Vágólapra másolva!
Nem spóroltak a drámával a csapatok a keddi Bajnokok Ligája-selejtezős meccseken, de a Sparta Praha - FC Köbenhavn meccs megér egy külön cikket.

Kleinheisler László csapata, a Panathinaikosz tizenegyes drámában jutott tovább Marseille-ben, a norvég Molde hosszabbításban gyűrte le a feröeri Klaksvíkot, és ugyancsak büntetőkig fajult a Sparta Praha és az FC Köbenhavn összecsapása.

Az 1-1-es rendes játékidőt (az első meccs 0-0 lett a dán fővárosban) gólzáporos hosszabbítás követte, a csapatok 3-3 után álltak neki tizenegyeseket rúgni. A cseh csapat rutinos sztárja, Ladislav Krejci rögtön hibázott, majd a negyedik rúgójuk, a dán Asger Sörensen sem talált be. Miután a vendégek addig mindhárom tizenegyesüket berúgták, a negyedik lövő, Roony Bardghji úgy állt a labda mögé, hogy a selejtező play-offjába juttathatja a csapatát.

A kuvaiti születésű, de már svéd állampolgár támadóközéppályás pedig mi mással próbálkozott volna a gyomorszorító pillanatban, ha nem egy panenkás tizenegyessel. 17 évesen, Prágában... ez aztán a kurázsi!

A mutatványt tétmérkőzésen elsőként, az 1976-os belgrádi Eb-döntőben - ugyncsak utolsó rúgóként - elsütő cseh Antonin Panenka a prágai főváros Bohemians nevű klubjában focizott.