Vágólapra másolva!
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság nyitófordulójában a Hertha BSC 1-0-ra kikapott a Fortuna Düsseldorf otthonában, azonban Dárdai család így is történelmet írt. A találkozón ugyanis berlini csapatot vezető Dárdai Pál középső fia, a 21 éves Márton a kezdőcsapat tagjaként végigjátszotta a meccset, a 24 éves Palkó és a 17 éves Bence pedig csereként lépett pályára, így a fivérek történelmet írtak, ugyanis német profiligában korábban még nem fordult elő, hogy három testvér egy csapatban egyszerre legyen a pályán. Ezek után viszont várható volt, hogy a Hertha edzőjének magyarázkodnia kell majd a gyerekei miatt, mert biztos volt, hogy lesznek olyanok, akik a szemére hányják, hogy csak azért játszanak a gyerekei, mert az apjuk a Hertha vezetőedzője.

„Ők szerettek volna a Herthánál játszani.

– idézi a fussball.news a magyar szakembert, aki rengeteget kritikát kapott, amiért mindhárom fiát játszatta a Bundesliga 2 nyitófordulójában.

Dárdai Pál elmondta, hogy a legidősebb fiáért, a Fehérvárvárról Berlinbe visszatérő Palkó iránt pont a Düsseldorf érdeklődött.

„Azt mondtam neki, hogy jó edzővel dolgozna ott, jók a körülmények, jó a stadion. Zöld utat adok neki,

majd Zecke Neuendorf (a Hertha akadémiájának vezetője - a szerk.) közbelépett, és a tudtomon kívül beszélt Palkóval, aki aztán itt kötött ki" – folytatta a Hertha vezetőedzője.

Dárdai Pál csapata vereséggel kezdte az idei szezont Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

Dárdai Pál elmondta, hogy a Hertha játékosai profi módon kezelik ezt a helyzetet, de hangsúlyozta, hogy bárkinek bármi problémája van, nyitva áll az ajtaja.

„Ebben a helyzetben csak a gyerekek szenvednek, én nem érzek semmit. Ráadásul ezt a konstellációt a csapaton belül sokkal kevésbé kritikusan szemlélik, mint kívülről.

– tette hozzá Dárdai Pál, akinek a csapata péntek este fél héttől a Wehent fogadja a berlini Olimpiai Stadionban.