A magyarok sokat vártak arra, hogy hasonló ikonjuk legyen, mint Puskás Ferenc

Szoboszlai Dominik, Liverpool
Dominik Szoboszlai of Liverpool applauds the fans after the Premier League match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool at Molineux, Wolverhampton on Saturday 16th September 2023. (Photo by Gustavo Pantano/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Premier League történetek legújabb epizódjának Szoboszlai Dominik a főszereplője. Az adásban megszólal a Liverpool focistája mellett édesapja, korábbi edzői közül pedig Marco Rose és Jesse Marsch, valamint a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp és persze a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is.

A dokumentumfilmből a Nemzeti Sport közölt részleteket, ebből pedig kiderül, hogy motiválták a negatív kommentek a magyar válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominikot. „A külvilágból azt éreztem, azt mondják: egy magyar srác megy a Premier League-be. Úgysem fog játszani. Nem lesz jó. Túl nagy lépés neki. Túl lassú. Ezektől viszont még erősebb leszek, és azt mondtam: Én megmutatom nekik".

Szoboszlai Dominik azonnal a Liverpool egyik legnagyobb vezére lett Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

A forgatócsoport ellátogatott Székesfehérvárra is, ahol Szoboszlai Zsolt kezdte edzeni a saját fiát, és a szövetségi kapitány, Marco Rossi is szépeket mondott Szoboszlairól.

„Nem volt nehéz tudatosítani a többi játékosban, hogy ez a legmegfelelőbb megoldás. Végül ők döntöttek úgy, hogy Dominik kapja meg a kapitányi karszalagot.

A magyarok sokat vártak arra, hogy hasonló ikonjuk legyen, mint Puskás Ferenc" – mondta Marco Rossi.

„Hamar láttam, amikor a válogatotthoz ment, hogy ő nemzete reménysége. De ezt Szobo is akarta. Felelősséget akart a vállán" – mondta Jesse Marsch, aki Salzburgban volt az edzője.

„Tudtam, futballistaként milyen, de személyesen nem ismertem. A srác nagyon impresszív és okos.

Talán a karizmája vagy valami hasonló miatt, de egyértelmű, hogy élvezet vele együtt dolgozni. Ilyen természetes magabiztosságot, karizmát nem tudsz fejleszteni. Vagy van, vagy nincs, és neki van" – mondta már a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp.

„A cél most az, hogy igazi vezér legyen. A Liverpool vezetőjévé váljon. Tudom, hogy az álma vált valóra és büszke is magára, és én is az vagyok rá" – mondta Marco Rose, aki már az RB Salzburg U16-osainál is hasznos tanításokkal egyengette Szoboszlai útját, később pedig Lipcsében is edzője volt, de az édesapa tanácsait is megfogadta.

„Cristiano Ronaldo-szurkoló volt. Ő a példaképe. Azt mondtam neki, ne Ronaldo vagy Messi akarjon lenni, hanem legyen Dominik. Ő nem Puskás Ferenc, nem Albert Flórián. Ő Szoboszlai Dominik!" – mondta Szoboszlai Zsolt, akinek fia hangsúlyozta, nem változott meg, és nem is akar a hírnév vagy a pénz miatt, apjának pedig azt mondta, ha látja ennek a jeleit, adjon egyet az arcára, és mondja neki, hogy koncentráljon.