Botrány Bukarestben, kiderült, hogy él a halott

Germany - France Sports International matches National team DFB soccer Horizontal
dpatop - 12 September 2023, North Rhine-Westphalia, Dortmund: Soccer: Internationals, Germany - France, Signal Iduna Park. Germany's Thomas Müller celebrates after the 2:1 victory. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: David Inderlied/dpa (Photo by David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Szerda reggel van, azaz máris átböngészheti kedvenc napi összefoglalóját, ahol az előző 24 óra legfontosabb sporthíreit tálaljuk fel.

Kezdjük egy rossz hírrel, amit Marco Rossi kapott, és, aminek a magyar szurkolók sem örülnek: Willi Orbán, a fociválogatott védelmének oszlopa a csehek elleni nem túl barátságos mérkőzésen súlyosan megsérült, hetekre kidőlt a jobb térdére kapott rúgás után.

Rossz hírt kapott Fernando Santos, a lengyel válogatott szövetségi kapitánya is, akinek a munkakönyvét adták át Varsóban, magyarán kirúgták. A 2016-ban hazájával még Eb-győztes szakembernek alig több mint fél év után kell távoznia a lengyel kispadról. Irányítása alatt a csapata két győzelemmel és három vereséggel csak a negyedik helyen áll az Eb-selejtezős csoportjában.

Ha már foci-Eb: az UEFA és a német szervezőbizottság kihirdette a jövő nyári foci-Eb jegyárait, és már azt is tudjuk, mikor kezdődik a jegyértékesítés.

Gondolta volna, hogy valaha azt fogja olvasni, elváltak Vilmos herceg és Katalin hercegné útjai? Ráadásul a rögbi-vb miatt? Elképesztő!

Csúnyán érhet véget egy szép karrier: Simona Halep kétszeres Grand Slam-tornagyőztes román teniszezőt 2026 októberéig eltiltották két különböző doppingvétség miatt.

Maradva a szép dolgoknál: még szép, hogy Szoboslai Dominik gratulált meseszép kedvesének, Gécsek Fanninak, és természetesen stílusosan tette, ahogy a pályán szokta adni a passzokat.

Ha már szóba került a magyar válogatott sztárja, akkor jöjjön egy hír, amihez tulajdonképpen semmi köze, de azért egy kicsit mégis: kizárt dolog, hogy a Liverpoolt irányító Jürgen Klopp átüljön a német válogatott megüresedett kispadjára.

Miközben gőzerővel folyik a kapitánykeresés a National11-nél, a halottnak hitt csapat egyszercsak életre kelt, és 2-1-re legyőzte a vb-ezüstérmes franciákat.

A magyar női vízilabda-válogatott a világbajnok Hollandiával is összekerült a januári, izraeli Európa-bajnokság csoportkörének keddi sorsolásán, a vb-címvédő férficsapat pedig fukuokai döntős ellenfelével, Görögországgal is találkozik majd.

Ilyet még nem láttunk, de, alighanem sokan vannak ezzel így: a profi sznúkerjátékos, Gary Wilson meccs közben mintha elfelejtette volna a szabályokat.

Végül a botrány: kíváncsian várjuk, hogy a vasszigoráról ismert, a büntetéseket két kézzel szóról UEFA ezúttal mit lép a Bukarestben történtekre...