Vágólapra másolva!
Georgi Ivanov-Gonzo, a Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFS) technikai igazgatója pénteken Plovdivba utazott, hogy megvitassa, a Hriszto Botev Stadionban meg lehet-e rendezni a november 16-i labdarúgó Eb-selejtezőt Magyarország válogatottja ellen.

Szófiából Plovdiv lett, Plovdivból Razgrad lesz?

Hétfőn érkezett a hír, hogy a jövő csütörtöki Európa-bajnoki selejtezőt nem lehet a fővárosban megrendezni, mert a bolgárok megijedtek a saját szurkolóiktól, akik ellenük tüntettek volna az eredetileg a szófiai Vaszil Levszki Stadionba kiírt meccsen. Az UEFA is úgy ítélte meg, hogy botrány készül, ezért tíz nappal a meccs előtt hozzájárultak a helyszínváltoztatáshoz, aminek az lett a vége, hogy Plovdivba tették át a meccset. Ám arra csak ezután jöttek rá, hogy a plovdivi Hriszto Botev Stadion jelenleg felújítás alatt áll, ezért így néz ki:

A felújítás alatt álló stadionról Plovdiv polgármestere közölte, hogy az építő cég figyelmeztetése szerint a tetőszerkezet építése miatt nem biztonságos a helyszín, így azóta az is felvetődött, hogy Razgradba vigyék a találkozót.

A bolgár szövetség látogatása Plovdivba

Pénteken Georgi Ivanov-Gonzo, a BFS technikai igazgatója éppen ezért Plovdivba utazott, hogy a saját szemével győzödjön meg az ottani állapotokról. Ott találkozott a rendőrség képviselőivel és a létesítmény építtetőjével, Iliyan Filipovval is. Filipov volt az, aki teljes őrültségnek minősítette a BFS azon döntését, hogy Plovdivba helyezte át a meccset, és csütörtökön ő küldött levelet a helyi önkormányzatnak, amelyben azt javasolta, hogy november 13. és november 20. között ne rendezzenek mérkőzéseket a stadionban a szerelési munkálatok miatt.

Nagyon komoly nehéz fémszerkezetek vannak, amelyeket ebben az időszakban, november 13-tól 20-ig kell a helyükre tennünk.

nyilatkozta Iliyan Filipov.

Valóban itt akarnak meccset rendezni a bolgárok? Forrás: Facebook.com/pimktransport

Az ügyben döntés Filipov és Plovdiv polgármestere, Kosztadin Dimitrov pénteki találkozója után, legkésőbb szombaton várható. Pénteken ők Ivanov-Gorzóval együtt körbejárták a stadiont a célból is, hogy felmérjék, vajon a rendőrség biztosítani tudná-e a helyszínt a várható szurkolói tiltakozás ellen.

„Nagyon rövid az idő, de ha a polgármester azt mondja, meg kell történnie [a plovdivi rendezésnek], akkor

– magyarázta Filipov.