Vágólapra másolva!
Idénynyitó sajtótájékoztatót tartott az OTP Bank Ligában újonc Diósgyőri VTK labdarúgócsapata. Dr. Bajúsz Endre sportigazgató a célokról és a játékosmozgásokról is beszélt, valamint az is kiderült, hogy a klub szerződést hosszabbított Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

„Eddig hat játékos érkezett és hét távozott, de lesznek még mozgások, hiszen egészen szeptember 6-ig nyitva a piac.

ami a sérülések függvényében változhat – idézi a dvtk.eu dr. Bajúsz Endrét. – Többkörös kiválasztás után ültünk le tárgyalni, a játéktudás mellett annak is utánajártunk, milyen személyiséggel rendelkezik a kiszemelt, hogyan viselkedett korábbi klubjaiban. Az igazolásoknál jó játékosokat kerestünk, azt néztük, hogy ki milyen teljesítményre képes, és megfelel-e a vezetőedző elképzeléseinek.

mert nem szeretnénk senkit sem kivásárolni a futó szerződéséből.

A célokkal kapcsolatban is nyilatkozott a klub sportigazgatója.
„Szeretnénk elkerülni a liftezést, egy olyan stabil csapatot építünk, amire a következő években tovább tudunk építkezni. Ennek részeként

akivel közösen gondolkodunk, és az új játékosok igazolásán is együtt dolgoztunk.

de mivel 12 csapatos a mezőny, 2-3 győzelem után a dobogót, 2-3 vereséget követően pedig a kiesést latolgatják majd a következő találkozót beharangozó újságcikkek. Tehát a stabil bennmaradás a célunk, és igyekszünk minél előbb megszerezni az ehhez szükséges pontszámokat."

Dr. Bajúsz Endre néhány konkrétumot is elárult pár korábbi vagy jelenlegi játékosáról. A sportigazgató szerint Senkó Zsombor több játéklehetőségre vágyott, Vajda Botond pedig szerette volna máshol kipróbálni magát, ezért távoztak a csapattól.

Koman Vladimir szintén csapatot keres magának, ha ez sikerül, akkor közös megegyezéssel szerződést bont vele a klub,

ahogy Szőke Adriánnal és a több csapat által megkeresett Viczián Ádámmal is hasonló a helyzet.

A DVTK egyéni edzésekkel kezdte el a felkészülést, múlt hét hétfőtől pedig már együtt edz a csapat, majd

hamarosan Ausztriába utazik a csapat edzőtáborba.

Kuznyecov Szergej vezetőedző elárulta, milyen feladat vár a régi, és milyen az új játékosaira.

Kuznyecov Szergej marad a DVTK edzője Forrás: dvtk.eu

„Akik az előző bajnokságban is Diósgyőrben játszottak, azok az egyéni edzésekkel megteremtették annak az alapját, hogy az első edzéstől kezdve kemény munkát végezzünk. A többiek szenvednek egy kicsit – nyilatkozta a vezetőedző. – A tervezett munkát végezzük, majd az edzőmérkőzések mutatják meg leginkább, hogy hol tartunk, és hol kell javulni.

Majdnem új csapatot kell építeni, nincs sok időnk, de keményen dolgozunk, mert már az első meccsen olyan csapatot akarok kiállítani, amelyik csak a győzelemre játszik."

A labdarúgókat Holdampf Gergő csapatkapitány képviselte a sajtótájékoztatón, ő is megosztotta a gondolatait.

„Jó hangulatban telnek az edzések. Természetesen ilyenkor fáradtak a lábak, de ennek van itt az ideje,

Időre van szükség, hogy összeszokjunk az új játékosokkal, és a bajnoki nyitányra jó egységet alkossunk. Az edzőtábor erre is kiváló alkalmat teremt a taktikai finomítások mellett" – mondta Holdampf Gergő.