Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az átigazolási piac az elmúlt héten ismét szenzációktól volt hangos, elsősorban természetesen Szoboszlai Dominik Liverpoolba igazolásától. Szaúd-Arábiában és a Premier League-ben is nagyon aktívak voltak a csapatok, számos szenzációs hír és átigazolás látott napviágot. Sztárfocisták mellett igazi sztáredzők is váltottak vagy váltás közelében állnak, ahogy a játékosok közül is többnek már csak az aláírás hiányzik. Természetesen itthon sem állt meg az élet, elsősorban az Újpest volt aktív.

Szoboszlai Liverpoolba szerződése vitt mindent

Sokáig úgy tűnt, hogy a Barcelonában folytatja pályafutását a brazil Roberto Firmino, akinek lejár a szerződése a Liverpoollal, így ingyen igazolhatóvá válik. A hírek szerint azonban rá is kivetette a hálóját az egyik szaúdi klub, egészen pontosan az al-Ahli.

A szaúdi labdarúgó-bajnokságban szereplő Al-Ahli bejelentette, hogy megszerezte a Chelsea szenegáli kapusát, Édouard Mendyt, ezzel újabb BL-győztes sztárfocista igazolt Szaúd-Arábiába.

Édouard Mendy elhagyta Európát Forrás: AFP/Michael Steele

Az aranylabdás George Weah fia, Timothy a Juventusban folytatja pályafutását, miután a torinóiak mindenben megegyeztek a játékos átigazolásáról a francia Lille csapatával.

Szintén mindenben megegyezett egymással Andrea Pirlo és az UC Sampdoria labdarúgócsapata, így a 44 éves szakember veszi át a Serie B-be kiesett klub vezetőedzői pozícióját.

A német rekordbajnok Bayer München is beszállt az angol válogatott Harry Kane-ért folytatott versenybe, ám a Tottenham elutasította a bajorok ajánlatát.

A Bajnokok Ligája-győztes Manchester City leigazolta a Chelsea horvát középpályását, Mateo Kovačićot. A Chelsea-vel korábban Európa-ligát és Bajnokok Ligáját nyerő Kovačić öt év után távozik a londoni csapattól, a hírek szerint 25 millió fontot fizetett érte a Manchester City, ami még további öt millió fonttal kiegészülhet bónuszként.

A The Athletic információi szerint Neymar a szaúdiak legújabb célpontja. A Paris Saint-Germain futballistája komoly ajánlatot kapott a közel-keleti országból, miközben a Chelsea is érdeklődik iránta.

Neymar is Szaúd-Arábiába igazolhat Forrás: Hans Lucas via AFP/Jaak Moineau / Hans Lucas/Jaak Moineau

A The Athletic értesülései szerint a Premier League-ben szereplő Arsenal 105 millió fontos ajánlatot tett Declan Rice-ért, a West Ham United csapatkapitányáért. Az észak-londoni klub kedden éjjel tette meg újabb ajánlatát, ami miatt a Bajnokok Ligája-győztes Manchester City kiszállt a versenyből. Az Ágyúsok 100 millió fontot és további 5 millió fontot ajánlottak bónuszként a West Ham United angol válogatott középpályásáért. Egybehangzó értesülések szerint az Arsenal a személyes feltételekben már megegyezett a 43-szoros angol válogatott játékossal.

Az Arsenal leigazolta a Chelsea BL-győztes támadóját, a német válogatott Kai Havertzet. Havertz 2020 nyarán a Bayer Leverkusentől került a Chelsea-hez, amely 90 millió fontot fizetett a korszakos tehetségnek tartott támadóért. A 24 éves játékos 139 meccsen lépett pályára a Chelsea színeiben, 32 gólt gólt és 15 gólpasszt adott. Az Arsenal 70 millió eurót fizetett a német válogatott játékosért, aki a 2020/21-es szezonban a megnyerte a Bajnokok Ligáját a Chelsea-vel, a Manchester City elleni döntőben pedig ő lőtte a találkozó egyetlen gólját.

A Premier League-ből az előző idény végén kiesett csapat, a 2016-ban bajnok Leicester City angol válogatott középpályását, James Maddisont leigazolta a Tottenham Hotspur. Maddisonért 60 millió fontot szeretett volna kapni a Leicester, végül 40 milliós vételárban állapodott meg a két klub.

A francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Paris Saint-Germain csapata hamarosan bejelentheti az új edző, Luis Enrique érkezését. A Le Parisien beszámolója szerint a spanyol edző az elmúlt napokat a francia fővárosban töltötte. Az 53 éves trénerrel a szerződés bizonyos részeit már sikerült tisztázni, és hamarosan folytatódhatnak a tárgyalások.

Hosszas alkudozás után megállapodott egymással a Chelsea és a Manchester United Mason Mount átigazolásáról, így a 36-szoros angol válogatott középpályás Erik ten Hag együttesnél folytatja pályafutását.

Szoboszlai Dominik elhagyta Lipcsét Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

A hét, az év, de kis túlzással a magyar foci történetének legfontosabb átigazolási híre Szoboszlai Dominiké volt. A magyar játékos liverpooli szerződtetése nem csak itthon, de az egész világban napokig témát szolgáltatott a futball szerelmeseinek. Szoboszlai Dominik túlesett a kötelező orvosi vizsgálatokon és 2028-ig szóló szerződést írt alá a Liverpool labdarúgócsapatával, ahol már hivatalosan is bemutatták. Többek között az is kiderült, mennyit fog keresni Szoboszlai Dominik Liverpoolban, az egyik angol szurkoló pedig önkívületi állapotban ünnepelte a magyar játékos érkezését.

Itthon sem állt meg az élet az elmúlt héten

Az Újpest FC is megkezdte a a nyári felkészülést, ennek apropóján a klub készített egy interjút Nebojsa Vignjevics vezetőedzővel, aki többek között beszélt a csapat terveiről és a száműzött játékosok jövőjéről is. Ebből kiderült, hogy Yohan Croizet távozhat a klubtól, ahogy Luis Jakobi, Giuseppe Borello és Ognjen Mudrinski is az Újpest NB III-as csapatával kezdi meg a felkészülést. Vignjevics kijelentése után pedig gyakorlatilag biztosra vehető, hogy az említett játékosok nem öltik magukra többet az Újpest mezét.

A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Újpest FC szerdán a hivatalos oldalán jelentette be a kétszeres magyar válogatott Kiss Tamás szerződtetését. A 22 éves támadó az utánpótlás-válogatottak után 2021-ben a felnőtt csapatban is bemutatkozott, Marco Rossi a San Marino és a Lengyelország elleni világbajnoki selejtezőkön is csereként állította be – a lengyelek ellen gólpasszt is adott.

Kiss Tamás Újpestre szerződött Fotó: Csudai Sándor - Origo

A következő szezonban is a Fehérvár FC labdarúgócsapatában szerepel majd a 23-szoros magyar válogatott Bese Barnabás. A székesfehérvári klub csütörtökön a honlapján jelentette be, hogy szerződést hosszabbított a 29 éves jobbhátvéddel, aki eddig 25 élvonalbeli összecsapáson játszott fehérvári színekben.

A kétszeres válogatott Balogh Norbert a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kisvárda Master Good csapatához igazolt. A szabolcsi klub honlapja szerint a debreceni nevelésű 27 éves csatárt egy szezonra vették kölcsön a Dunaszerdahelytől, vételi opcióval.

A 23 éves Mohamed Ali Ben Romdhane személyében tunéziai válogatott középpályást igazolt a bajnoki címvédő Ferencváros labdarúgócsapata. A klub oldalának vasárnapi beszámolója szerint a futballista eddigi egyetlen klubja a tunéziai élvonalban szereplő Esperance Tunis volt, amelyben az elmúlt öt évben 143 tétmérkőzést 34 gólt szerzett. Ötszörös bajnok, és 2019-ben megnyerte az afrikai Bajnokok Ligáját is. Hazája válogatottjában 2019 októberében mutatkozott be, azóta 27 meccsen egyszer talált be. A tavalyi, katari világbajnokság csoportkörében Franciaország 1-0-s legyőzése alkalmával 74 percet töltött a pályán. Kubatov Gábor klubelnök bejegyzése szerint a játékos ingyen igazolható volt.

Mindent egy helyen az Eb-ről