Vágólapra másolva!
A labdarúgó angol Ligakupa nyolcaddöntőjében Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool 2-1-re legyőzte a Milos Kerkezt foglalkoztató Bournemouthot. Az Arsenal és a Manchester United ugyanakkor némi meglepetésre kiesett.

A Premier League két magyar sztárja, Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos is kezdett a Liverpool és a Bournemouth kupameccsén. Mindkét magyar válogatott játékos remekül játszott, Kerkeznek egy veszélyes lövéssel hívta fel magára a figyelmet az első félidő elején, de védekezésben és labdaszerzésben is jeleskedett, míg Szoboszlainak volt két veszélyes lövése és több kulcspassza is.

A magyar válogatott csapatkapitánya a 35. percben 15 méterről célozta meg a kapu bal alsó sarkát, ám néhány centiméterrel elvétette.

Szoboszlai örülhetett Kerkezék ellen Forrás: AFP/Adrian Dennis

A Liverpool vezetőgólja aztán egy szöglet utáni keveredésből született a 31. percben, Cody Gakpo volt edeményes. A fordulás után a Bournemouth Justin Kuivert révén egyenlíteni tudott, de néhány perccel később Darwin Nunez vette vissza a vezetést a Vörösöknek, ami végül győzelmet ért Jürgen Klopp együttesének.

Kerkez végig játszotta a találkozót, míg Szoboszlait a 76. percben cserélték le. A két együttes augusztusi bajnokiján is a Mersey-parti gárda diadalmaskodott.

A West Ham United nagy meglepetésre 3-1-re legyőzte az Arsenalt, míg a címvédő Manchester United ennél is simábban, 3-0-ra kapott ki otthon a tavalyi döntős Newcastle Unitedtől.

Erik ten Hag csapata ráadásul 60 éve nem látott mélységekben van,

ugyanis a Manchester United az 1962/63-as szezon óta először bukott el legalább nyolc meccset szezonbeli első 15 meccséből, míg 1930/31-es idény óta először fordult elő, hogy az első 10 meccséből ötöt elveszített hazai pályán.

Kiesett a címvédő Manchester United a Ligakupábón Forrás: AFP/Paul Ellis

Angol Ligakupa, nyolcaddöntő:

West Ham United-Arsenal 3-1 (White 16. – öngól, Kudus 50., Bowen 60., illetve Ödegaard 90+6.)
Bournemouth-Liverpool 1-2 (Kluivert 64., illetve Gakpo 34., Núnez 70.)
Chelsea-Blackburn (II.) 2-0 (Badiashile 30., Sterling 59.)
Everton-Burnley 3-0 (Tarkowski 13., A. Onana 53., A. Young 90+2.)
Ipswich (II.)-Fulham 1–3 (Baggott 79., illetve Wilson 9., Muniz 50., Cairney 77.)
Manchester United-Newcastle United 0-3 (Almiron 28., Hall 36., Willock 60.)