Vágólapra másolva!
A Dárdai Pál vezette Hertha BSC megkezdte a felkészülést a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságra. A magyar szakember a csapat első edzése után elmondta, hogy nem akar lusta emberekkel együtt dolgozni, és azt is kijelentette, hogy nem fog arról beszélni, hogy a berlini csapatnak azonnal vissza kell jutnia a Bundesligába.

A magyar szakembernek nem lesz egyszerű dolga a csapatépítéssel, ugyanis a Hertha keretében jelenleg 40 futballista van, így a következő hetekben bőven lesznek távozók, hiszen a klubnak bevételre van szüksége.

„Itt van a gonosz Pál. Nem fogok lusta emberekkel dolgozni.

Könnyen előfordulhat, hogy néhány játékos gyorsan az öltözőben vagy egy másik öltözőben találja magát. Elég volt ezt végignézni tavaly. Ha már én vagyok itt az edző, akkor szeretném jól érezni magam. És akkor érzem jól magam, ha a csapat együtt dolgozik, jó hangulatban és szívesen. Ez lesz az első három hét lényege: olyan férfiakat és karaktereket találni, akik hajlandóak dolgozni" – idézi a Kicker a magyar szakembert, akinek már a felkészülés első napján változtatnia kellett a menetrenden.

Történt ugyanis, hogy a hétfő délután edzés alatt kitört a vihar, elkezdett villámlani is, így hiába várta több száz szurkoló a Hertha edzését, Dárdai úgy döntött, hogy a fedett helyen mozgatja át a játékosait.

– folytatta a magyar szakember, aki szeretné, hogy a két hét múlva esedékes ausztriai edzőtáborra már meglegyen a csapatának a magja.

A Hertha gazdaságilag nincs könnyű helyzetben, így Dárdai Pál nem ígért azonnali feljutást a szurkolóknak.

Dárdai többször tett már csodát Berlinben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora

„Ma még nem beszélhetünk reményekről.

Győztes típusú csapatra van szükségünk, győztes mentalitásra, ha vissza akarunk jutni. De én most nem fogom azt mondani, hogy az azonnali feljutás a cél" – hangsúlyozta Dárdai, aki egy balatoni sztorival szemléltette, hogy a berlini szurkolóknak nem is ez a leghőbb vágyuk.

– tette hozzá Dárdai Pál, aki 2015 februárjától 2019 nyaráig, valamint 2021 januárja és novembere között már ült a Hertha kispadján, idén áprilisban pedig harmadszorra nevezték ki a berlini klub vezetőedzőjének.