Leleplezték Szoboszlai Dominik sikerének a titkát

776031757 fbl Horizontal
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (L) shoots past Leicester City's Polish goalkeeper #41 Jakub Stolarczyk and scores his team second goal during the English League Cup third round football match between Liverpool and Leicester City at Anfield in Liverpool, north west England on September 27, 2023. (Photo by PETER POWELL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Liverpool labdarúgócsapatának magyar középpályása, Szoboszlai Dominik hatalmas gólt lőtt a másodosztályban éllovas Leicester City elleni angol Ligakupa-mérkőzésen. A találkozó után sorra érkeztek a dicséretek Szoboszlai közösségi oldalára, az egyik csapattársa pedig sokatmondó üzenetet is írt neki.

Szoboszlai csak a 65. percben lépett pályára, de öt perccel később már róla szólt a meccs, miután egy elképesztően nagy góllal vezetést szerzett a Liverpoolnak. A találkozó után elárasztották a közösségi oldalát a gratuláló üzenetek, a meccsről kitett kép már több mint 360 ezer kedvelést kapott. A kommentelők között ott vannak persze a liverpooli csapattársak is, de Jude Bellingham és Gulácsi Péter is hozzászólt a bejegyzéshez.

Az argentin világbajnok csapattárs, Alexis Mac Allister ráadásul egy olyan üzenetet írt, amiből

kiderül, hogy hogyan hangolódott a mérkőzésre Szoboszlai: matéteát fogyasztott.

Mac Allister ugyanis ezt írta: „igyál továbbra is matét!" – ez pedig mint kiderült, a teljes liverpooli csapatnál hagyománnyá vált a meccsek előtt.

„Közben a Szobo [Szoboszlai] Instagram-posztja alatti kommentekből

Issza Macca [Mac Allister], issza Darwin [Núnez], issza Ali [Alisson], néha Mo [Szalah] is, és a meccseket hosszas rituálé előzi meg, ahogy a srácok a termoszukkal, matétökükkel érkeznek meg a stadionba, a bombillával pedig szívják fel az élénkítő nedűt. És igen, most Szobo is ivott a cuccból, Macca megkínalta a sajátjából! Macca azt írta kommentben Dominik posztjára, miszerint »igyál továbbra is matét!«; amire reagálva

Persze, biztos vagyok benne, hogy Szobo a matétea nélkül is képes lett volna ilyen elementáris erővel bebombázni a léc alá a labdát, de lehet, hogy a végén még ő is rászokik az élénkítő hatású cuccra" – idézte a PoolBarátok nevű Facebook-oldalt a Magyar Nemzet.

Ezután a bombagól után pedig valóban nem lenne meglepő, ha Szoboszlai a folytatásban is fogyasztana matéteát a fontos mérkőzései előtt.