Csak két magyar focistáért fizettek többet, mint Kerkez Milosért

Lazio v AZ Alkaamar - Uefa Conference League Lazio vs AZ Alkmaar NurPhoto Uefa Conference League Milos Kerkez AZ Alkmaar UEFA Europa Conference League S.S. Lazio Stadio Olimpico Rome Domenico Cippitelli LiveMedia/NurPhoto Sports uniform Soccer person athl
Milos Kerkez of AZ Alkmaar celebrates after scoring the 1-2 during the first leg of the round of 16 of the UEFA Europa Conference League between S.S. Lazio and AZ Alkmaar on March 7, 2023 at the Stadio Olimpico in Rome. (Photo by Domenico Cippitelli/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Domenico Cippitelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az már eldőlni látszik, hogy a Premier League-ben szereplő AFC Bournemouth leigazolja a magyar válogatott Kerkez Milost a holland AZ Alkmaar csapatától. Az egyezség megszületett, már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok vannak hátra.

Kerkez átigazolási ügye a nyári egyik slágertémája volt, hiszen korábban a portugál Benfica érdeklődéséről lehetett hallani, majd úgy tűnt, az olasz Lazio lesz a befutó, de az angolok megtorpedózták az üzletet, és gyorsan meg is állapodtak a játékos klubjával, a holland AZ Alkmaarral és a játékossal is.

Kerkez Milos is Angliában folytatja pályafutását Forrás: NurPhoto via AFP/Domenico Cippitelli/LiveMedia/NurPhoto/Domenico Cippitelli

A mindössze 19 éves focista kedden már Angliába utazik, ahol kedden vagy szerdán át is esik az orvosi vizsgálatokon, majd jöhet a hivatalos bejelentés.

Fabrizio Romano, átigazolásokra szakosodott újságíró szerint az angolok 15,5 millió fontot, azaz nagyjából 18 millió eurót fizetnek Kerkezést. Ennél többet csak Szoboszlai Dominikért (Lipcse 22 millió euro, Liverpool 70 millió euro) és Dzsudzsák Balázsért (Dinamo Moszkva 19 millió euro) fizettek eddig.

A Bournemouth az előző szezonban újoncként a 15. helyen zárt a Premier League-ben.