Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik világklasszis teljesítményt nyújtott a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőn, ahol a magyar válogatott győzelméből két góllal vette ki a részét. A találkozó után Marco Rossi és a csapattársak is a válogatott csapatkapitányát dicsérték.

– mondta Marco Rossi a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Szoboszlainak gratulálnak a szurkolók Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Egyénileg nagyon kreatív játékos, tényleg bármikor el tudja dönteni a mérkőzést, ez látszott most is, meg kellett hozzá az a csapatmunka, amit mindenki belerakott és küzdött, hajtott" – fogalmazott Nagy Zsolt, a válogatott védője.

"A mérkőzésen volt egy fordulópont, amikor a Domo megvillantotta a klasszisát, három perc alatt kétszer is betalált, az nyilván nagyon kellett a csapatnak" – méltatta Szoboszlait a magyar csapat harmadik gólját szerző Nagy Ádám.

A Montenegró elleni hőstette után Szoboszlait méltatta a világsajtó, de az UEFA, és a magyar középpályás klubja, a Liverpool sem ment el szó nélkül a parádés teljesítménye láttán, ami nem is csoda, hiszen a két gólja mellett a legtöbb megnyert párharc (13), a legtöbb kulcspassz (3) és pontos passz (71), illetve a legtöbb sikeres csel (4) is az ő nevéhez fűződött, emellett az egész meccsen ő találkozott a legtöbbször a labdával (121 labdaérintés).