Hihetetlenül fordulatos kupameccseket játszottak a Fradi Kl-ellenfelei

Fiorentina, Parma, Olasz Kupa
Arthur Melo of ACF Fiorentina is controlling the ball during the Coppa Italia Frecciarossa football match between ACF Fiorentina and Parma Calcio 1913 in Florence, Italy, on December 6, 2023, at the Stadio Artemio Franchi. (Photo by Andrea Martini/NurPhoto) (Photo by Andrea Martini / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferencváros Konferencia-liga-csoportellenfele, a Fiorentina 11-esekkel jutott tovább a negyeddöntőbe a labdarúgó Olasz Kupában. A Fradi másik két csoportriválisa közül a szerb Csukaricski is nyerni tudott hazája kupasorozatában, a belga Genk azonban kiesett.

A Fiorentina kétgólos hátrányból állt fel

A firenzei csapat a másodosztályú Parmát fogadta szerdán este a 16 között.

A 82. percben még 2-0-ra vezetett a Parma, ám végül a rendes játékidő (és a hosszabbítás is) 2-2-es döntetlennel zárult, így 11-es párbaj döntött a továbbjutásról.

Ebben a hazaiak nem hibáztak, a vendégek pedig kétszer is, így a Fiorentina folytathatja a negyeddöntőben. A Parmában Balogh Botondot a cserék közé nevezték, de nem lépett pályára. A továbbjutásért küzdő, szerdán a Mezőkövesdet legyőző FTC éppen a Fiorentinát fogadja a Kl F csoportjának jövő csütörtöki zárófordulójában. Az olaszok már bebiztosították a továbbjutásukat.

A Parma megnehezítette a Fiorentina dolgát Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Martini/NurPhoto/Andrea Martini

A Csukaricski továbbjutott, a Genk kiesett

Olaszországhoz hasonlóan többek között Szerbiában és Belgiumban is kupamérkőzéseket rendeztek szerdán. A Szerb Kupa nyolcaddöntőjében

a Csukaricski már a félidőben 4-0-ra vezetett

a Javor ellen, és végül 4-1-es sikerrel jutott be a legjobb nyolc közé.

A Belga Kupában a Genk már nem örülhetett,

ugyanis 1-1-es rendes játékidő után a hosszabbításban 3-1-es vereséget szenvedett a csapat a másodosztályú Oostende otthonában, így nem jutott negyeddöntőbe. A Genk és a Csukaricski egymás ellen játszik jövő csütörtökön, a belgák egy siker esetén még reménykedhetnek a továbbjutásban – ám ha a Fradi pontot szerez, bizonyosan a magyar bajnok jut tovább a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszába.