Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott a szerbek elleni 2-1-es győzelemmel óriási lépést tett afelé, hogy ott legyen a jövő nyári Európa-bajnokságon, ahogy afelé is, hogy mindezt csoportelsőként tegye.

Marco Rossi csapata fantasztikus meccsen, telt ház és elképesztő hangulat előtt tudott nyerni a szerbek ellen, ami karnyújtásnyira hozta az Eb-szereplést.

Kedden Litvániában lép pályára a magyar csapat és ott olyan dolgot érhet el, amire 1986 óta nem volt példa,

ugyanis legutóbb akkor jutott ki világeseményre egyenes ágon, azaz úgy, hogy nem kellett pótselejtezőt vívnia.

Akár kedden kijuthat az E-re Magyaroroszág Forrás: Mirkó István

Természetesen nem lesz egyszerű a litvánok elleni, idegenbeli meccs sem, hiszen 4-5 Celsius-fok lesz Kaunasban, ráadásul a litvánok is jó formába lendültek, hiszen 2-0-ra nyertek a bolgárok ellen szombaton.

A magyar válogatott most 13 pontos, a szerbeknek 10, Montenegrónak 8 pontja van.

Marco Rossi csapata biztos Eb-résztvevővé válik, ha nyer a litvánok ellen, hiszen kedden a szerbek Montenegró csapatát fogadják, ott pedig az egyik csapat biztosan pontokat fog hullajtani, azt se felejtsük el, hogy a szerbeknek már csak két meccsük van a sorozatban, nekünk és Montenegrónak még három-három. Ha nyerünk Litvániában és Montenegró nem nyer, akkor már a csoportelsőségünk is biztos.

Amennyiben a magyar válogatott döntetlent ér el Litvániában, abban az esetben válik biztossá az Eb-kijutás, ha Szerbia nem győzi le Montenegrót. Amennyiben a magyar válogatott kikap Litvániában, abban az esetben válik biztossá az Eb-kijutás, ha Montenegró nyerni tud Szerbiában.

Egyenes ágon a csoport első két helyezettje jut ki a németországi Európa-bajnokságra, a harmadik még pótselejtezőt játszhat, ennél rosszabb pedig már nem lehet a Rossi-csapat.

A magyar csapat novemberben még Bulgáriában lép pályára, majd Montenegró ellen zárja a sorozatot hazai pályán.