Vágólapra másolva!
Ahogy azt korábban megírtuk, vasárnap délután félbeszakadt az Ajax Amsterdam és a címvédő Feyenoord mérkőzése a holland labdarúgó-bajnokságban, miután a vendégek 3-0-s előnyénél a szurkolók pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára a Johan Cruyff Arénában. A Holland Labdarúgó-szövetség hétfőn úgy döntött, hogy a találkozót zárt kapu mögött folytatják majd szerdán délután.

A vasárnapi találkozót kétszer is megszakította a játékvezető, mielőtt idő előtt véget vetett az összecsapásnak. Ezután a dühös amszterdami szurkolók megpróbálták betörni a stadion főbejáratát. A rendőrség tájékoztatása szerint az ultrák feloszlatása érdekében könnygázt vetettek be.

Az Eredivisiében eddig végigjátszott négy mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg a 36 bajnoki címével csúcstartó amszterdami alakulat két döntetlen és egy vereség mellett, ezzel 14. helyen áll a 18 csapatos élvonalban.

A holland szövetség (KNVB) hétfőn közölte, hogy az 56. percben félbeszakadt mérkőzés hátralévő részét szerdán kell lejátszani zárt kapuk mögött, ezért a szerdára kiírt Ajax-FC Volendam találkozót elhalasztották.

Az Ajax-szurkolók nehezen viselik csapatuk gyenge szereplését Forrás: AFP

Az amszterdami klub nem ért egyet a döntéssel és jogi lépéseket fontolgat. Erre a KNVB úgy reagált, hogy a bajnokság során biztosítani kell a lehető legtisztességesebb körülményeket, ezért a meccseknek lehetőleg a pályán kell eldőlniük, egy félbeszakadt találkozót pedig a lehető leggyorsabban folytatni kell.