Borzasztóan nevetségessé tette magát a nagyképű edzőlegenda

fbl Horizontal FOOTBALL HEADSHOT PRESS CONFERENCE
Feyenoord's coach Dick Advocaat speaks during a press conference in Rotterdam, on January 15, 2021, ahead of the Eredivisie football match between Ajax and Feyenoord. (Photo by Tom Bode / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Csütörtök este az Európa Konferencia-liga E csoportjában egészen elképesztő meccset játszott a bosnyák Zrinjski a holland AZ Alkmaar ellen. A holland csapat az első félidőben háromgólos előnyre tett szert a Mostarban játszott meccsen, ekkor érkezett Dick Advocaat, a televíziós szakértőként dolgozó legendás holland edző, aki alaposan lefitymálta a bosnyák csapatot – de mint később kiderült, a kijelentése elég rosszul öregedett.

„Teljességgel érthetetlen, hogy ilyen csapatok pályára léphetnek az európai kupákban" – mondta a szünetben Dick Advocaat, aki korábban háromszor is volt a holland válogatott szövetségi kapitánya.

A 75 éves szakember kijelentése azonban nem öregedett túl jól, ugyanis a bosnyák csapat a második félidőben bemutatott egy elképesztő feltámadást, és végül 4-3-ra megnyerte a meccset az előző szezonban elődöntős AZ Alkmaar ellen, így Advocaat meglátása nevetség tárgyává vált.