Vágólapra másolva!
A német Bild információja szerint a Fehérvár FC-ben futballozó Dárdai Palkó mindenben megegyezett a német másodosztályban szereplő Hertha BSC csapatával, így visszatér korábbi csapatához, ahol az édesapja, Dárdai Pál lesz az edzője.

A német lap azt írja, hogy a berlini klub hat számjegyű összeget fizet Dárdai Pál legidősebb fiáért, aki már el is utazott Berlinbe, hogy átessen az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon mielőtt hivatalosan is bejelentik az érkezését.

Dárdai Palkó a görögök ellen mutatkozott be a válogatottban Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Hertha BSC alkalmazásában jelenleg ott van Dárdai Pál vezetőedző, az általa irányított csapatban pedig két fia, a 21 éves Márton és a 17 éves Bence. A Bild kiemeli, a német labdarúgás történetében még nem volt olyan, hogy egy profi csapatban egyszerre három testvér futballozzon, pláne az édesapjuk edzősködése alatt.

Ez pedig azt jelenti, hogy ha a 24 éves Palkó is visszaigazol Berlinbe, akkor a Dárdai-család történelmet írhat Németországban.

Az egyszeres magyar válogatott Dárdai Palkó a Hertha utánpótlásában nevelkedett, majd a 2021 januárjában igazolt a MOL Fehérvár csapatához. Két és fél év alatt 89 meccsen 16 gólt lőtt és 26 gólpasszt adott a székesfehérvári csapatban, 2022. november 20-án pedig a görögök elleni felkészülési meccsen a magyar válogatottban is bemutatkozhatott.