pedig a lipcsei együttes Emil Forsberg távozását követően kezdett élénken érdeklődni Sancho iránt, akit szívesen kölcsön vennének az angoloktól, mivel úgy vélik, tökéletes pótlása lehetne a svéd válogatott irányítónak, már csak azért is, mert az angol támadó korábban a Borussia Dortmund színeiben már bizonyított a német élvonalban. Négy év alatt összesen 137 mérkőzésen 50 gólt szerzett és 64 gólpasszt adott, valamint Német Kupát és Szuperkupát nyert.

A Manchester United 2021-ben 73 millió fontért szerződtette a támadót, most azonban vélhetően ennek a töredékért is megválna tőle. Az egyetlen gondot a játékos fizetése jelentheti a lipcseiek számára, ugyanis a heti 350 ezer fontos bérezést nem engedhet meg magának a német klub, így csupán akkor jöhet létre a megállapodás, ha a Manchester United állja a játékos fizetésének jelentős százalékát.

A United szurkolói sem gördítenének akadályt Sancho távozása elé, aki akár egy csereüzlet részét is képezheti, melynek másik tagja a belga válogatott Lois Openda lehet. A Leipzig 23 éves támadója az idei szezonban kulcsjátékossá nőtte ki magát, 24 meccsen eddig 14 gólt szerzett.