Kerkezék nem jutottak be a Konferencia-liga döntőjébe

fbl Horizontal FULL LENGTH ACTION SPORT
Alkmaar's Hungarian Milos Kerkez (R) fights for the ball with West Ham's English forward Jarrod Bowen during the UEFA Europa Conference League semi-final second leg football match between AZ Alkmaar and West Ham United FC at AZ Stadium in Alkmaar on May 18, 2023. (Photo by Ed van de Pol / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Kerkez Milossal felálló holland AZ Alkmaar nem jutott be az Európa Konferencia-liga döntőjébe, miután hazai pályán is kikapott az angol West Ham Unitedtől.

Az angolok egy hete hátrányból fordítva nyertek 2-1-re Londonban, így a hollandokon volt a nyomás, hogy gólt szerezzenek, így aztán a kontrákra berendezkedő West Ham többször is veszélyes tudott lenni, a 25. percben például Lucas Paqueta lőtt kapufát.

A második félidőben az AZ egyre hevesebben támadott, Kerkeznek több beadása is volt, az angolok azonban hibátlanul védekeztek, sőt a 94. percben Pablo Fornals lövésévl a győzelmet is megszerezték, és 3-1-es összesítéssel bejutottak a döntőbe. Kerkez Milost a 85. percben cserélte le edzője.

Kerkez Milos (piros mezben) meghatározó játékosa volt az elődöntőig jutó holland csapatnak Forrás: AFP/Ed Van De Pol

A West Ham 1976 után jutott be ismét egy európai kupa döntőjébe, akkor az UEFA-kupa fináléjában 4-2-re kikaptak az Anderlechttől.

A londoniak ellenfele a június 7-i prágai döntőben a svájci FC Baselt a hazai 2-1-es vereség után idegenben, hosszabbítást követően 3-1-re legyőző az olasz Fiorentina lesz.

Eredmény, Európa Konferencia-liga, elődöntő, visszavágó:
AZ Alkmaar (holland) - West Ham United (angol) 0-1 (0-0)
gól: Lucas Paqueta 90+4.
FC Basel (svájci) - Fiorentina (olasz) 1-3 (0-1, 1-2)
gól: Amdouni 55., ill. N. González 35., 72., Barak 120+9.